İçeriğe atla

Alladı Pulladı (şarkı)

"Alladı Pulladı"
Alladı Pulladı albümünden Seyyal Taner şarkısı
YayımlanmaEkim 1991 (1991-10)
TarzPop
Süre3:47
ŞirketGüneş Plak
Söz yazarıEda Özülkü
BesteciMetin Özülkü
YapımcıMustafa Güneş
Alladı Pulladı şarkı listesi
"Alladı Pulladı"
(1)
"Hata"
(2)

Alladı Pulladı, Türk şarkıcı Seyyal Taner'in Ekim 1991'de yayımlanan stüdyo albümü Alladı Pulladı'dan bir şarkı.[1] Şarkının sözleri Eda Özülkü'ye, müziği ve düzenlemesi Metin Özülkü'ye aittir.

Seyyal Taner, 2002 yılı Seyyalname albümü için şarkıyı Teoman Alpsakarya düzenlemesiyle yeniden seslendirdi ve Kemal Başbuğ yönetmenliğinde albümün tek klibi olarak yayınladı.[2]

Yeniden seslendirenler

  • 1991 - Yılmaz Yıldıran, şarkıyı “Senden Haber Yok” albümünde İkramettin Bayrak düzenlemesiyle seslendirdi.
  • 1992 - Ferdi Özbeğen, şarkıyı “Davacı Değilim” albümünde Osman İşmen düzenlemesiyle seslendirdi.[3]
  • 1992 - Metin Özülkü, şarkıyı “Aşkım İçin” albümünde yine kendi düzenlemesiyle seslendirdi.[4] Aynı şarkı ile 2010 yılında yayımlanan “Şimdi 90'lar” albümünde yer aldı.[5]
  • 1992 - Aysel Şeker, şarkıya “İkimizin Sevdası / Bidenem” albümünde Potpori bölümü olarak yer verdi.[6]
  • 1992 - Ali Avaz, şarkıyı aynı beste üzerine kendi yazdığı mizahi sözlerle “Rap Rap” albümünde seslendirdi.[7]
  • 2010 - Pınar Darcan, şarkıyı “Vicdanımın Sadakası” teklisinde Atınç Tombak düzenlemesiyle seslendirdi ve Kemal Başbuğ yönetmenliğinde teklinin ilk klibi olarak yayınladı.[8]
  • 2020 - Bahar Koçak, Hasan Çiçek düzenlemesi ile şarkıyı seslendirdi. Parça dijital tekli olarak yayımlandı. Onur Ögden yönetmenliğinde bir video klip çekildi.[9]

Şarkı listesi

  • Alladı Pulladı
1. "Alladı Pulladı" – 3:47
  • Seyyalname
1. "Alladı Pulladı" – 3:29

Kaynakça

  1. ^ "Seyyal Taner – Alladı Pulladı"". Discogs. 22 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ocak 2020. 
  2. ^ "Seyyal Taner – Seyyâlname". Discogs. 22 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ocak 2020. 
  3. ^ "Ferdi Özbeğen – Davacı Değilim". Discogs. 25 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ocak 2020. 
  4. ^ "Metin Özülkü – Aşkım İçin". Discogs. 22 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ocak 2020. 
  5. ^ "Şimdi 90'lar". Discogs. 22 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ocak 2020. 
  6. ^ "Aysel Şeker - İkimizin Sevdası / Bidenem". iTunes. 22 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ocak 2020. 
  7. ^ "Ali Avaz - Rap Rap". iTunes. 22 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ocak 2020. 
  8. ^ "Pınar Darcan, Yemekteyiz'den albüme". Magazinkolik. 31 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ocak 2020. 
  9. ^ "Bahar Koçak, 90'ların gözde şarkısını yeniden yorumladı!". Muud. Erişim tarihi: 8 Nisan 2020. []

İlgili Araştırma Makaleleri

Nermin Gökben veya tanınan adıyla Gökben, Türk şarkıcı.

<span class="mw-page-title-main">Uzay Heparı</span> Türk müzisyen (1969–1994)

Rony Uzay Heparı, Türk müzisyen, besteci, aranjör ve oyuncu. Heparı, çocukluğunda klasik müzik eğitimi aldı. 1980'lerin ortasında lisede yıllarında Garo Mafyan'ın şeflik yaptığı efsane İstanbul Gelişim Orkestrası'na girerek elektro klavyede kendisini geliştirdi. 1980'li yıllarda MFÖ hayranı olan Uzay Heparı'nın pop müziğe ilgisi de bu hayranlıkla başlar. Çocukluk yılları boyunca klasik müzik eğitimi alan Heparı, gençliğinin ilk yıllarında tarz değişikliğine gider. 19 yaşındayken ilk olarak Zuhal Olcay'ın Küçük Bir Öykü (1988) albümünde piyano çalarak kariyerine başladı. Aynı dönemde İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'nda okumaktaydı.

<span class="mw-page-title-main">Seyyal Taner</span> Türk ses sanatçısı

Seyyal Taner, Türk şarkıcı ve oyuncudur. Türk pop müziği ve Türk rock müziğine getirdiği renkli yelpazesi ile sahnelere farklılık getirmiş, sadece şarkı söyleyen vokalistlerin aksine, dönemin koşullarında bir ilki gerçekleştirerek dansçılarıyla çıkıp hem dans edip hem şarkı söyleyebilmiş, alaturka gazino kültürüne rock müziğini getirmiş, sesiyle ve ilginç kıyafetleriyle de dikkat çekmiştir. Türk pop-rock müziğinin yerinde duramayan, asi, sıra dışı ve cesur şarkıcısı olarak bilinir ve dönemin basını kendisine yerli Tina Turner lakabını takmıştır. Babası Farsçada "akıcı olan" anlamına gelen Seyyal ismini vermiştir.

<span class="mw-page-title-main">Yonca Evcimik</span> Türk oyuncu ve şarkıcı

Fatma Yonca Evcimik, Türk şarkıcı, dansçı, oyuncu, yapımcı ve sunucudur.

<span class="mw-page-title-main">Ferdi Özbeğen</span> Türk piyanist ve şarkıcı

Ferdi Özbeğen, Türk piyanist ve şarkıcı. Diskografisinin çoğunda, daha önce başka sanatçıların seslendirdiği şarkıları ve popüler yabancı şarkıların çoğunlukla Ülkü Aker'in yazdığı Türkçe aranjmanlarını seslendirdi. Kariyerine orkestra müzisyenliği ile başladı. 70'li yılların ikinci yarısından itibaren tanındığı müzik tarzı ile, sonraki yıllarda "piyanist şantörlük" olarak anılacak Türk müzik akımının öncüsü olarak görülmektedir.

<i>Alladı Pulladı</i>

Alladı Pulladı, Seyyal Taner'in Ekim 1991'de yayınladığı dördüncü stüdyo albümüdür. Güneş Plak etiketiyle piyasaya sürülmüştür. Milyon barajını geçerel en çok satan albümlerden birisi olmuştur. Albüm, 90'lı yılların en popüler albümlerinden olup, 90'larda dirilen pop müziğinin temel taşı albümlerinden biri haline gelmiştir.

İpucu Beşlisi 1970'lerin sonunda solo olarak ve Seyyal Taner ile müzik yapan funk grubu.

"Ah Bu Şarkıların Gözü Kör Olsun", sözü Şahin Çandır'a, bestesi Avni Anıl'a ait, ilk olarak Muazzez Abacı tarafından 25 Ocak 1989'da yayımlanan Felek albümünde seslendirilen, Kürdilihicazkâr makamında bir Türk Sanat Müziği şarkısı.

<span class="mw-page-title-main">Orhan Atasoy</span>

Orhan Atasoy Türk müzisyen. 1993 yılında yayınladığı Gemiler şarkısı ile tanınmaktadır.

<i>Seyyalname</i>

Seyyalname, Seyyal Taner'in Mayıs 2002'de yayınladığı altıncı stüdyo albümüdür. Taner'in, stüdyoya girerek klasikleşmiş şarkılarını yeni düzenlemeleriyle tekrar okuduğu "Best of" albümü olma özelliği taşıyan albüm, 2009'da "The Best of Seyyal Taner" ismiyle tekrar basılmıştır.

<i>Kalbimi Affettim-Sarmaş Dolaş</i> (45lik)

Kalbimi Affettim-Sarmaş Dolaş , Seyyal Taner'in 1976 senesinde Yavuz Asöcal Plakçılık'tan yayınladığı dördüncü 45'liğidir. 45'likte yer alan parçalar çeşitli derleme albümlerde de yer almıştır.

"Firuze", Türk müzisyen Sezen Aksu'nun 1982 tarihinde yayınlanan aynı isimli stüdyo albümü Firuze'den çıkan teklisi. Şarkının sözleri Aysel Gürel ve Sezen Aksu'ya, müziği ve düzenlemesi Atilla Özdemiroğlu'na aittir. Gürel, şarkıyı kızı Müjde Ar için yazmıştır.

Ülkü Aker, Türk şarkı sözü yazarıdır. Türkçe sözlerini yazdığı onlarca şarkıyı Türk pop müziği ve Türk halk müziğine kazandırmıştır. Şarkıları büyük ilgi görmüştür.

Kim Arar Seni, "Na Janes" isimli bir Rumen halk şarkısının Ülkü Aker sözleriyle uyarlanmış Türkçe aranjmanıdır. Nilüfer'in 1977 yılı Kim Arar Seni - Başka Sözüm Yok 45'liğinde, ardından 1978 yılı Müzik albümünde Norayr Demirci düzenlemeleriyle yer aldı. 1998 yılı Yeniden Yetmişe albümünün 2. klip parçası olarak Ozan Çolakoğlu'nun yeni düzenlemesi ile video klibi yayınlandı. 2008 yılı Zilli Perküsyon albümünde yeniden yorumlandı. 2011 yılı 12 Düet albümünde ise 4x4 ile düet olarak yer aldı.

Alışamadım, Türk şarkıcı Sibel Bilgiç'in Ekim 1996'da yayımlanan ilk stüdyo albümü Alışamadım'dan bir şarkı. Şarkının sözleri Ercan Saatçi'ye, müziği ve düzenlemesi Ufuk Yıldırım'a aittir. Albümün çıkış şarkısı olarak Erhan Ceyhan yönetmenliğinde kliplendirildi. Bilgiç'in önerisiyle Ömer Faruk Sorak, klibi bir konu olmadan sadece soliste odaklı bir şekilde kurguladı.

"Yaralım", Türk şarkıcı Nükhet Duru'nun 12 Nisan 1991'de yayımlanan stüdyo albümü Aç Gözünü Adamım'dan bir şarkı. Şarkının sözleri Eda Özülkü'ye, müziği Metin Özülkü'ye, düzenlemesi ise Turhan Yükseler'e aittir.

"Nerde", Türk şarkıcı Nükhet Duru'nun 17 Temmuz 1996'da yayımlanan stüdyo albümü Gümüş'ten bir şarkı.

"Diyemedim", Türk şarkıcı Kâmuran Akkor'un 24 Ağustos 1981'de yayımlanan stüdyo albümü Diyemedim'den bir şarkı. Şarkının söz, müzik ve düzenlemesi Cengiz Tekin'e aittir.

"Deli Gibi Sevdim", Türk şarkıcı Hüseyin Altın'un 1975'te yayımlanan 45'lik plağı Deli Gibi Sevdim / Ayıp Vallahi Ayıp'ın ön yüzünde bulunan bir şarkı. "Neden Saçların Beyazlamış Arkadaş" adıyla da bilinir. Şarkının sözü Cengiz Tekin'e, bestesi Rıfat Şallıel'e aittir. Şallıel tarafından Tekin'in bir şiirine, ilk olarak Altın için bestelenen şarkı daha sonra birçok sanatçı tarafından yorumlandı.

"Senede Bir Gün", sözü Sadık Şendil'e, bestesi Şekip Ayhan Özışık'a ait, ilk olarak Gönül Yazar tarafından 1965 yılında yayımlanan 45'lik plağı Senede Bir Gün / Nazende Sevdiğim'de seslendirilen, Hicaz makamında bir Türk Sanat Müziği şarkısı.