İçeriğe atla

Amerikan Devletleri Örgütü bayrağı

Amerikan Devletleri Örgütü bayrağı
Ayrıntılar
Kullanan(lar)Amerikan Devletleri Örgütü
Kabul tarihi1965
Oran17:30

Amerikan Devletleri Örgütü Bayrağı Amerikan Devletleri Örgütü'nün resmi sembolüdür. Açık mavi bir zemin üzerine örgütün armasından oluşmaktadır

Tarih

1965 yılında kabul edilmiş ve Amerikan Devletleri Örgütü'ne yeni üyeler katıldıkça değiştirilmiştir. Bayrak, tüm üye devletlerin bayraklarını temsil eden Örgütün logosu ve açık mavi bir arka plandan oluşmaktadır.[1]

Kaynakça

  1. ^ https://www.oas.org/en/about/logo.asp 16 Haziran 2024 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. []

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Lacivert</span>

Lacivert renk, elektromanyetik tayf'ın insan gözüyle görülebilen renklerinden biridir. Mavinin koyu tonlarındandır.

<span class="mw-page-title-main">Tayland bayrağı</span> Ulusal bayrak

Tayland bayrağı, Tayland Krallığı'nın resmi devlet bayrağıdır.

<span class="mw-page-title-main">Birleşmiş Milletler bayrağı</span>

Birleşmiş Milletler bayrağı, 20 Ekim 1947'de kabul edilen Birleşmiş Milletler (BM) bayrağı açık mavi bir zemin ortasına yerleştirilmiş beyaz BM ambleminden oluşmaktadır.

Kraliyet mavisi, azur mavisinin hem koyu hem açık tonlarını tanımlamak için kullanılan renk. Geleneksel olarak mavinin koyu olarak tanımlanan renk, bir web rengi olarak daha açık renktedir

<span class="mw-page-title-main">Mavi</span> bir renk

Mavi, çakır veya gök, resim boyamada ve geleneksel renk teorisi ve RGB renk modelindeki üç ana renkler pigmentlerinden biridir. Görünür ışığın tayfı üzerinde menekşe ve yeşil arasında uzanır. Göz yaklaşık 450 ile 495 nanometre arasında baskın dalga boyu olan ışığı gözlemlerken maviyi algılar. Çoğu mavi, diğer renklerin hafif bir karışımını içerir; gök mavisi biraz yeşil içerirken lacivert biraz menekşe içerir. Açık gündüz gökyüzü ve derin deniz Rayleigh saçılması olarak bilinen optik bir etki nedeniyle mavi görünür. Tyndall etkisi adı verilen bir optik etki, mavi gözler 'i açıklar. Havadan perspektif adı verilen başka bir optik etki nedeniyle uzaktaki nesneler daha mavi görünür. Karşıt rengi turuncu'dur.

<span class="mw-page-title-main">Çad bayrağı</span> Ulusal bayrak

Çad bayrağı, günümüzde kullanılan hâli ile ilk olarak 1959 yılında Fransa'ya bağlı özerk bir bölge olduğunda kullanılmaya başlanmış, ülkenin 1960 yılında bağımsızlığını kazanması ile yeni ülkenin resmî bayrağı olarak göndere çekilmiştir.

LGBT sembolleri, Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Transgender birliğini göstermek ve cinsel kimlik ve cinsel yönelimleri tanımlamak için semboller kabul edilir, semboller gey gurur, değerler ve tanımlamaları temsil eder. II. Dünya Savaşı'nda Naziler tarafından kullanılan pembe üçgen de bir eşcinsellik sembolüdür ancak Nazi Soykırımı'ndaki çağrışımları yinelemektedir.

<span class="mw-page-title-main">Eritre bayrağı</span> Ulusal bayrak

Eritre bayrağı ilk olarak 5 Aralık 1995 tarihinde göndere çekilmiştir. 1993 yılında bağımsızlığını kazanan ülke 1993-1995 yılları arasında aynı bayrağı farklı en-boy oranı ile kullanmaktaydı.

<span class="mw-page-title-main">Gabon bayrağı</span> Ulusal bayrak

Gabon bayrağı, Gabon devletine aittir ve 9 Ağustos 1960 tarihinde göndere çekilerek resmî olarak kullanılmaya başlanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Liberya bayrağı</span> Ulusal bayrak

Liberya bayrağı, Liberya devletine ait ve günümüzdeki hâli ile ilk olarak 26 Temmuz 1847 tarihinde göndere çekilerek kullanılmaya başlanan bayrak.

<span class="mw-page-title-main">Mikronezya bayrağı</span> Ulusal bayrak

Mikronezya Federal Devletler bayrağı ülke bayrağının belirlenmesi için yapılan yarışmada seçilmiş, bu seçim sonrası 30 Ekim 1978 tarihinde kullanılmaya başlanmıştır. Ülkenin bağımsızlığını kazanması sonrası bayrak resmî olarak 10 Kasım 1979 tarihinde göndere çekilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Namibya bayrağı</span> Ulusal bayrak

Namibya bayrağı günümüzde kullanılan hâli ile ülkenin bağımsızlığını kazandığı 21 Mart 1990 tarihinde kabul edilerek göndere çekilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Palau bayrağı</span> Ulusal bayrak

Palau bayrağı günümüzde kullanılan hâli ile 1 Ocak 1981 tarihinde göndere çekilerek kullanılmaya başlanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Ruanda bayrağı</span> Ulusal bayrak

Ruanda bayrağı, günümüzde kullanılan hali ile 25 Kasım 2001 tarihinde göndere çekilerek kullanılmaya başlanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Seyşeller bayrağı</span> Ulusal bayrak

Seyşeller bayrağı, Seyşeller devletine ait günümüzde kullanılan hâli ile 18 Haziran 1996 tarihinde göndere çekilerek kullanılmaya başlanan bayrak.

<span class="mw-page-title-main">Esvatini bayrağı</span> Ulusal bayrak

Esvatini veya eski ismiyle Svaziland bayrağı güncel olarak kullanımda olan hâli ile 30 Ekim 1967 tarihinde göndere çekilerek ülkenin resmî bayrağı olarak ilan edilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Puntland bayrağı</span> Ulusal Bayrak

Puntland bayrağı, Afrika'da Somali'ye bağlı özerk bir yönetimi bulunan ancak uluslararası alanda Somali'nin bir parçası olarak görülen Puntland tarafından, 2009 yılından itibaren kullanılan resmî bayrağıdır.

<span class="mw-page-title-main">Amerikan Samoası bayrağı</span> Ulusal bayrak

Amerikan Samoası bayrağı resmî olarak 17 Nisan 1960 tarihinde göndere çekilerek kullanılmaya başlanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Ascension bayrağı</span> Ulusal bayrak

Ascension bayrağı, Atlas Okyanusu'nun güneyinde yer alan ve Saint Helena, Ascension ve Tristan da Cunha adalar grubunun oluşturduğu Britanya Denizaşırı Toprakları bölgesinin bir parçası olan Ascension adasında kullanılan bayrak. Ascension bayrağı günümüzdeki hâli ile 11 Mayıs 2013 tarihinde kabul edilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Tristan da Cunha bayrağı</span> Ulusal bayrak

Tristan da Cunha bayrağı, Atlas Okyanusu'nun güneyinde yer alan ve Saint Helena, Ascension ve Tristan da Cunha adalar grubunun oluşturduğu Britanya Denizaşırı Toprakları bölgesinin bir parçası olan Tristan da Cunha adasında kullanılan bayrak. Tristan da Cunha bayrağı günümüzdeki hâli ile 20 Ekim 2002 tarihinde kabul edilmiştir.