Reşit Karabacak Türk güreşçisidir. Güreş sporuna 1973 yılında İzmir'de başlamıştır. Balkan Oyunları, Akdeniz Oyunları ve Avrupa Şampiyonası'nda birincilikleri ve Dünya Şampiyonası'nda dereceleri vardır. Milli Takım antrenörlüğü yapmıştır.

Beyoğluspor, İstanbul'da kurulan spor kulübü. Futbolun yanı sıra birçok spor dalında faaliyet gösteren sarı-siyahlı takım özellikle voleybol ve masa tenisinde İstanbul ve Türkiye şampiyonluklarını uzun süre elinden bırakmadı ve Türk millî takımlarına da birçok sporcu yetiştirdi.

Fenerbahçe erkek atletizm takımı Fenerbahçe'nin erkek atletlerden oluşan şubesidir. Takım 2.500 oturma kapasitelik Burhan Felek Spor Salonu'nu kullanmaktadır.

Galatasaray Atletizm Şubesi, 1908 yılında Galatasaray Lisesi'ne bağlı olarak kuruldu, günümüzde ise Galatasaray SK'nın bünyesindedir. 14 kez Türkiye Kulüplerarası Atletizm Şampiyonası, 16 kez İstanbul Kulüplerarası Atletizm Şampiyonası ve 2 kez de Türkiye Atletizm Süper Ligi şampiyonu oldu. Şube günümüzde A takım faaliyetleri olarak sadece erkek takımıyla var olsa da alt yaş kategorilerinde erkek ve kadın sporcularıyla faaliyet göstermektedir.
Azize Tanrıkulu, Olimpiyat ikincisi ve Avrupa şampiyonu Türk millî tekvandocudur. Aynı zamanda, Türk millî tekvandocu Bahri Tanrıkulu'nun kız kardeşidir. 2008 Pekin Olimpiyatları kadınlar 57 kg tekvando finalinde, Güney Koreli rakibi Sujeong Lim'e yenilerek Olimpiyat ikincisi olmuş ve gümüş madalya kazanmıştır. Antalya Çağlayan Lisesi'nde beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapmaktadır.

Ferhat Arıcan, Türk jimnastikçi.

Metin Sofuoğlu Türk Milli Karate sporcusu, Beden Eğitimi ve Spor öğretmeni. Eski Milli Karateci. Milli Takım kata antrenörü. 5. Dan seviyesinde siyah kemer sahibi.

Yunanistan, Atina'da düzenlenen 1896 Yaz Olimpiyatları'na ev sahibi sıfatıyla katıldı. Birçok kaynakta oyunlara 169 sporcu gönderdiği belirtilse de müsabakalarda 176 Yunan sporcu, 9 farklı sporda mücadele etti. Toplamda 47 madalya kazandı ve oyunların madalya sıralamasında 10 altın madalyayla, 11 altın madalya kazanan Amerika Birleşik Devletleri'nin ardından ikinci sırada yer aldı.

Larisa Semyonovna Latınina, Sovyet jimnastikçi. 1956 ve 1964 yılları arasında Sovyet takımı ile 4 tane, bireysel ise 14 olimpiyat madalyası kazanmıştır. Toplamda kazandığı 18 madalya ile 2012'ye kadar en fazla olimpiyat madalyası kazanan sporcu rekorunu 48 yıl elinde tutmuştur. Amerikalı yüzücü Michael Phelps kendisinin en fazla madalya rekorunu kırmış olsa da en fazla bireysel olimpiyat madalyası kazanma rekoru (14) hala kendisine aittir.

Yasemin Adar Yiğit, Türk güreşçi ve eski gülle atmacı. Serbest stil 76 kiloda mücadele eden sporcu Balıkesir Büyükşehir Belediyespor bünyesinde kariyerini sürdürmektedir. 2 kez dünya ve 7 kez Avrupa şampiyonu olmuştur. 2020 Yaz Olimpiyatlarında bronz madalya kazanmıştır.
Türk Kadınları, atletizm, voleybol, basketbol, halter, güreş, atletizm gibi spor dallarında mücadele ederek birçok kupa ve başarı kazanmıştır.

Albert Vagarşakoviç Azaryan, Ermeni artistik jimnastikçi. Aktif olduğu dönemde Sovyetler Birliği adına yarışmış; 1956 Yaz Olimpiyatları'nda iki altın, 1960 Yaz Olimpiyatları'nda ise bir altın bir gümüş madalya kazanmıştır. Halka branşında iki Olimpiyat madalyası kazanmayı başaran ilk sporcu olan Azaryan, kendisinden sonra bunu tekrarlayan Akinori Nakayama ile birlikte bu başarıyı elde edebilen iki sporcudur. Dünya Artistik Jimnastik Şampiyonası ile Avrupa Erkekler Artistik Jimnastik Şampiyonası'nda da yer almış ve Dünya Şampiyonası'nda dört altın ile bir gümüş, Avrupa Şampiyonası'nda ise ikişer altın ve gümüş madalya elde etmiştir.

Ayşe Begüm Onbaşı, Türk aerobik jimnastikçidir.
Andrzej Biegalski ,Polonyalı eski ağır sıklet boksördür. Amatör Ağır Sıklet Boks Turnuvası şampiyonu olmuştur. 1974'te katıldığı Havana'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselmiştir.

Nikolay Yefimoviç Andrianov Sovyet/Rus jimnastikçi. Michael Phelps, 2008 Pekin Yaz Olimpiyatları'nda rekorunu kırana kadar, 15 Olimpiyat madalyası ile erkeklerde en fazla Olimpiyat madalyası kazanma rekorunu elinde bulunduruyordu. Andrianov, Phelps'in 28 ve Larisa Latynina'nın 18 Olimpiyat madalyasının ardından en fazla Olimpiyat madalyası kazanan 3. kişidir. Andrianov, en fazla madalyayı 6 bireysel ve 1 tanesi takım olmak üzere 1976 Yaz Olimpiyatları'da kazandı. Erkekler Artistik Cimnastiği sporunda, 12 madalya ile en fazla kişisel Olimpiyat madalyası kazanma rekorunun sahibidir ve 6 madalya ile, Boris Shakhlin ve Dmitry Bilozerchev ile jimnastikte en fazla altın madalya kazanan sporcu rekorunu paylaşıyor.. Olimpiyatların yanı sıra, Dünya ve Avrupa Şampiyonasındaki başarılı sonuçları onu alanının en iyilerinden biri yapmaktadır.

İbrahim Çolak, dünya ve Avrupa şampiyonu Türk artistik jimnastikçidir. Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği mezunu ve İzmir'deki Şavkar Cimnastik Spor Kulübü'nün aktif sporcusudur.
Vitali Venediktoviç Şerbo, Beyaz Rus eski bir artistik jimnastikçi. Tüm zamanların en başarılı jimnastikçilerinden biri, 8 branşta dünya şampiyonluğu kazanan tek erkek jimnastikçidir. 1992 Yaz Olimpiyatları'nda en başarılı sporcuydu ve 8 etkinlikten 6'sını kazandı -.

2021 Dünya Artistik Jimnastik Şampiyonası, 18-24 Ekim 2021 tarihlerinde Japonya'nın Kitakyushu kentinde düzenlendi. Müsabakalar Kitakyushu City General Gymnasium'da yapıldı. Japonya, 1995 ve 2011 edisyonlarından sonra etkinliğe üçüncü kez ev sahipliği yaptı.

Adem Asil, Mısır doğumlu Türk erkek artistik jimnastikçi ve millî takım sporcusu. 2022 Dünya Artistik Jimnastik Şampiyonası'nda halka aletinde ve 2023 Avrupa Artistik Jimnastik Şampiyonası'nda bireysel genel toplam ile halka aletinde altın madalya kazandı.

Arzu Celilova, Azerbaycanlı bir ritmik gimnastikçidir. Arzu Celilova, 1. Dünya Gençler Ritmik Jimnastik Şampiyonası'nda gümüş ve bronz madalya sahibi ve Avrupa Şampiyonası'nda bronz madalya sahibidir. Ayrıca, birçok yerel ve uluslararası ritmik jimnastik turnuvalarında ödüller kazanmıştır.