İçeriğe atla

Amsterdam Weekly

Amsterdam Weekly Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da basılan ücretsiz İngilizce kültürel bir gazetedir. Gazete haftada bir kez çarşamba günü çıkmaktadır. Gazetede ana olarak konser, tiyatro ve sinema hakkında yazılar yer almaktadır. Gazete market, gazete bayi, restoranlarda bulunmakla birlikte haftalık 26.000 adet basılmaktadır. 2004 yılında kurulan gazetenin merkezi Amsterdam'dadır.

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<i>Cumhuriyet</i> (gazete) Türkiyede yayımlanan günlük gazete

Cumhuriyet, Türkiye'de yayımlanan günlük bir gazetedir. 7 Mayıs 1924 tarihinde kurulan gazete, 30 Temmuz-5 Ağustos 2018 tarihleri arasındaki 37.412 adet tirajı ile 24. sırada yer almaktadır.

Vatan, Bağımsız Gazeteciler Yayıncılık A. Ş.'ne bağlı olarak çıkan günlük bir gazetedir. İmtiyaz sahibi, Demirören ailesidir. Demirören-Karacan ortaklığı tarafından 2011 yılında satın alındı. Gazete, bu tarihten önce 2008 yılında Doğan Grubu'na satılmıştı.

<i>Milliyet</i> (gazete) Türkiyede yayımlanan günlük gazete

Milliyet, Demirören Holding'in sahibi olduğu günlük gazetedir.

<i>T.C. Resmî Gazete</i> Türkiye Cumhuriyetinin resmî gazetesi

T.C. Resmî Gazete, Türkiye'nin 7 Ekim 1920 günü kurulan ve 7 Şubat 1921 tarihinden itibaren çıkmaya başlayan resmî gazetesidir. Amacı, TBMM, cumhurbaşkanı, bakanlıklar ve kamu tüzel kişileri tarafından çıkarılan kanun, kararname, yönetmelik, genelge ve sair mevzuatı yayımlamaktır.

<i>Sabah</i> (gazete) Türkiyede faaliyetlerini sürdüren günlük gazete

Sabah, Türkiye'de 22 Nisan 1985'te yayımlanmaya başlanan günlük gazete. Sloganı "Türkiye'nin en iyi gazetesi"dir. Gazete, 1997 yılının Ocak ayından itibaren internet üzerinden de yayımlanmaya başlamıştır. 2007 yılında TMSF'ye devredilen ve ardından Turkuvaz Medya Grubu'na katılan gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak'tır.

<span class="mw-page-title-main">Gazete</span> haber, bilgi, bulmaca ve reklam içeren, genellikle düşük maliyetli kâğıt kullanılarak basılan ve dağıtımı yapılan bir yayın

Gazete, haber, bilgi, bulmaca ve reklam içeren, genellikle düşük maliyetli kâğıt kullanılarak basılan ve dağıtımı yapılan bir yayım olup, halka güncel olaylara ilişkin bilgi verme amacı gütmektedir. Genel olarak yayınlandığı gibi, özel bir konu üzerine de yayınlanabilir ve genellikle günlük ya da haftalık olarak yayınlanır. Gazete anlamında Osmanlı döneminde Arapça kökenli ceride sözcüğünün yanında günlük gazete anlamında Farsça rûznâme sözcüğünün de kullanıldığı ve geçmişte günlük olayları kaydetmek üzere günnâme, aylık olayları kaydetmek üzere aynâme yazıldığı da belirtilir. Gazete sözcüğünün Türkçe eş anlamlısı ise yenün sözcüğüdür.

<i>Yeni Sabah</i> Türkiyede 1938-1964 yılları arasında yayımlanmış günlük gazete

Yeni Sabah, 1938-1964 yılları arasında yayınlanan günlük gazetedir. Türk basın tarihinde "Sabah" adıyla yayınlanan ikinci gazete olduğu için adında "Yeni" sıfatını kullanılmıştır; Sabah adlı gazetelerin ilki, 1922'de kapanan Sabah gazetesidir. 1985'te isim hakkını Dinç Bilgin'in satın almasıyla günümüzde yayımını sürdüren Sabah Gazetesi yayın hayatına girmiştir.

Yeni İstanbul, 1949 yılından itibaren İstanbul’da aynı adla farklı dönemlerde yayınlanan Türkçe gazete.

<i>Tasvîr-i Efkâr</i> Şinâsînin 1862de yayımlamaya başladığı gazete

Tasvîr-i Efkâr, İbrahim Şinâsî'nin 28 Haziran 1862'de Tasfîr-i Efkâr adıyla yayınlamaya başladığı, havâdis ve maarife dair Osmanlı cerîdesi (gazetesi).

<i>The New York Times</i> Amerikan günlük gazetesi

The New York Times, 18 Eylül 1851'de kurulmuş olan ve New York şehrinde basılan günlük bir Amerikan gazetesidir. Ülkenin önde gelen gazetelerinden sayılmaktadır. Gazetenin sahibi aralarında International Herald Tribune ve The Boston Globe gazetelerinin de olduğu 18 başka yayını da basan The New York Times Company şirketidir. Şirketin şu anki yöneticisi Arthur Ochs Sulzberger Jr.'dır. Sulzberger Jr., gazeteyi 1896 yılından beri kontrol etmekte olan ailenin mensubudur. New York Times gazetesi Barack Obama ve Demokratik Parti destekçisi olarak tanınır.

<i>Vakit</i> (gazete) 1875-1959 yıllarında İstanbulda yayımlanan günlük gazete

Vakit gazetesi, ilk defa 15 Mayıs 1875'te Diyarbakırlı Filip Efendi İstanbul'da Kemalzade Lastik Said Bey başyazarlığı altında yayınlanmaya başladı. Gazetenin yönetimi önce Ketenciler başındaki Han-ı Halil'de iken, sonraları Bab-ı Ali caddesindeki 54 numaraya taşınmıştı. Gazete o dönemde 30 paraya satılırdı. Yayınlanan makaleler imzasız olup yazıların altında "Muharriri evvel" imzası vardı. Vakit mücadeleci gazete olarak kısa zamanda en çok okunan gazetelerden biri oldu. Gazetenin yayınlanmasına bir süre göz yumuldu fakat daha sonra Padişah Abdülaziz'in ve hükûmetin tahammülü kalmadı, Vakit kapatıldı.

Pravda, Eski Sovyetler Birliği'nde ve Rusya'da yayınlanan günlük gazete.

<i>Ortadoğu</i> (gazete) 17 Şubat 2020de yayın hayatına son veren gazete.

Ortadoğu, 3 Mayıs 1972'de yayın hayatına başlamıştır. Günlük olarak yayınlanan siyasi bir gazeteydi. Milliyetçi bir yayın çizgisine sahip olup Milliyetçi Hareket Partisi'ne yakın bir gazete olarak bilinmekteydi.

<i>Habertürk</i> (gazete) Türkiye merkezli günlük gazete (2009–2018)

Habertürk, 1 Mart 2009 tarihinde yayın hayatına başlayan günlük gazeteydi. Son sayısı 5 Temmuz 2018'de çıktı. Gazete internet ortamında haberturk.com adresinden yayın hayatına devam etmektedir. Genel yayın yönetmenliğini Yavuz Barlas yapmaktadır.

<i>Fotomaç</i> günlük spor gazetesi

Fotomaç, 1991 yılında Dinç Bilgin tarafından kurulan bir spor gazetesidir. Ardından kurulan Taraftar gazetesiyle bir müddet sonra birleştirilerek Taraftar Fotomaç ismini almış, daha sonra ismi yeniden Fotomaç olmuştur. 2005 yılında kurulan kardeş yayını Pas gazetesi istenilen satış rakamına ulaşamayınca Fotomaç gazetesi ile birleştirilmiş ve gazete, Pas Fotomaç adını almıştır. Dinç Bilgin'in borçlarından ötürü, Dinç Bilgin'e ait diğer şirketlerle birlikte Pas Fotomaç gazetesine de Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından el konulmuştur. Bir müddet sonra çıkılan ihalede diğer şirketlerle birlikte gazete Ciner Holding tarafından satın alınmıştır. 2007 yılında Ciner Holding'e TMSF tarafından el konulmuştur. 17 Aralık 2007 tarihinde TMSF tarafından çıkarılan ve gazetenin de içerisinde yer aldığı Sabah-atv yayın paketi ihalesini Çalık Holding kazanmış ve sair yayın grubu şirketleriyle birlikte gazete, Çalık Holding'e devredilmiştir. Gazete, logosunda Pas Fotomaç ibaresi yer almasına rağmen yaygın olarak Fotomaç ismiyle anılmaktadır.

<i>De Telegraaf</i>

De Telegraaf merkezi Amsterdam'da bulunan, Hollanda'da yayımlanan günlük gazete.

Günaydın, 1968-1999 yılları arasında yayın yapmış İstanbul merkezli bir Türk günlük ulusal gazetesidir.

<i>Tanin</i> 1908-1947 arasında İstanbulda yayımlanan İttihatçı bir gazete

Tanin, II. Meşrutiyet'ten sonra İstanbul'da yayınlanan İttihatçı bir gazete.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye'de basın</span> Türk basınına genel bakış

Türkçe olarak ilk gazete II. Mahmut'un emriyle 1 Kasım 1831'de kurulan Takvîm-i Vekâyi'dir ve bu adım, Osmanlı'de baskı makinesinin kurulmasından uzun bir süre sonraya denk gelmektedir. Takvîm-i Vekâyi, yayın hayatı boyunca birkaç kez kapatılmış ve 1922 itibarıyla meclis tarafından Resmî Ceride ve daha sonra Resmî Gazete adıyla yayımlanmıştır. İngiliz diplomat ve gazeteci William Churchill tarafından 1840 yılında yayın hayatına başlayan ve 1866'da kapanan Cerîde-i Havâdis, ikinci Türkçe gazetedir. 1860 yılında Osmanlı devlet adamı ve gazeteci Agâh Efendi tarafından hazırlanan Tercümân-ı Ahvâl, basılan ilk özel gazetedir. Yazarları arasında İbrahim Şinâsî ve Ahmed Vefik Paşa da yer almıştır. Sonraki yıllarda ise kurucusu Şinasî olan Tasvîr-i Efkâr yayımlanmış fakat 1866'da kapanmıştır.

<i>NRC Handelsblad</i>

NRC Handelsblad ya da kısaca NRC, Hollanda'da yayımlanan ulusal bir günlük gazetedir. Amsterdam merkezli Algemeen Handelsblad ile Rotterdam merkezli Nieuwe Rotterdamsche Courant gazetelerinin birleşmesiyle kurulmuş olup ilk sayısı 1 Ekim 1970 tarihlidir. 2015'te Mediahuis tarafından satın alınan NRC Media tarafından yayımlanır.