İçeriğe atla

Anadolu Ateşi (3D)

Anadolu Ateşi (3D)
Anadolu Ateşi (3D)
Müzikal film afişi
YönetmenMustafa Erdoğan
OyuncularAnadolu Ateşi
StüdyoIntermedia
BTS3D Stüdyoları
DağıtıcıÖzen Film
CinsiSinema filmi
TürüMüzikal
RenkRenkli
Yapım yılı2012
Çıkış tarih(ler)i11 Mayıs 2012 (2012-05-11)[1]
Süre83 dk.
ÜlkeTürkiye
DilTürkçe
Hasılat₺28.747,00
Resmî sitesi

Anadolu Ateşi (3D), 2012 yapımı yönetmenliğini Mustafa Erdoğan'ın yaptığı Türk müzikal belgesel filmidir.

2011 yılı Ağustos ayında Aspendos'ta Anadolu Ateşi dans grubunun gösterisi esnasında yapılan belgesel çekimleri daha sonra 100 kişilik bir ekip tarafından çeşitli animasyonlar ile zenginleştirilerek 6 ay içerisinde belgesel film haline getirilmiştir.

Kaynakça

  1. ^ "Anadolu Ateşi 3D". boxofficeturkiye. 24 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mayıs 2013. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">IMAX</span> Yüksek Kalite Sinema Yapıtı

IMAX yüksek boyutta ve netlikte görüntü kapasitesine sahip olan bir film gösterim sistemidir. Kanadalı bir eğlence teknolojisi firması olan IMAX Corporation tarafından bulunmuş ve geliştirilmiştir. Normal bir film karesi 35 mm formatındayken, IMAX filmleri 70 mm'dir. Imax teknolojisinde 2 boyutlu veya 3 boyutlu olmak üzere akan film 7 katlı bina yüksekliğinde ve bir basketbol sahası büyüklüğünde olan dev perdeye yansıtılır. IMAX sistemi bugüne dek yapılan en güçlü, 15 bin watt'lık projeksiyon lambasıyla yansıtılmaktadır. Bu ışığın Ay'dan bile görülmesi mümkündür. Görüntüye 6 kanallı dijital surround ses sistemi eşlik etmektedir. Standart IMAX ekranı 22 metre genişliğinde ve 16 metre yüksekliğindedir.

<span class="mw-page-title-main">Animasyon</span> animasyon filmleri ve dizileri oluşturma süreci

Animasyon (canlandırma), birden çok resmin arka arkaya hızlı bir şekilde gösterilmesiyle elde edilen hareketli görüntüdür. İlk animasyonlar birkaç kâğıda istenen resimlerin çizilmesi, kâğıtların hızlıca geçirilmesi veya bir çemberin içine konup döndürülmesi ile yapılıyordu. Animasyon yapan kişilere animatör denir.

<span class="mw-page-title-main">Ankara Uluslararası Film Festivali</span>

Ankara Uluslararası Film Festivali veya Ankara Film Festivali, Ankara'da her yıl düzenlenen uluslararası bir film festivalidir. Türkiye'nin en köklü film festivallerinden biri olarak anılan Ankara Uluslararası Film Festivali, ilk olarak 1988 yılında "Ankara Film Şenliği" adıyla Ankara'nın ilk film festivali olarak ortaya çıktı. Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen festival, her yıl çeşitli kategorilerde ödüller dağıtmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Lütfi Ömer Akad</span> Türk yönetmen

Mehmet Lütfi Akad, Türk film yönetmeni, senarist, akademisyen.

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Film Festivali</span> Film Festivali

İstanbul Film Festivali, eskiden (1984-88) Uluslararası İstanbul Sinema Günleri ve Uluslararası İstanbul Film Festivali, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından 1982'den beri düzenlenmekte olan festival. Her sene nisan ayı içinde çeşitli sinemalarda gerçekleştirilir, ayrıca festivalin içeriğinde ulusal ve uluslararası olarak iki ayrı yarışma barındırır. Festivalin direktörlüğünü 2015 yılı itibarıyla Kerem Ayan üstlenmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Yılmaz Erdoğan</span> Türk oyuncu, senarist, yönetmen ve şair

Yılmaz Erdoğan, Kürt asıllı Türk oyuncu, yönetmen, senarist, yapımcı ve şair'dir. Sadri Alışık Ödülleri en iyi erkek oyuncu, Altın Kelebek Ödülleri en iyi komedi dizisi, AACTA en iyi yardımcı erkek oyuncu, Afife Tiyatro Ödülleri Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü sahibidir.

<span class="mw-page-title-main">Belgesel film</span> kurgusal olmayan sinema filmi

Belgesel filmler belli konular üzerinde yapılan araştırmaların sonuçlarının estetik kaygılarla seyirciye yansıtılmasına dayanan sinema yöntemidir.

Semra Özdamar, Türk sinema sanatçısı ve yazardır.

Fuat Onan, Türk oyuncu, yardımcı yönetmen, senarist.

<span class="mw-page-title-main">Türk sineması</span> Türkiyede sinemaya genel bakış

Türk sineması, Türkiye sineması veya eski adıyla Yeşilçam, Türkiye'deki film endüstrisine dair faaliyetleri ve sinema kültürünü kapsamaktadır.

<span class="mw-page-title-main">SinemaTürk</span> web sitesi

SinemaTürk, internet üzerinde filmler, diziler, oyuncular, yönetmen, senarist ve çevirmenler, dramaturglar, seslendirme sanatçıları, film yapımcıları, film müziği yapanlar, ışıkçılar ve tüm sinema çalışanları, teknikleri, haber ve yorumları üzerine ayrıntılı bilgi içeren bir web sitesidir.

Ankara Sinema Derneği (ASD), Ankara'da yerleşik olan bir Sivil toplum kuruluşu'dur.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı</span>

Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK), İstanbul'da yerleşik bir sivil toplum kuruluşudur.

<i>Ateşten Gömlek</i> (film, 1923) 1923 yapımı Türk filmi

Ateşten Gömlek, Halide Edib Adıvar’ın aynı adlı romanından sinemaya uyarlanmış, yönetmenliğini Muhsin Ertuğrul yaptığı 1923 tarihli film.

Gökhan Tiryaki, Türk görüntü yönetmenidir.

<span class="mw-page-title-main">Emre Konuk</span>

Emre Konuk, Türk sinema dizi ve film yapımcısı.

Çiğdem Vitrinel, Türk yönetmen, senarist ve yapımcı.

<i>Canım Sana Feda</i> Halit Refiğin yönettiği 1965 yapımı Türk sinema filmi

Canım Sana Feda senaryosunu Safa Önal'ın yazdığı, yönetmenliğini ve yapımcılığını Halit Refiğ'ın yaptığı 1965 yapımı Türk sinema filmi.

Aşkabat Sineması, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bulunan bir sinema salonudur. Tiyatro, 29 Haziran 2011 tarihinde açılmış olup Türkmenistan'ın ilk 3D sinemasıdır ve Mahtumkulu Bulvarı üzerinde Köpetdağ Stadyumu yakınlarında yer almaktadır.

Yusuf Güven, 33. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Görüntü Yönetmeni ödülünü kazanan Türk görüntü yönetmeni ve film yönetmeni.