İçeriğe atla

Andreas Mölzer

Andreas Mölzer
Avrupa Parlamentosu Avusturya Üyesi
Görev süresi
2004-2014
Kişisel bilgiler
Doğum 02 Aralık 1952 (71 yaşında)
Leoben, Steiermark
Partisi Avusturya Özgürlük Partisi

Andreas Mölzer (d. 2 Aralık 1952 Leoben, Steiermark) Avusturyalı gazeteci ve Avrupa Parlamentosu milletvekilidir. (FPÖ) [1]

Mölzer, Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) üyesi olarak tanınmaktadır ve Avrupa Parlamentosu'nda milletvekilliği yapmıştır. Gazetecilik kariyerine başlamadan önce tarih ve hukuk eğitimi almıştır.Mölzer, 2004-2014 yılları arasında Avrupa Parlamentosu üyesi olarak görev yapmıştır. FPÖ'nün sağ kanadında yer alan Mölzer, göç, Avrupa entegrasyonu ve kültürel konularda muhafazakar görüşleriyle bilinir. Ayrıca, Avusturya'nın milliyetçi ve sağcı yayın organlarında yazılar yazmış ve editörlük yapmıştır.[2]

Kitapları

  • Bausteine Mitteleuropas. Aula-Verlag, 1988)
  • Österreich, ein deutscher Sonderfall. Türmer-Verlag, 1989
  • Wo man mit Blut die Grenze schrieb. Edition K3, 1990
  • Kärntner Freiheit. Amalthea-Verlag, 1991
  • Servus Österreich. Türmer-Verlag, 1992
  • Der Graue – Eine apokalyptische Erzählung. Edition K3, 1993
  • Lob der Kälte – Gedichte. Aron-Verlag, 1994
  • Europa im rechten Licht. "Zur Zeit"-Edition, 2004
  • Neue Männer braucht das Land: Heinz-Christian Strache im Gespräch mit Andreas Mölzer. "Zur Zeit"- Edition, 2006 W3 Verlagsgesellschaft
  • Vogelfrei - Beiträge zur Radikalismusdebatte "Zur Zeit"-Edition, 2007 W3 Verlagsgesellschaft
  • Europa - Traum oder Alptraum "Zur Zeit" Edition, 2007 W3 Verlagsgesellschaft

Kaynakça

  1. ^ "ANDREAS MÖLZER". 13 Kasım 2004 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "Mölzers Dichtkünste: Shades of Brown". 12 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Avusturya Özgürlük Partisi</span> Avusturyada bir siyasi parti

Freiheitliche Partei Österreichs (FPÖ), Avusturya Özgürlük Partisi, milliyetçi ve sağ popülist bir siyasi partidir. 1956'da, kısa süreli Bağımsızlar Federasyonu'nun (VdU) yerine kurulmuştur. İlk lideri Anton Reinthaller, eski bir Nazi yetkilisiydi, ancak FPÖ, başlangıçta merkez sağ bir parti olarak kendini tanıttı. 1986'da Jörg Haider'in liderliğiyle sağ popülizme yönelmiş ve bu ideolojik değişim partinin oylarını artırmıştır. 1999 seçimlerinde ikinci en büyük parti olmuştur, ancak sonrasında popülaritesi azalmış ve 2005'te parti içi anlaşmazlıklar sonucu Haider tarafından Ayrıcalıklar için Avusturya (BZÖ) kurulmuştur. FPÖ, 2017'de tekrar popülarite kazandı ve ÖVP ile koalisyon hükûmetinde küçük ortak oldu. Ancak 2019'daki Ibiza skandalı hükûmetin çökmesine neden oldu ve FPÖ yeniden muhalefete düştü. 30 Haziran 2024'te, FPÖ ve diğer sağcı partiler "Avrupa'nın Vatanseverleri" adında yeni bir ittifak kurdu.

<span class="mw-page-title-main">Erhard Busek</span>

Erhard Busek, Avusturyalı siyasetçi. Avusturya'nın eski şansölye yardımcısıdır.

<span class="mw-page-title-main">Alois Mock</span>

Alois Mock, Avusturyalı siyasetçi. Avusturya Halk Partisi (ÖVP) üyesiydi. 1987-1989 yılları arasında Avusturya Başbakan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Dışişleri bakanı olarak 1987'den 1995'e kadar Avusturya'yı Avrupa Birliği'ne kabul ettirdi.

Noktalama, bir dilde noktalama işaretlerinin nerede kullanılacağını belirleyen kurallardır. Bazı dillerde noktalama işaretlerine o kadar önem verilmez. Başka dillerde bu kurallar, diğer dil kurallarının yanında çok mühimdir. Almanca konuşulan ülkelerde imla hataları yapan çocuklar, eğitim engelli çocuklar için açılan okullara giderler.

Drittes Lager "Üçüncü Kamp" terimi, Avusturya'da geleneksel olarak Alman milliyetçisi, özgürlükçü ve ulusal liberal seçmen grubunu ifade eder. Bugün bu terim, esas olarak Avusturya'nın Özgürlük Partisi (FPÖ) tarafından temsil edilmektedir. Terim, Avusturya'daki iki ana siyasi kamp olan Hristiyan Demokrat-Burjuva kampı ve Sosyalist-Sosyal Demokrat kamp arasındaki ayrımı ifade eder.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Avusturya</span>

Avusturya, ilk katıldığı 1957 yılından günümüze kadar Eurovision Şarkı Yarışması'na 57 kez katılmıştır. Ülke, 1966 ve 2014'te olmak üzere iki kez birinci oldu ve üst üste iki şampiyonluk arasındaki en uzun farkla rekorunu elinde tutmaktadır. Yarışmaya katılan Avusturyalı yayıncı Österreichischer Rundfunk (ORF)'tur. Yarışmanın Avusturya'da düzenlendiği iki seferde de, 1967 ve 2015 yıllarında ev sahibi şehir Viyana olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Hugo von Hofmannsthal</span> Avusturyalı deneme yazarı ve şair (1874-1929)

Hugo von Hofmannsthal, Avusturyalı roman yazarı, opera libretto yazarı, şair, oyun yazarı, anlatıcı ve deneme yazarı.

<span class="mw-page-title-main">Hans-Werner Gessmann</span>

Hans-Werner Gessmann bir Alman psikolog, psikodrama terapi uzmani ve Rusya'da yüksek öğretim üyesidir.

<span class="mw-page-title-main">Dezső Bánffy</span> Macar siyasetçi

Baron Dezső Bánffy de Losonc, Macar siyasetçi. Bánffy, Avrupa'da Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nun bir parçası olan Macaristan Krallığı'nda 1895 ile 1899 yılları arasında başbakanlık makamında bulunmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Avusturya Komünist Gençliği</span>

Avusturya Komünist Gençliği, Avusturya'da faaliyet yürüten bağımsız Marksist-Leninist gençlik örgütü.

<span class="mw-page-title-main">Avusturya İç Savaşı</span> Savaş

Avusturya İç Savaşı ya da Şubat Ayaklanması, Avusturya'da 12 Şubat ve 16 Şubat 1934 arasında sosyalistler ve Avusturya ordusu arasında dört gün süren çatışmalar için kullanılan bir terimdir. Çatışmalar Linz'de başladı ve esas olarak Viyana, Graz, Bruck an der Mur, Judenburg, Wiener Neustadt ve Steyr kentleriyle aynı zamanda Doğu ve Orta Avusturya'nın bazı diğer sanayi kentlerinde gerçekleşti.

<span class="mw-page-title-main">Aleida Assmann</span> Alman mısırbilimci.

Aleida Assmann kültürel alanda yaptığı çalışmalar ile tanınan Alman Mısırbilimci. Assman özellikle eşi Jan Assmann ile birlikte kültürel bellek konusu üzerine yaptığı yayınlar ile bilinmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Valdoculuk</span>

Valdoculuk, ilk olarak 12. yüzyılda dindar laikat kesimin Lyonlu Petrus Valdo'nun düşünceleri etrafında toplanması üzerine Güney Fransa'da kurulmuş çileci bir akımdır. Katolik Kilisesi'ne karşı takındığı eleştirel yaklaşım nedeniyle zaman zaman proto-Protestan (önprotestan) olarak da adlandırılan Valdocular, Katolik Kilisesi'nce sapkın ilan edilmiş, engizisyona tabi tutulmuş ve dinden atılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Mittelbau-Dora toplama kampı</span>

Mittelbau-Dora toplama kampı, ya da KZ Mittelbau-Dora, Thüringen'de Nordhausen şehrinin kuzeyinde bulunan bir nazi toplama kampına verilen addır. Buraya getirilen mahkûmların yeraltı fabrikası Mittelwerk GmbH'de zorla çalıştırıldıkları bilinmektedir. Nazilerin Sovyet savaş esirlerine karşı işledikleri suçlar kapsamında pek çok kişi bu kampta infaz edildi. aynakça

Özel;
<span class="mw-page-title-main">Georg Jellinek</span> Alman kamu hukuku avukatı (1851-1911)

Georg Jellinek, Alman kamu hukuku avukatı. Avusturya kökenli olduğu ve Avusturya'da kamu hukuku için örnek bir isim olduğu iddia edilir.

Hansgerd Hellenkemper Alman Bizantolog ve tarihi coğrafyacı.

<span class="mw-page-title-main">Rheinfels Kalesi</span> Almanyada bir kale

Rheinfels Kalesi, Ren nehri kıyısında St. Goar mevkiinde bulunan bir kale harabesidir. Orta Ren Vadisi'nde Koblenz ve Bingen arasındaki en büyük kaledir. 2002 yılından bu yana UNESCO listesine dahil edilen Ren Vadisinin bir parçasıdır.

<span class="mw-page-title-main">Karin Kneissl</span>

Karin Kneissl, Avusturyalı bir diplomat, gazeteci ve bağımsız siyasetçi. 2017-2019 yılları arasında Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı. Şansölye Sebastian Kurz tarafından kendisine teklif edilen hükûmet pozisyonunu üstlenmeden önce Orta Doğu konusunda uzman ve öğretim görevlisiydi.

Torsten Haß bir yazar ve kütüphanecidir. Kurgusal olmayan kitabı Bibliotheken für Dummies birden çok dergi makalesinin konusu olmuş.

<span class="mw-page-title-main">Karl Merkatz</span>

Karl Merkatz, Avusturyalı aktör ve yazar.