İçeriğe atla

Anton Korineviç

Anton Korynevych
Антон Олександрович Кориневич
 Ukrayna Kırım'da Ukrayna Cumhurbaşkanlığı temsilcisi
Görevde
Makama geliş
25 Haziran 2019
Yerine geldiğiIzet Hdanov
Kişisel bilgiler
Doğum 13 Şubat 1986 (38 yaşında)
Kiev
Bitirdiği okul Taras Şevşenko Ulusal Üniversitesi

Anton Oleksandrovih Korineviç (Ukraynaca:Антон Олександрович Кориневич; d. 13 Şubat 1986, Kiev), Ukraynalı politikacı.[1]

Biyografi

2009 yılında Taras Şevşenko Ulusal Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nden mezun oldu. Uluslararası insancıl hukuk, uluslararası ceza hukuku, uluslararası enerji hukuku alanlarında uzmandır. Bilimsel ve pedagojik çalışmaların müdür yardımcısı, Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde doçent olarak çalıştı.[2]

2019 yılında Kırım'da Ukrayna cumhurbaşkanlığı temsilcisi olarak atandı.[3][4][5]

Kaynakça

  1. ^ "Treaty with Russia on Azov: How Should Ukraine Act?". Центр "Нова Європа" (İngilizce). 3 Ekim 2018. 12 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Haziran 2019. 
  2. ^ ENCYCLOPEDIA Kyiv Taras Shevchenko National University[]
  3. ^ "DECREE OF THE PRESIDENT OF UKRAINE № 454/2019 Про призначення А.Кориневича Постійним Представником Президента України в Автономній Республіці Крим". 5 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2021. 
  4. ^ "President appoints Anton Korynevych as his representative in Crimea". www.ukrinform.net (İngilizce). 27 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Haziran 2019. 
  5. ^ "Zelensky appoints his permanent representative in Crimea | KyivPost - Ukraine's Global Voice". KyivPost. 26 Haziran 2019. 5 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Haziran 2019. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Kiev Devlet Üniversitesi</span> Ukrayna devlet üniversitesi

Taras Shevchenko Ulusal Kyiv Üniversitesi,, Kiev, Ukrayna'da bulunan bir devlet üniversitesidir.

<span class="mw-page-title-main">Donbas Savaşı</span> Ukrayna ve Rusya destekli Novorossiya Federal Kuvvetleri arasındaki savaş

Donbas Savaşı ya da Ukrayna'nın doğusunda savaş, Rusya destekli Novorossiya Federal Devleti ile Ukrayna Silahlı Kuvvetleri arasında 6 Nisan 2014'ten beri Ukrayna'nın Donbas bölgesinde sürmekte olan savaştır.

<span class="mw-page-title-main">Rusya'nın Kırım'ı ilhakı</span>

Kırım'ın ilhakı, Ukrayna'ya bağlı bir yarımada olan Kırım'ın, 18 Mart 2014'te Rusya tarafından ilhak edilmesi olayıdır. O tarihten beri yarımadada Kırım Cumhuriyeti ve Sivastopol federal şehri olmak üzere iki federal birim bulunmaktadır. Bu federal birimler 2016'ya kadar Kırım Federal Bölgesi'ni oluştururken günümüzde Güney Federal Bölgesi'nin parçasıdır. 2014 Doğu Ukrayna protestolarının bir sonucu olan ilhaktan önce, 2014 Ukrayna devriminin sonrasında Rusya'nın Kırım'a askerî müdahalesi gerçekleşti.

<span class="mw-page-title-main">Yevhen Marçuk</span> Ukraynalı politikacı

(Gen. Ret.) Yevhen K. Marchuk, Ukraynalı devlet adamı ve politikacı. Kariyeri boyunca Marchuk, başbakan adayı, Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri ve Ukrayna Savunma Bakanı Ukrayna'nın başbakanı olarak görev yaptı. Marchuk, eşi tarafından düzenlenen Ukrayna Den gazetesine bağlıdır. 23 Mart 1994'ten beri Ukrayna Ordusu'nda general olarak görev yapmaktaydı.

<span class="mw-page-title-main">Volodimir Zelenski</span> 6. Ukrayna devlet başkanı

Volodimir Oleksandroviç Zelenski, 2019'dan beri Ukrayna'nın altıncı ve şu anki devlet başkanı olarak görev yapan Ukraynalı politikacı, komedyen ve aktör.

<span class="mw-page-title-main">Onur Devrimi</span> Ukrayna Devrimi

Onur Devrimi diğer isimleriyle Maidan Devrimi veya 2014 Ukrayna devrimi, 18 Şubat 2014 ila 23 Şubat 2014 arasında Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'e karşı düzenlenen ve sonunda Ukrayna hükûmetinin düşmesiyle sonuçlanan devrime verilen isimdir.

<span class="mw-page-title-main">Ukrayna-Yunanistan ilişkileri</span>

Yunan-Ukrayna ilişkileri, Yunanistan ile Ukrayna arasındaki ilişkilerdir. Yunanistan 31 Aralık 1991'de Ukrayna'yı tanıdı. Her iki ülke de 1992'de diplomatik ilişkiler kurdu. Yunanistan 1993 yılında Kiev'de bir büyükelçilik açtı, Mariupol ve Odessa'da başkonsolosluklar kuruldu. Ukrayna, Atina'da bir büyükelçilik ve Nisan 2004'ten beri Selanik'te bir başkonsolosluk açtı. Her iki ülke de Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı ile Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın tam üyesidir. Ukrayna'da yaşayan büyük bir Yunan topluluğu vardır. Ukrayna, ilk olarak Yunanlar tarafından MÖ 500 gibi erken bir tarihte kuruldu. Ukrayna'nın Odessa şehri, Filiki Eterya gizli örgütünün de kurulduğu yer olan eski Yunan sömürgecileri tarafından kuruldu.

<span class="mw-page-title-main">Kiev Uluslararası Kısa Film Festivali</span>

Kiev Uluslararası Kısa Film Festivali, Kiev'de düzenlenen ve dünyanın dört bir yanından izleyicileri kısa filmlerle tanıştırmayı amaçlayan yıllık bir festivaldir. Ayrıca Ukrayna'da çeşitli kısa filmler geliştirmek için projeler ve etkinlikler düzenlemektedir.

<span class="mw-page-title-main">Rusya-Ukrayna ilişkileri</span> ikili ilişkiler

Rusya-Ukrayna ilişkileri, Rusya Federasyonu ile Ukrayna arasındaki ilişkileri ifade etmektedir. Şu anda iki ülke, Rusya'nın Kırım'ı Ukrayna'dan ilhak etmesinden sonra 2014 yılında başlayan Rus-Ukrayna Savaşı'nı sürdürüyor. Rusya Federasyonu ile Ukrayna arasındaki modern ikili ilişki, resmi olarak I. Dünya Savaşı sırasında eski Rusya İmparatorluğu'nun siyasi reform sürecinden geçmesiyle başladı. 1920'de, Ukrayna'nın Rus ve Polonya Kızıl Ordusu tarafından işgali ile iki ülke arasındaki ikili ilişkiler değişti. 1990'larda, hem Sovyet Rusya'nın hem de Sovyet Ukrayna'nın resmi olarak kurucu cumhuriyetleri olduğu Sovyetler Birliği'nin dağılmasının hemen ardından ikili ilişkiler yeniden canlandı. Savaş Devam Etmektedir Şu Anda Savaşta Hareketlilik Yoktur

<span class="mw-page-title-main">Dmitro Kuleba</span> Ukraynalı diplomat

Dmitro Kuleba, Ukraynalı politikacı ve Ukrayna dışişleri bakanı. 29 Ağustos 2019-4 Mart 2020 tarihleri arasında Ukrayna'nın Avrupa ve Avrupa-Atlantik Entegrasyonundan sorumlu Ukrayna başbakan yardımcılığı görevinde bulunmuştur. Ayrıca 2016-2019 yılları arasında Ukrayna'nın Avrupa Konseyi Daimi Temsilcisi olarak görev yapmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Dışişleri Bakanlığı (Ukrayna)</span>

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Ukrayna'nın dış ilişkilerini yürüten Ukrayna hükûmeti makamıdır.

<span class="mw-page-title-main">Ukrayna'da Vladimir Lenin anıtlarının tahribatı</span> Vikimedya liste maddesi

Ukrayna'da Vladimir Lenin anıtlarının tahribatı Sovyetler Birliği'nin dağılması sırasında başladı. Yevromaydan sırasında yaygın bir fenomen hâline geldi ve Ukraynalılar tarafından Leninopad olarak anılmaya başlandı.

<span class="mw-page-title-main">Kırım Devlet Konseyi</span>

Kırım Devlet Konseyi Kırım Cumhuriyeti parlamentosudur. Önceden 'Kırım Yüksek Konseyi' olarak adlandırılmıştı ancak Mart 2014'te Ukrayna parlamentosunun Kırım Yüksek Konseyi'nin feshedilmesi için yaptığı oylamadan sonra adını değiştirdi. Parlamento, Simferopol'ün merkezindeki Parlamento binasında yer almaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Viktor Medvedçuk</span> Ukraynadaki Rus yanlısı politikacı, avukat ve iş insanı

Viktor Volodimiroviç Medvedçuk Ukraynalı siyasetçi, avukat ve oligark. 29 Ağustos 2019'dan itibaren Ukrayna Yüksek Şurası milletvekilidir.

<span class="mw-page-title-main">Ukrayna Başkanlık Ofisi</span>

Ukrayna Başkanlık Ofisi eski adıyla Başkanlık İdaresi veya gayri resmi adıyla Bankova Ukrayna Devlet Başkanı'na yardımcı olmak için kurulmuş bir başkanlık organıdır. İdarenin temel amacı, devlet başkanına idari, danışmanlık, analitik ve hukuki yardım sağlamaktır. Ukrayna hükûmetinin bir parçası değildir ve üyeleri devlet memuru değildir. Ofis, Devlet Başkanı ile Ukrayna Parlamentosu Verhovna Rada, Bakanlar Kurulu, Anayasa Mahkemesi, yerel yönetim organları ve diğer kurumlar arasındaki iletişim ve resmi açıklamaları düzenler.

<span class="mw-page-title-main">Andriy Yermak</span>

Andriy Borisoviç Yermak, Ukraynalı bir film yapımcısı, avukat ve şu anki Başkanlık İdaresi Başkanı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, 11 Şubat 2020 tarihinde atadı.

<span class="mw-page-title-main">İçişleri Bakanlığı (Ukrayna)</span> Ukrayna Hükümetinde bir bakanlık

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, Ukrayna hükûmetinde Ukrayna'nın içişlerini denetleyen bakanlıktır. Bakanlık, vatandaşların hak ve özgürlüklerinin korunmasına yönelik devlet politikasını yürütür, toplumun ve devletin çıkarlarına aykırı yasadışı eylemleri araştırır, suçla mücadele eder, sivil düzeni sağlar, sivil güvenliği ve trafik güvenliğini sağlar ve önemli kişilerin güvenliğini ve korunmasını garanti eder. İçişleri Bakanı tarafından yönetilen merkezi bir kurumdur. Bakanlık, Ukrayna Başsavcılığının ofisi ile yakın işbirliği içinde çalışmaktadır. Ukrayna Ulusal Polisi'ni (polis) ve Ukrayna Ulusal Muhafızları'nı (jandarma) denetler.

Ukrayna Devlet Acil Hizmetler Birimi, 24 Aralık 2012 tarihine kadar Ukrayna Acil Durumlar Bakanlığı, sivil savunma, kurtarma, sigorta fonu dokümantasyon sisteminin oluşturulması ve yönetimi, radyoaktif atıkların kullanımı, acil durumlarda nüfusun ve bölgenin korunması, acil durum önleme ve müdahale alanlarında devlet politikasını yürütmekle görevli ana yürütme organıdır. Teşkilet ayrıca Çernobil Faciası sonrasında tasfiyeden de sorumludur.

<span class="mw-page-title-main">Belarus-Ukrayna ilişkileri</span>

Belarus-Ukrayna ilişkileri, Belarus ve Ukrayna arasındaki dış ilişkilerdir. Her iki ülke de Bakü Girişimi ve Orta Avrupa Girişimi'nin tam üyesidir. 2021'in son günlerinde, Ukrayna ve Rusya arasındaki ilişki hızla bozulmaya başladı ve Şubat 2022'nin sonlarında tam ölçekli bir istila ile sonuçlandı. Belarus; topraklarında Rus birliklerinin ve teçhizatının konuşlandırılmasına, topraklarının Kuzey Ukrayna'ya yönelik saldırılar için bir sıçrama tahtası olarak kullanılmasına izin verdi ancak Ukrayna'da Belarus birliklerinin varlığını reddetti.

<span class="mw-page-title-main">Amerika Birleşik Devletleri-Ukrayna ilişkileri</span>

Amerika Birleşik Devletleri, 25 Aralık 1991'de Ukrayna'nın bağımsızlığını resmen tanıdı. Amerika Birleşik Devletleri, başkent Kiev'deki konsolosluğunu 21 Ocak 1992'de büyükelçilik statüsüne yükseltti. 2002'de, Kaset Skandalı sırasında yapılan kayıtlardan birinin, gelişmiş bir Ukrayna savunma sisteminin Ukrayna tarafından Saddam Hüseyin'in Irak'ına transfer edildiği iddiasının ortaya çıkmasıyla ABD ve Ukrayna arasındaki ilişkiler bozuldu.