
Azerbaycan bayrağı hakkındaki ilk kararı Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti hükûmeti tarafından 1918'de alınmıştır. Buna göre; Azerbaycan bayrağı mavi gök rengi, kırmızı ve yeşil yatay şeritlerden oluşmuştur. Kırmızı zemin üzerinde beyaz renkte sağa bakan bir hilâl ve sekiz köşeli bir yıldız bulunmaktadır. Bayrak 1:2 boyuttadır.

Lacivert renk, elektromanyetik tayf'ın insan gözüyle görülebilen renklerinden biridir. Mavinin koyu tonlarındandır.

Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağı, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin resmi ulusal bayrağı.

Ermenistan bayrağı, takma adıyla üç renkli, Ermenistan'ın resmî bayrağıdır. Kırmızı, mavi ve turuncu üç eşit genişlikli yatay şeritten oluşan bayrak 24 Ağustos 1990'da Ermenistan Yüksek Sovyet'i tarafından kabul edilmiş ve 15 Haziran 2006'da Ermenistan Ulusal Bayrağı Kanunu ile Ermenistan Millî Meclisi tarafından onaylanmıştır.

İsrail bayrağı, İsrail Devleti'nin kurulmasından beş ay sonra; 28 Ekim 1948'de kabul edilen bayrak. İki yatay mavi şerit arasındaki beyaz zemin üzerine mavi bir Davut Yıldızı tasvir ediyor. İsrail bayrağının mevzuatı, resmî ölçümlerin 160 × 220 cm olduğunu belirtiyor. Bu nedenle resmî oran 8:11'dir. Varyantları ise genellikle 2:3 olmak üzere, birçok çok farklı orandır.

Fransa bayrağı, Fransa Cumhuriyeti devleti tarafından kullanılmış ve hâlen kullanılmakta olan ulusal bayraktır.

Mavi Bayrak, 44 ülkede faaliyet yürüten Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı'nın (FEE), belli kriterlere sahip plaj ve marinalara verdiği ödül.

Hollanda bayrağı, Hollanda Krallığı'nın resmi bayrağıdır.

Yunanistan bayrağı, Yunanistan devleti tarafından kullanılan resmî ulusal bayraktır.

Moldova Cumhuriyeti'nin devlet bayrağı mavi, sarı ve kırmızı üç dikey şeritten ve ortadaki şeritte yer alan bir devlet armasından oluşmaktadır. Bayrağın boyunun enine oranı 1:2'dir. Aksi durumlar dışında Moldova Devlet Bayrağı, ulusal bayrak olarak, sivil veya savaş bayrağı ve sancak olarak kullanılır.

Mavi, çakır veya gök, resim boyamada ve geleneksel renk teorisi ve RGB renk modelindeki üç ana renkler pigmentlerinden biridir. Görünür ışığın tayfı üzerinde menekşe ve yeşil arasında uzanır. Göz yaklaşık 450 ile 495 nanometre arasında baskın dalga boyu olan ışığı gözlemlerken maviyi algılar. Çoğu mavi, diğer renklerin hafif bir karışımını içerir; gök mavisi biraz yeşil içerirken lacivert biraz menekşe içerir. Açık gündüz gökyüzü ve derin deniz Rayleigh saçılması olarak bilinen optik bir etki nedeniyle mavi görünür. Tyndall etkisi adı verilen bir optik etki, mavi gözler 'i açıklar. Havadan perspektif adı verilen başka bir optik etki nedeniyle uzaktaki nesneler daha mavi görünür. Karşıt rengi turuncu'dur.

Güney Sudan bayrağı, Afrika ülkesi Güney Sudan tarafından kullanılan, 9 Temmuz 2011 tarihinde İkinci Sudan İç Savaşı'nı sona erdiren Kapsamlı Barış Antlaşması'nın imzalanması ile kabul edilen bayraktır. Bayrak daha önce Sudan Halk Kurtuluş Hareketi tarafından da kullanılmıştır.

Haiti bayrağı, günümüzde kullanılan hâli ile 25 Şubat 1986 tarihinde göndere çekilmiştir.

Rusya Federasyonu'nda bir cumhuriyet olan Tuva Cumhuriyeti'nin bayrağı, sarı bir üçgeni çevreleyen aynı renkte beyaz kuşaklara sahip açık mavi bir alandır.

Azerbaycan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı, altta mavi bantla birlikte yer alan kızıl bayrak üzerine sarı orak ve çekiç ve kızıl yıldız sembollerinin yer aldığı Azerbaycan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı.

Estonya Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı, beyaz ve mavi su dalgaları şeridini içeren bantla birlikte yer alan kızıl bayrak üzerine sarı orak ve çekiç ve kızıl yıldız sembollerinin yer aldığı Estonya Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı. Bayrak 6 Şubat 1953 tarihinde Estonya SSC Yüksek Sovyeti tarafından resmen Estonya SSC'nin ulusal bayrağı olarak kabul edildi.

Litvanya Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı, 1940 yılında Litvanya SSR tarafından kabul edildi. 1953'ten 1988'e kadar kullanılan bayrak, altın çekiç ve orakla kırmızı bir bayraktı. Ve üst kantonunda beyaz ince şerit ve altta yeşil kalın bant ile altın süslemeli bir kırmızı yıldız var.

Hakasya bayrağı'nı kullanılan Hakasya, Rusya'da bir özerk bölgedir. Geleneksel sarı güneşi içeren vinç üzerinde yeşil dikey bir bant ile yatay duran mavi-beyaz-kırmızı bantlarla toplam dört tane renkten oluşur. Bayrağın oranı 1:2'dir ve 25 Eylül 2003 tarihinde kabul edilmiştir.

Kuban bayrağı, mavi, mor ve yeşil yatay üçrenklidir. Mor renk diğer iki rengin iki katı genişliğindedir. Bayrak, Kuban Parlamentosu tarafından 10 Şubat 1919 tarihinde Kuban Halk Cumhuriyeti'nin ulusal ve eyalet bayrağı olarak kabul edildi. Renkler, Kuban toplumunun üç ana sosyal-etnik grubunun birliğini simgeliyor: çoğunluk - Kazaklar /mor/, otokton - Çerkesler (Adıge) /yeşil/ ve azınlık - diğerleri /mavi/.

Rusya Federasyonu'ndaki Krasnodar bayrağı, Krasnodar Krayı'nın altın armasıyla yüklü yatay mavi, pembe ve yeşil üçrenkli bayraktır - İmparatoriçe II. Katerina ve İmparator I. Aleksandr, İmparatorlar I. Pavel ve I. Nikolay ve İmparator II. Aleksandr'ın (merkezde) beş monogramı