Filolaos Pisagorcu ve Sokrates öncesi bir Yunan filozof idi. Her şeyin temelinde, uyum içinde bir araya gelen, sınırlayıcı ve sınırsızın oynadığı rol olduğunu savundu. Ayrıca, Dünya'nın Evrenin merkezi olmadığı teorisi olan güneşmerkezciliğin ortaya çıkmasıyla da tanınır. Nicomachus'tan alıntı yapan August Böckh'e (1819) göre Philolaus, Pisagor'un halefiydi. MÖ 5. yüzyılda Pisagorcu okulun önemli filozoflarından biri olmuştur. Çoğulculuk Okulu gibi Pisagorcuların da çatışan iki görüş arasında bir çözüm arayışında oldukları söylenebilir. Bir yanda sürekli olarak değişen bir evren düşüncesi, öte yandan değişmez bir evren düşüncesi arasındaki çatışmadır söz konusu olan. Pisagorcular bu yönde çözümlerini matematikte bulmaya çalışırlar. Filolaus da diğer Pisagorcu filozoflar gibi matematik ve müzik ile ilgilenmiş, evrenin ve varlığın açıklanmasında bunlardan yararlanmıştır. O da diğerleri gibi evrenin temelinin sayı olduğu fikrinden hareket etmiştir.
I. Mithridatis, Anadolu'daki Pontus Krallığının kurucusudur. Aynı zamanda ktistes yani kurucu lakabıyla bilinmektedir.).
Yunan mitolojisinde, Acrisius veya Akrisios Argos'un bir kralıydı. Ünlü Yunan yarı tanrı kahramanı Perseus'un büyükbabasıydı.
Yunan mitolojisinde, Epafos ya da Epaphus olarak da adlandırılan Apis ya da Munantius, Zeus'un oğludur ve Mısır kralıdır.
Abderalı Bion, Abdera, Trakya doğumlu bir Antik Yunan matematikçi ve astronom.
Larissalı Heliodorus bir Yunan matematikçi ve optik üzerine hala var olan kısa bir incelemenin yazarıdır.
Yunan mitolojisinde,, Truva Savaşı sırasında Euboea yakınlarındaki Sikros Adasında Dolopyalıların en önemli kralıydı.
Kalidon yaban domuzu avı, Yunan efsanesindeki en önemli kahramanca maceralardan biridir. Truva Savaşı'ndan önceki nesilde yapılmıştır ve o neslin diğer büyük kahramanca macerası Argonotlar Seferi yolculuğunu ile hemen hemen aynı zamanda olmuştur. Avın amacı, Kalidon domuzunu öldürmektir. Domuz, Kral Oeneus, ayin esnasında Artemis'i onurlandırmayı unuttuğu için; tanrıça tarafından Aetolia'daki Kalidon'a zarar vermesi için gönderilmiştir. Meleager tarafından yönetilen avcılar, Yunanistan'ın önde gelen kahramanlarının çoğunu içerir. Çoğu anlatımda, postunu okla yaralayan büyük kadın kahraman Atalanta da vardır. Bu, bazı erkekleri çileden çıkarır ve trajik sonuçlar doğurur.
Bibliotheka ayrıca Pseudo-Apollodoros Bibliotheka'sı olarak da bilinir. Yunan mitleri ve kahramanlık efsanelerinin bir özetidir ve genellikle MS birinci veya ikinci yüzyıla tarihlenen üç kitap halinde düzenlenmiştir.
Yunan mitolojisinde, Kreusa Atinalı bir prensestir.
Yunan mitolojisinde, Batea veya Bateia Kral Teucer'in kızıdır; nadiren de olsa Kral Teucer'in teyzesidir.
Yunan mitolojisinde, Callirrhoe, Callirhoe, Callirrhoë veya bazen Kallirroi aşağıdaki karakterlerin isimleridir:
- Callirrhoe, bir Okenaid'dir ve Okeanos ve Tethys'in kızıdır. Aynı zamanda Hrisaor'dan Geryon'un annesidir.
- Callirhoe, Argos Kralı Argus'un oğlu Peiras'ın karısıdır. Argus da Zeus ve Niobe'nin oğludur. Ayrıca Argus, Arestorides ve Triopas'ın annesidir.
- Callirhoe, nehir tanrısı Skamandros'un kızıdır, Tros'un eşidir, ve dolayısıyla İlos, Assaracus, Ganymedes, Kleopatra ve muhtemelen, Cleomestra'nın annesidir.
- Callirhoe, Menderes'im kızı ve Car'ın eşidir.
- Callirhoe, Nestus naiad kızıdır. Biston, Odomas ve Edonus'un annesidir. Bu çocukların babası da Ares'tir.
- Callirhoe, Coresus'un sevdiği bir bakiredir.
- Callirrhoe, nehir tanrısı Achelous'un kızıdır ve babası onu Alcmaeon ile nişanlandırmıştır.
- Callirhoe, Libya kralı Lycus'un kızıdır. Diomedes'e aşık olur ve Diomedes, Lycus tarafından Ares'e kurban edilecekken, Callirhoe onu kurtardı. Diomedes Libya'dan ayrıldıktan sonra kendini astı.
- Callirhoe, Boeotialı Phocus'un kızı.
Yunan mitolojisinde, Agave ('soylu') Thebai'nin prensesi ve Maenadların kraliçesiydi.
Yunan mitolojisinde, Melia titan Okeanos ile Tethys'in 3000 tane olan okenaid kızlarından biridir. Erkek kardeşi ve Argos'un nehir tanrısı İnakhos'tan kahraman Phoroneus ve Aegialeus isimli çocukları olmuştur. Bununla birlikte, bazı anlatımlarda, Phoroneus okenaid nemf Argia ve İnakhos'un çocuğudur. Argos geleneğine göre, Phoroneus, büyük tufan zamanında Argos'ta yaşan ilk adam ya da yerlisiydi ve Deukalion ile ilişkilendirilirdi.
Lacedaemon ya da Lakedaimon, Lakonya'nın efsanevi kralıydı ve Yunan mitolojisinde, Pleaides'ten biri olan Taygete ve Zeus'un oğluydu. Eurotas'ın kızı prenses Sparta'dan, Sparta'nın kralı Amyclas ile Argos'un kraliçesi Eurydice'nin babası olmuştur. Taygete, daha önceki mitolojik anlatımlarda, Artemis ile bir ilişkilendirilmiştir.
Yunan mitolojisinde, Echion veya Ekhion Eski Yunanca : Ἐχῑων (genel. Ἐχίονος), ἔχις echis "engerek"'ten türemiştir ) beş farklı kişinin adıdır:
- Ekhion, Gigantlardan biridir ve gücüyle tanınır ve rüzgarlar seyrini veya yön değiştirme yeteneğine sahiptir.
- Ekhion, hayatta kalan Spartoilerden biridir. Kadmos'un ektiği ejderhanın dişlerinden çıkmıştır ve esas olarak savaşta ve cesarette yetenekleriyle tanınan Spartoi yani "ekili adamlar"dan biridir. ; "Kadmos tarafından büyük bir onura layık görülerek, damadı olmuştur.": Ekhion, Kadmos'un kızı Agave ile evlenerek, Pentheus'un babası olmuştur.
- Ekhion, Argonotlardan biridir. Hermes ve Antianeira veya Laothoe 'nın oğludur. Erytus'un kardeşidir. Hyginus ve Ovidius'a göre, Kalidoya domuzu avına katılmıştır.
- Ekhion, Portheus'un oğlu ve Truva Savaşı'na katılan Yunanlardan biridir. O da Truva atına gizlenmiştir ama öldürülmüştür. Ölüme mahkûm olan Yunan, "ölümünün hayalleriyle boğuşan, sert ama savaş yorgunu bir savaşçıdır".
- Ekhion, Dulichium'dan 53 kişiyle Penelope için yarışmaya gelen taliplerden biridir. O, diğer taliplerle birlikte Eumaeus, Philoetius ve Telemakhos'un yardımıyla Odysseus tarafından vurularak öldürüldü.
Yunan mitolojisinde, Chrysippus ya da Chrysippos ya da Krisippos, Peloponez'de bulunan Elis'in kahramanlarından biriydi ve bazen Pisa'lı Chrysippus olarak anıldı.
Macar veya Macareus, Yunan mitolojisinde Aeolus'un oğluydu, ancak kaynaklar bu adı taşıyanın kim olduğu konusunda hemfikir değildir: ya rüzgarların efendisi Aeolus, ya da Tiren kralı Aeolus olabilir. Annesi, ikinci durumda, Amphithea idi.
Yunan mitolojisinde, Kleitos ( ; Eski Yunanca : Κλεῖτος veya Κλειτός. "Ünlü" anlamına gelen kleos kelimesinden gelmektedir. Kleitos ismi Yunan mitolojisinde şu anlamlara gelebilir:
- Kral Aigyptos'un 50 oğlundan biri olan Mısır prensi Kleitos. Annesi bir Tyria idi ve dolayısıyla Sthenelus ve Chrysippus'un öz kardeşiydi. Bazı anlatımlara göre, annesi nehir tanrısı Nilus'un kızı Eurryroe veya Tire Kralı Agenor'un kızı Isaie de olabilir. Kleitos, Lynceus dışındaki diğer erkek kardeşleriyle aynı kaderi paylaştı, onlar da düğün gecelerinde babaları Libya Kralı Danaos'un emrine uyan eşleri tarafından öldürüldüler. Kleitos, Danaus ve Memphis'in kızı olan ve bir Danaid olan Clite ile evlenmek üzereydi.
- Güzelliğinden dolayı Eos tarafından kaçırılan Mantius'un oğlu Kleitos. Ölümünden sonra diğer ölümsüzler arasına yerleştirildi. Coeranus'un babası ve Polyeidos'un büyükbabasıdır.
- Polyeidos'un oğlu Kleitos, böylece üstte anlatılan Kleitos'un büyük torunu.
- Trakyalı Sithon'un kızı Pallene'nin talibi Kleitos. Sonunda Pallene'nin kalbini kazandı ve Sithon'un krallığını miras aldı.
- Kleitos, bir Sithonya kralı. Kızlarından Chrysonoe veya ToroneProteus ile evlenmiştir.
- Kleitos, Priamos'un sarayında bir ozan.
- Polydamas'ın arkadaşı, Peisenor'un oğlu bir Truvalı olan Kleitos, Teukros tarafından öldürüldü.
- Agamestor'un oğlu ve bir su perisi olan başka bir Truvalı, Kleitos. Podalirius tarafından öldürüldü.
Menoetius, Menoitios veya Menoetes ; "ölüme mahkûm edilmiş kudret" anlamına gelir, Yunan mitolojisindeki üç farklı varlığa atıfta bulunan bir isimdir:
- Menoetius, ikinci nesil bir Titandır, İapetos ve Klymene veya Asia'nın oğlu ve Atlas, Prometheus ve Epimetheus'un erkek kardeşiydi. Menoetius, Titanomahia sırasında Zeus tarafından bir yıldırımla vurularak öldürüldü ve ardından Tartarus'a sürüldü. Adı, Eski Yunanca menos ve oitos kelimelerinden türetilen "mahkum edilmiş güç" anlamına gelir. Hesiodos, Menoetius'u küstah, yani son derece gururlu ve aceleci olarak tanımladı. Adından da anlaşılacağı gibi, Hesiodos'un da anlatımı düşünüldüğünde, Menoetius belki de şiddetli öfkeyi ve aceleci hareketi sembolize eden Titandı.
- Menoetes, Hades'in sığırlarının bekçisiydi. Herakles'in Yeraltı Dünyasından tazı Kerberos'u çalmasını gerektiren on ikinci görevi sırasında, Herakles, Hades'in sığırlarından birini öldürür. Menoetes, Herakles'i bir güreş maçına davet eder ve güreş maçı sırasında Herakles ona sarılır ve Persephone araya girmeden önce kaburgalarını kırar.
- Opuslu Menoetius, Argonotlardan biriydi ve Actor ile Egina'nın oğluydu. Eşi olarak bahsedilenler Damocrateia, Sthenele, Philomela Polymele veya Periopis'ti. Bunlardan herhangi birinden olmakla beraber Patroclus ve Myrto'nun babasıydı. Locris'in yerleşimcileri arasında olan Menoetius, esas olarak Zeus ve Protogeneia'nın oğlu olan Kral II.Opus tarafından onurlandırıldı.