İçeriğe atla

Antanas Bagdonavičius

Antanas Bagdonavičius
Kişisel bilgileri
Tam adıAntanas Bagdonavičius
Doğumu15 Haziran 1938(1938-06-15)
Babėnai, Litvanya
Ölümü9 Mart 2024 (85 yaşında)
Vilnius, Litvanya[1]
Boy1,87 m (6 ft 2 in)
Spor
ÜlkeLitvanya
SporKürekçilik
Yarışma(lar)
  • Yaz Olimpiyatları
  • Dünya Kürek Şampiyonası
  • Avrupa Kürek Şampiyonası
KulüpŽalgiris Vilnius
Madalyalar
Yaz Olimpiyatları
Gümüş1960 RomaÇiftli kürek
Bronz1968 MeksikoSekizli
Dünya Kürek Şampiyonası
Gümüş1962 LuzernSekizli
Gümüş1966 BledDörtlü kürek
Avrupa Kürek Şampiyonası
Altın1961 PragÇiftli kürek
Altın1965 DuisburgDörtlü kürek
Altın1967 VichyDörtlü kürek
Gümüş1963 KopenhagSekizli
Gümüş1964 AmsterdamSekizli

Antanas Bagdonavičius (15 Haziran 1938 - 9 Mart 2024), Litvan kürekçi.[2]

Hayatı

Bagdonavičius, 15 Haziran 1938'de Babėnai, Litvanya'da doğdu.[3] Vilnius Üniversitesi'nde eğitim gördü.[3][4] Katılımcısı olduğu Yaz Olimpiyatları, Dünya Kürek Şampiyonası ve Avrupa Kürek Şampiyonası'nda beş gümüş, üç altın ve birde bronz madalya elde etti.[4] Aktif spor kariyeri sonrasında antrenörlük yaptı.[5][5]

Bagdonavičius, 9 Mart 2024'te Vilnius, Litvanya'da doğal nedenlerden 85 yaşında öldü.[6]

Ayrıca bakınız

Kaynakça

  1. ^ "ANTANAS BAGDONAVIČIUS". LSE. 17 Mayıs 2022. 29 Kasım 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mart 2024. 
  2. ^ Rudern – Weltmeisterschaften – Vierer ohne Steuermann 16 Ekim 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Weltmeisterschaften – Achter – Herren 17 Ekim 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Europameisterschaften (Herren – Zweier m. Stm.) 3 Ekim 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Europameisterschaften (Herren – Vierer o.Stm.) 2 Ekim 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Europameisterschaften (Herren – Vierer m.Stm.) 2 Ekim 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Europameisterschaften (Herren – Achter) 2 Ekim 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. sport-komplett.de.
  3. ^ a b Antanas Bagdonavičius. sports-reference.com
  4. ^ a b Bagdonavičius Antanas 30 Eylül 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Lithuanian Encyclopedia of Sport
  5. ^ a b Anatoliy Sass Предисловие 22 Şubat 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. ukrrowing.com.ua
  6. ^ "Anapilin iškeliavo olimpinis vicečempionas Antanas Bagdonavičius". LIF. 9 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2024. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Litvanya</span> Kuzeydoğu Avrupada yer alan Baltık ülkesi

Litvanya, resmî adıyla Litvanya Cumhuriyeti, Kuzey Avrupa'daki Baltık bölgesinde yer alan bir ülkedir. Baltık Devletlerinden biri olup Baltık Denizi'nin doğu kıyısında yer alır. Kuzeyde Letonya, doğu ve güneyde Belarus, güneyde Polonya ve güneybatıda Rusya ile sınırı vardır. Batıda ise İsveç ile deniz sınırı bulunur. Litvanya, 65.300 km²'lik bir alanı kaplar ve 2,86 milyon nüfusa sahiptir. Ülkenin başkenti, aynı zamanda en büyük şehri de olan Vilnius'tur. Diğer büyük şehirler sırasıyla Kaunas, Klaipėda, Šiauliai ve Panevėžys'dir. Litvanlar, etnolinguistik olarak Balt halklarının bir parçasıdır ve Hint-Avrupa dil ailesinin Baltik kolunda hayatta kalan birkaç dilden biri olan Litvanca dilini konuşurlar.

<span class="mw-page-title-main">2007 Avrupa Basketbol Şampiyonası</span>

2007 Avrupa Basketbol Şampiyonası, FIBA tarafından 35.si düzenlenen Avrupa ülkelerinin katıldığı basketbol turnuvasıdır. EuroBasket 2007 İspanya'da düzenlenmektedir. 3 - 16 Eylül arası oynanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Andrius Kubilius</span> Litvan siyasetçi

Andrius Kubilius, Litvanya'nın eski Başbakanıdır. 1999 yılında Başbakan olarak görev yaptı. Muhafazakâr siyasi parti Litvanya Hristiyan Demokratlar - Anavatan Birliği'nin lideridir.

<span class="mw-page-title-main">Šarūnas Marčiulionis</span> Litvan basketbolcu

Raimondas Šarūnas Marčiulionis (

Vladimír Andrs, Çek kürekçi.

<span class="mw-page-title-main">Gerhard Auer</span>

Gerhard Auer, Alman kürek sporcusu ve iş insanı. 1972 Yaz Olimpiyatları'nda Batı Almanya adına yarışmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Vytautas Briedis</span>

Julius Vytautas Briedis, Litvanyalı profesyonel kürek sporcusu.

<span class="mw-page-title-main">Stasys Šilingas</span> dilbilimci, yayıncı

Stasys Šilingas Litvanya'da önemli siyasi faaliyetler yürütmüş avukat ve politikacı.

<span class="mw-page-title-main">Litvanya Bağımsızlık Yasası</span> Litvanyanın bağımsızlık belgesi

Litvanya Bağımsızlık Yasası, Litvanya Devleti Bağımsızlık Yasası veya 16 Şubat Yasası, 16 Şubat 1918'de Litvanya Konseyi'nin demokratik ilkelerle yönetilecek bağımsız bir Litvanya devletinin kuruşunu ilan ettiği belgedir. Yasa metni Jonas Basanavičius başkanlığındaki konseyin yirmi temsilcisi tarafından imzalandı. Belge Vilnius Konferansı, 11 Aralık, 8 Ocak ve 16 Şubat tarihli kararlar dahil olmak üzere bu konudaki bir dizi çalışmanın sonucuydu. Yasa ilan edilene kadar geçen zaman uzun ve inişli çıkışlıydı, Alman İmparatorluğu Konsey'e bağımsızlık değil bir Almanya-Litvanya ittifakı kurulmasına yönelik açıklama yapması için baskı yaptı. Konsey, askerî birlikleri Litvanya'da bulunan Almanya makamları ile Litvanya halkının talepleri arasında dikkatli davranmak zorunda kaldı.

<span class="mw-page-title-main">Mykolas Biržiška</span> Litvan tarihçi ve siyasetçi (1882-1962)

Mykolas Biržiška

<span class="mw-page-title-main">Antanas Poška</span>

Antanas Paškevičius - Poška, Litvanyalı bir gezgin ve antropologun yanı sıra Litvanya'daki Esperanto hareketinin aktif bir üyesiydi. En çok 1929-36 yıllarında Hindistan'a yaptığı yolculukla tanınır. Hindistan'da Sanskrit eğitimi aldı ve Bombay Üniversitesi'nden antropoloji dalında lisans derecesi aldı ardından Shina dilini konuşan insanlar üzerine Kalküta Üniversitesi'nde doktora tezini yazdı, ancak savunamadı. Hindistan'ın entelektüel seçkinleriyle etkileşime girdi ve antropolojik keşiflere katıldı. Rabindranath Tagore ile bir araya geldi ve bazı eserlerini Litvancaya çevirdi. Poška 1936'da Litvanya'ya döndü ve gazeteci olarak çalışmaya başladı. Litvanya'daki Holokost sırasında üç Litvanyalı Yahudi'yi sakladığı için Uluslararası Dürüstler arasında yer aldı. 1945'te Sovyetler Birliği'nde, Gulag'da hapsedildi. Litvanya'ya dönemeyen Poška daha sonra Orta Asya'daki çeşitli müzelerde çalıştı. 1959'da Litvanya'ya dönmesine izin verildi. Litvanya'da öğretim görevlisi ve gazeteci olarak çalıştı ayrıca antropolojik çalışmalarına devam etti, ancak siyasi bir mahkûm olarak geçmişi daha belirgin bir pozisyon almasını engelledi. 60 yaşına geldiğinde 75 ülkeyi ve 120 ülkeyi ziyaret etmişti. Poška, Litvanyalı ve yabancı basına makalelere katkıda bulunan üretken bir yazardı.

<span class="mw-page-title-main">Japonya-Litvanya ilişkileri</span>

Japonya-Litvanya ilişkileri, Japonya ve Litvanya arasındaki ikili dış ilişkilerdir. Japonya'nın Vilnius'ta bir elçiliği var. Litvanya'nın Tokyo'da bir elçiliği var. Japonya, Litvanya dahil Baltık ülkelerinin Sovyet işgalini tanıyan birkaç ülkeden biriydi.

<span class="mw-page-title-main">Litvan mutfağı</span>

Litvan mutfağı, Litvanya'nın serin ve nemli kuzey iklimine uygun ürünleri içerken bir mutfak kültürü gösterir. Arpa, patates, çavdar, pancar, yeşil sebzeler, çilek ve mantar yerel olarak yetiştirilmektedir ve süt ürünleri ülkenin uzmanlık alanlarından biridir. Kışın yiyecekleri saklamak için çeşitli turşulama yöntemleri kullanılır. Çorbalar son derece popülerdir ve yaygın olarak sağlıklı beslenmenin anahtarı olarak kabul edilir. İklim ve tarım uygulamalarını Kuzey Avrupa ile paylaştığı için, Litvanya mutfağının Baltık komşuları ve genel olarak kuzey ülkeleri ile pek çok ortak noktası bulunur. Uzun süren tarım ve yiyecek arama gelenekleri, ülkenin tarihi boyunca çeşitli etkilerle birlikte Litvanya mutfağını oluşturmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Camilla Herrem</span>

Camilla Herrem, Norveçli hentbolcu. Herrem, Avrupa ülkesi Norveç'in millî takımının yanı sıra güncel olarak Sola HK forması giymektedir.

<span class="mw-page-title-main">Aleksandra Çudina</span> Sovyet atlet ve voleybolcu

Aleksandra Georgiyevna Çudina, Sovyet atlet, voleybolcu ve çim hokeyi oyuncusudur.

<span class="mw-page-title-main">Boris Dubrovski</span>

Boris Yakovleviç Dubrovski, Sovyet-Rus profesyonel eski kürekçi ve eğitimci.

Anatoli Fomiç Sass ya da Anatoli Sass, Sovyet kürekçi.

<span class="mw-page-title-main">Roel Luynenburg</span>

Roelof "Roel" Johan Luynenburg, Hollandalı kürekçi. Luynenburg, 23 Mayıs 1945'te Haarlem, Hollanda'da doğdu. 1968'den başlayarak ülkesi Hollanda adına iki kez Yaz Olimpiyatları'nda mücaddele etti. Dört yıl sonra çift küreklilerde ekip arkadaşı Ruud Stokvis ile birlikte bronz madalya kazandılar. Ayrıca sporcu 1966 Dünya Kürek Şampiyonası'nda dörtlü kürekte bronz madalya kazandı.

<span class="mw-page-title-main">Irena Bačiulytė</span>

Irena Sonia Bačiulytė, Litvanyalı kürekçi.

Giancarlo Crosta, İtalyan profesyonek kürekçi.