Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), 1 Mayıs 1964 tarihinde çıkarılan TRT yasasıyla kurulan ve Türkiye'nin kamu yayıncılığı yapmakla görevli ilk ve tek kuruluşudur. TRT aynı zamanda Türkiye’den Avrupa Yayın Birliği (EBU)’ne tam üye olan ilk ve tek yayıncıdır.
Çamlıca TRT Kulesi, İstanbul Üsküdar'daki Büyük Çamlıca Tepesi'nde yer alan Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'na ait verici kulesi idi. Yapımına Mart 1972 yılında başlanan kule Temmuz 1976 yılında tamamlanmıştır. Kule metre yüksek konik beton kule ve üstündeki çelik direk ile toplam 166 metre yüksekliğe sahipti ve 268 metre rakımda bulunuyordu. Çamlıca Kulesi'nin tamamlanmasının ardından 25 Kasım 2020 tarihinde yıkılmıştır.
Yüksek çözünürlüklü televizyon ya da yüksek tanımlamalı televizyon geleneksel TV yayın standartlarından daha yüksek çözünürlük sağlayan bir yayın standardıdır.
Dijital uydu veya uydu televizyonu, yapay uydular vasıtasıyla verilen televizyon hizmetidir.
Galatasaray TV, 18 Eylül 2006'da Doğan Grubu ile yapılan bir sözleşme çerçevesinde kurulmuştur. 28 Mayıs 2009'da Doğan Grubu ile sözleşme feshedilmiştir. Türksat 3A, D-Smart ve Teledünya'daki yayınlarını sonlandıran kanal şu anda sadece galatasaray.com'dan yayın yapmaktadır. Kanal 31 Aralık 2023 tarihinde Digiturk yayınını da sonlandırmıştır.
Sayısal Video Yayınlama,, televizyon ve radyo yanında interaktif hizmetler de aktarmaya yarayan sayısal televizyon yayın sistemidir. Yayın sistemini, içinde televizyon endüstrisinden 270'in üzerinde firmanın bulunduğu konsorsiyum tarafından oluşturulmuş yayın standartları dizisi oluşturur. Oluşturulan standartlar Avrupa standart organizasyonları tarafından yayınlanmaktadır.
Bayındır Radyo Televizyonu (brt) 1998 yılında test yayınlarına başlayıp 1999 yılında normal yayına geçmiş Türkiye'de faaliyet gösteren Bayındır Holding'e bağlı ulusal yayın yapmış bir televizyon kanalıdır. Sahibi Kamuran Çörtük'tür.
Türkiye'de televizyon yayınları ilk kez İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından 9 Temmuz 1952 günü başlatıldı. 1. banttan 100 watt güçle yayın yapan İTÜ TV vericisi Philips şirketinden edinilmiştir. Türkiye'nin televizyon ile tanışması 1 Mayıs 1964 tarihli TRT Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle birlikte, Türkiye sınırları dahilinde TRT dışındaki kurumların radyo ve televizyon yayınları yapması yasaklandığından, İTÜ TV, 1970 yılında yayınına son verdi ve vericileri de 1971 yılında TRT'ye devredildi.
Habertürk TV, Ciner Yayın Holding'e ait bir haber kanalıdır.
KabloTV, Türkiye'de Kablo TV teknolojisini kullanarak yayın yapan, Türksat bünyesinde bir televizyon platformu.
Kıbrıs Radyo Yayın Kurumu, Kıbrıs Cumhuriyeti'nde 4 Ekim 1953'ten bu yana kamu yayıncılığı yapan kurum. İlk televizyon yayınlarına 1 Ekim 1957'de Lefkoşa'da başlayan kuruluş, günümüzde dört radyo kanalının yanı sıra, RIK1, RIK2, RIKHD ve uydu üzerinden uluslararası yayın yapan RIKSAT olmak üzere dört televizyon kanalı ile Eylence'den hizmet vermektedir. 1 Temmuz 2011'de analog televizyon yayınları yerini sayısal karasal yayıncılığa (DVB-T) bırakmıştır. KRYK yayınları ada dışında da internet üzerinden dinlenip izlenebilmektedir.
Televizyon vericileri televizyon yayını yapan, yani stüdyolarda oluşturulan haber ve programların konutlardaki alıcılara ulaştırılmasını sağlayan en önemli teknik araçlardır. kablo ve uydu gibi alternatif yayın araçlarıyla karıştırmamak için TV vericileri bazen "yer vericileri" olarak da isimlendirilir.
DR (Şablon:IPA-da), resmi olarak Türkçe dilinde Danimarka Yayın Kurumu, Danimarkalı kamu hizmeti radyo ve televizyon yayın şirketidir. 1925 yılında bir kamu hizmeti kuruluşu olarak kurulan Danimarka'nın en eski ve en büyük elektronik medya kuruluşudur. DR, Avrupa Yayın Birliği'nin kurucu üyesidir.
Berliner Funkturm 1924 ve 1926 seneleri arası yapılan ve Almanya'nın Berlin kentinde bulunan televizyon ve radyo baz istasyonu. Yapının mimarı Heinrich Straumer'dir. Funkturm bugün Almanya'da korunacak anılar arasında ve Berlin'in uluslararası fuar merkez alanının içinde yer alır. Yapının diğer adı "Langer Lulatsch". Funkturm'un yüksekliği 146,78 metre'dir ve yapının içerisinde ayrıca bir restoran bulunuyor. Yapı bugün özellikle turistik anlamda önem taşır, çünkü kulenin üst katlarından Berlin'in manzaralarına bir kuş bakışı sağlanabiliyor.
İTÜ TV, 9 Temmuz 1952 tarihinde yayına başlayan televizyon kanalı. Philips şirketi yapımı olan, 1. bantta ve 100 watt güçle amatör vericileri ile yayın yapan İTÜ TV, Türkiye'nin ilk televizyon kanalıdır. Türkiye'nin televizyon ile tanışması 1 Mayıs 1964 tarihli TRT Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle birlikte, Türkiye sınırları dâhilinde TRT dışındaki kurumların radyo ve televizyon yayınları yapması yasaklandığından, İTÜ TV 1970 yılında yayınına son verdi ve vericileri de 1971 yılında TRT'ye devredildi. TRT'ye devredildikten sonra 10 Temmuz 1972 yılında tamamen kapandı.
DVB-T.
Küçük Çamlıca Televizyon Kulesi veya kısaca Çamlıca Kulesi, Türkiye'nin İstanbul şehrindeki televizyon ve seyir kulesi.
Dijital televizyon (DTV), analog sinyalleri kullanan önceki analog televizyon teknolojisinin aksine, dijital kodlama kullanarak televizyon görsel-işitsel sinyallerinin iletilmesidir. Geliştirildiği sırada yenilikçi bir gelişme olarak kabul edildi. 1950'lerde siyah-beyaz ve renkli televizyondan bu yana televizyon teknolojisindeki ilk önemli evrimi temsil etti. Modern dijital televizyon, analog TV'den daha yüksek çözünürlüklü (HDTV) aktarılır. Analog TV'nin daha dar formatının aksine tipik olarak geniş ekran en boy oranı (genellikle 16: 9) kullanır. Kıt radyo spektrumu alanını daha ekonomik kullanır; tek bir analog kanal ile aynı bant genişliğinde yedi kanala kadar iletebilir ve analog televizyonun yapamadığı birçok yeni özellik sağlar. Analogdan dijitale geçiş 2000'li yıllarda başladı.
Dijital karasal televizyon, dijital televizyon ve karasal televizyon için bir teknolojidir. Karasal televizyon istasyonları, televizyon içeriğini radyo dalgalarıyla tüketicilerin konutlarındaki televizyonlara dijital formatta yayınlamaktadır. DTTV, önceki analog televizyona göre önemli bir teknolojik ilerlemedir. Test yayınları 2006'da başlayan DTTV'ye geçişle başladı ve şu anda birçok ülkede tamamlandı. Dijital karasal televizyonun avantajları, radyo spektrumu bant genişliğinin daha verimli kullanımı, analogdan daha fazla televizyon kanalı sağlanması, daha kaliteli görüntüler ve yayıncılar için potansiyel olarak daha düşük işletme maliyetleri idi. Farklı ülkeler, farklı dijital yayın standartları benimsemiştir; başlıca olanlar bunlar idi:
- ATSC DTV
- ATSC-M/H
- DTMB
- DVB-H
- DVB-T/DVB-T2
- ISDB-T
- DMB-T/H
- ISDB
- FLO