
Scutum ya da Kalkan takımyıldızı, modern 88 takımyıldızdan biridir. 17. yüzyılda oluşturulmuştur. Scutum adı Latince'de kalkan, koruyucu anlamlarına gelir.

Miraç, Beta Andromedae Andromeda takımyıldızı yönünde bulunan bir kırmızı dev yıldızdır. tayfsal sınıfı M0 olan yıldız, yaklaşık olarak 200 ışık yılı uzaklıkta bulunmaktadır. Görünür parlaklığı +2.01 ile +2.10 arasındadır ve şüpheli yarıdüzenli değişen yıldız olarak sınıflandırılır.

Omicron1 Eridani, Irmak takımyıldızı içinde yer alan ve yaklaşık olarak 122 ışık yılı uzaklıkta bulunan bir yıldızdır. Tayf sınıfı F2 II-III olan dev yıldızın görünen parlaklığı +4,04 kadirdir ve bir Delta Scuti değişenidir.

Tau8 Eridani, Irmak takımyıldızı içinde yer alan ve yaklaşık olarak 376 ışık yılı uzaklıkta bulunan bir yıldızdır. Tayf sınıfı B5 V olan mavi ana kol yıldızının görünen parlaklığı +4,62 kadirdir.
22 Eridani, Irmak takımyıldızı bölgesinde yaklaşık olarak 493 ışık yılı uzaklıkta bulunan bir yıldızdır. Tayf sınıfı B9III olan mavi parlak devin görünen parlaklığı +5,53 kadirdir. α² CVn değişeni olan yıldızın parlaklığı, 3,95 günlük süre içerisinde 5,47 ile 5,51 kadir aralığında değişmektedir.

59 Orionis, Avcı takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 363 ışık yılı uzaklıkta bulunan ikili yıldız sisteminin birincil bileşeni olan A-tipi beyaz bir anakol yıldızıdır.

56 Orionis, Avcı takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 1.239 ışık yılı uzaklıkta bulunan ve çoklu yıldız sisteminin birincil bileşeni olan, K-tipi turuncu bir parlak devdir.

31 Orionis, Avcı takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 502 ışık yılı uzaklıkta bulunan ve çoklu yıldız sisteminin birinci bileşeni olan K-tipi turuncu bir dev yıldızdır.

5 Orionis, Avcı takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 589 ışık yılı uzaklıkta bulunan M-tipi bir kırmızı dev yıldızdır ve π5 Orionis ile görsel bir çift oluştururlar.
S Orionis, Avcı takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 702 ışık yılı uzaklıkta bulunan M-tipi kırmızı dev yıldızdır. S Ori, Mira tipi bir değişen yıldızdır ve görünür parlaklığı 414 günlük bir süre içerisinde; 7,2 kadir ile 14,0 kadir aralığında değişkenlik göstermektedir.
FU Orionis, Avcı takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 1.600 ışık yılı uzaklıkta bulunan G-tipi süperdev yıldızdır. FU Ori değişenlerinin prototipidir. 1937 yılında görünür parlaklığı 16,5 kadirden 9,2 kadire yükselmiştir ve o zamandan bu yana 9 kadir civarında olmuştur. Bu yıldız uzun bir süre benzersiz olarak kabul edilmişti, fakat 1970 yılında benzer bir yıldız olan V1057 Cygni keşfedildi ve o zamandan bu yana da bir dizi benzer ilave örnekler keşfedilmiştir. Bu yıldızlar, FU Orionis sınıfı değişen yıldızlarını oluştururlar. Bu tip yıldızlar, parlaklıkları ve tayf tipleri aşırı değişkenlik gösteren anakol öncesi yıldızlardırlar.
GJ 3379, Avcı takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 17,5 ışık yılı uzaklıkta bulunan M-tipi kırmızı cüce anakol yıldızıdır. Görünür parlaklığı 11,33 kadir olan yıldız, bu nedenle çıplak gözle görülemez. Avcı takımyıldızının sol üst kısmında, Betelgeuse'nin aşağısında yer alır. SIMBAD veritabanına göre bir parıltılı yıldızdır.

HD 40657, Avcı takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 415 ışık yılı uzaklıkta bulunan K-tipi turuncu bir dev yıldızdır.
Gliese 205, Avcı takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 18,5 ışık yılı uzaklıkta bulunan ve çoklu yıldız sisteminin birincil bileşeni olan M-tipi kırmızı cüce yıldızdır.

Gama Boötis, Çoban takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 85 ışık yılı uzaklıkta bulunan ve çoklu yıldız sisteminin birincil bileşeni olan A-tipi beyaz bir dev yıldızdır.

Upsilon Ursae Majoris, Büyük Ayı takımyıldızı bölgesinde yaklaşık olarak 115 ışık yılı uzaklıkta yer alan ikili yıldızdır.

UY Scuti, Kalkan takımyıldızı bölgesinde bulunan parlak bir kırmızı üstdev yıldızdır. Yarıçapına göre bilinen en büyük yıldızlardan biri olarak kabul edilir ve aynı zamanda büyüklüğü 8,29 ile 10 arasında değişkenlik gösteren zonklayan bir yarıdüzenli değişen yıldızdır. 1.708 R⊙ (1,188 × 109 km; 7,94 AU) yaklaşık yarıçapıyla Güneş'ten 5 milyar kat fazla hacme sahiptir. Dünya'dan yaklaşık olarak 9.500 ışık yılı uzaklıkta yer alır.

Beta Scuti, Kalkan takımyıldızı bölgesinde yaklaşık olarak 690 ışık yılı uzaklıkta bulunan spektroskopik ikili yıldız sistemidir. Birincil bileşen G-tipi sarı bir parlak dev yıldızdır. İkincil bileşen B-tipi bir yıldızdır ve ikilinin yörünge periyodu 834 gündür.

Gama Scuti, Kalkan takımyıldızı bölgesinde yaklaşık olarak 291 ışık yılı uzaklıkta bulunan A-tipi beyaz bir altdev yıldızdır. Yapılan hesaplamalar 2,1 milyon yıl sonra Gama Scuti'nin Güneş'e 14 ışık yılı mesafeye kadar yaklaşacağını ve bu esnada görünür büyüklüğünün -2 kadir seviyelerinde olacağını göstermektedir. O zaman Gama Scuti gökyüzünün en parlak yıldızları arasında olacaktır.

Delta Scuti (δ Sct, δ Scuti), Kalkan takımyıldızı bölgesinde yaklaşık olarak 202 ışık yılı uzaklıkta bulunan bir yıldız sistemidir. 4,71 kadir görünen büyüklüğüyle takımyıldızının beşinci parlak yıldızıdır ve Delta Scuti türü değişen yıldızların prototipidir. 0,15 dakikalık periyodlarda hafif değişimlere sahip (Vmaks = 4,6m, Vmin = 4,79m) yüksek genlikli zonklayan bir delta scuti tipi değişen yıldızdır. Bu yıldızın kendine özgü kimyasal zenginliği Am tipi yıldızlara benzemektedir.