
Amazon.com, Inc. Seattle, Washington merkezli, e-ticaret, bulut bilişim, dijital akış ve yapay zekâya odaklanan çok uluslu bir Amerikan teknoloji şirketidir. Google, Apple, Microsoft ve Facebook ile birlikte B.D. bilgi teknolojisi endüstrisindeki "En Büyük Beş Şirket" listesinde bulunmaktadır. Şirket, "dünyanın en etkili ekonomik ve kültürel güçlerinden biri" ve "dünyanın en değerli markalarından biri" olarak anılmaktadır.

Mobil cihaz, elinde tutabilmek ve kullanabilmek için yeterince küçük olan bir bilgisayardır. Genel olarak, herhangi bir el tipi bilgisayar cihazında dijital düğmeler ve klavye ile fiziksel bir klavye ile birlikte fiziksel düğmeler ile bir dokunmatik ekran arayüzü sağlayan bir LCD veya OLED düz ekran arayüzü bulunur. Bu tür cihazların çoğu internete bağlanabilir ve araç eğlence sistemleri veya kulaklık gibi diğer cihazlarla Wi-Fi, Bluetooth, hücresel ağlar ve NFC aracılığıyla birbirine bağlanabilir. Entegre kameralar, sesli ve görüntülü telefon görüşmeleri yapma ve alma yeteneği, video oyunları ve GPS özellikleri yaygındır. Güç genellikle lityum pil ile sağlanır. Mobil cihazlar, söz konusu yetenekler için uzmanlaşmış üçüncü taraf uygulamaların yüklenmesine ve çalıştırılmasına izin veren mobil işletim sistemleri çalıştırabilmektedir.

iPhone, Apple tarafından tasarlanan ve üretilen multimedya ve internet özelliklerini destekleyen akıllı telefondur. İlk modeli eski Apple CEO'su Steve Jobs tarafından 29 Haziran 2007'de tanıtılmıştır.

Rootlama, Android cihaz kullanıcılarının genellikle akıllı telefonlar ve tabletler olmak üzere cihazın çeşitli alt sistemleri üzerinde ayrıcalıklı yetki elde edebilmeleri işlemidir. Android, Linux çekirdeğinin değiştirilmiş bir sürümünü temel aldığından, bir Android cihazının "rootlanması", Linux'ta, FreeBSD'de veya macOS gibi bir Unix benzeri işletim sisteminde olduğu gibi yönetim (root) izinlerine benzer erişim sağlar.

Ayrıca Kişisel Konumlandırma Cihazı veya Taşınabilir Navigasyon Cihazı (TNC) olarak bilinen Kişisel Konumlandırma Yardımcısı (KKY) bir konumlandırma yeteneği ve navigasyon işlevlerini birleştiren taşınabilir elektronik bir üründür.

Android Lollipop veya Android 5.0-5.1.1 Lollipop Android sürümünün Google tarafından geliştirilen 12. versiyonu olan mobil işletim sistemidir. Google yeni sürüm hakkında bilgileri Google I/O konferansında, 25 Haziran 2014 yılında açıkladı. Genellikle Google yeni sürümlerinin kod isimlerini latin alfabesinin seri harfleri ile isimlendiriyor ve yeni sürüme bu harfle başlayan yiyecek adını veriyor. Bu kez yaratılacak yeni sürümün kod adı A,B,C,D,E,F,G,H,İ,J,K harflerinden sonra "Android L" idi. Sürüm, dahili olarak "Lemon Meringue Pie" kod adını aldı. 15 Ekim 2015 yılında Google yeni sürümün isminin "L" harfine uygun olarak dünyanın en popüler şekerlemelerinden biri "Lolipop" olacağını ilan etti. Sürümün 5.0 versiyonu 28 Ekim 2015 yılında kullanıcılara tanıtıldı. Sürüm Linux kernel 3.16.1 bazında yaratıldı. Yeni sürüm ilk kez olarak "over-the-air" (OTA) aracılığıyla güncellemeye sunuldu. Onun kaynak kodu 3 Kasım 2014 yılında kullanıma verildi.

Surface Hub Microsoft Surface ailesinin bir parçası olarak Microsoft tarafından geliştirilen ve pazarlanan etkileşimli tahtaların bir markasıdır. Surface Hub, Multi-touch dokunmatik ve çok kalem özellikli 84 inç (210 cm) 120 Hz 4K çözünürlük veya 55 inç (140 cm) 1080p dokunmatik ekrana sahip bir duvar veya makara ile monteli cihazdır. Windows 10 sisteminde çalışır. Cihazların, işletmeler işbirliği ve videokonferans esnasında kullanılmaları hedefleniyor.
Nexus Player, Google ve Asus tarafından ortak geliştirilen bir dijital medya oynatıcıdır. Google Nexus tüketici aygıtları ailesindeki ikinci medya oynatıcıdır. Nexus Q-den sonra geldi. Android 7.0 ("Nougat") işletim sistemini çalıştıran, Android TV platformunu kullanan ilk cihazdır. 2017 yılında Android Oreo sürümüne de yükseldi. Nexus oynatıcı, Chromecast tarafından ilk kez piyasaya sürülen bir televizyondaki medya oynatmamını seçme ve denetleme özelliği olan Google Cast'i destekler. 24 Mayıs 2016'da Google, Nexus Player'ı durdurdu.

Google Nest, önceden Google Home, Google tarafından geliştirilmiş akıllı bir hoparlördü. Mayıs 2016'da ilan edildi, Kasım 2016'da Birleşik Devletler'de ve Nisan 2017'de İngiltere'de yayınlandı.

Amazon Echo Amazon tarafından geliştirilen Akıllı hoparlör markasıdır. Echo cihazları, "Alexa" dediğinizde yanıt verecek olan ses kontrollü bir akıllı asistan'a sahiptir. Kullanıcılar bu uyandırma sözcüğünü "Amazon", "Echo" veya "Computer" olarak değiştirebilir. Cihazın özellikleri arasında hava durumu bilgileri öğrenme, müzik çalma, yapılacaklar listeleri hazırlama, alarm kurma, podcast ve sesli kitapları çalma gibi işlevleri yerine getirebilir ve Trafik gibi diğer gerçek zamanlı bilgileri de sunabilir. Ayrıca, ev otomasyon merkezi olarak işlev gören çeşitli akıllı cihazları da kontrol edebilir.
Sanal asistanlar, daha önce insanlar tarafından yapılan işleri veya hizmetleri, kullanıcılarından soru ve talepleri ile gerçekleştiren yazılımlardır. Genellikler chatbot kavramı ile aynı anlamda kullanılırlar ancak sanal asistanlar daha geniş bir alanda hizmet verirler. Sanal asistanlar kullanıcı ile yazı veya konuşma yoluyla etkileşim kurabilirler. Kullanıcılar sanal asistanlara soru sorabilirler, müziğin sesini açmak veya ısıtıcıyı kısmak gibi basit direktifler verebilirler, takvimlerini düzenlemesini veya uçak bileti almasını isteyebilirler.

Bixby, Samsung Electronics tarafından geliştirilen bir sanal asistan.

Meta Portal veya Facebook Portal, 2018 yılında Meta Platforms tarafından geliştirilen bir akıllı hoparlör ve videokonferans markasıdır. Ürün grubu dört modelden oluşur. Facebook Messenger ve WhatsApp aracılığıyla insanların hareketlerini otomatik olarak yakınlaştırabilen ve izleyebilen bir kamerayla güçlendirilen görüntülü sohbet sağlar. Cihazlar Amazon'un ses kontrollü akıllı kişisel asistan servisi Amazon Alexa ile entegre edilmiştir. Facebook, hedefli reklamcılık için Portal cihazlarından toplanan bazı veri türlerini kullanır.
Alisa, Yandex tarafından geliştirilen akıllı kişisel asistandır. Yandex'in akıllı hoparlörü olan Yandex Station ve akıllı telefonlarda kullanılmaktadır.

Katlanabilir akıllı telefonlar, menteşeli esnek ekran ve esnek elektronik kullanan bir akıllı telefon form faktörleri ailesidir. Kapaklı telefon faktörün yeni nesli olarak bilinir. Ekranları dikey bir eksende katlanan cihazlar daha geniş, tablet benzeri bir forma katlanmak üzere tasarlanmış, ancak yine de daha küçük, katlanmış bir durumda kullanılabilir; ekran katlandığında cihazın arkasına sarılabilir veya daha büyük, katlanmış ekranın iç tarafta bulunduğu kitapçık benzeri bir tasarım ve "kapak", kullanıcının cihazı açmadan etkileşimde bulunmasını sağlar. Yatay olarak katlanan akıllı telefonlar da, tipik olarak kapaklı bir form faktörü kullanılarak üretilmiştir.

Amazon Lab126, Amazon firmasının sahip olduğu araştırma - geliştirme ve bilgisayar donanımı alanlarında çalışan şirketidir. Şirket 2004 yılında Gregg Zehr tarafından Sunnyvale'de kurulmuştur. Amazon'un Kindle e-kitap okuyucusunu ve tablet serisini geliştirmesiyle bilinilirliği artmıştır.

Akıllı hoparlör, entegre sanal asistan ve sesli kullanıcı arayüzü olan bir tür hoparlör ve sesli komut cihazıdır. Birkaç "sıcak kelime" yardımıyla etkileşimli eylemler ve serbest aktivasyon sunar. Bazı akıllı hoparlörler, ev otomasyonu cihazlarını kontrol eder, Wi-Fi, Bluetooth ve diğer protokol standartlarını kullanan akıllı cihaz olarak da hareket edebilir.

Amazon Silk; Kindle Fire, Fire Phone, Echo ve Fire TV cihazlarında kullanılmak üzere Amazon tarafından geliştirilmiş bir web tarayıcısıdır.

Replicant, tüm özel mülk Android bileşenlerini özgür yazılım eşdeğerleriyle değiştirmeyi amaçlayan Android mobil platformuna dayalı özgür bir işletim sistemidir (OS). Birkaç farklı model akıllı telefon ve tablet bilgisayar için kullanılabilir durumdadır. Android ile aynı programlama dillerinde yazılmıştır. Değişiklikler çoğunlukla C dilindedir; değişiklikler çoğunlukla işletim sisteminin Linux çekirdeği ve onu kullanan sürücüler gibi alt düzey kısımlarındadır. Replicant ismi, Blade Runner filmindeki kurgusal replika androidlerden alınmıştır. Replicant, Free Software Foundation ve kısmen NLnet tarafından desteklenir ve sponsor olunur.

iPad Air 5 Apple tarafından tasarlanan, geliştirilen ve pazarlanan beşinci nesil iPad Air tablet bilgisayardır. iPad Air 'in yerini aldı. Apple tarafından 8 Mart 2022'de duyuruldu. Ön siparişler 11 Mart 2022'de, sevkiyat 18 Mart 2022'de başladı.