Berlin, Almanya'nın başkenti ve en büyük şehridir, aynı zamanda bir eyalettir.
Oslo, Norveç'in başkenti ve en büyük şehridir. Oslo aynı zamanda şehrin bulunduğu eyaletin adıdır. Kopenhag ve Stockholm'ün ardından İskandinavya'nın dördüncü büyük şehridir. Dünyanın en pahalı şehirleri arasındadır. 673.469 nüfusa sahip şehrin yüzölçümü 454 km²'dir.
Stuttgart, Almanya'nın altıncı büyük şehri, Baden-Württemberg eyaletinin başkenti ve en büyük belediyesi, Stuttgart vilayetinin (Regierungsbezirk) merkezidir. Stuttgart Almanya'nın ticarette en aktif şehridir. 31 Aralık 2017 itibarıyla nüfusu 632.743. Almanya'daki büyükşehirler arasında en dağlık olandır. Stuttgart Üniversitesi ve Hohenheim Üniversitesi, bu şehirde yer almaktadırlar.
Hamburg, resmî adıyla Hür Hansa Şehri Hamburg, Almanya'nın ikinci büyük şehri olup kendi başına ayrı bir eyaleti oluşturur. Aynı zamanda Avrupa Birliği'ndeki en büyük 6. metropoldür. Almanya'nın Dünya'ya açılan kapısı da denilen bu şehir, Almanya'nın en büyük limanına da sahiptir. Rotterdam'dan sonra Avrupa'nın en büyük ikinci limanı olup Dünya'da da 9. sıradadır.
ODTÜ Bilim ve Teknoloji Müzesi, 2003 yılında Ankara'da kurulan Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ne bağlı müze. Müzenin amacı MÖ 7000 yılından beri Anadolu'da gelişen teknolojinin tarihini belgelemek ve günümüz teknolojisini sergilemektir.
Frankfurt am Main, Main nehri kıyısında kurulmuş olan, 730.000'den fazla nüfusuyla Hessen eyaletinin en büyük, Berlin, Hamburg, Münih ve Köln'den sonra Almanya'nın beşinci büyük şehridir.
Gijón, resmî Gijón / Xixón, İspanya'nın 17 otonom bölgesinden kuzeyde, Cantabrian Denizi'ne kıyısı bulunan, içinde İspanya Krallığı'nın da bulunduğu Asturias Prensliği'ne bağlı belediye. Eski Orta Çağ belgelerinde adı "Gigia" olarak geçer. Nüfusu 275 bin dolaylarındadır (2006) ama giderek artan bir nüfusa sahiptir.
Gera, Türingiya eyâletinin doğusunda bulunur ve bu eyaletin en geniş topraklarına sahip şehirdir. 99,000 kişi altında nüfusa sahiptir ama şehrin nüfusu azalmaktadır.
Jena, Almanya'da bir üniversite şehridir. Saale Nehri'nin üstünde kurulmuştur. Nüfusu 2019 itibarıyla 111.343 kişi olup, Erfurt şehrinden sonra, Thüringen eyaletinin en kalabalık 2. şehridir.
İstanbul İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi, Gülhane Parkı içindeki Has Ahırlar Binası’nda, 25 Mayıs 2008'de hizmete girmiş bir müzedir. Müzede, TÜBA onursal üyelerinden ve Frankfurt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Fuat Sezgin tarafından hazırlanan, 9 ila 16’ıncı yüzyıl arasındaki müslüman bilginler tarafından icat edilmiş çeşitli bilim ve teknoloji aletleri sergilenmektedir. Müze; astronomi, saat ve denizcilik, savaş teknolojisi, tıp, madencilik, fizik, matematik ve geometri, mimari ve şehircilik, kimya ve optik, coğrafya bölümleri olmak üzere 12 bölümden oluşur.
Bandar Seri Begavan, Bruney Sultanlığı'nın başkenti. Önemli bir tekstil, mobilya ve kereste üretim merkezi olan şehrin nüfusu ortalama 74.000'dir. Kraliyet Sarayı, Sultan Ömer Ali Seyfeddin Camii, Malay Teknoloji Müzesi ve Brunei Tarih Merkezi şehrin önemli tarihî eserleri arasındadır.
Teknik üniversite, daha çok çeşitli teknik konular hakkında eğitim, öğretim ve araştırma yapan üniversitelerdir. Çeşitli dillerde farklı karşılıkları vardır. Fransızcada école polytechnique, Almancada Technische Hochschule gibi karşılıklar kullanılmaktadır.
Zeugma Mozaik Müzesi, 9 Eylül 2011 tarihinde Gaziantep'te açılan ve 1700 metrekarelik mozaik ile dünyanın ikinci büyük mozaik müzesi olma özelliğini taşıyan müzedir. Yaklaşık 3 yıl boyunca "dünyanın en büyük mozaik müzesi" unvanını taşıyan müze, bu unvanını, 28 Aralık 2014 tarihinde açılan Hatay Arkeoloji Müzesi'ne devretmiştir. Müze, ziyarete açık olduğu ilk bir gün boyunca 3000'in üzerinde ziyaretçi ağırlamıştır.
San Jose, ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bir şehirdir. Santa Clara Kontluğu'na bağlı olup bu kontluğun merkez şehridir. Nüfus itibarıyla ABD'nin en büyük onuncu şehridir.
Müzeler listesi ülkeler bazında alfabetik sıra ile verilmiştir. Kültürel, sanatsal, bilimsel veya tarihsel bir ilgi konusu olabilecek objeleri bir araya getiren ve halka sergileyen her çeşit kamu ve özel kuruluşlar müze olarak kabul edilmiştir.
Deutsches Museum Almanya'nın Münih kentinde yer alan dünyanın en büyük teknoloji ve bilim müzesidir. Aynı zamanda Münih şehrindeki en büyük müzedir. Yılda yaklaşık 1.5 milyon ziyaretçinin geldiği bu müzede 50 farklı bilim ve teknoloji dalına ait 28,000 farklı obje sergilenmektedir. Müze Oskar von Miller'in öncülüğünde Alman Mühendisler Odası (VDI) tarafından 28 Haziran 1903 tarihinde kuruldu.
TCDD Açık Hava Buharlı Lokomotif Müzesi, Ankara'nın Çankaya ilçesinin Maltepe semtinde, Ankara Garı'nın Celâl Bayar Bulvarı'na bitişik arazisinin bir bölümünde bulunmuş bir açık hava demiryolları müzesidir. Buharları lokomotiflerin tarihini sunan müzenin kurucusu ve sahibi Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'dır. Bünyesinde TCDD Demiryolları Müzesi ve Sanat Galerisi'ni bulunduran Ankara Demiryolları Müzesi'nin de bir parçasıydı.
Speyer, Almanya'da Rhineland-Pfalz'da yaklaşık 50,000 nüfuslu bir şehirdir. Ren nehrinin sol kıyısında yer alan Speyer, Ludwigshafen ve Mannheim'in 25 km güneyinde ve Heidelberg'in 21 km güneybatısında ve Speyer Nehrinin ağzındadır. Speyer, Romalılar tarafından kurulmuş, Almanya'nın en eski şehirlerindendir. Speyer Katedrali, diğer birçok kilise ve Altpörtel Speyer manzaralıdır. Katedralde yüksek sunağın altında, sekiz Kutsal Roma İmparatoru ve Alman krallarının mezarları vardır.
MKE Sanayi ve Teknoloji Müzesi; Ankara'nın Yenimahalle ilçesine bağlı Emniyet Mahallesinde yer alan bir müzedir. 22 Mayıs 2013 tarihinde, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu'na bağlı olarak kurulmuştur. Müzede, sayıları 1000'i aşan, Türk silah ve savunma endüstrisinin gelişim aşamalarını gözler önüne seren belgeler ve materyaller ile birçoğu Kurtuluş Savaşı sırasında da kullanılmış olan Osmanlı yapımı silahlar, üretim tezgahları, MKE'nin geliştirip ürettiği askeri araç-gereçler sergilenmektedir. Ayrıca, ülke sanayisinin gelişimine katkıda bulunan ve yön veren kişilere ait eşyalar, onların portreleri ve mühendislikle alakalı objeler de gösterime sunulanlar arasındadır. Müze 3 boyutlu olarak gezilebilmektedir.
Teknoloji etiği (tekno-etik), mekanik ve elektronik teknolojilerinin gelişimini ve uygulamalarını çevreleyen ahlaki konuları anlamaya ve çözmeye çalışan bir çalışma alanıdır. Teknoloji etiği, teknoloji ile insani değerler ve refah arasındaki ilişki, teknolojik ilerlemelerin gerçekleşme durumu ve teknolojik ilerlemeler için sosyal yansımalar gibi konulara odaklanmaktadır.