Türkiye biteyinde, Alchemilla cinsine bağlı toplam 79 takson bulunmaktadır. Endemik takson sayısı 34'dür.
Rize nakılı veya bilimsel adıyla Atocion scythicinum, Božo Frajman tarafından yeniden adlandırılan karanfilgiller familyasından bir bitki türüdür. Yaşam Kataloğu'nda hiçbir alt türü listelenmemiştir. Yaklaşık 700 metre yüksekliğindeki tepe kenarlarında yaşayan Silene scythicina, Rize'ye endemiktir.
Laz boynuzotu veya bilimsel adıyla Cerastium lazicum, Pierre Edmond Boissier tarafından tanımlanmış, karanfilgiller familyasından bir bitki türüdür. Yaşam Kataloğu'nda hiçbir alt türü listelenmemiştir. Yaklaşık 3300 metre yükseklikte taşlık alanlarda yaşayan Laz boynuzotu, Rize'ye endemiktir.
Alchemilla hemsinica, Heinz Kalheber tarafından tanımlanmış, Rosaceae (gülgiller) familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Bitkinin cinsi halk arasında aslanpençesi olarak bilinmektedir. 2500-2700 metre yüksekliklerde yaşayan Alchemilla hemsinica, Rize'ye endemiktir.

Kıl sıracaotu veya bilimsel adıyla Scrophularia capillaris Pierre Edmond Boissier ve Bal tarafından tanımlanmış, sıraca otugiller familyasından bir bitki türüdür. Yaşam Kataloğu'nda hiçbir alttürü listelenmemiştir. Yaklaşık 460 metre yükseklikteki çayırlık ve kayalık yamaçlarda yaşayan kıl sıracaotu, Rize'ye endemiktir. Ömrü 2 yıldır.
Alchemilla ancerensis, H. Kalheber tarafından tanımlanmış, Rosaceae (gülgiller) familyasından bir bitkidir. Yaşam Kataloğu'nda hiçbir alt türü listelenmemiştir. Yaklaşık 2150 metre yükseklikteki çayırlıklarda yaşayan Alchemilla ancerensis, Rize'ye endemiktir.
Yayla parmakotu veya bilimsel adıyla Potentilla doddsii, John Jefferson Davis tarafından tanımlanmış, gülgiller familyasından bir bitkidir. Yaşam Kataloğu'nda hiçbir alttürü listelenmemiştir. Rize'ye endemik olan yayla parmakotu, granit kayalıklarda yaşamaktadır.
Kirli hezaren veya bilimsel adıyla Delphinium dasystachyum Pierre Edmond Boissier ve Bal tarafından tanımlanmış, düğün çiçeğigiller familyasından bir bitki türüdür. Yaşam Kataloğu'nda hiçbir alttürü listelenmemiştir.

Delphinium formosum veya Gür hezaren, Delphinium cinsine bağlı bir bitki türüdür. Pierre Edmond Boissier ve Huet tarafından tanımlanmıştır. Yaşam Kataloğu'nda hiçbir alttürü listelenmemiştir. Türkiye'ye endemik olan tür, Rize, Trabzon, Bayburt ve Erzincan'da görülmüştür. 1500 ila 2700 metre yükseklikteki çayırlık, su kenarları ve çakıllıklarda yetişmektedir. Temmuz ve Ağustos aylarında çiçeklenir.
Allium djimilense veya bilimsel adıyla, Pierre Edmond Boissier ve Eduard August von Regel tarafından tanımlanmış, nergisgiller familyasından bir bitki türüdür. Yaşam Kataloğu'nda hiçbir alttürü listelenmemiştir. Türkiye'ye özgü bir türdür. Rize, Trabzon, Gümüşhane, Artvin, Ardahan ve Erzincan'da görülmüştür.
Oyalı sormuk, Pierre Edmond Boissier ve Bal tarafından tanımlanmış, hodangiller familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. 2700 ila 3400 metre arasındaki çimenlik çağıllıklar ve kayalık yamaçlarda yaşayan oyalı sormuk, Rize'ye endemiktir.
Alchemilla ayderensis, Kalheber tarafından tanımlanmış, gülgiller familyasından bir bitki türüdür. Yaşam Kataloğu'nda hiçbir alt türü listelenmemiştir. Rize'ye endemik bir türdür.
Alchemilla transcaucasica, Werner Hugo Paul Rothmaler tarafından tanımlanmış, gülgiller familyasından bir bitki türüdür. Yaklaşık 2000 metre yükseklikte yaşayan Rize pençesi, Rize'de görülmüştür.
Alchemilla akdoganica, Heinz Kalheber tarafından tanımlanmış, gülgiller familyasından bir bitkidir. Alchemilla akdoganica, Trabzon'da görülmüştür.
Alchemilla ayazii, Kalheber tarafından tanımlanmış, Rosaceae (gülgiller) familyasından bir bitkidir. Alchemilla ayazii, Trabzon'a endemiktir.
Başak pençesi veya bilimsel adıyla Alchemilla basakii, Kalheber tarafından tanımlanmış, gülgiller familyasından bir bitkidir. Başak pençesi, Rize'ye endemiktir.
Bey pençesi veya bilimsel adıyla Alchemilla beyazoglui, Kalheber tarafından tanımlanmış, gülgiller familyasından bir bitkidir. Bey pençesi, Trabzon'a endemiktir.

Alchemilla glabricaulis, Lindb. tarafından tanımlanmış, gülgiller familyasından bir bitkidir. Türkiye'de sadece Trabzon'da görülmüş olan köse keltata, Avrupa ve Sibirya'da rastlanmaktadır.
Efe pençesi veya bilimsel adıyla Alchemilla haraldi, Sergei Vasilievich Juzepczuk tarafından tanımlanmış, gülgiller familyasından bir bitkidir. Türkiye'de Rize'de görülmüştür.
Dere pençesi veya bilimsel adıyla Alchemilla ikizdereensis, Heinz Kalheber tarafından tanımlanmış, gülgiller familyasından bir bitkidir. Rize'ye endemik olan dere pençesi, yaklaşık 1000 metre yükseklikteki dere kenarları, çayırlıklar ve yamaçlarda yaşamaktadır.