
Pablo Picasso, Fransa'da yaşamış İspanyol ressam, heykeltıraş, sahne tasarımcısı, şair ve oyun yazarıdır. 20. yüzyıl sanatının en iyi bilinen isimlerindendir. Georges Braque ile birlikte kübizm akımının temelini atmış, asamblajı icat etmiş, kolajın icadında yer almış ve çok çeşitli tarzların gelişimine katkı vermiştir. En önemli eserleri olarak öncü kübizm eseri Avignonlu Kızlar ve Alman ve İtalyan askerlerin İspanyol İç Savaşı sırasında yaptığı katliamı anlatan Guernica sayılabilir.

Ankara Atatürk Anadolu Lisesi ya da kısaca AAAL, 1971 yılında kurulmuş olan ve Türkiye'nin üniversiteye öğrenci verme bakımından en başarılı ve en eski Anadolu liselerinden biri. 2020-2021 öğretim yılı itibarıyla 1049 öğrencisi ve 92 öğretmeni vardır. Son 30 yılda 8 kez ÖSS Türkiye birincisi çıkarmıştır. Okul, liselere girişte Ankara'da ilk tercih edilen ve en yüksek taban puanına sahip Anadolu liselerindendir.

Turgut Atalay, Türk ressam ve tiyatro dekoratörü.

Embiya Çavuş, Bulgaristan Türkü ressam ve porselen sanatçısıdır.
Kayıhan Keskinok, Türk ressam, eğitimci.

Neşet Günal Türk ressam ve öğretim üyesi.

İstanbul Resim ve Heykel Müzesi (İRHM), 20 Eylül 1937’de Türkiye’nin ilk Güzel Sanatlar müzesi olarak Dolmabahçe Sarayı’nın Veliaht Dairesi’nde hizmete giren, günümüzde Tophane'deki Antropo No:5'te hizmet veren sanat müzesidir.
Selim Turan, Azerbaycan kökenli Türk ressam ve heykeltıraş.

TUSAŞ Anka, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçları doğrultusunda Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. tarafından geliştirilen insansız hava aracıdır. Temel Anka-A, orta irtifa uzun ömür (MALE) İHA sınıfındadır. 2000'li yılların başında taktiksel gözetim ve keşif misyonları için tasarlanan Anka, günümüzde sentetik aralıklı radar, hassas silahlar ve uydu iletişimiyle modüler bir platforma dönüşmüştür. İsmini efsanevi mitolojik yaratık olan Anka Kuşu'ndan almıştır.

Ernst Ludwig Kirchner, Alman dışavurumcu ressam ve grafiker. Kirchner, dışavurumculuğun ortaya çıkmasında büyük etkisi olmuş Die Brücke (Köprü) isimli ressamlar grubunun kurucularından biriydi. I. Dünya Savaşı'na gönüllü olarak katılan sanatçı sağlığının bozulması sebebiyle terhis edildi.
Willem de Kooning, Hollanda'nın Rotterdam şehrinde dünyaya gelmiş soyut dışavurumcu ressam. II. Dünya Savaşı'nın ardından, de Kooning Soyut dışavurumculuk, New York okulu ve Hareket resmi olarak anılan bir tarzda resim yapmaya başladı. Bu ekolün gelişiminde rol oynayan diğer sanatçılar arasında Jackson Pollock, Franz Kline, Arshile Gorky, Mark Rothko, Hans Hofmann, Robert Motherwell, Philip Guston ve Clyfford Still de vardı.
Cemil Eren, Türk ressam, heykeltıraş, seramik, vitray sanatçısı, sanat tarihçisi ve sanat eğitimcisidir.
Hatice Sabiha Bozcalı, Türk ressam ve illüstratördür.

Realizm veya Gerçekçilik, 19. yüzyılda ortaya çıkan bir sanat akımıdır. Bu yüzyılda gerçekleşen endüstriyel gelişmeler, toplumsal sınıfların belirginleşmesi, insanları duygular dünyasından gerçekler dünyasına itmiştir. Sanatçılar da bu gelişmelere tepki olarak Realist (gerçekçi) çalışmalar gerçekleştirmeye başladılar. Realizm, konuların idealist bir tarzda ele alındığı Romantizm’e bir tepki olarak başladı. Realistler sıradan veya gerçekçi temaları ortaya koyabilmek için teatral dramadan ve sanatın klasik formlarından uzaklaşma eğiliminde oldular.

TUSAŞ Aksungur, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri için geliştirilmekte olan bir insansız hava aracıdır. Uçak gövdesi, kanat ve iniş takımları program için yeni geliştirilirken yeni İHA özellikle iç sistemler ve aviyonikler açısından Anka ailesiyle ortak özelliklere sahiptir. Ayrıca hizmet içi modelin mevcut yer kontrol istasyonu kullanılarak da uçurulabilecektir. Aksungur, TUSAŞ'ın bugüne kadar ürettiği en büyük insansız hava aracıdır. Uzun süreli gözetleme, istihbarat, deniz devriyesi görevleri veya Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) olarak kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

Georgia Totto O'Keeffe Amerikalı ressam. Yakın plan ve büyük boyutlu çiçek tabloları, New York gökdelenleri tabloları ve New Mexico manzara resimleri ile bilinir. O'Keeffe, "Amerikan modernizminin anası" olarak anılır.

Gülay Semercioğlu, Türk ressam.
Müzdan Arel, Osmanlı ve cumhuriyet döneminin ilk kadın ressamlarındandır.
Krista Kostia-Šimonović, insanların ağır metallere ve toksisiteye maruz kalmasının etkilerini araştıran Hırvat doktor ve akademisyen. 1981'de Yugoslav Bilim ve Sanat Akademisi'nin ortak üyesi olarak seçildi ve ülkenin 1991'de Yugoslavya'dan bağımsızlığını kazandığında Hırvatistan Bilim ve Sanat Akademisi'nin tam üyesi oldu. 1996 yılında bilimsel çalışmaları nedeniyle Danica Hrvatska Nişanı ile onurlandırıldı.
Stuttgart Bilimsel İllüstratörler Veritabanı 1450-1950, yaklaşık 1450 yılında matbaanın icadından 1950'ye kadar yayınlanmış bilimsel çalışmaları resimleyen kişiler hakkında bibliyografik verilerin çevrimiçi deposudur; ikinci kesme, şu anda aktif olan illüstratörleri hariç tutmak amacıyla seçilmiştir. Veritabanı, astronomik, botanik, zoolojik ve tıbbi illüstrasyon dahil olmak üzere çeşitli alanlarda çalışmış kişileri içerir.