20. yüzyıl, Gregoryen takvimine göre 1 Ocak 1901'de başlayıp 31 Aralık 2000'de sona eren yüzyıldır. İkinci binyılın onuncu ve son yüzyılıdır.
Londra Antlaşması veya Londra Konferansı aşağıdaki anlamlara gelebilir:
- Londra Antlaşması (1359),
- Londra Antlaşması (1518), bir saldırmazlık paktı.
- Londra Antlaşması (1604), İngiliz-İspanyol Savaşı'nı bitiren antlaşma.
- Londra Antlaşması (1700), "ikinci dağılmala antlaşması".
- Londra Antlaşması (1786),
- Londra Antlaşması (1794),.
- Londra Antlaşması (1814), Birleşik Krallık-Hollanda arasında.
- Londra Antlaşması (1818), Birleşik Krallık ile Amerika Birleşik Devletleri arasında.
- Londra Antlaşması (1824), Birleşik Krallık-Hollanda arasında.
- Londra Antlaşması (1827), Birleşik Krallık, Rusya ve Fransa arasında imzalanan, Yunanistan'ın kurulmasını ve bağımsızlığını esas alan antlaşma.
- Londra Antlaşması (1830)
- Londra Antlaşması (1832), Birleşik Krallık, Rusya ve Fransa arasında imzalanan, Yunanistan için.
- Londra Antlaşması (1839), Belçika'nın bağımsızlığı için.
- Londra Antlaşması (1840), Osmanlı Devleti ve Mısır Hidivliği için.
- 1841
- Londra Boğazlar Sözleşmesi, İstanbul ve Çanakkale Boğazları için.
- Londra Antlaşması, Afrika-ABD köle ticareti için.
- Londra Protokolu (1852), Danimarka Kralları için.
- Londra Antlaşması (1861), Birleşik Krallık-Fransa-İspanya arasında.
- Londra Antlaşması (1864), Yunanistan ve İyon Adaları için.
- Londra Antlaşması (1867), Lüksemburg için.
- Londra Antlaşması (1890), Birleşik Krallık-Almanya-Portekiz arasında.
- Londra Antlaşması (1909), deniz hukuku için.
- Londra Antlaşması (1913), Birinci Balkan Savaşı için.
- Londra Antlaşması (1915), İtalya ve I. Dünya Savaşı için.
- Londra Konferansı (1921)
- Londra Antlaşması (1924)
- Londra Antlaşması (1930)
- Londra Konferansı (1933)
- Londra Antlaşması (1936)
- Londra Antlaşması (1946)
- Londra Antlaşması (1949)
- Londra Antlaşması (1959)

Müttefik Devletler, II. Dünya Savaşı sırasında Birleşik Krallık, Fransa, Sovyetler Birliği, ABD ve Çin Cumhuriyeti başta olmak üzere Mihver Devletler'e karşı oluşturulan blok. Günümüzde ise ABD ve ona destek verip müttefiki olan ülkelere verilen ad.

Süveyş Krizi, Süveyş Savaşı ya da İkinci Arap-İsrail Savaşı, 1956 yılında, bir tarafta Mısır; diğer tarafta İngiltere, Fransa ve İsrail; üçüncü tarafta Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşmiş Milletler’in olduğu diplomatik ve askeri karşılaşmalarla gerçekleşmiş krizdir.

Muhammed Ali Cinnah, Pakistanlı 20. yüzyıl hukukçusu, politikacısı ve devlet adamıdır.

Birleşik Krallık'taki Türkler, ya Birleşik Krallık'ta doğup burada yaşamlarını sürdüren ya da bu ülke dışında doğmakla birlikte Birleşik Krallık'ta yaşayan, genel olarak Türkiye'den ve Kıbrıs'tan Birleşik Krallık'a göç eden Türklerdir.

"Hustler's Ambition", Amerikalı rapçi 50 Cent'in Get Rich or Die Tryin' Soundtrack albümünden, Amerika Birleşik Devletleri'nde çıkan ilk, Avustralya ve Birleşik Krallık'ta çıkan ikinci teklisidir. Parça, 50 Cent'in Curtis adlı üçüncü stüdyo albümünün Birleşik Krallık basımında bonus parça olarak bulunmaktadır.

Frank Billings Kellogg, Amerikalı avukat, siyasetçi ve devlet adamı, Amerika Birleşik Devletleri dışişleri bakanı (1925-1929). En önemli başarısı, ulusal politikanın bir aracı olarak savaşı yasaklamayı çok taraflı bir antlaşma niteliğindeki Kellogg-Briand Paktı'nın imzalanmasını sağlamak olmuştur. Bu başarısından dolayı 1929 Nobel Barış Ödülü'nü almıştır.

Joseph Austen Chamberlain, 1924-1929 yılları arasında Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı olarak görev yapmış olan İngiliz siyasetçi. Locarno Paktı'nın gerçekleşmesine katkılarından dolayı Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Charles Gates Dawes ile birlikte 1925 Nobel Barış Ödülü'ne layık görülmüştür.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki diplomatik temsilcilikler listesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bulunan büyükelçilikler ve diğer temsilciliklerin listelendiği maddedir. Almanya ve Birleşik Krallık temsilciliklerinde vize başvuruları alınmaktadır. Almanya temsilciliği ayrıca Belçika, Danimarka, Hollanda, İzlanda, Lüksemburg, Norveç adına da vize başvurularını kabul etmektedir.
UK Singles Chart, Resmî Grafik Şirketi adına Birleşik Krallık kayıt endüstrisi tarafından oluşturulmuştur. Grafiğin tamamı satış ve indirilme sayıları baz alınarak 200 adet Single'dan oluşur. Üst basamaklardaki 75 Single genellikle resmî grafik olarak nitelendirilir. 6500 Birleşik Krallık perakende satış merkezi ve çevrimiçi dijital indirme satışlarına göre bu grafik düzenlenir. Amerika Birleşik Devletleri'nde olduğu gibi kayıtların radyodan yayımlanması hiçbir şekilde bu grafiğin oluşturulmasında yer almaz. Grafiğin süreci Pazar gününden sonraki haftanın Cumartesi gününe kadar devam eder. Bu nedenle Birleşik Krallık'ta Single'ların çoğu Pazartesi günleri piysaya sürülür.

Birleşik Krallık-Türkiye ilişkileri, Birleşik Krallık ile Türkiye arasında süregelen ikili ilişkileri içerir. Birleşik Krallık, Türkiye ile beraber Osmanlı Devleti'nin yıkılması ve I. Dünya Savaşı öncesi mükemmel denecek ittifakta ilişkilerini geliştirmişlerdir. Ancak Osmanlı Devleti'nin I. Dünya Savaşı'nda Birleşik Krallık yerine Almanya'nın yanında yer alması ve Birleşik Krallık'la Osmanlı Devleti'nin dağılma döneminde Avrupa'da çıkan ham madde ve toprak arayışı, başta Birleşik Krallık, Fransa, İtalya ve Yunanistan ile, Osmanlı Devleti ve Almanya'yı karşı tarafta savaşa sokmuş ve Osmanlı Devleti'nin Birleşik Krallık'ın karşısında savaşmasına neden olmuştur. Ama bu Medeniyetler İttifakı'nın en güçlü ilişkilerinden olan Birleşik Krallık ve Osmanlı Devleti ilişkilerini, daha sonrasında da Türkiye ilişkilerini yıldıracak seviyelere kadar zora sokmamıştır. Bu durum, Türkiye'nin I. Dünya Savaşı'ndan kalan savaş borçlarını IMF'ye ödedikten sonra Birleşik Krallık'ın Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliğine güçlü desteğine kadar tam süratle ilerlemiştir. Birleşik Krallık, her ne kadar İspanya ve İtalya'dan, sonrasında da Polonya ve Finlandiya'dan sonra Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine desteğini 2005-2008 arası ertelese bile, Birleşik Krallık, Türkiye'nin en büyük ve en güçlü Avrupa Birliği destekçisiydi.

UTC−04:00, UTC'den 4 saat geri zaman dilimi.

Anti-Amerikanizm, Amerikan karşıtı duygular, politikalar, kültür, toplum, ekonomi ya da Amerika Birleşik Devletleri'nin uluslararası politikasına, Amerika'nın Orta Doğu'da ve yeryüzündeki Amerikan çıkarlarına, İsrail ve Rusya ayrıca demokrasi, adalet tavrına karşıt olarak muhalefet, yazılı veya görsel tartışılabilir düşmanlık, kin anlamına gelebilir. Amerikalı bireyleri de kibirli, cahil, emperyalist, boşboğaz, militarist olarak algılama anlamını taşıyabilir.

Belçika Krallığı'nın dış temsilciliklerinin listesi.

Yunanistan'ın dış temsilcilikleri listesi ;

Birleşik Krallık (BK) dört ülkeden oluşur: Galler, İngiltere, İskoçya ve Kuzey İrlanda.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Ankara Büyükelçiliği ; Amerika Birleşik Devletleri'nin, Türkiye'nin başkenti Ankara'da bulunan büyükelçiliğidir. Elçilik binası, Çankaya'daki Atatürk Bulvarı üzerinde yer almaktadır.

Avusturya-Birleşik Krallık ilişkileri, Avusturya ile Birleşik Krallık arasındaki dış ilişkilerdir. Her iki ülke de Avrupa Konseyi üyesidir.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Sırbistan arasındaki ilişkiler ilk olarak 1882 yılında, yani Sırbistan'ın bir krallık olduğu dönemde, kuruldu. 1918 ile 2006 yılları arasında ABD, Yugoslavya Krallığı, Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti ve ardıl devleti Sırbistan olan Yugoslavya Federal Cumhuriyeti ile ilişkiler sürdürdü.