Reenkarnasyon veya ruh göçü, ruhun sürekli olarak tekrar bedenlendiğine inanan spiritüalistlerin bu olaya verdiği addır. Reenkarnasyon kavramı Asya dinlerindeki tenasüh kavramından biraz farklı olmakla birlikte, benzerlik arz eder. Günümüzde ruh göçüne inanan insanların sayısı bir milyarı aşmaktadır. Ayrıca Dürzîlik ve Nusayrîlik gibi Orta Doğu'da yayılmış bazı dinlerde de bu inanış mevcuttur.
Mumya, çeşitli işlemler uygulamak suretiyle çürümesi önlenerek bozulmadan kalması sağlanan cesettir.
Tengricilik veya Tengrizm, Avrasya stepleri'nde ortaya çıkan, şamanizm ve animizme dayanan dinî bir inançtır. Türk ve Moğol toplumlarının inandığı dinlerden biridir. Tengri'ye tapınmanın yanında Animizm ve Totemlik bu inancın ana kısımlarını oluşturmaktadır.
Duat, Mısır mitolojisinde yer altı dünyasıdır. Tuat, Akert veya Amenthes olarak da anılır. İnanca göre gece boyunca Güneş battığı batıdan doğuya doğru Duat'ta yolculuk eder. Ayrıca Duat ölü ruhların Osiris tarafından yargılandığı yerdir. Bu yargılama Hakikat'i temsil eden bir tüy yardımıyla yapılır. Günahları nedeniyle ağır gelen ruhlar Ammit tarafından yenir.
Türbe, devlet görevlilerinin veya din âlimlerinin mezarlarının bulunduğu oda şeklindeki yapıya verilen isimdir. İçerisinde çoğunlukla saygın kişilerin gömülü olduğu anıtsal tarihi mezarlar için de türbe kelimesi kullanılır.
Atardamar veya diğer adıyla arter, kalpten vücuda kan taşıyan damarlardandır. Pulmoner arter ve umblikal arterler dışında oksijenlenmiş kanı taşırlar.
Ruh, can ya da tin; din ve felsefede, insan varlığının fiziksel olmayan yönü ya da özü olarak tanımlanır ve genellikle bireysellikle eşanlamlı olarak ele alınır. Teolojide ruh kişinin tanrısallığa ortak olan kısmı olarak tanımlanır ve genellikle bedenin ölümünden sonra kişinin varlığını sürdüren kısmı olarak ele alınır.
Kalp, fiziksel bir organ olmanın dışında aynı zamanda insanoğlunun duygusal, ahlaki ve ruhsal yönünü gösteren sembollerden biridir. Kalbin insan zihninin bulunduğu yer olduğuna inanıldığından şiirlerde ruhu ve sevgiyi temsil eden bir metafor olarak kullanılmıştır.
Vampir avcısı, her nesilde bir genç kızın, vampir, iblis ve bilumum uğursuz yaratığı avlamak, dünyayı her türlü kötülükten korumak ve Buffy için söylenecek olursa iki kez ölmek için aldığı unvandır. Dizinin kurgusunu inceleyecek olursak avcı her nesilde ki potansiyel avcı olan genç kızlar arasından bir kişi olarak seçilir ve doğaüstü bir güçle donatılır bu güç Buffy erkek arkadaşı Riley'e söylüyor: "On erkeğe denk bir güç." Ayrıca çeviklik, refleksler, hız, dövüş sanatlarına olan üstün yatkınlık, güçlü metabolizma ve dünyanın sonu gibi durumlarda, kehanetli rüyalarda görmekte dahil. Avcı ilkel zamanlarda büyücüler tarafından yaratılmış gücünü ise aslında karanlık yaratıklardan alıyor bu bilgi ilk defa Buffy'nin Dracula ile karşılaştığı bölümde veriliyor. Fakat dizinin 7. sezonunda Buffy Willow Rosenberg'in yaptığı bir büyü ile bütün potansiyel avcıların gerçek avcıya dönüşmesini sağlıyor yani günümüzde her nesilde bir seçilmiş kişi değil binlercesi var.
Psikostazi ya da psikostasya, Antik Mısır geleneğindeki bir kavramın Antik Yunancadaki adıdır.
"Angel", The WB kanalında yayınlanan, Joss Whedon tarafından oluşturulan bir fantastik dizi olan Buffy the Vampire Slayer televizyon dizisinin ilk sezonunun yedinci bölümü.
"Primeval", The WB kanalında yayınlanan, Joss Whedon tarafından oluşturulan bir fantastik dizi olan Buffy the Vampire Slayer televizyon dizisinin dördüncü sezonunun yirmi birinci bölümü.
Vecd, vecit ya da ekstaz, kimi sözlüklerde «ruhun dünyevi gerçeklikten kurtulduğu kendinden geçme ve coşkunluk hali» olarak tanımlanmakta olup, kişinin bilinci ve hafızası yerinde olmakla birlikte kendine ilişkin hiçbir algılamasının olmadığı ve kişinin tümüyle kendi haricindeki bir nesneyle ya da varlıkla ilgi kurduğu nadir şuur hallerinden biridir. Parapsikoloji’de « değişik şuur halleri»nden biri olarak ele alınan vecd, spiritüalist sözlüklerde ise «ruh ile beden ilişkisinin belirli bir dereceye kadar gevşediği, dış dünya ile bağların kesildiği özel bir hal, bir degajman hali» olarak tanımlanır.
Ölümden sonraki yaşam; din, felsefe ve mitolojide insanın dünyadaki fiziksel yaşamını tamamladıktan sonra ruh veya bilinç hâlinde sürdürdüğüne inanılan hayat. Öteki dünya ve İslam kökenli bir terim olan ahiret kavramları Türkçede, ölümden sonraki yaşamın sürdürüldüğüne inanılan mekanı tanımlamakta kullanılır.
Ani Papirüsü, Mısır Ölüler Kitabı'nda yer alan ve ölüm sonrası yaşamı anlatmakta olan bir bölümdür. 1888 yılında E. A. Wallis Budge tarafından British Museum'a geitirilen papirüs hiyeroglif ve ideogram ile yazılmıştır.
Ruh Bulutsusu Kraliçe takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 7.500 ışık yılı uzaklıkta bulunan bir salma bulutsusudur. Birkaç küçük açık yıldız kümesi bulutsuya gömülüdür: CR 34, 632 ve 634 ve IC 1848. Bu cisim daha çok küme adıyla IC 1848 olarak bilinir.
Hâfız Burhan olarak da bilinen Burhaneddin Sesyılmaz, Osmanlı-Türk Türk Sanat Müziği gâzelhan, hâfız, mevlithân ve ses sanatçısı. Babası II. Abdülhamit'in muhâfız alayından bir askerdir.
Ayı Kardeş Walt Disney Feature Animation tarafından üretilen ve Walt Disney Pictures tarafından yayınlanan 2003 Amerikan animasyon komedi-drama filmidir. 44. Disney animasyon uzun metrajlı filmidir. Filmde, Kenai adlı bir Eskimo çocuğu, en büyük kardeşi Sitka'nın öldürülmesiyle kışkırttığı kavgadan intikam almak için bir ayının peşine düşer. Ayıyı takip eder ve onu öldürür, ancak bu gereksiz ölümle öfkelenen Ruhlar, Kenai'yi ceza olarak ayıya dönüştürür. Kenai'nin yeniden insan olabilmesi için Kuzey ışıklarının dünyaya değdiği bir dağa gitmesi gerekir. Kenai'ye bir ayı yavrusu eşlik eder ve başkasının gözlerinden görmeyi, başkasının kalbinden hissetmeyi öğrenir ve kardeşliğin gerçek anlamını keşfeder.
Helftalı Gertrude, Alman Sistersiyen rahibe, mistik ve azize.
Hoşyar Kadın ya da Huşyar Kadın, Osmanlı Padişahı II. Mahmud'un ikinci kadınıdır.