İçeriğe atla

Antalya Kültürlerarası Diyalog Merkezi

Antalya Kültürlerarası Diyalog Merkezi
SloganBirlikte Yaşam Davetiyesi
Kuruluş2006
TürDernek
MerkezKılıçarslan mah.Park 2 sokak No:28 Muratpaşa
Türkiye Antalya, Türkiye
LiderUğur Kepir
Resmî sitehttp://www.akdim.org/

Antalya Kültürlerarası Diyalog Merkezi (kısaca AKDİM), Antalya'da faaliyet gösteren, kültürlerarası diyalogu geliştirmek için kurulan bir dernektir. Dernek 2006 yılında kurulmuştur.

Misyonunu insanları değişik platformlarda bir araya getirip, bunun için sanattan spora, geziden konferansa, geniş bir yelpazede program sunmakla kendini tanımlıyor.[1] Gelirini, programlardaki sponsorlardan ve üye bağışlarından karşılamaktadır.

Platformlar

KABİP

Kültürlerarası Birliktelik Platformu (KABİP, önceliği özellikle Türkiye’de yaşayan yerleşik yabancılar ve Türk vatandaşları bir araya getirmeye çalışan bir platformdur. Bu platform altında Salı Çayları, Doğa Yürüyüşleri, Yemek Kulübü, Bilgilendirme Seminerleri, Yabancılar için Türkçe Kursu, Tema ve Özel Günler (Yaşlılar Haftası, Aşure Günü, Polis Haftası, Paskalya, Kadınlar günü, Bayramlar, Anneler ve Babalar Günü vb.), Kültür Gezileri gibi değişik sosyal faaliyetler etkinleştirmektedir.

BİYAP

Birlikte Yaşama Platformu (BİYAP), çeşitli konferanslar, seminerler, konserler, gönül kahvaltıları, imza günleri, Türkçe Olimpiyatları ve sergiler düzenleyerek insanları kültür, sanat, ilim ve bilim dünyası ile buluşturmaya hedefleyen bir platform.

GEP

Geliştirme Platformu (GEP) ile kişisel ve kariyeri geliştirmeyi hedefleyen ve bunun için çeşitli Dil, Bilgisayar, Hitabet vs. kursları düzenlemektedir.

RESOP

Relax ve Spor Platformunda (RESOP), çeşitli spor ve dinlendirici (Avcılık,Tenis, Binicilik, vs.) değişik faaliyetler düzenlemektedir.

Tanınma

AKDİM düzenlediği geniş yelpazeli ve kapsamlı faaliyetleri ile Antalya başta olmak üzere tüm Türkiye’de tanınan ve birçok bakanların ve bürokratların programlarına katıldığı bir dernektir.

Yaptığı Başlıca Organizasyonlar:

- Demokratikleşme Sürecinde Sivil Toplumun Etkisi, Hizmet Hareketi[2][3]

- Sivil Anayasa Konferansı[4]

- Derin Devlet Tasfiye mi Oluyor ?[5]

- Evrensel Parametrelerde Hukuk ve İnsan Hakları[6][7]

- Türkçe Olimpiyatları İl Etkinlikleri (2009 – 2010 – 2011 – 2012)[8][9]

- Diyalog İftarları (2011 – 2012)[10][11]

Danışma Kurulu

Prof. Helen Rose Ebaugh - Akademisyen

Prof. James C. Harrington - Akademisyen

Uğur Kepir - Eğitimci

Prof. Alexander Scott - Akademisyen

Prof. Martha Ann Kirk - Akademisyen

Doç.Dr. Murat Kaplan - Akademisyen

Dış bağlantılar

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 14 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Kasım 2012. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Kasım 2012. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Ocak 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Kasım 2012. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Kasım 2012. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 12 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Kasım 2012. 
  6. ^ "Arşivlenmiş kopya". 17 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Kasım 2012. 
  7. ^ "Arşivlenmiş kopya". 18 Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Kasım 2012. 
  8. ^ "Arşivlenmiş kopya". 23 Şubat 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Kasım 2012. 
  9. ^ "Arşivlenmiş kopya". 1 Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Kasım 2012. 
  10. ^ "Arşivlenmiş kopya". 3 Ağustos 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Kasım 2012. 
  11. ^ http://www.referanshaberler.com/akdim-ve-hamlenin-diyalog-iftarinda-dostluk-ve-kardeslik-mesajlari-verildi-28100h.htm[]

İlgili Araştırma Makaleleri

Türk Matematik Derneği, Türkiye'de matematikçi Cahit Arf önclüğünde 1948 yılında kurulmuş, kamu yararına çalışan bir dernektir.

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, 1994 yılında Fethullah Gülen öncülüğünde TGC'ye alternatif olarak kurulmuş mesleki kurum.

<span class="mw-page-title-main">Mynet</span> internet portalı

Mynet, Türkiye'nin ilk Türkçe internet platformu. 1999 yılında kuruldu. 2019 yılı sonu itibarı ile 26 milyon internet kullanıcısına hizmet veren Mynet, Türk internet kullanıcılarının %49'una erişen Türkiye'nin en büyük internet platformlarından ve dünyanın en fazla ziyaret edilen dört yüz internet firmasından birisi. Mynet'in misyonu, kullanıcılarının ihtiyaç duyduğu internet hizmetlerini kolay, etkin, eğlenceli ve en ekonomik şekilde gerçekleştirebilecekleri interaktif bir platform yaratmaktır. Bunun için yirmiden fazla servisle internet kullanıcılarına hizmet vermektedir. Mynet'in çözüm ortakları arasında Facebook, Google, NBC, BBC, Yandex, TRT gibi global ve yerel markalar bulunuyor.

<span class="mw-page-title-main">Biz kaç kişiyiz?</span>

Biz kaç kişiyiz?, 12 Eylül 2007 tarihinde, gazeteci-yazar Tuncay Özkan tarafından oluşturulmuş siyasi bir sivil toplum platformudur.Platforma internet ya da SMS yoluyla üye olunabilir. Platform, 4 Kasım 2007'de mevcut üye sayısının yaklaşık olarak 1.3 milyon kişi olduğunu açıklamış ve yeni üye sayısı hedefini 5 milyon olarak belirlemiştir. Gönüllülük esasına dayanan oluşumda, yöneticiler bir ücret almamaktadır.

<span class="mw-page-title-main">İTÜ (basketbol takımı)</span>

İstanbul Teknik Üniversitesi basketbol takımı, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin erkek basketbol takımıdır. Forma Sponsorları Aroma ve Burger King'dir.

<span class="mw-page-title-main">Antalya</span> Antalya ilinin merkezi olan şehir

Antalya, Antalya ilinin merkezi olan şehirdir. Türkiye'de "turizmin başkenti" olarak görülür. Özellikle yaz aylarında turist sayısı artar.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye Hemofili Derneği</span>

Türkiye Hemofili Derneği, İstanbul'da yerleşik olan bir Sivil toplum kuruluşudur.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu</span>

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu'nun tarihi Türkiye'deki spor aktiviteleri ile uğraşan tüm toplulukların Türkiye İdman Cemiyetleri adı altında bir araya getirilmesi ile başlar. Atıcılık ve avcılık faaliyetleri Türkiye İdman Cemiyetleri çatısı altında 1923 yılında başlatılır.

Harun Tokak,, Türk gazeteci, Diyalog Avrasya Platformu eş başkanı, eski Yeni Şafak gazetesi yazarı ve eski Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı başkanıdır.

<span class="mw-page-title-main">Pembe Hayat</span>

Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği ya da kısaca Pembe Hayat Derneği, Türkiye'de 30 Haziran 2006 tarihinde kurulmuş ve transların ilk öz örgütlenmesi olan dernektir.

Antalyaspor Store, Antalyaspor'un özgün ve lisanslı forma, atkı, kaşkol, bere, eşofman, sweatshirt, ceket, gömlek, süs eşyaları gibi daha birçok değişik ürünün satışının yapıldığı mağazalarıdır. Daha önce sadece Antalya Atatürk Stadyumu'nun yanında bulunan ve bir süre hizmet veren mağaza kapatılmış ve faaliyetleri Antalyaspor Derneği'ne devredilmiştir.

İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği, kısaca İstanbul LGBTT, 2007 yılı ekim ayında Türkiye'nin en büyük kenti İstanbul'da kurulan bir LGBTT dayanışma derneğidir. Gacı İstanbul adında bir fanzin çıkaran bir grubun kafelerde toplanarak bir web sitesi hazırlama, sonrasında teknik çalışma ve tartışma grupları oluşturmasıyla ilk adımları atıldı. Fanzinin adı daha sonra kadın ve erkek transların sesi olmak amacıyla Gacı Laço olarak değiştirildi. Dernek, Türkiye'deki diğer LGBT örgütleriyle birlikte LGBTT Hakları Platformu'na üyedir.

<span class="mw-page-title-main">Baksı Müzesi</span>

Baksı Müzesi Bayburt’a 45 km uzaklıktaki Bayraktar Köyü'nde kurulu sanat müzesidir. Kurulduğu Bayraktar Köyü'nün eski adı olan baksı sözcüğü eski Türklerde bilgin, hekim, şaman anlamlarına gelmektedir. Müze, çağdaş sanat ve geleneksel el sanatlarına ev sahipliği yapmaktadır.

Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği veya kısa adıyla SPoD, 2011 yılında bir grup akademisyen, hukukçu ve aktivist tarafından kurulan, hak temelli ve hizmet yönelimli çalışma yürüten, İstanbul merkezli bir LGBTİ+ örgütüdür.

<span class="mw-page-title-main">Hayrat Vakfı</span> Nur Cemaatinin Yazıcılar Grubuna mensup bir sivil toplum kuruluşu

Hayrat Vakfı, ulusal ve uluslararası alanlarda çalışmalar yapan, Nur Cemaati'nin Yazıcılar Grubu'na mensup bir sivil toplum kuruluşudur. Ahmet Hüsrev Altınbaşak tarafından 1974'te Isparta'da kurulmuştur. Merkez binası İstanbul Küçükçekmece'dedir. Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı'na (TGTV) ve İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği'ne (İDSB) üyedir.

<span class="mw-page-title-main">Ali Erbaş</span> Türk ilahiyatçı, akademisyen ve 18. Diyanet İşleri Başkanı

Ali Erbaş, Türk akademisyen ve Diyanet İşleri Başkanı.

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren genel müdürlük.

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından her sene düzenlenen "Geleneksel Sporlar İhyası" adı altında katılımcı ülkelerden akademisyenler, bakanlar, devlet yetkilileri ve federasyon temsilcilerinin katılımı ile "Uluslararası Etnospor Forumu" düzenlenmektedir. Dünya Etnospor Konfederasyonu bünyesinde bulunan kurumların faaliyet gösterdiği ülkelerde düzenlenen forum, 2018 yılında ilk olarak Antalya'da düzenlenmiştir. Uluslararası Etnospor Forumu, geleneksel sporların ve oyunların belirlenen hedeflerini gerçekleştirmek için istişare, iş birliği ve kolektif akıl platformu görevi görmektedir.

Türkiye Satranç Federasyonu ya da kısaltmasıyla TSF, Türkiye’de bulunan resmî satranç organizasyonudur. 1954'te kurulan TSF, 1962'de FIDE'nin üyesi oldu. Federasyon, 1991 yılında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile birleşti ve ülke çapında resmi olarak tanındı. 2024 yılı itibarıyla federasyonun başkanı Fethi Apaydın'dır. 800.000'in üzerinde lisanslı sporcuya sahip olan TSF, Türkiye'nin en büyük spor federasyonu olma unvanını elinde bulundurmaktadır. TSF aynı zamanda Avrupa Satranç Birliği ve Akdeniz Satranç Birliği üyesidir.

Erasmus+ Programı, Erasmus+ Öğrenci Değişim Programı veya Erasmus+ Projesi, 1987 yılında başlatılan Avrupa Birliği öğrenci değişim programıdır.