
İstanbul Üniversitesi (İÜ), ana yerleşkesi İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan, Türkiye'nin en eski devlet üniversitesidir.

Marmara Üniversitesi, İstanbul'da bulunan bir devlet üniversitesidir. Türkiye'nin önde gelen yükseköğretim kurumlarından biridir. Üniversite bünyesinde 18 fakülte, 12 enstitü, 4 yüksekokul ve 4 meslek yüksekokulu bulunmaktadır. Akademik birimlerinde Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca ve Arapça olmak üzere beş dilde eğitim verilmektedir, bu özelliği ile Türkiye'de beş dilde eğitim veren tek üniversitedir.
İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi, 1950 yılında İstanbul Üniversitesi bünyesinde Gazetecilik Enstitüsü adı ile kurulan fakülte. Türkiye'nin ilk iletişim fakültesidir.

Anadolu Üniversitesi ya da bilinen adıyla ANAÜ, Türkiye'nin Eskişehir şehrinde yer alan ve ikili modda eğitim veren bir devlet üniversitesidir. Üniversitenin temeli, 1958 yılında kurulan Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi, Eskişehir Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi ve Eskişehir Eğitim Enstitüsü'ne dayanır. 1982 yılında YÖK Kanunu ile birlikte EİTİA ve EDMMA Anadolu Üniversitesine dönüşmüştür.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), İzmir'de bulunan bir devlet üniversitesi. Türkiye’nin önde gelen köklü yükseköğretim kurumlarından biridir. 20 Temmuz 1982 tarihinde kuruldu. Üniversitede 10 enstitü, 18 fakülte, 2 yüksekokul, 1 konservatuvar, 6 meslek yüksekokulu, 2'si uygulama ve araştırma hastanesi olmak üzere 49 uygulama ve araştırma merkezi vardır. Üniversite 2023 yılı “Sürdürülebilirlik” listesinde Türkiye'deki devlet üniversiteleri sıralamasında 4'üncü olurken; genel sıralamada dünyada 451-500 aralığında yer aldı.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, İstanbul Üniversitesi'ne bağlı, 1979'da Siyasal Bilimler Fakültesi adı altında eğitim vermeye başlayan bir fakülte.
Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (B.İ.İ.B.F.) kısaltması. B.İ.İ.B.F. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne bağlı fakültelerden. Çanakkale - Biga karayolu üzerinde Prof. Dr.Ramazan Aydın Yerleşkesi'nde eğitim vermektedir. 2021-2022 eğitim-öğretim yılında kayıtlı öğrenci sayısı dörtbindir.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Manisa'nın ilk yükseköğretim kurumu olma özelliğini taşıyan, şu an Manisa Celal Bayar Üniversitesi'ne bağlı bir fakültedir. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 1975 yılında Ege Üniversitesi'ne bağlı olarak önlisans programı olarak kurulmuş, daha sonraları ise lisans düzeyinde Manisa Maliye-Muhasebe Yüksekokulu adıyla 4 yıllık eğitim-öğretim vermeye başlamıştır. 1987'de Dokuz Eylül Üniversitesi altında eğitim vermiş, daha sonraları Celal Bayar Üniversitesi bünyesinde yeniden yapılandırılan ilk ve kurucu fakülte olmuştur.

Yeditepe Üniversitesi, İstanbul'da yer alan bir vakıf üniversitesi.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi, Türkiye'de ismi İktisat Fakültesi olan ilk öğretim kuruluşudur. Ülkede tarihi 1453 yılına dayanan en eski ve en büyük öğretim kurumu olan İstanbul Üniversitesi bünyesinde yer alan İktisat Fakültesi, 14 Aralık 1936 tarihinde kurulmuştur. Fakülte; İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü'nde bulunmaktadır.

Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi veya kısaca HÜ-İİBF; Hacettepe Üniversitesi'ne bağlı olarak eğitim veren 16 fakülteden bir tanesidir. Beytepe Kampüsü'nde, birkaç bloktan oluşan büyük bir binada konumlanmıştır.
İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi, 1883 yılında kurulan Hamidiye Ticaret Mektebi’nin devamı niteliğinde bir öğrenim kurumu olarak 1959 yılından itibaren hizmet vermiş; 1982’de kurulan Marmara Üniversitesi’nin temelini oluşturmuş olan kurumdur. 1982’de Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi‘ne bağlanmıştır.
Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Selçuk Üniversitesi'ne bağlı bir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesidir. Fakülte bünyesinde 5 bölüm bulunmaktadır: Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, İktisat, İşletme ve Uluslararası Ticaret.
Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF), Ankara Üniversitesine bağlı bir fakültedir.

İstanbul Kültür Üniversitesi, 9 Temmuz 1997'de Bakırköy, İstanbul'da kurulan vakıf üniversitesidir.
İstanbul Ticaret Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi'ne bağlı olarak 2001 yılında kurulan fakülte. Fakültede İngilizce ve Türkçe eğitim yapan bölümler olup, öğrenim süresi 4 yıldır. Fakültenin dekanı Prof. Dr. Ahmet Kara'dır.
Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi, Anadolu Üniversitesine bağlı bir fakültedir. Merkezi Eskişehir'de bulunmakta olan fakülte 4 yıllık lisans eğitimi vermektedir. Halk arasında çoğunlukla Açıköğretim Fakültesi olarak bilinir. Müfredatta İşletme Fakültesi olarak anılmaktadır.

Üsküp Aziz Kiril ve Metodius Üniversitesi veya Üsküp Aziz Kiril ve Metodiy Üniversitesi Kuzey Makedonya'nın en büyük üniversitesidir. Üsküp'te bulunan üniversite ismini Slavların havarileri olarak kabul edilen ve Slav dilleri arasında yaygınca kullanılan kiril alfabesinin mucitleri olan büyük hristiyan teologları Kiril ve Metodius'dan almaktadır. Üniversite'nin 50,000 üzerinde öğrencisi bulunmaktadır.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, tüm idari ve akademik birimleriyle Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nin Evliya Çelebi Yerleşkesi'nde bulunan iktisadi ve idari bilimler fakültesidir.

Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tüm idari ve akademik birimleriyle Pamukkale Üniversitesi'nin Kınıklı Yerleşkesi'nde bulunan iktisadi ve idari bilimler fakültesidir.