İçeriğe atla

Animal Liberation

Animal Liberation
Various Artists compilation
Yayımlanma21 Nisan 1987
TarzEndüstriyel müzik, New Wave, Post-Punk, Synth-pop
ŞirketWaxTrax!
YapımcıAl Jourgensen

Animal Liberation, WaxTrax tarafından 21 Nisan 1987 tarihinde[1] PETA'nın yararına yayınlanan bir albümdür.

Ünlü endüstriyel metal grubu Ministry'nin kurucusu ve solisti olan Al Jourgensen albümün yapımcılığını üstlendi. Jourgensen albümde yer almadı, ancak Bill Rieflin, Paul Barker ve Roland Barker ile birlikte parçaları, haber kliplerini, alıntıları vb. ihtiyaç olan tüm bağlantıları sağladı.[2] Paul Barker, takma adı olan "Ion Barker"'ı kullandı. Bu bir Amerikan sürümü olmasına rağmen, CD üzerinde "Made In England" yazıyor. Birleşik Krallık versiyonu The Smiths'den ekstra bir parça içermektedir. Albüm Dan Mathews tarafından derlendi ve koordine edildi.

Jourgensen'in grubu Animal Liberation'da grubun şirketiyle ilgili sözleşme sorunları nedeniyle albümde gözükmemektedir.[3]

The Washington Post, albümdeki şarkıların "canlılık, kürk endüstrisi, et endüstrisi ve avcılık gibi konuları ele aldığını" haber yaptı.[4] The Chicago Tribune albümün "değerli bir proje" olduğunu ve albümde "avcılık ve laboratuvar deneyleri gibi hayvan haklarıyla ilgili şarkıların yer aldığını" haber yaptı.[5]

Çalma listesi

  1. Al Jourgensen - "Uluslararası Giriş" (1:36)
  2. Nina Hagen / Lene Lovich - "Hayvanları Öldürmeyin" (Kurtarma Sürümü) (6:36)
  3. Al Jourgensen - "Sivil İtaatsizlik Sivil Savunmadır" (0:58)
  4. Zayiat - " Kutudaki Maymun" (2:26)
  5. Chris ve Cosey - "Sessiz Ağlama" (3:27) [6]
  6. Al Jourgensen - "Laboratuvar Diyaloğu" (0:24)
  7. Lene Lovich - "Süper Doğa" (5:40)
  8. Al Jourgensen - "Yaşam Topluluğu" (0:49)
  9. Renk Alanı - "Zalim Sirk" (3:58)
  10. Luc van Acker - "Avcı" (3:31)
  11. Shriekback - "Asılı Ateş" (3:00)
  12. Kaptan Sensible - "Wot? Et Yok! "(3:11)
  13. Al Jourgensen - "Et Çiftçisi" (0:28)
  14. Howard Jones - "Saldırı Ve Darbe" (4:50)

Kaynakça

  1. ^ "Various - Animal Liberation". Discogs (İngilizce). 25 Kasım 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ekim 2020. 
  2. ^ "'Don't Kill the Animals': PETA's 1987 experimental compilation produced by Ministry's Al Jourgensen". DangerousMinds. 13 Kasım 2017. 26 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ekim 2020. 
  3. ^ "On Record: music to liberate animals by". Chicago Reader (İngilizce). 20 Mart 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ekim 2020. 
  4. ^ Harrington (14 Ocak 1987). "CHARITY ROCK PLAYS AN ENCORE". The Washington Post. 19 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2021. 
  5. ^ "If you love animals and adventurous music,..." Chicago Tribune (İngilizce). 8 Mayıs 1987. 18 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ekim 2020. 
  6. ^ Art Sex Music. Faber & Faber Social. 2017. ISBN 978-0571328512. 

Konuyla ilgili yayınlar

  • Simonson, Peter (2001). "Social noise and segmented rhythms: News, entertainment, and celebrity in the crusade for animal rights". The Communication Review. 4 (3): 399-420. doi:10.1080/10714420109359476. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Hayvan Kurtuluş Cephesi</span> aktivist grup

Hayvan Kurtuluş Cephesi, 1976'da radikal hayvan hakları eylemcisi Ronnie Lee'nin kurduğu aktivist gruptur.

<span class="mw-page-title-main">Ministry</span> Amerikalı metal grubu

Ministry, Amerikalı bir endüstriyel metal grubu. Tek değişmeyen üyesi Al Jourgensen olup 1990'ların başında endüstriyel metal akımının öncülüğünü yapmışlardır. Eski üye Paul Barker ile yıllarca süren birlikteliğin sonunda 2003'te yollarını ayırmışlardır. Psalm 69 ve The Mind Is A Terrible Thing To Taste adlı albümleri ile underground camiyasında büyük övgü toplamışlardır.

<span class="mw-page-title-main">PETA</span>

Hayvanlara Etik Muamele İçin Mücadele Edenler bir hayvan hakları organizasyonudur. Norfolk, Virginia kökenli ve yaklaşık 6.5 milyon üye ve destekçisi olan organizasyon dünyanın en büyük hayvan hakları grubudur. Grubun uluslararası başkanı Ingrid Newkirk'tür.

<i>With Sympathy</i>

With Sympathy, Ministry'nin ilk albümüdür. Albüm, Ministry'nin tek üyelerinin Alain Jourgensen ve Stephen George olduğu 1983 yılında Arista Records aracılığı ile piyasaya sürülmüştür. Arista Records'un idaresi, albümün yapımı sırasında grubun solisti Jourgensen'i synthpop stili bir albüm çıkarmaya zorlamıştır. Bu tarz, grubun kariyeri boyunca geliştirdiği sert tarzla büyük oranda çelişmektedir. Mamafih, kimi kaynaklar, Jourgensen'in 1980'lerde grubun müzikal tarzını değiştiren "hardcore" müziği keşfedişi ile bir "synthpop" albümü yapmış olmaktan utandığını ifade etmektedir. Albüm, Ministry'nin Arista Records'tan yayımladığı tek albüm olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Al Jourgensen</span> Kübalı-Amerikalı müzisyen

Alain David Jourgensen, Küba asıllı Amerikalı bir müzisyendir. Ünlü endüstriyel metal grubu Ministry'nin kurucusu ve solisti olan Jourgensen, kimi zaman albüm kayıtlarında Alain Jourgensen, Alien Jourgensen, Hypo Luxa, Dog, Alien Dog Star ve Buck Satan olarak gösterilmektedir. Aynı zamanda birkaç endüstriyel rock grubunun kurucusu olan Jourgensen, bu gruplarda vokalist, gitarist ya da klavyeci olarak görev almaktadır.

<i>Psalm 69: The Way to Succeed and the Way to Suck Eggs</i>

Psalm 69: The Way to Succeed and the Way to Suck Eggs, endüstriyel metal grubu Ministry'nin beşinci albümünün genel olarak kullanılan adıdır. Albüm 1992 yılında Sire Records aracılığıyla yayımlanmıştır. Albümün asıl adı ΚΕΦΑΛΗΞΘ olmakla beraber, bunun yerine Psalm 69 ismi de sıklıkla kullanılmaktadır. Albüm, Ministry'nin daha popüler olmasını sağlamıştır ve albümden "Jesus Built My Hotrod" gibi şarkılar MTV gibi kanallarda yayımlanmıştır. Psalm 69 ayrıca Ministry'nin gruba 1989'da katılan gitarist Mike Scaccia ile olan ilk albümü olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">N.W.O.</span>

"N.W.O.", endüstriyel metal grubu Ministry'nin bir şarkısıdır. Grubun beşinci albümü Psalm 69'da bulunan şarkı, 1992 yılında tekli olarak yayımlanmakla beraber grubun en büyük hit'i olmuş, Modern Rock listelerinde 11. sıraya kadar yükselmiştir. Şarkı, 1993 yılında 35. Grammy Ödülleri'nde En İyi Metal Performansı Ödülü adayı olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Wax Trax! Records</span>

Wax Trax! Records, ABD'de kurulmuş olan bir bağımsız plak şirketidir. İlk Jim Nash ve Dannie Flesher'ın Denver, Coronado'da açtığı bir plak mağazasında faaliyetlerine başlayan şirket, 1978'de Chicago'ya taşınmış ve faaliyetlerini resmîleştirmiştir. Bu mağaza daha sonraları Şikago'nun New Wave, punk rock ve endüstriyel müzik sahnelerinin merkezi olmuştur.

"Chess Records blues ve soul müziğine önemli olması gibi, Şikago'nun Wax Trax'ı da o derecede punk rock, new wave and endüstriyel müzik türleri için büyük önem taşımaktaydı." (Richard Giraldi, Chicago Sun-Times)

<i>Animositisomina</i>

Animositisomina, endüstriyel metal grubu Ministry'nin 6. stüdyo albümüdür. 2003 yılında yayınlanan albüm, grubun Sanctuary Records'tan yayımlanan ilk stüdyo albümü ve ikinci yayımı olma özelliğini taşımaktadır. Grup, bu plak şirketinden albümün öncesinde Sphinctour adlı bir konser albümü çıkartmıştır.

<i>Twitch</i> (albüm)

Twitch, endüstriyel metal grubu Ministry'nin ikinci albümüdür. 1986 yılında yayımlanan albüm, ilk albüm olan "With Sympathy"'nin synthpop havasından uzaklaşıp, daha agresif ve karanlık bir EBM tarzı edinmiştir. Albümün Sire Records tarafından yayımlanması, Jourgensen'in Arista/BMG'deki önceki tecrübelerinin aksine prodüksiyonu artistik bir açıdan kontrol edebilmesine olanak sağlamıştır. Twitch 1990 yılında iki tane ek parça ile yeniden yayımlanmıştır.

The Land of Rape and Honey, endüstriyel metal grubu Ministry'nin üçüncü stüdyo albümüdür. Albüm, Sire Records aracılığıyla 1988 yılında yayımlanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Georg Solti</span>

Sir Georg Solti, Macar asıllı orkestra ve opera şefidir. Münih, Frankfurt ve Londra'daki opera gösterileri ve uzun dönem yaptığı Chicago Senfoni Orkestrası direktörlüğü ile bilinir. Budapeşte'de doğmuş ve burada Béla Bartók, Leo Weiner ve Ernő Dohnányi ile çalışmıştır. 1930'larda Macaristan Devlet Operası'nda direktörlük yapmıştır.

<i>Within the Realm of a Dying Sun</i>

Within the Realm of a Dying Sun, Dead Can Dance'in 27 Temmuz 1987'de yayımlanan üçüncü stüdyo albümü.

<span class="mw-page-title-main">Mýa</span> Amerikalı şarkıcı

Mýa Marie Harrison, Amerikalı şarkıcı ve oyuncu. Müzisyen bir babanın kızı olan sanatçı, kendi adını taşıyan ilk albümünü 1998 yılında Interscope Records'tan yayınladı. Ülkesinde büyük beğeniyle karşılanan albümden çıkan ilk single "It's All About Me", listelerde ilk ona girmeyi başardı. 2000 yılında piyasaya çıkardığı Fear of Flying adlı ikinci albümüyle bir kez daha listelerde üst sıralarda yer aldı. Labelle grubunun hit şarkısı "Lady Marmalade"i P!nk, Christina Aguilera ve Lil' Kim ile birlikte seslendirdi ve 2002 yılında En İyi Pop Vokal İş Birliği dalında Grammy kazandı.

<i>The Animals Film</i>

The Animals Film, Victor Schonfeld ve Myriam Alaux tarafından yönetilen ve aktris Julie Christie'nin anlattığı, insanlar tarafından hayvanların kullanımıyla ilgili 1981 yapımı bir belgesel filmdir.

<span class="mw-page-title-main">Henry Crowe</span>

Henry Crowe İngiliz papaz ve ilk hayvan hakları yazarıydı.

Herman Daggett, ABD'li Presbiteryen kilisesi üyesi ve erken dönem hayvan hakları yazarıdır.

Hayvan hakları hareketi kavramı bazen hayvan özgürlüğü, hayvan kişiliği veya hayvan savunuculuğu hareketi olarak da adlandırılır. insan ve insan olmayan hayvanlar arasında çizilen katı ahlaki ve hukuki ayrıma son veren, hayvanların mülk statüsünde görülmelerine ve hayvan deneyleri gibi araştırmalarda, gıda, giyim ve sirk-yunus parkı gibi eğlence endüstrilerinde kullanılmalarına son vermeyi amaçlayan sosyal bir harekettir.

Humphrey Primatt, İngiliz din adamı ve hayvan hakları yazarıydı. Primatt, "hayvan hakları kavramının geliştirilmesinde en önemli figürlerden biri" olarak tanımlanmıştır.

Hayvan hakları savunucuları ve hayvan özgürlüğü aktivistleri, duyarlı bireylerin insan olmayan hayvanların acıdan kaçınma gibi en temel ihtiyaçlarını, yalnızca tür üyeliği temelinde reddetmenin, ırkçılık veya cinsiyetçiliğe benzer bir ayrımcılık biçimi olduğu görüşündedir. Birçok hayvan hakları savunucusu, hayvanların, menfaatleri yasal korumayı hak eden ahlaki topluluğun bireyleri ve üyeleri olarak görülmesi gerektiğini savunmaktadır.