Amanita, Amanitaceae familyasına bağlı hem zehirli hem yenilebilir türleri bulunan bir mantar cinsidir.
Halüsinojen mantarlar, sihirli mantarlar olarak da bilinen, anormal bilinç durumları meydana getiren psilosibin ve psilosin maddelerini içeren bütün psikoaktif mantarlara verilen ad. Bu mantar gruplarına ek olarak Amanita cinsinden bazı türler ile Claviceps purpurea da halüsinatif etkilere sahiptir.
Amanita muscaria, sinek mantarı veya gelin mantarı, Amanita cinsine bağlı zehirli bir mantar türüdür. Gençlerin halüsinasyon görme amacıyla veya yanlışlıkla yenilebilir düşüncesiyle yiyeceklere katılmasıyla zehirlenmeler görülmüştür.
Amanitaceae, Agaricales takımına bağlı bir mantar familyasıdır.
Amanita pantherina, Amanita cinsine bağlı zehirli bir mantar türüdür.
Amanita caesarea veya İmparator mantarı, Amanita cinsine bağlı bir mantar türüdür. Güney Avrupa ve Kuzey Afrika'ya özgüdür. 1772'de Giovanni Antonio Scopoli tarafından tanımlanan Amanita caesarea, dönemin Roma İmparatorunun favorisi olmuştur.
Amanita verna, Amanita cinsine bağlı öldürücü derecede zehirli bir mantar türüdür.
Mantar zehirleri ya da toksinleri, mantarlar tarafından üretilen ve canlılığa olumsuz etkileri bulunan zehirli maddelerdir.
The Little Shop of Horrors 1960 yapımlı fantastik bir kara komedi filmidir. 2 günde çekimleri tamamlanan ve yönetmenin "iki günlük partiydi" sözleriyle anılan film siyah beyaz klasikler arasına girmeyi başarmıştır. Yönetmenliğini Roger Corman'ın yaptığı, senaryosunu ise Charles Griffithin yazdığı filmin başrolünde Jonathan Haze, Jackie Joseph, Mel Welles, John Herman Shaner ve Myrtle Vail vardır. Filmde kısa olarak Jack Nicholson da görünmektedir. Film, küçük bir bitki bulan sakar ve çaylak yetimahenede büyümüş çiçekçi çırağı Seymour Krelborn'un (Haze) bir bitki bulmasından bahsediyor. Seymour, Gravis Mushnikin altında çalışmakta ve Audrey Fulguarda aşıkdır. Ancak Audrey Dr. Phoebus Farb diye bir dişçiyle çıkmaktadır. Bu arada Seymourun bitkisi kanla beslenmektedir hatta gittikçe daha büyümeye ve insan yemeye başlayınca olaylar çığrından çıkar.
Hastalık modifiye eden antiromatizmal ilaç (DMARD) birçok otoimmün hastalıkta hastalığın ilerlemesini yavaşlatmak için kullanılan ilaçlardır. Bu ilaçlar ilk olarak romatoid artrit tedavisi için üretilmişlerdir ama birçok başka hastalıkta da kullanılmaya başlamışlardır, bu hastalıklar arasında Crohn hastalığı, sistemik lupus eritematozus, idyopatik trombositopenik purpura (ITP), myasthenia gravis sayılabilir.
Myastenia gravis, farklı tipleri bulunmakla birlikte, Parasempatik sinir sisteminin etkisiyle genel olarak postsinaptik nöromuskuler bölgedeki asetilkolin reseptörlerine karşı gelişen otoimmün yanıt sonucu oluşan, zamanla değişkenlik gösteren kas zayıflığı ve yorgunluk ile bulgu veren bir hastalıktır. Sık olarak kraniyal sinirler tarafından innerve edilen yüz kaslarında görülmektedir. Solunumu gerçekleştiren kas fizyolojisini etkilemediği sürece ölümcül değildir.
Diplopi, çift görme rahatsızlığı. Normal şartlarda paralel olması gereken görme aksının kayarak bozulması sebebiyle oluşur. Dolayısıyla tek gözle baktığında normal bir görüntü elde eden hasta, çift gözle baktığında görüntünün retinaya farklı açılarla gelmesinden ötürü çift görür.
Zabrus gravis Zabrus cinsine bağlı bir türdür.
Amanita muriniflammea, Amanita cinsine bağlı bir mantar türüdür.
Amanita glutinosa, Amanita cinsine bağlı bir mantar türüdür.
Amanita cordae, Amanita cinsine bağlı bir mantar türüdür.
Amanita bertaultii, Amanita cinsine bağlı bir mantar türüdür.
Amanita austropulchella, Amanita cinsine bağlı bir mantar türüdür.
Amanita amanitoides, Amanita cinsine bağlı bir mantar türüdür.
Amanita altifissura, Amanita cinsine bağlı bir mantar türüdür.