D-Smart, Doğan Yayın Holding tarafından kurulan 24 Mart 2018'de ise Demirören Holding'e satılan, 2006 yılında çalışmalarına başlanan ve 10 Şubat 2007'de hizmete giren bir dijital yayın platformudur.
Alibaba Grup veya Alibaba.com olarak da bilinen Alibaba Group Holding Limited, e-ticaret, perakende, internet ve teknoloji alanlarında faaliyet gösteren çokuluslu bir Çin teknoloji şirketidir. 28 Haziran 1999'da Çin'in Zhejiang eyaletinin Hangzhou şehrinde kurulmuştur. Web portalları aracılığıyla tüketiciden tüketiciye (C2C), işletmeden tüketiciye satış (B2C) ve işletmeden işletmeye (B2B) satış hizmetleri sunmaktadır. Bunların yanında elektronik ödeme hizmetleri, alışveriş arama motorları ve bulut bilişim hizmetleri de vardır.
Wear OS; Google tarafından geliştirilen, Akıllı saatler ve giyilebilir teknolojik bilgisayarlar için kullanılması planlanan bir Android sürümüdür. C, C++ ve Java dilinde yazılmıştır. Android sürümü 4.3 veya daha yeni ya da iOS 8.2 sürümü veya daha yeni sürümle çalışan Google'ın eşleştirme uygulamasından sınırlı desteği ile, cep telefonları ile eşleştirme tarafından yapılır. Android Wear teknoloji ve SmartWatch form faktörü içine mobil bildirimleri ile Google Nowa entegre edildi. Aynı zamanda Google Play Store'dan uygulama indirmek için yeteneği ekler.
Jack Ma, Çinli iş insanı ve hayırsever. e-ticaret alanında faaliyet gösteren Alibaba Group'un kurucusu ve başkanıdır. Forbes'in Eylül 2015 rakamlarına göre 62 milyar dolarlık servetiyle Çin'in ikinci, dünyanın ise 14. en zengin kişisidir.
Xiaomi Corporation, 6 Nisan 2010'da Lei Jun tarafından kurulmuş ve merkezi Pekin'de bulunan Çinli bir teknoloji şirketidir. Xiaomi; akıllı telefon, mobil uygulama, dizüstü bilgisayar, giyilebilir cihazlar, TV'ler, yönlendiriciler, aktivite takipçisi, beyaz eşya, ev eşyaları, akıllı saat, çanta, kulaklık, ayakkabı, spor bandı ve daha birçok ürüne yatırım yapmaktadır. Xiaomi ayrıca Apple, Samsung ve Huawei'den sonra kendi geliştirdiği cep telefonu yonga özelliklerine sahip dördüncü şirkettir. Ve Android tabanlı MIUI işletim sisteminin sahibidir. Ayrıca, nesnelerin interneti ve Xiaomi Smart Home ürün ekosistemlerini kullanarak televizyon, el feneri, insansız hava aracı ve hava temizleme cihazları gibi cihazların da önemli bir üreticisidir.
Pixel ve Pixel XL, Google tarafından tasarlanmış, geliştirilmiş ve pazarlanan Android akıllı telefonlardır. Bunlar, 4 Ekim 2016'da düzenlenen bir basın toplantısı sırasında duyuruldu ve halefler 2017'de onaylanan Google Pixel donanım hattındaki ilk akıllı telefonlar olarak hizmet etti.
Google Asistan Google tarafından geliştirilen ve Mayıs 2016'da Google I/O'da duyurulan akıllı bir sanal asistandır. Diğer sanal asistanların aksine, Google Asistan iki yönlü görüşmelerde bulunabilir.
AliExpress, merkezi Çin'de olan Alibaba Group'un bir çevrimiçi alışveriş hizmetidir. A'dan Z'ye pek çok ürün grubunu içinde barındıran AliExpress dünyanın pek çok ülkesinden kullanılabilmektedir. Amazon.com'la benzerlik gösteren sitede küçük üreticilerin tüketicilere doğrudan ulaşma şansı bulunmaktadır.
Meizu Technology Co., Ltd., Çin merkezli bir tüketici elektroniği şirketidir. Şirket, 2003 yılında Jack Wong tarafından kurulmuş olup MP3 ve MP4 çalar ile akıllı telefon üretmektedir. Şirketin merkezi Zhuhai'de yer almaktadır.
Huawei EMUI,, Huawei ve Honor marka akıllı telefonların çoğunda kullanılan Android temelli işletim sistemidir. Aralık 2020'de Huawei, P30 ve P40 serileri için EMUI 10 arayüzlü HarmonyOS 2.0 beta sürümünü yayınladı.
Amazon Alexa, Amazon tarafından geliştirilen yapay zekâ destekli sanal asistan çözümü. İlk olarak Amazon Echo ve Amazon Lab126 tarafından geliştirilen akıllı hoparlör Amazon Echo Dot'ta kullanıldı. Sesli etkileşim, müzik çalma, yapılacaklar listesi oluşturma, alarm kurma, podcast akışı açma, sesli kitap okuma gibi özelliklerinin yanı sıra hava durumu, trafik, spor ve haber gibi gerçek zamanlı bilgileri aktarma görevlerini yerine getirme yeteneğine sahiptir. Alexa'nın bir başka işlevi de çevrimiçi yemek sipariş edebilmenizdir. Bunlara ek olarak ev otomasyon sistemi olarak kendisine bağlanan birçok akıllı cihazı da kontrol edebilir. Kullanıcılar Alexa'nın yeteneklerini üçüncü taraflarca geliştirilen "becerileri" tanımlayarak geliştirebilirler.
Alipay ya da Çince ismiyle Zhifubao üçüncü parti mobil ve çevrimiçi ödeme platformudur. Şubat 2004 ayında Çin Hangzhou şehrinde Alibaba Group ve bunun kurucusu Jack Ma tarafından kuruldu. 2015 yılında Alipay'ın genel merkezi Şanghay-Pudong semtine taşındı, ancak Alipay'in ana şirketi Ant Financial'ın merkezi henüz yine Hangzhou'dadır.
Alisa, Yandex tarafından geliştirilen akıllı kişisel asistandır. Yandex'in akıllı hoparlörü olan Yandex Station ve akıllı telefonlarda kullanılmaktadır.
Clova, Güney Koreli teknoloji şirketi Naver firması tarafından Android ve iOS işletim sistemleri için geliştirilen akıllı bir kişisel asistandır.
Celia, Huawei tarafından geliştirilmiş yapay zeka destekli bir sanal asistandır.Android tabanlı EMUI arayüzlü ile akıllı telefonlarda kullanılmaya başlanmıştır.
Mycroft, Linux için ücretsiz bir sanal asistandır.
Nokia 6; Nokia markalı, Android işletim sistemini kullanan orta seviye bir akıllı telefondur. Cihaz, Nokia'nın cihaz bölümünün kısmen elden çıkarılmasıyla oluşturulan Fin şirket HMD Global'in ilk akıllı telefonudur; Nokia Lumia 638'den sonra ilk Nokia markalı ve kısa ömürlü Nokia X2'den sonra Android işletim sistemini kullanan ilk Nokia markalı akıllı telefondur. 8 Ocak 2017'de, cihazın ilk olarak Çin'de satışa çıkarıldığı duyuruldu; bundan bir ay sonra da cihazın dünya çapında satılacak modeli duyuruldu.
Akıllı hoparlör, entegre sanal asistan ve sesli kullanıcı arayüzü olan bir tür hoparlör ve sesli komut cihazıdır. Birkaç "sıcak kelime" yardımıyla etkileşimli eylemler ve serbest aktivasyon sunar. Bazı akıllı hoparlörler, ev otomasyonu cihazlarını kontrol eder, Wi-Fi, Bluetooth ve diğer protokol standartlarını kullanan akıllı cihaz olarak da hareket edebilir.
Ev otomasyonu veya akıllı ev, evler için olan bina otomasyonlarından biridir. Son yılların gelişen teknolojisi olarak kabul edilir. Bir ev otomasyon sistemi; aydınlatma, iklim, eğlence sistemleri gibi ev özelliklerini izler veya kontrol eder. Ayrıca erişim kontrolü ve alarm sistemleri gibi ev güvenliğini de içerebilir. Yapı mühendisliği ve inşaat mühendisliği için son yıllarda önemli olmuştur.
Akıllı sözleşmeler anonim taraflar arasındaki işlemleri ve anlaşmaları güvenilir ve tutarlı bir şekilde yürütülebilen, geriye dönük değişimin mümkün olmadığı bilgisayar programlarıdır. Merkezi otoriteye, yasal sisteme veya harici icra mekanizmasına ihtiyaç duymamaktadır Akllı sözleşmeler aracı kurum ve kuruluşları ortadan kaldırdığı için hızlı ve düşük maliyetlidir. Yazılımsal algoritmalar ile şifrelenip dağıtık defterlerde tutulduğu için yüksek güvenliklidir. Akıllı sözleşmeler blok zinciri kavramından ayrı düşünülemezse de ilk olarak 1990'ların başında avukat ve kriptoloji uzmanı Nick Szabo tarafından geliştirilmiştir. Madeni veya kağıt para ile çalışan ve temelde bir takas sözleşmesi amacı üzerine kurulmuş otomat makineleri, akıllı sözleşmelerin atası olarak bilinir. Blok zincirlerine gömülü olan akıllı sözleşmeler, bir anlaşmanın sözleşme şartlarının güvenilir üçüncü tarafın müdahalesi olmadan otomatik olarak uygulanmasını sağlar. Bitcoin ilk kripto para olması dolayısıyla basit akıllı sözleşmelerin de ilk örneğidir. Fakat yapısı gereği bitcoin sadece para transferi amacıyla kullanılmaktadır. Ethereum akıllı sözleşmeleri bu noktada Bitcoinden ayrılır. Ethereum blok zinciri üzerinde daha farklı bir algoritmik yol izleyerek birçok amaca hizmet edebilecek akıllı sözleşmeler geliştirmede öncü olmuştur.