
Bakü, Azerbaycan'ın, Hazar Denizi'nin batı kıyısında yer alan başkentidir. Kafkasya’nın en büyük şehri, en önemli kültür ve ticaret merkezidir. Ülkenin en doğusundaki ve en önemli sanayi, ticaret ve kültür merkezi olmanın yanı sıra bir liman kenti olarak da önemlidir. Şehirde yaşayanların büyük çoğunluğunu Azerbaycanlılar oluşturur.

Marmaray veya B1 Banliyö Treni, İstanbul ve Kocaeli illerinde hizmet veren banliyö treni sistemidir. Halkalı – Gebze arasında 76,600 kilometre (47,597 mi) uzunluğundaki banliyö hattında 43 istasyon bulunmaktadır. Marmaray Tüneli aracılığıyla İstanbul Boğazı'nın iki yakasını birbirine bağlayan Marmaray'da yolcu taşımacılığına 29 Ekim 2013'te başlanmış, hattaki son genişletme ise 12 Mart 2019'da tamamlanmıştır.

Sirkeci Garı ya da İstanbul Garı, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda, Fatih ilçesi Hocapaşa Mahallesi'nde yer alan TCDD'ye ait ana tren istasyonudur.

İstanbul Metrosu, Türkiye'nin nüfus bakımından en büyük şehri olan İstanbul'daki metro sistemidir. 3 Eylül 1989'da M1 hattının hizmete girmesiyle birlikte faaliyete başlamıştır. Günümüzde M1ᴀ, M1ʙ, M2, M3, M4, M5, M6, M7, M8, M9 ve M11 olmak üzere 11 hattan oluşmaktadır.
BursaRay ya da Bursa Metrosu, Bursa'nın merkez ilçe ve semtlerini çoğu noktada doğu-batı doğrultusunda birbirine bağlayan hafif raylı sistem olup yapımına 1998'de başlanmıştır. Proje Yapı Merkezi tarafından anahtar teslim olarak inşa edilmiştir. BURULAŞ isimli Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirket tarafından işletilmektedir. Bursa kent içi ulaşımını ve trafiğini önemli ölçüde rahatlatmıştır.

T4 Tramvay Hattı, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda, ilk istasyonu Topkapı son istasyonu ise Mescid-i Selam olan ve 22 istasyondan oluşan 15,3 km uzunluğundaki tramvay hattıdır.

M2 Metro Hattı, İstanbul'da yer alan metro hatlarından birisidir. Hattın 16 istasyonu olup, Haliç Metro Köprüsü üzerinde yer alan Haliç Metro İstasyonu haricindeki 15 istasyon yer altında yer almaktadır. Hat, yaklaşık olarak 2,5 dakikada bir sıklıkla çalışır.

T1 Tramvay Hattı, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda, ilk istasyonu Kabataş son istasyonu ise Bağcılar olan ve 31 istasyondan oluşan 19,3 km uzunluğundaki tramvay hattıdır.

F1 Füniküler Hattı, İstanbul'da yer alan füniküler hatlarından birisidir.

T3 Nostaljik Ring Tramvay Hattı, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda, Kadıköy İDO – Moda Caddesi – Kadıköy İDO güzergâhında ring olarak hizmet veren ve 11 istasyondan oluşan 2,6 km uzunluğundaki nostaljik tramvay hattıdır.

TF1 Teleferik Hattı, İstanbul'un Şişli ilçesi Harbiye Mahallesi'nde yer alan gondol tipi bir havaî taşımacılık sistemidir.

İzmir Banliyö Sistemi ya da kısaca İZBAN, diğer adıyla Egeray, Türkiye'nin İzmir ilinde hizmet veren banliyö treni sistemidir. Selçuk – Aliağa arasındaki 136 kilometre (85 mi) uzunluğundaki banliyö hattında 41 istasyon bulunmaktadır. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD ortaklığında hayata geçirilen sistem, Türkiye'nin en uzun şehir içi banliyö hattıdır. İZBAN'da yolcu taşımacılığına 30 Ağustos 2010'da başlanmış, hattaki son genişletme ise 8 Nisan 2019'da tamamlanmıştır.

Halkapınar Aktarma Merkezi, TCDD'ye ait hemzemin tren istasyonu, İzmir Metro A.Ş.'ye ait hemzemin metro ve tramvay istasyonları ve ESHOT ve İZULAŞ otobüslerine hizmet veren otobüs duraklarından oluşan aktarma merkezidir.

Kenar platform bir istasyonda 2 zıt rayın kenarlarında bulunan platformdur. Tramvay, tren veya metrobüs sistemlerinde kullanılır. Her yön için ayrı ayrı olan çift taraflı platformlar, çift taraflı demiryolu hatları için kullanılan temel istasyon tasarımıdır. Bir diğer kullanılan platform ise ada platformudur.

Çerkezköy Tren İstasyonu, Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde bulunan bir tren istasyonudur. İstasyon, İstasyon Mahallesi'nde İstasyon Caddesi üzerinde yer almakta olup İstanbul - Sofya Ekspresi ve Bosfor Ekspresi Uluslararası Trenleri ile İstanbul - Çerkezköy, İstanbul - Edirne ve İstanbul - Uzunköprü Bölgesel Treni Bölgesel Trenleri'ne hizmet vermektedir.

Atatürk Konutu ve Demir Yolları Müzesi , Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunan tarihî bir ev ve demir yolu müzesidir.
Beşiktaş Metro İstasyonu, İstanbul Metrosunun M7 hattında bulunan Beşiktaş Meydanı altında, Barbaros Bulvarı, Dolmabahçe Caddesi ve Çırağan Caddesi'nin tam kesiştiği noktada yer alan bir yeraltı metro istasyonudur. İstasyon kazısında ortaya çıkan arkeolojik kalıntılar sebebiyle istasyon M7 hattının Mecidiyeköy-Kabataş etabından sonra kullanıma açılması ve istasyon içerisinde müze bulunması planlanmaktadır. Arkeolojik kazıların halen bitmemesi ve Kabataş istasyonundaki yeni arkeolojik kazılar nedeniyle açılış tarihi belirsizdir.

Türkiye'nin İstanbul ilinde hizmet veren İstanbul Tramvayı ve İstanbul nostaljik tramvayı'nın toplam 81 istasyonu vardır. T2 ve T3 nostaljik tramvay hatları ile T4 hattının Cumhuriyet Mahallesi istasyonu hariç istasyonların tamamı engelli erişimine uygundur.

T2 Nostaljik Tramvay Hattı, Antalya'da yer alan bir nostaljik tramvay hattıdır. 1999 yılında hizmete açılmasıyla beraber Antalya'nın ilk şehir içi tramvay hattı unvanına sahiptir. Hattın 11 istasyonu bulunmaktadır.

T3 Tramvay Hattı, Antalya'da yer alan bir tramvay hattıdır. 2019 yılında hizmete açılmasıyla beraber Antalya'nın ikinci şehir içi çağdaş (modern) tramvay hattı unvanına sahiptir. Hat, ilk açıldığında Atatürk - Varsak arasında hizmete girmiş olup, 2021 yılında Müze'ye uzatılmıştır. Yer altında bulunan Batıgar istasyonu haricindeki bütün istasyonların türü hemzemindir. Hattın 29 istasyonu bulunmaktadır.