İçeriğe atla

Ali Omar Ermes

Ali Omar Ermes
Doğum1945 (78-79 yaşında)
Zliten, Libya
İkametBirleşik Krallık (1981'den beri)
MilliyetLibyalı, Britanyalı
EğitimPlymouth Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Okulu
MeslekSanatçı, yazar, spiker

Ali Omar Ermes (Arapça: علي عمر الرميص, d. 1945), uluslararası düzeyde tanınmış Libyalı sanatçı, yazar ve spiker. Libya'da birçok Arapça ve İngilizce eser yazdı. Dünyada çeşitli konferanslar vermekte ve konferanslara katılmaktadır.

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Türkçe</span> Türk halkının Oğuz Türkçesi dili

Türkçe ya da Türk dili, Güneydoğu Avrupa ve Batı Asya'da konuşulan, Türk dilleri dil ailesine ait sondan eklemeli bir dildir. Türk dilleri ailesinin Oğuz dilleri grubundan bir Batı Oğuz dili olan Osmanlı Türkçesinin devamını oluşturur. Dil, başta Türkiye olmak üzere Balkanlar, Ege Adaları, Kıbrıs ve Orta Doğu'yu kapsayan eski Osmanlı İmparatorluğu coğrafyasında konuşulur. Ethnologue'a göre Türkçe, yaklaşık 90 milyon konuşanı ile dünyada en çok konuşulan 18. dildir. Türkçe, Türkiye, Kuzey Kıbrıs ve Kıbrıs Cumhuriyeti'nde ulusal resmî dil statüsüne sahiptir.

<span class="mw-page-title-main">Arap harfleri</span> Arap alfabesini temel alan yazı sistemi

Arap harfleri, 7. yüzyılın üçüncü çeyreğinden itibaren Emevi ve Abbasi imparatorlukları aracılığıyla Orta Doğu merkezli geniş bir alana yayılma olanağı bulmuş İslam dininin benimsendiği coğrafyalarda kabul gören, kökeni Arap alfabesine dayalı, ünsüz alfabesi türünde bir yazı sistemidir. Dünyada Latin alfabesinden sonra en çok kullanılan yazı sistemidir.

<span class="mw-page-title-main">Arapça</span> Afroasya dilleri ailesinin Sami koluna mensup bir dil

Arapça, Afroasya dilleri ailesinin Sami koluna mensup bir dildir. Batıda Atlantik Okyanusu'ndan doğuda Umman Denizi'ne, kuzeyde Akdeniz'den güneydoğuda Afrika Boynuzu ve Hint Okyanusuna uzanan geniş bir coğrafyada konuşulmaktadır. Tüm lehçeleri ile birlikte 420 milyonu aşkın kişi tarafından konuşulduğu olduğu tahmin edilmektedir. Arap Birliği'ne üye 22 ülke ile Çad ve Mali dâhil olmak üzere 24 ülkede resmî dildir. Aynı zamanda kısmî olarak tanınan Sahra Demokratik Arap Cumhuriyeti, Somaliland ile Tanzanya'da (Zanzibar) resmî dil statüsündedir. Arap Birliği'nin ve Birleşmiş Milletler'in kabul edilen altı resmî dilinden biridir. Nijer, Senegal ve Kıbrıs Cumhuriyeti'nde ulusal/azınlık dili olarak tanınmıştır. Arapça İran, İsrail, Pakistan, Filipinler ve Güney Afrika Cumhuriyeti anayasalarında özel dil statüsüne sahiptir.

National Basketball Association veya kısaca NBA, ABD'de kurulmuş profesyonel basketbol ligi organizasyonudur.

<span class="mw-page-title-main">UNESCO</span> Birleşmiş Milletlerin kültür ve eğitim alanında etkinlik gösteren bir kurumu

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü ; eğitim, sanat, bilim ve kültür alanlarında uluslararası iş birliği yoluyla dünya barışını ve güvenliğini koruma amacını güden bir Birleşmiş Milletler kurumudur.

Konferans, ilim, sanat, hukuk, edebiyat gibi çeşitli konularda bilgi vermek amacıyla yapılan uzun konuşmalardır.

<span class="mw-page-title-main">Al Gore</span> Amerika Birleşik Devletleri başkan yardımcısı 1993 to 2001 (born 1948)

Albert Arnold Gore Jr., Amerikalı siyaset adamı, iş insanı, belgesel film yapımcısı ve Nobel Barış Ödülü sahibi.

<span class="mw-page-title-main">Kiril alfabesi</span> Slav dillerinin kullanımında rol oynayan bir alfabe

Kiril alfabesi, Avrasya'da çeşitli dillerin yazımı için kullanılan alfabedir. Çeşitli Slav, Türk, Kafkas, Moğol, Ural, ve İranî dillerinin resmî alfabesidir. En eski Slav kitaplarının yazıldığı iki alfabeden biri olan Kiril yazısı, Aziz Kiril ve kardeşi Metodius tarafından 9. yüzyılın ilk çeyreğinde oluşturulmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Ahmed Arifi Paşa</span> 200. Osmanlı sadrazamı

Ahmed Arifi Paşa II. Abdülhamid saltanatında 29 Temmuz 1879 - 18 Ekim 1879 tarihleri arasında iki ay yirmi gün sadrazamlık yapmış Osmanlı devlet adamıdır.

<span class="mw-page-title-main">Paris Barış Konferansı</span> I. Dünya savaşı sonrasında İtilaf Devletlerinin yaptığı toplantı

Paris Barış Konferansı, I. Dünya Savaşı'nı sona erdiren antlaşmaların hazırlandığı uluslararası bir konferanstır.

Darülfünun, Arapça dar ve fünun (fenler) sözcüklerinden türetilmiş, "üniversite" anlamında kullanılan bir sözcüktür. Aynı zamanda 1900 yılında Avrupa üniversiteleri tarzında kurulan Darülfünun-ı Şahane veya İstanbul Darülfünununu ifade eder. Bu kurum 1933 reformuyla İstanbul Üniversitesi'ne dönüştürülmüştür.

<span class="mw-page-title-main">National Collegiate Athletic Association</span> Amerikan Kolej Sporları Kurumu

NCAA, Amerikan Kolej Sporları Kurumu anlamına gelmektedir. Sadece basketbol değil, tüm spor dallarında Amerika Birleşik Devletleri'ndeki kolej sporlarının çok büyük çoğunluğunu yöneten kurumun merkezi Indiana'da bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Yalta Konferansı</span> Yaltanın 3 kilometre güneyinde bulunan Livadia Sarayında düzenlenen ve Churchill, Roosevelt ve Stalin olmak üzere "Üç Büyük" (Big Three)ün katıldığı konferans

Yalta Konferansı ya da Kırım Konferansı, II. Dünya Savaşı sırasında 4 Şubat 1945 - 11 Şubat 1945 tarihleri arasında SSCB'nin önde gelen tatil yeri Yalta'nın 3 kilometre güneyinde bulunan Livadia Sarayı'nda düzenlenen ve Churchill, Roosevelt ve Stalin olmak üzere "Üç Büyük" 'ün katıldığı konferans.

Latinizasyon (Romanizasyon) tabiri genel olarak Latin alfabesi dışındaki ses sistemlerinin Latin alfabesine çevrilmesini ifade eder. Arapçanın Latin alfabesine çevirisi yapılırken bu uygulamaların hiçbirinde (fonetik alfabeler hariç) ortak bir uygulama geliştirilememiştir. Çünkü her ülke kendi harflerini esas alan bir çeviri sistemi benimsemiştir. Fakat yine de ana hatlarıyla genel kabul görmüş bazı sesler ve simgeler tercih edilmeye başlanmıştır. Ortak Türkçe alfabesi esas alınarak yapılan bir işaret sistemi büyük oranda geliştirilmiş durumdadır. Fakat yine de çeşitli ülkelerin, sesleri simgelerken kullandıkları harflerin değişik olması nedeniyle farklılıklar ortaya çıkmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Tunçalp Özgen Kongre ve Kültür Merkezi</span> Ankarada kongre ve kültür merkezi

Beytepe Kongre ve Kültür Merkezi; Hacettepe Üniversitesi'nin Beytepe Kampüsü'nde bulunan bir gösteri ve konferans merkezidir. 1600 kişi kapasiteli bir adet konferans salonu, 500 kişilik balo salonu ve kapasitesi 25-100 kişi arasında değişen 8 tane toplantı odasından oluşan merkezde seminerler, paneller, kurslar, konferanslar, konserler, başta tiyatro olmak üzere birçok sahne sanatı gösterileri, müzik resitalleri, sergiler ve kermesler düzenlenmektedir. 22.000 kilometre karelik bir alana kurulu olan bina kompleksinin yapımına 2007 yılında başlanmış ve 3 Nisan 2012 tarihinde tamamlanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">UEFA Konferans Ligi</span> UEFA tarafından organize edilen futbol turnuvası

UEFA Konferans Ligi ya da Konferans Ligi, UEFA'nın Avrupa kulüp düzeyinde 2021-22 sezonundan itibaren düzenlediği futbol turnuvasıdır. Takımların turnuvaya katılımı, kendi liglerindeki ve kupalarındaki performansa göre belirlenmektedir. Taslak olarak "kupa 3" isimlendirilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Harrogate Kongre Merkezi</span>

Harrogate Kongre Merkezi, Harrogate, North Yorkshire, İngiltere'de bulunan kongre ve sergi merkezidir.

<span class="mw-page-title-main">National Football Conference</span> National Football Leaguein iki konferansından biri

National Football Conference (NFC), Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Amerikan futbolunun en yüksek profesyonel seviyesi olan National Football League'in (NFL) iki konferansından biridir. Bu konferans ve American Football Conference (AFC), halihazırda 4 küme halinde düzenlenmiş 16 takımı içermektedir. Her iki konferans da, American Football League (AFL) ile 1970 yılında birleşmesinin sonucunda oluşturuldu; 10 eski AFL takımının tümü ve üç NFL takımı AFC'yi oluştururken, kalan 13 NFL kulübü NFC'yi oluşturdu. Birleşmeden bu yana bir dizi lig genişletmesi ve bölüm yeniden sıralaması gerçekleşti, böylece her konferansta mevcut toplam 16 kulüp oluşturuldu.

<span class="mw-page-title-main">Nokia 5210</span>

Nokia 5210, Nokia tarafından üretilen bir cep telefonudur. 19 Kasım 2001'de duyuruldu, 2002'nin başlarında piyasaya sürüldü. 5210, zorlu koşullarda kullanılmak üzere tasarlanmıştır ve toza, darbeye ve suya dayanıklıdır. Telefon, kauçuk Xpress-on kabuklarına, WAP üzerinden CSD ve yerleşik bir termometreye sahiptir. Termometre, telefonun pilinin iç sıcaklığını gösterir. Bu özellik, "netmonitor" özelliğinin etkin olduğu diğer telefonlarda da mevcuttur.

<span class="mw-page-title-main">Demokratik Sosyalist İttihatçı Parti</span> Suriyede bir siyasi parti

Demokratik Sosyalist İttihatçı Partisi Suriye'de bulunan bir siyasi partidir. 1974'te Sosyalist İttihatçı Parti'den koparak kuruldu 1988 yılının Aralık ayı sonunda, hükûmetin sosyalist ve Arap milliyetçisi yönelimini destekleyen ve Baas Partisi'nin liderliğini kabul eden ve yasal olarak lisanslı partilerin üye olduğu Ulusal İlerici Cephe'ye katıldı. Demokratik Sosyalist İttihatçı Parti, kuruluşundan 9 Mart 2001'deki ölümüne kadar Genel Sekreter Ahmed el-Esad tarafından yönetildi. El-Esad, 1974'te Sosyalist İttihatçı Genel Sekreter Fayiz İsmail tarafından ihraç edilene kadar Sosyalist İttihatçı Parti'nin Siyasi Bürosunun bir üyesiydi.