Japonya, Doğu Asya'da yer alan bir ada ülkesidir. Büyük Okyanus'un kuzeybatısında konumlanan ülke; Japon Denizi'nden Çin, Kuzey Kore, Güney Kore ve Rusya'nın doğusuna; kuzeyde Ohotsk Denizi'nden güneyde Doğu Çin Denizi ve Tayvan'a kadar uzanır. De facto başkenti ve en büyük şehri Tokyo'dur. Adını oluşturan kanji karakterler, "güneş" ve "köken" anlamına geldiğinden "Doğan Güneşin Ülkesi" olarak adlandırılır.
Nagoya Chūbu bölgesi'nin en büyük şehri, en çok nüfuslu dördüncü şehri ve 2020'de 2.3 milyonluk nüfusuyla Japonya'nın en kalabalık üçüncü kentsel bölgesidir. Ülkenin en büyük adası Honshū'adasının orta-güney kesiminde ve Pasifik Okyanusunun kıyısındadır. Nagoya, Aichi Eyaleti'nin başkenti ve en kalabalık şehridir. Şehir, Tokyo, Osaka, Kobe, Yokohama ve Chiba ve Hakata birlikte Japonya'nın en önemli liman şehirlerinden biridir. Nagoya, 2020'deki 10.11 milyon nüfuslu Japonya'nın en kalabalık üçüncü metropolitan alanı Chūkyō metropolitan alanının ana şehridir.
Chiba,, Japonya'nın Chiba prefektörlüğünün merkezi ve en büyük şehridir. Şehir, Tokyo Körfezi'nde Tokyo'nun yaklaşık 40 km doğusunda yer almaktadır. Yüzölçümü 271.76 km² olan şehrin nüfusu, 1 Şubat 2016 tarihi itibarı ile 972,861'dir.
Whatever, Megumi Hayashibara'nın ikinci stüdyo albümüdür. Önceki albümü Half and half'ta yer alan "Nijiiro no Sneaker", bu albümde bir kez daha yer almıştır. Albümün açılış şarkısı "Yoake no Shooting Star", 1988 yapımı Mobile Suit Gundam 0080: War in My Pocket adlı animede kullanılmıştır. Ayrıca sonraki yıllarda verdiği konserlerinde seslendirdiği vazgeçilmez hit parçası "Tokyo Boogie Night", ilk kez bu albümle tanınmıştır. Whatever albümü, 16 Mart 2005'te yeniden yayınlandı.
Japonya'nın bölgeleri, Japonya'nın coğrafi bölgeleridir. Resmî bir idari bölüm olmayıp geleneksel olarak birçok bağlamda bölgesel bölümler olarak kullanılmıştır. Örneğin, harita ve coğrafya ders kitapları ülkeyi sekiz bölgeye ayırmakta, hava durumu raporlarında hava durumu genellikle bölgelere göre verilmekte ve birçok işletme ve kurum bulundukları bölgenin adını kendi adlarında kullanmaktadırlar.
Japonya 14.125 adadan oluşan bir ada ülkesidir ve bunların yaklaşık 260'ında yerleşim vardır.
Nippon Television Network Corporation, iş adı Nippon TV, Japonya merkezli bir televizyon ağıdır. Merkezi Tokyo'nun Minato semtinde yer almaktadır.
Çocuk Bayramı, Japonya'da her yıl 5 Mayıs'ta Altın Hafta'ın bir parçası olarak çocukların kişiliklerine saygı duymak ve onların mutluluklarının kutlandığı bir ulusal bayramdır. Bayram, Antik Çağlardan beri kutlanmakta olup 1948'de Japon hükûmeti tarafından ulusal bir tatil olarak belirlenmiştir.
Bu liste Japonya'daki siyasi partilerin listesidir.
Japonca isimler, genelde bir soyadı ile ardından gelen bir addan oluşur. Genellikle birden fazla ad kullanılmaz. Japonca isimler genellikle kanji ile yazılmakta olup bir adın kanjisi, olası çeşitli Japonca telaffuzlara sahip olabilir, bu nedenle ebeveynler yeni doğan çocuğuna bir doğum adı verirken hiragana veya katakana kullanabilmektedirler.
Billboard Japonya, ABD merkezli müzik dergisi Billboard'un kardeş kuruluşudur. Japonya'da Billboard markası adına çalışmaktadır. www.billboard-japan.com web sitesini ve ülkede bulunan "Billboard Live" markalı müzik kulüplerini yönetir.
Midori no Hibi, Kazurou Inoue tarafından yazılan bir manga serisidir. Seri, Eylül 2002-Temmuz 2004 tarihleri arasında Shogakukan'ın Weekly Shōnen Sunday dergisinde yayınlandı. Pierrot tarafından hazırlanan bir anime uyarlaması ise Nisan-Haziran 2004 tarihleri arasında yayınlandı.
İmparatorun Doğum Günü, Japonya'da imparatorun doğum gününün kutlandığı bir ulusal bayramdır.
Japonya'daki resmî tatiller, 1948 Resmî Tatil Kanunu ile belirlenmiştir. Kanunun bir hükmü, bir ulusal bayram Pazar gününe denk geldiğinde, bir sonraki iş gününün furikae kyūjitsu olarak bilinen bir resmi tatil olacağını belirlemektedir. Ek olarak, diğer iki ulusal bayram arasına düşen herhangi bir gün, kokumin no kyūjitsu olarak bilinen bir bayram olarak kutlanmaktadır. 3 Mayıs Anayasa Günü ile 5 Mayıs Çocuk Bayramı arasında sıkışan 4 Mayıs, 2007'de Yeşillik Günü ile değiştirilene kadar böyle bir bayramın yıllık bir örneğiydi.
Şova Günü, Japonya'da her yıl 29 Nisan'da 1926-1989 yılları arasında saltanatı süren İmparator Hirohito'nun doğum gününün kutlandığı bir tatil günüdür. Shō (昭) parlayan veya parlak anlamına gelirken wa (和) ise vatandaşların aldığı aydınlanmış barış" anlamına gelen barış anlamına gelir. Eski Japonya Demokratik Partisi'ne göre, tatilin amacı Hirohito'nun 63 yıllık çalkantılı hükümdarlığı hakkında kamuoyunun düşüncesini teşvik etmektir.
Anayasa Anma Günü, Japonya'da her yıl 3 Mayıs'ta savaş sonrası anayasasının yürürlüğe girdiği günün kutlandığı bir tatil günüdür. Anayasa Günü, Altın Hafta tatil döneminin bir parçasıdır.
Deniz Günü, Japonya'da okyanusların bereketlerini ve Japonya'nın denizciliğinin ekonomik refahının onurlandırıldığı kutlandığı bir tatil günüdür. Tatilin amacı, okyanusların kutsamalarına şükran ve okyanusun Japonya için bir ada ülkesi olarak önemini düşünmektir.
Kültür Günü, Japonya'da her yıl 3 Kasım'da kültür, sanat ve akademik çabayı teşvik etme amacıyla kutlandığı bir tatil günüdür. Festivaller tipik olarak seçkin sanatçılar ve akademisyenler için sanat sergileri, geçit törenleri ve ödül törenlerini içermektedir.
Yeşillik Günü, Japonya'da her yıl 4 Mayıs'ta Altın Hafta'nın bir parçası olarak doğayla bütünleşildiği ve nimetlere şükredildiği bir gündür. Bayram, 1989 yılında İmparator Hirohito'nun ölümünden sonra 29 Nisan'da İmparatorun Doğum Günü'nün yerine imparatorunun bitkilere olan sevgisini doğrudan adını anmadan anmak amacıyla kutlanmaya başlandı. 2007 yılında Yeşillik Günü 4 Mayıs'a taşınırken 29 Nisan günü ise Şova Günü olarak belirlendi.
Spor Günü veya eskiden Sağlık ve Spor Günü , Japonya'da her yıl Ekim ayının ikinci haftasında olarak Tokyo'da düzenlenen 1964 Yaz Olimpiyatları'nın açılışının anıldığı ve sporu ve aktif bir yaşam tarzının teşvik edildiği bir gündür.