
Takımyıldız, gökyüzünün bölündüğü 88 alandan her birine verilen isimdir. Terim genellikle, yanlış bir biçimde, görünüşte birbiriyle ilgili gözüken yıldız gruplarını tanımlamak için kullanılır.

Libra ya da Terazi takımyıldızı, zodyak kuşağı takımyıldızlarından biridir.

Alfa Centauri, Erboğa takımyıldızının güneyinde bulunan bir yıldız sistemidir. Sistem üç yıldızdan oluşur: Rigil Kentaurus, Toliman (B) ve Proxima Centauri (C). Proxima Centauri, 4,2465 ışık yılı uzaklığıyla aynı zamanda Güneş'e en yakın yıldızdır.

Kutup Yıldızı ya da bilimsel adıyla Polaris, Küçükayı takımyıldızının en parlak yıldızı.

Chamaeleon ya da Bukalemun takımyıldızı, Güney yarımkürenin (SQ2) ikinci çeyreğinde yer alan ve 0° ile -90° arasındaki enlemlerde görülebilen Bukalemun takımyıldızı, gökyüzündeki en büyük 79. takımyıldızdır ve yalnızca 132 derece karelik bir alanı kaplar. Takımyıldızı, Hollandalı astronom Petrus Plancius tarafından 16. yüzyılda Hollandalı denizciler Pieter Dirkszoon Keyser ve Frederick de Houtman'ın gözlemleriyle haritalanmıştır. Bukalemun ilk olarak 1603'te Johann Bayer'in yıldız atlası Uranometria'da tasvir edilmiştir. Takımyıldıza bazen Avustralya'da "The Frying Pan " denir.

Scutum ya da Kalkan takımyıldızı, modern 88 takımyıldızdan biridir. 17. yüzyılda oluşturulmuştur. Scutum adı Latince'de kalkan, koruyucu anlamlarına gelir.

Canopus (Kanopus) Karina takımyıldızının güneyinde yer alan en parlak ve gökyüzünün de ikinci en parlak yıldızdır. Görsel büyüklüğü -0,72 olup, birincilik Akyıldız'a aittir.
Delta Librae Libra Takım Yıldızı'nda bir yıldızdır. Ayrıca geleneksel ismi Zuben el Akribi dir. Diğer geleneksel adı, Akatça' da Mulu-lizi ve anlamı Ateşin Adamı dır.

Beta Librae, Terazi takımyıldızı içindeki en parlak yıldızdır. Geleneksel adı Zuben Elschamali ve Latince ismi Lanx Australis dir. İsim Zuben El Schamali Arapça deyim olan الزبن الشمالية den türer, anlamı kuzey kıskacı'dır.

Sigma Librae, Terazi takımyıldızında yaklaşık olarak 288 ışık yılı uzaklıkta bulunan ikili yıldızdır. Tayf tipi M3-III olan kırmızı dev yıldızın görünür büyüklüğü +3,29 kadirdir. İki bileşen; Sigma Librae A ve B olarak adlandırılır. Cornu ("Boynuz"Latince) ve Alfa Librae ile paylaşılan Zuben el Genubi diğer adlarıdır.

Genç yıldız cismi (GYC) genç yıldız nesnesi (GYN) yıldız evriminin ilk aşamasında yıldızın anakol evresine gelmeden önceki evresidir.
Ap ve Bp yıldızları, yüzeyinde lekeler halinde aşırı Fe, Si, Cr, Sr ve Eu bolluğu bulunan lokal bölgelere sahip, buna karşılık yüzey genelinde He elementi açısından ciddi bolluk azlığı gösteren tuhaf yıldızlardır.

Acrux Güneyhaçı (Crux) takımyıldızındaki en parlak ve gece gökyüzündeki en parlak onikinci yıldız. Acrux yaklaşık 0.77 kadir olan görünür parlaklığıyla Alfa Centauri'nin güneyindeki en parlak yıldızdır.

Kanatlı At ya da Pegasus, modern 88 takımyıldızdan biridir.

Alfa2 Canum Venaticorum değişeni, değişen yıldızların bir türüdür. Bu yıldızlar, sınıfları B8p ile A7p aralığındaki kimyasal olarak tuhaf ana kol yıldızlarıdır. Güçlü manyetik alanlara ve güçlü silikon, stronsiyum veya krom tayf çizgilerine sahiptirler. Parlaklıkları genellikle 0,5 ile 160 günlük bir süre boyunca 0,01 ile 0,1 kadir aralığında değişkenlik gösterir.

Castor, Gemini takımyıldızında yer alan bir yıldızdır. Castor, Gemini takımyıldızındaki ikinci en parlak yıldızdır.

Thuban ile Bayer ataması Alpha Draconis veya α Draconis, Draco'nun kuzey takımyıldızında bulunan bir ikili yıldız sistemidir. Kuzey Yarımküre'nin gece gökyüzünde nispeten göze çarpmayan bir yıldız, MÖ 4. ila 2. binyıl arasında kuzey kutbu yıldızı olması nedeniyle tarihsel olarak önemlidir.
Acubens, Bayer tanımı Alpha Cancri, Yengeç takımyıldızında bulunan bir ikili yıldız sistemidir.
Alpha Persei, resmi adı Mirfak, Kuzey takımyıldızı Kahraman'ın en parlak yıldızıdır ve takımyıldızın en tanınmış yıldızı Algol'ü gölgede bırakır. Alpha Persei'nin görünen görsel kadiri 1,85'tir ve orta kuzey enlemlerinden bakıldığında kutup çevresi yıldızıdır.