Tarkan Tevetoğlu ya da sahne adıyla Tarkan, Türk şarkıcı-şarkı yazarıdır. 1990'ların başından itibaren Türk pop müziğinde yakaladığı devamlı liste ve satış başarılarıyla Türkiye'de ve dünya çapında tanınırlık elde etti.
Yine Sensiz, Türk şarkıcı Tarkan'ın 26 Aralık 1992 tarihinde İstanbul Plak tarafından yayınlanan ilk stüdyo albümüdür. 1990-1992 yılları arasında İstanbul'daki Erekli Tunç Studio'da kaydedildi. Yapımcılığını Mehmet Söğütoğlu'nun üstlendiği albümdeki parçaların düzenlemelerini Ozan Çolakoğlu yaptı. Albümden yaklaşık bir hafta önce yayınlanan "Kıl Oldum" adlı parça ile birlikte albüm iyi bir çıkış yakaladı. Tarkan, herhangi bir sanatçının desteğini almadan yayınladığı bu albümden kısa bir süre sonra TRT 1'in 1993 yılbaşı programındaki performansıyla birlikte bir andan ülke çapında tanınmaya başlandı. 1993 yılında ise albümden art arda "Kimdi?", "Gelipte Halimi Gördün Mü?", "Vazgeçemem" ve "Çok Ararsın Beni" gibi parçaları albümden yayınladı ve olumlu tepkiler aldı.
Aacayipsin, Türk şarkıcı Tarkan'ın 17 Mayıs 1994 tarihinde yayınlanan ikinci albümüdür. Albüm İstanbul Plak etiketiyle yayınlandı. Ağustos 1993'ten Şubat 1994 tarihine kadar altı aylık bir sürede Erekli Tunç Studio'da kaydedildi. Yapımcılığını Mehmet Söğütoğlu'nun üstlendiği albümdeki tüm parçaların düzenlemelerini Rıza Erekli yaptı. 1992 yılının sonunda yayınladığı Yine Sensiz adlı ilk albümüyle büyük başarı sağlayan Tarkan, ikinci albümü için daha kalabalık bir ekiple çalıştı. Albüm yayınlandıktan kısa bir süre sonra söz ve müziği Sezen Aksu'ya ait olan "Hepsi Senin mi?" adlı parçayla büyük bir çıkış yakaladı. Tarzını ve imajını albümle birlikte yenileyen Tarkan albümün yayınlanmasıyla birlikte olumlu tepkiler aldı.
Ölürüm Sana, Türk şarkıcı Tarkan'ın 15 Temmuz 1997 tarihinde yayınlanan üçüncü albümüdür. Albüm İstanbul Plak etiketiyle yayınlandı. 1995 yılının sonlarında albümün çalışmalarına başladığını duyurdu. Kasım 1995 tarihinde İmaj Stüdyoları'nda albümün çalışmalarına başladı. Detaylı olarak üzerinde çalıştığı albümün kayıtları bir buçuk yıl sürdü. Nisan 1997 tarihinde tamamlanan kayıtlarda birçok müzisyen ile birlikte çalıştı. Aacayipsin (1994) albümünde olduğu gibi bu albümünde çıkış parçasının sözleri Sezen Aksu'ya aitti. "İkimizin Yerine" adlı parçanın sözlerini Sezen Aksu ile birlikte yazan Tarkan albümdeki yedi parçanın sözlerini kendisi yazdı. Turgut Berkes ve Pakize Barışta gibi isimlerinde eserlerinin yer aldığı albümün yapımcılığını Mehmet Söğütoğlu üstlendi. Aranjesini ve müzik yönetmenliğini Ozan Çolakoğlu'nun yaptığı albüm Avrupa ve Asya'da da yayımlanmıştır. Türkiye'de 3 milyon kopyadan fazla satışa ulaştı. Dünyada ise çapında toplam 4.5 milyondan fazla satarak büyük başarı elde etti.
Kartal Tibet, Türk oyuncu, yönetmen, senarist ve yapımcıdır.
Karma, Türk şarkıcı Tarkan'ın Ağustos 2001 tarihinde yayınlanan dördüncü albümüdür. Albüm İstanbul Plak ve Tarkan'ın 1997 tarihinde kurulan Hitt Müzik etiketiyle yayınlandı. 1997 yılında yayınladığı Ölürüm Sana adlı üçüncü albümünün etkisi sürerken 2000 yılında askere gitti. Aynı yılın Kasım ayında dördüncü albümünün kayıtlarına başladı. Mayıs 2001 tarihinde tamamlanan kayıtlar altı farklı stüdyoda yapıldı. Altı ay süren kayıtlarda önceki albümünde olduğu gibi yine kalabalık bir ekiple çalıştı. Albümde kendi eserlerinin yanı sıra Mete Özgencil, Mazhar Alanson ve Nazan Öncel gibi sanatçıların eserlerine de yer verdi. Önceki iki albümünde Sezen Aksu'dan eser alan Tarkan bu albüm için Sezen Aksu'dan herhangi bir parça almadı. On iki parçanın yer aldığı albümden ilk olarak 17 Mayıs 2001 tarihinde "Kuzu Kuzu" adlı parçayı tekli olarak yayınlandı. Büyük ses getiren parça yazın en çok dinlenen şarkılarından birisi oldu. Tarkan bu albüm için saçlarını uzattı ve imajını değiştirdi. Tekli albümü piyasada rekor bir satışla başladı.
Bu sayfa pop müzik sanatçısı, dansçı, besteci, söz yazarı Tarkan'ın diskografisini içerir.
Tarkan Tüzmen, Türk şarkıcı, oyuncu, inşaat mühendisi ve milli yüzücüdür.
Verme, pop müzik sanatçısı Tarkan'ın 2001 yılı tarihli Karma albümündeki 12. parça.
Adımı Kalbine Yaz, Türk şarkıcı Tarkan'ın sekizinci stüdyo albümü. 28 Temmuz 2010'da Doğan Music Company ve Hitt Müzik tarafından yayımlandı. İlk başta yalnızca Türkiye'de piyasaya sürülerek çıktığı ilk hafta 225.000'den fazla satış yaptı. 2010 yılında dünyada kimsenin albüm satamadığı dönemde, birkaç gün içindeki hızlı satışlar yabancı basın tarafından fark edildi, Tarkan ın ilk satışlarını döneme göre çok yüksek olduğu haberleri yurtdışında yapıldı. Yabancı müzik satış listelerde en hızlı satan albümlerde 1 ay boyunca 1 numara kalmıştır.
Öp, Tarkan'ın Adımı Kalbine Yaz albümünün ikinci tekilidir.
Tarkan: Viking Kanı, kurgusal karakter Tarkan üzerine yazılmış Viking Kanı isimli çizgi romandan uyarlanan 1971 yapımı fantastik Türk filmi. Mehmet Aslan tarafından yönetilen film Sezgin Burak'ın filmle aynı addaki çizgi romanına sadık kalınarak çekilmiştir. Tarkan serisinin üçüncü filmi olan bu filmde diğer filmlerde olduğu gibi Tarkan karakterini Kartal Tibet canlandırmıştır.
Tarkan: Altın Madalyon, kurgusal karakter Tarkan üzerine yazılmış Altın Madalyon isimli çizgi romandan uyarlanan 1972 yapımı fantastik Türk filmi. Mehmet Aslan tarafından yönetilen film Sezgin Burak'ın çizdiği filmle aynı addaki çizgi roman ile farklı konular işlemektedir. Çizgi romanda macera Roma İmparatorluğu'nda geçmekte iken filmdeki senaryo Vandallar üzerine yazılmıştır. Tarkan serisinin dördüncü filmi olan bu filmde diğer filmlerde olduğu gibi Tarkan karakterini Kartal Tibet canlandırmıştır.
Tarkan: Güçlü Kahraman ya da Tarkan: Güçlü Kahraman Kolsuz Kahramana Karşı, kurgusal karakter Tarkan üzerine yazılmış Güçlü Kahraman isimli çizgi romandan uyarlanan 1973 yapımı fantastik Türk filmi. Mehmet Aslan tarafından yönetilen film Sezgin Burak'ın çizdiği filmle aynı addaki çizgi roman ile farklı konular işlemektedir. Çizgi romanda macera Roma İmparatorluğu'nda geçmekte iken filmdeki senaryo Çin üzerine yazılmıştır. Tarkan serisinin son filmi olan bu filmde de önceki filmlerde olduğu gibi Tarkan karakterini Kartal Tibet canlandırmıştır.
Tarkan, Sezgin Burak'ın çizdiği Tarkan çizgi romanındaki kurgusal Tarkan karakterinin uyarlandığı beş filmden oluşan kült film serisi. Filmlerin finansmanını ve dağıtımını Arzu Film ve Tuna Film şirketleri üstlenmiştir. İlk Tarkan filminin hazırlıkları 1969 yılında başlamış ve aynı yıl vizyon görmüştür. Son film ise 1 Kasım 1973 tarihinde gösterime girmiştir.
Tarkan Demirhan, Türk antrenör ve teknik direktör. Çarşambaspor'un teknik direktörlüğünü yapmaktadır. Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu mezunudur.
Ozan Çolakoğlu, Türk besteci, aranjör ve müzik yapımcısı, Tarkan ile yaptığı çalışmalar ve bestelediği çeşitli film müzikleri ile tanınmıştır. Sarı Ev yapım şirketinin kurucularından biridir; fakat dB Müzik ile çalışmak için 2010 yılında şirketten ayrılmıştır.
Altun Tamgan Tarkan, (?-724) İkinci Göktürk Kağanlığı döneminde yaşamış bir Göktürk beyidir. Altun Tamgan Tarkan'ın yaşamı ile ilgili bilgiler yok denecek kadar azdır. Kendisi ile ilgili bilgilere ölümünün ardından kendi adına dikilen Altun Tamgan Tarkan Yazıtı'ndan ulaşılabilmektedir. Altun Tamgan Tarkan, bir Göktürk beyidir. Altun Tamgan Tarkan'ın Torgul ve Yelgek adlı iki oğlu bulunmaktadır. Nüfuzlu ve itibarlı bir bey olarak yaşayan Altun Tamgan Tarkan 724 yılında öldü. Ardından kendi adına Altun Tamgan Tarkan Yazıtı dikildi. Bu yazıtı Apa Yeğen İrkin yazdı. Az kavminden bir kişi de Altun Tamgan Tarkan'ın mezarını resimlerle süsledi.
10, Türk şarkıcı Tarkan'ın onuncu stüdyo albümü. 15 Haziran 2017 tarihinde Hitt Müzik etiketiyle yayımlanan albümün dağıtımını ise DMC üstlendi.
"Geççek", Türk şarkıcı Tarkan'ın single olarak yayımladığı şarkısıdır.