İçeriğe atla

Anadolu Birlik Holding

Anadolu Birlik Holding
Kuruluş2008
Genel merkezi
BölümleriGıda, Tarım ve Hayvancılık, Enerji, Kimya, Eğitim ve Ar-Ge, Satış
Web sitesiabholding.com.tr

Anadolu Birlik Holding Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Enerji, Kimya, Eğitim ve Ar-Ge, Satış alanında faaliyet gösteren holding.[1]

Şirketler

Kaynakça

  1. ^ "Anadolu Birlik Holding - Enerji Santralleri". www.abholding.com.tr. 22 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2022. 
  2. ^ "Anadolu Birlik Holding - Şirketlerimiz". www.abholding.com.tr. 19 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2023. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Güneydoğu Anadolu Projesi</span>

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP), Fırat ve Dicle nehirleri üzerinde yapımı öngörülen barajlar, hidroelektrik santralleri ve sulama tesislerinin yanı sıra kentsel ve kırsal altyapı, ulaştırma, sanayi, eğitim, sağlık ve diğer sektörlerin gelişmesini ve hizmetlerini kapsayan entegre projedir. Projenin toplam maliyeti 32 milyar dolardır.

<span class="mw-page-title-main">İç Anadolu Bölgesi</span> Türkiyenin ortasındaki coğrafi bölgesi

İç Anadolu Bölgesi, Anadolu'nun orta kısmında yer alan, Türkiye'nin yedi coğrafi bölgesinden biridir. Türkiye'de gelişmiş bölgeler arasında yer alır. Konumu sebe­biyle bu bölgeye "Orta Anadolu" da denir. İç Anadolu Bölgesi'nin yüzölçümü 151.000 km² olup bu alan Türkiye topraklarının %21'ini kaplar. Yüzölçümü bakımından Doğu Anadolu'dan sonra ikinci büyük bölgedir. Güneydoğu Anadolu Bölgesi dışında diğer bölgelerin hepsiyle komşudur. Aynı zamanda Türkiye'nin "tahıl ambarı" olarak da anımsanır. İç Anadolu Bölgesi'nde toplam 13 il vardır.

Borusan Holding, Türkiye ve dünya çapında çelik, distribütörlük, enerji ve lojistik alanlarında faaliyet gösteren İstanbul merkezli şirketler topluluğudur. Asım Kocabıyık tarafından 1944'te kurulan topluluk 10'dan fazla şirketle, 12 farklı ülkede yaklaşık 7,500 kişiye istihdam sağlamaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Çöreler, Orhaneli</span>

Çöreler, Bursa ilinin Orhaneli ilçesine bağlı köy. Bursa'ya 38 km, Orhaneli ilçesine ise 6 km uzaklıktadır. Bursa'nın Güneyinde yer alır.

<span class="mw-page-title-main">Çatalağzı Termik Santrali</span>

Resmi adı : Çatalağzı B Termik Santral İşletmesi
Kısa adı : ÇATES

<span class="mw-page-title-main">Elektrik santrali</span> elektrik enerjisi üreten tesis

Elektrik santralı, elektrik üretecek bir fabrikayı meydana getiren tesislerin tümü.

<span class="mw-page-title-main">Anadolu Grubu</span> Türk holding

Anadolu Grubu, merkezi Fatih Sultan Mehmet'te bulunan, başta Türkiye olmak üzere 19 ülkede faaliyet gösteren Türk holding.

<span class="mw-page-title-main">Sanko Holding</span>

Sanko Holding, Gaziantep merkezli Türk holding kuruluşu.

<span class="mw-page-title-main">Tat Gıda</span> Koç Topluluğu kuruluşudur

Tat Gıda veya eski adıyla Tat Konserve 1967 yılında Koç Holding tarafından Bursa'da kurulan gıda şirketidir.

<span class="mw-page-title-main">Yatağan Termik Santrali</span> termik santral

Yatağan Termik Santrali, Muğla ili Yatağan ilçesinde bulunan termik santraldir. 4.500 GWH yıllık enerji üretimi kapasitesinin yanında 630 MWe kurulu güce sahip olan santral 20.11.1982 tarihinde ilk defa faaliyete geçmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye'de sanayi</span> Türkiye ekonomisinin sektörlerinden biri

Türkiye'de sanayi günümüzde GSYİH'nın %27'sini, ihracatın yaklaşık %93'ünü oluşturmaktadır. Sanayinin Osmanlı'nın son zamanlarında temelleri atılmış, bu günlere kadar gelişerek devam etmiştir.

Kemerköy Termik Santrali, Muğla ili Milas ilçesinde, linyit ile çalışan termik santraldir. Muğla'nın en büyük, Türkiye'nin ise 30. elektrik santrali ve 4. linyit santralidir.

Türkiye'deki kömür, en düşük kaliteli linyittir. fakat Türkiye'nin enerji politikası kömür santrallerini mali olarak desteklemektedir. Türkiye'nin birincil enerjisinin dörtte biri ve elektriğinin üçte biri kömürden elde edilmektedir. Çelik, çimento ve şeker fabrikalar kömür kullanır. Türkiye'de taş kömürü ve doğalgaz ithalatını minimize etmek aynı zamanda artan nüfus ve ekonomi ihtiyacını karşılamak için hükûmet tüm linyit rezervlerini termik santrallerde kullanmak istiyor.

Eren Enerji Çatalağzı Termik Santrali (ZETES-Zonguldak Eren Termik Santrali), Zonguldak, Çatalağzı'nda kurulu, Eren Holding'e ait termik santraldir. Toplam kurulu gücü 2790 MW olan üç kömür santrali bulunur. Bir yılda Türkiye'nin sera gazı emisyonlarının % 2'sinden fazlasına karşılık gelen 10.25 Mt CO2 yaydığı tahmin edilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye'deki kömür yakıtlı elektrik santralleri listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Türkiye'deki kömür yakıtlı elektrik santralleri listesi, Türkiye'de kömürden elektrik enerjisi üreten bütün tesisleri listelemektedir. Türkiye'de 2020'den bu yana elektrik üreten bütün kömür yakıtlı termik santraller aşağıda listelenmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Orhaneli Termik Santrali</span>

Orhaneli Termik Santrali, Bursa ili, Orhaneli Karıncalı mahallesi sınırlarında bulunan 210 MW kurulu güce sahip termik santral. Türkiye'nin en büyük 16. termik santralidir. Santralde yakılan linyit, Bursa Linyitleri İşletmesinden temin edilmektedir.

İsken Sugözü Termik Santrali, Adana Sugözü'de bulunan, 1210 MW kurulu güce sahip bir termik santraldir.

<span class="mw-page-title-main">IC Holding</span>

IC Holding, inşaat, elektrik üretimi, turizm, altyapı ve sanayi (Treysan) dahil olmak üzere Türkiye'de faaliyet gösteren özel bir holdingdir. Mevcut Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen tarafından kurulmuştur. İbrahim Çeçen'in oğlu Fırat Çeçen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısıdır ve aynı zamanda IC İbrahim Çeçen Yatırım Holding'in de Yönetim Kurulu Üyesidir.

Kazancı Holding, Türkiye merkezli bir konglomerattır. Şirket, 1994 yılında kurulmuş olup tarım, turizm ve enerji alanında faaliyet göstermektedir. Şirketin merkezi İstanbul'un Beykoz ilçesinde yer almaktadır.

Çoban Yıldızı Termik Santraller, Türkiye'deki kömür yakıtlı bir termik santraldir.