Koç Holding, 1926 yılında Vehbi Koç tarafından kurulan holdingdir. Türkiye'nin ilk holdingi ve en büyük özel kuruluşlarından birisidir. Holding merkez binası Üsküdar, Nakkaştepe'dedir.
Suna Kıraç, Türk iş insanıdır. Koç Holding Yönetim Kurulu başkan vekiliydi.
Vehbi Koç Vakfı, 17 Ocak 1969'da girişimci iş insanı Vehbi Koç tarafından kurulmuş olan bir vakıftır. Başlıca faaliyetleri eğitim, sağlık ve kültürdür.
Mustafa Rahmi Koç, Türk iş insanıdır. Koç Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı. Yönetimi, ünlü iş insanı Vehbi Koç'tan devralan Rahmi Koç, 4 Nisan 2003 tarihinden itibaren Yönetim Kurulu Başkanlığını oğlu Mustafa Koç'a devretti. Mustafa Koç, Ömer Koç ve Ali Koç olmak üzere üç oğlu olan Rahmi Koç, dört torun sahibidir.
Hastane ya da sayrılarevi, hasta ve yaralılara acil sağlık hizmetlerini ayakta veya yatarak veren tıp merkezi ve sağlık kurumu. Devlet hastaneleri, özel sağlık kuruluşları, vakıf hastaneleri ve üniversite hastaneleri gibi çok çeşitli sağlık kuruluşu işletme türleri vardır. Uzman sağlık bilimi ve yardımcı sağlık personeli ve tıbbi ekipman ile hasta tedavisi sağlar.
Heybeliada Sanatoryumu, İstanbul'a bağlı Heybeliada'da bulunan, Türkiye'nin ilk pandemi hastanesi. 2005 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından kapatılmıştır.
Semahat Sevim Arsel, Türk iş insanı. Vehbi Koç'un kızı ve Koç Holding Yönetim Kurulu üyesidir.
Acıbadem Üniversitesi 18 Mayıs 2007'de kurulan, kâr amacı gütmeyen bir vakıf üniversitesidir. Ana amacı sağlık bilimleri alanındaki tüm bilim dallarını bir araya getirmek olan üniversite sağlık dışı alanlarda da eğitim vermeyi amaçlamaktadır.
Grup Florence Nightingale Hastaneleri, İstanbul'da faaliyet gösteren özel hastane grubu. Merkezi Şişli'de Şişli ve İstanbul Florence Nightingale hastaneleri olmak üzere Kadıköy'de ve Gayrettepe'de "Metropolitan" eski adıyla, Ataşehir'de, Göktürk'te ve Kızıltoprak'ta da tıp merkezi olarak hizmet vermektedir. Grup adını modern hemşireliğin kurucusu Florence Nightingale'den almıştır.
Balat Or-Ahayim Hastanesi resmi adıyla Özel Balat Or-Ahayim Hastanesi ve yaygın olarak Balat Musevi Hastanesi, İstanbul'da eskiden Yahudilerin yoğun olarak yaşadığı Fatih ilçesinin Balat semtinde Türk Yahudileri tarafından kurulan bir hastane. Hastane başta bir sağlık ocağı olarak 1898 yılında Osmanlı padişahı II. Abdülhamit'in fermanıyla kurulmuştur. Hastanenin kuruluş nedeni Balat semtinde yaşayan ve ekonomik nedenlerle yeterli sağlık hizmeti alamayan tüm kişilere hizmet etmek için bir sağlık ocağı yaratmaktı. Balat Or-Ahayim Hastanesinin temeli 19.yüzyılın sonlarında dönemin Türk Yahudi cemaati liderleri tarafından atılmış, iki yılı süren inşaatın ardından 1898'de "Hayatın Işığı" anlamına gelen Or-Ahayim Balat Sağlık Ocağı adıyla hizmete açılmıştır. Sağlık ocağı olarak başlayan Balat Or-Ahayim Hastanesi, zaman içinde gelişerek İstanbul'un en köklü sağlık kurumlarının içinde yer aldı.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi 3 Temmuz 2000 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmuş bir tıp fakültesidir. Fakülte 2007 yılından itibaren öğrencilerine Çanakkale’de eğitim vermeye başlamıştır. ÇOMÜ Tıp Fakültesi Çanakkale ilinde bulunan tek üçüncü basamak sağlık kuruluşudur.
Özel İstanbul İtalyan Hastanesi, Tophane sınırları içindeki Defterdar Yokuşu'nda bulunan bir hastahanedir.
Fahrettin Koca ; Türk tabip ve bürokrat. Türkiye Cumhuriyeti eski sağlık bakanıdır.
İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi, Türkiye'nin İzmir şehrinde bulunan bir şehir hastanesidir. 16 Ekim 2023'te açılan hastane, 2.060 yatak kapasitesiyle Ege Bölgesi'nin en büyük, ülkenin dördüncü büyük hastanesidir. Hastanenin açılmasıyla birlikte Bozyaka, Yenişehir ve Alsancak'taki hastanelerin küçültülmesi planlanmaktadır.
İpek Kıraç, Türk İş insanı ve yönetici. Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesidir.
Başakşehir Şehir Hastanesi olarak da bilinen Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, İstanbul'un Başakşehir ilçesinde yer alan bir şehir hastanesidir.
Koç Üniversitesi Hastanesi, Eylül 2014'te Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşları’nın eğitim ve araştırma hastanesi olarak sağlık hizmeti faaliyetlerine başladı.
Isparta Şehir Hastanesi, Türkiye'nin Isparta ilinde bulunan bir hastanedir. 18 Mart 2017'de dönemin Başbakanı Binali Yıldırım ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından açılışı yapılan hastane, 855 yatak kapasiteli ve Isparta'nın en büyük hastanesidir. Kamu Özel işbirliği modeli ile yapılan Isparta Şehir Hastanesinde Akfen Holding ile birlikte hizmet verilmektedir.
Özel hastane, kâr amacı güden ve kâr amacı gütmeyen kuruluşlar da dahil olmak üzere devlete ait olmayan bir hastanedir. Devlet hastanesi gibi bu hastanelerde de hastalara yatarak tedavi ve ayakta tedavi hizmetleri yapılır. Finans, hastaların kendileri, sigortacılar veya yabancı elçilikler tarafından sağlanır. Özel hastaneler, değişen derecelerde de olsa, dünyadaki sağlık sistemlerinin çoğunluğunun bir parçasıdır. Dünyanın birçok ülkelerinde şu an modern özel klinik ve hastaneler yaygın bulunuyor. Ama Küba ve İzlanda gibi birkaç ülkelerde özel hastaneler yoktur.
Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde Karacasu Kırım mahallesinde bulunan ve Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'na bağlı olan bir şehir hastanesidir. Hastanenin başhekimliğini Uzm. Dr. Vehbi Şirikçi yapmaktadır. 20 Ocak 2012 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından alınan karar gereği Kahramanmaraş Devlet Hastanesi, Yenişehir Devlet Hastanesi ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi birleştirilerek Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi adı altında hizmet vermeye başlaması kararlaştırılmıştır. 14 Mart 2012 tarihinde hizmete açıldı.