İçeriğe atla

Ali Küçükaydın

Ali Küçükaydın
Türkiye Büyük Millet Meclisi
22., 23. ve 24. Dönem Milletvekili
Görev süresi
14 Kasım 2002 - 23 Nisan 2015
Seçim bölgesi2002Adana
2007Adana
2011Adana
Kişisel bilgiler
Doğum Ali Küçükaydın
12 Ekim 1948 (76 yaşında)
Saimbeyli, Adana, Türkiye
Partisi Adalet ve Kalkınma Partisi
Bitirdiği okul Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi
Mesleği Bürokrat, Siyasetçi

Ali Küçükaydın, (d. 12 Ekim 1948) Türk bürokrat ve siyasetçi. Adana'nın Saimbeyli ilçesinde doğdu. Babasının adı Mehmet, annesinin adı Emine'dir. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Sırayla; Sarıoğlan, Kangal Kaymakamlığı, Gümüşhane İl Hukuk İşleri Müdürlüğü; Çamardı, Aybastı, Orhaneli, Erdemli ve Orhangazi Kaymakamlığı; Diyarbakır, Manisa ve Gaziantep Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 22., 23. ve 24. dönemde AK Parti'den Adana Milletvekili seçildi. Az düzeyde Fransızca bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.[1]

Kaynakça

  1. ^ [1] 3 Eylül 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., 29 Mayıs 2012 tarihinde erişildi

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Seyhan</span> Adana ilçesi

Seyhan, Türkiye'nin Adana ilinin bir ilçesidir. İlçe, tamamıyla Adana şehir merkezi içerisinde kabul edilmektedir ve tüm ilçeye bir alt tabaka belediye olan Seyhan Belediyesi hizmet vermektedir. Seyhan, Adana ilinin sakinlerinin %35'ine ve Adana şehrinin sakinlerinin yaklaşık olarak yarısına ev sahipliği yapmaktadır. Türkiye'deki en kalabalık sekizinci metropol ilçe statüsündedir.

Kutlu Aktaş, eski İstanbul Valisi, İzmir Valisi ve İçişleri Bakanıdır.

Kaymakam Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yönetim sisteminde, ilçenin en yüksek mülki idare amiridir. Kaymakamlar görevlerini il valilerinin gözetim ve denetimi altında yaparlar. İlk kez Osmanlı Devleti'nde Tanzimat Fermanı'nın ilanıyla görev yapmaya başlamışlardır. Kaymakamlık bir kariyer meslek memurluğudur. Mesleğe giriş için mevzuatla belirlenen şartlar aranmaktadır. Seçilmesi, yetiştirilmesi, atanması ve yer değiştirilmesi belli kurallara bağlanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Amcazade Hüseyin Paşa</span> 103. Osmanlı sadrazamı

Köprülü Amcazade Hacı Hüseyin Paşa II. Mustafa saltanatında, 11 Eylül 1697 - 4 Eylül 1702 tarihleri arasında dört yıl on bir ay on altı gün sadrazamlık yapmış Osmanlı devlet adamı.

Tevfik Sırrı Gür, 1931-1947 yılları arasında çeşitli illerde valilik yapan idareci, devlet adamı.

Mehmet Can, Türk siyasetçi.

Mukadder Öztekin, Türk bürokrat ve siyasetçi, eski Türkiye İçişleri Bakanı ve Bayındırlık Bakanı.

Kemal Önal, Türk bürokrat.

Hüseyin Avni Coş, Türk bürokrat. Sırasıyla Bingöl, Aksaray, Kırklareli, Aydın ve Adana valisi olarak görev alan Coş, son olarak 2014-2017 yılları arasında Sakarya valiliği görevinde bulundu. Ayrıca Ordu'nun Akkuş, Sivas'ın İmranlı ve Siirt'in Şirvan ilçelerinde kaymakam olarak görev aldı.

Lütfi Fikret Tuncel, Türk bürokrat.

Abdullah Dilaver Argun, Türk bürokrat.

Ali Rıza Aydos, Türk bürokrat.

Gafur Soylu, Türk bürokrat.

Metin Dirimtekin,, Türk bürokrat.

Ali Eşref Erkut, Türk bürokrattır.

Atıl Üzelgün,, Türk bürokrat.

Ahmet Rıfat Bingöl -, Türk siyaset adamı.

Bekir Suat Oyman, İstanbul'da doğan Türk devlet adamı ve eski Trabzonspor başkanı. Kaymakamlık, spor kulübü yöneticiliği ve belediye başkanlığı yapmıştır. Trabzon'da adının verildiği bir park ve bir cadde bulunur.

Köse Mehmed Raif Paşa (1836-1911) Osmanlı Devleti'nin son döneminde valilik, nazırlık ve Şura-yı Devlet reisliği görevlerinde bulunmuş bir devlet adamıdır.

Yakup Canbolat, Türk bürokrat, Aydın Valisi.