Türkiye biteyinde, Alchemilla cinsine bağlı toplam 79 takson bulunmaktadır. Endemik takson sayısı 34'dür.
Alchemilla transcaucasica, Werner Hugo Paul Rothmaler tarafından tanımlanmış, gülgiller familyasından bir bitki türüdür. Yaklaşık 2000 metre yükseklikte yaşayan Rize pençesi, Rize'de görülmüştür.

Beyazdiza veya bilimsel adıyla Alchemilla barbatiflora, Kafkasya'ya özgü çok yıllık bir otsu bitki türüdür. Türkiye'de Rize ve Trabzon'da görülmüştür. Yaklaşık 1700-2400 metre yükseklikteki sarp yamaçlarda yaşamaktadır.
Alchemilla abchasica, Buser tarafından tanımlanmış, gülgiller familyasından bir bitkidir. Yaklaşık 1700 metre yükseklikteki çayırlıklarda yaşayan Abaza pençesi, Trabzon'da görülmüştür.
Alchemilla akdoganica, Heinz Kalheber tarafından tanımlanmış, gülgiller familyasından bir bitkidir. Alchemilla akdoganica, Trabzon'da görülmüştür.
Alchemilla chlorosericea, Buser tarafından tanımlanmış, gülgiller familyasından bir bitkidir. Yeşil pençe, Rize'de görülmüştür.

Yarık keltat veya bilimsel adıyla Alchemilla fissa, Günther ve Schummel tarafından tanımlanmış, gülgiller familyasından bir bitkidir. Türkiye'de Artvin'de görülmüştür.

Alchemilla glabricaulis, Lindb. tarafından tanımlanmış, gülgiller familyasından bir bitkidir. Türkiye'de sadece Trabzon'da görülmüş olan köse keltata, Avrupa ve Sibirya'da rastlanmaktadır.
Efe pençesi veya bilimsel adıyla Alchemilla haraldi, Sergei Vasilievich Juzepczuk tarafından tanımlanmış, gülgiller familyasından bir bitkidir. Türkiye'de Rize'de görülmüştür.

Kıllıpençe veya bilimsel adıyla Alchemilla hirtipedicellata, Sergei Vasilievich Juzepczuk tarafından tanımlanmış, gülgiller familyasından bir bitkidir. Türkiye'de Rize, Artvin, Trabzon ve Bitlis'te görülmüş olan kıllıpençe, yaklaşık 1100 metre yükseklikte yaşamaktadır. Kafkasya'da yaygındır.
Kaba keltat veya bilimsel adıyla Alchemilla holotricha, Juz. tarafından tanımlanmış, gülgiller familyasından bir bitkidir. Türkiye'de Trabzon'da görülmüş olan kaba keltat, yaklaşık 1750-1800 metre yükseklikteki dere kenarları ve çayırlık yamaçlarda yaşamaktadır. Kafkasya, Gürcistan ve Azerbaycan'da da bu türe rastlanılmıştır.
Alchemilla microscopica, Sigurd Erich Fröhner tarafından tanımlanmış, gülgiller familyasından bir bitkidir. Türkiye'de Trabzon'da görülmüş olan yer keltatı, yaklaşık 2000 metre yükseklikteki seyrek yamaçlarda yaşamaktadır. Kuzey İran'da yaygındır.
Sivri keltat veya bilimsel adıyla Alchemilla oxysepala, Juz. tarafından tanımlanmış, gülgiller familyasından bir bitkidir. Türkiye'de Rize'de ve Trabzon'da görülmüş olan sivri keltat, yaklaşık 1500-1800 metre yükseklikteki çimenlikler ve dere kenarlarında yaşamaktadır. Kafkasya'da yaygındır.
Etekli pençe veya bilimsel adıyla Alchemilla plicatissima, Sigurd Erich Fröhner tarafından tanımlanmış, gülgiller familyasından bir bitkidir. Türkiye'de Artvin'de görülmüş olan etekli pençe, yaklaşık 1900 metre yükseklikteki kuru yamaçlarda yaşamaktadır. Kuzey İran'da yaygındır.
Esnekpençe veya bilimsel adıyla Alchemilla epidasys, Werner Rothmaler tarafından tanımlanmış, gülgiller familyasından bir bitkidir. Esnekpençe Türkiye'de Trabzon'da görülmüştür.
Bayır keltatı veya bilimsel adıyla Alchemilla smirnovii, Juz. tarafından tanımlanmış, gülgiller familyasından bir bitkidir. Türkiye'de Trabzon'da görülmüş olan bayır keltatı, yaklaşık 1750 metre yükseklikteki çayırlık dağ yamaçlarında yaşamaktadır. Kafkasya ve Ermenistan'da yaygındır.

Aslanotu veya bilimsel adıyla Alchemilla speciosa, Buser tarafından tanımlanmış, gülgiller familyasından bir bitkidir. Türkiye'de Trabzon'da görülmüş olan aslanotu, yaklaşık 1800 metre yükseklikteki dere kenarlarında yaşamaktadır. Kafkasya ve Azerbaycan'da yaygındır.
Kaya keltatı veya bilimsel adıyla Alchemilla stevenii, Buser tarafından tanımlanmış, gülgiller familyasından bir bitkidir. Türkiye'de Trabzon ve Van'da görülmüş olan kaya keltatı, yaklaşık 2000-2200 metre yükseklikteki sarp kayalık yamaçlarda yaşamaktadır. Kırım'da yaygındır.
Otlak pençesi veya bilimsel adıyla Alchemilla venosa, Juz. tarafından tanımlanmış, gülgiller familyasından bir bitkidir. Türkiye'de Rize'de görülmüş olan otlak pençesi, yaklaşık 2500-2600 metre yükseklikteki alpin çayırlıklar ve Rhododendron fundalıklarında yaşamaktadır. Kafkasya ve Transkafkasya'da yaygındır.
Damarlı keltat veya bilimsel adıyla Alchemilla retinervis, Robert Buser tarafından tanımlanmış, gülgiller familyasından bir bitkidir. Türkiye'de Rize, Artvin, Giresun, Niğde ve Erzincan'da görülmüş olan damarlı keltat, yaklaşık 2500-3000 metre yükseklikteki dereler arasındaki kayalıklarda yaşamaktadır. Kafkasya'da yaygındır.