
Guy de Maupassant Fransız romancı ve kısa öykü yazarı.

Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu, İngiliz yazar J.K. Rowling tarafından kaleme alınan Harry Potter serisinde 11 ila 17 yaşındaki öğrencilere cadılık ve büyücülük eğitimi veren kurgusal yatılı okul.
Fernand Braudel, Fransız tarihçi.

Kayıp Zamanın İzinde (Fransızca: À la recherche du temps perdu), Marcel Proust'un hayatının son 14 yılında yazdığı bir romandır. Yaklaşık bir milyon iki yüz elli bin sözcük ve 3.000 sayfadan oluşur. 20. yüzyıl edebiyatının en büyük eserlerinden biri olarak kabul edilir.
Mühendishane-i Bahr-i Hümâyûn (Türkçe: İmparatorluk Deniz Mühendishanesi) (Osmanlıca: مهندسخانۂ بحرئ همايون Osmanlı İmparatorluğu döneminde, 1773 yılında III. Mustafa zamanında tersane ve donanmanın geliştirilmesi ve de tersane halkının eğitilmesi amacıyla açılmış teknik okuldur. Okulda sınıflara ilk defa tahta ve sıra konulmuştur. Bir okul matbaası kurulmuş ve ders kitapları basılmıştır.

Maxime Chattam Fransız roman yazarı. Fransa'nın Herblay kentinde doğdu. Çocukluğunu Amerika Birleşik Devletleri'nde geçirdi, 1987 yılında geri geldiğinde ilk romanının fikirleri kafasında oluşmuştu. Gençlik döneminde bir aktör olmak istediği için komedi dersleri aldı. Polisiye ile ilgilendiği dönemde bir yıl kriminoloji dersleri gördü. İlk romanı Kötü Ruhu 2002 yılında yayımladı. 2003 yılında bir önceki romanın hikâyesi ve kişilerinden oluşan yeni kitabını yayınladı. Her iki kitabı da Türkiye'de yayımlandı.

Romain Rolland, Nobel Edebiyat Ödüllü Fransız yazar.

Anatole France, Fransız yazardır.

Mühendishane-i Berrî-i Hümâyûn, İstanbul'da 1795 yılında kurulan; Osmanlı ordusu için topçu ve istihkâm subayı yetiştiren askerî okul. III. Selim devrinde yeniden yapılanmanın en önemli kurumlarından biri olarak 1795‘te Hasköy’de açılmıştır. 1773’te kurulan Mühendishâne-i Bahrî-i Hümâyun’dan sonra imparatorluğun ikinci mühendishanesidir. Örneklerini, Fransa’da Mouradgea D’Ohsson’un ve özellikle Viyana’da Ebûbekir Râtib Efendi’nin gözlemlediği askerlik ve mühendislik akademilerinden almıştır. Kuruluş sebebi Nizâm-ı Cedîd ordusunun teşkil edilmesiyle bağlantılıdır. İlk dönemiyle ilgili belgelerde Fünûn-i Harbiyye Tâlimhânesi, Mekteb-i Fünûn-i Harbiyye veya Mühendishâne-i Sultânî gibi isimlerle, ardından da Mühendishane-i Berrî-i Hümâyûn olarak anılmıştır.

Vilhelm Ludwig Peter Thomsen ya da Vilhelm Thomsen Danimarkalı dilbilimci ve Türkolojist. Dancada Vilhelm olarak yazılmasına karşın Türkçe pek çok kitap ve çalışmada adı Wilhelm olarak geçmektedir. Başlangıçta ilahiyat okumuş ancak sonradan filoloji'ye odaklanmıştır. Macarca ve Fince öğrenmiştir. 1869 yılında Doktora derecesini almıştır. Kopenhag Üniversitesi'nde Profesör olmadan önce bir yurttaşlık okulunda Yunanca Dersler vermiştir.

Şevket Dağ, Türk ressam ve siyasetçi.

Jean Daniélou, Papa VI. Paulus tarafından 1969 senesinde Kardinal ilan edilen Fransız Cizvit patrolog, bir tarihçi ve Académie Française’in bir üyesiydi.

Jean Louis Barthou, Fransız siyasetçi.
Babar, Fransız yazar Jean de Brunhoff'un ilk 1931 yılında yayımlanan ve tez başarı elde eden Histoire de Babar adlı çocuk kitabında ortaya çıkan bir kurgusal karakterdir. A.A. Milne tarafından tanıtılan İngilizce versiyonu The Story of Babar, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri'nde 1933 yılında ortaya çıktı. Kitap, Brunhoff'un eşi Cecile'in çocukları için icat ettiği bir masala dayanmaktadır. Annesinin bir avcı tarafından öldürülmesinin ardından, avcı tarafından kovalanan genç fil Babar'ı anlatır. Babar, avcıdan kaçmayı başarır ve bu süreçte ormanı terk eder. Büyük bir şehri ziyaret ettikten sonra geri döner ve beraberinde diğer fillere medeniyetin faydalarını getirir. Babar tam da geri dönmüşken fil topluluğunun kralı zehirli mantar yiyerek ölür. Yaptığı seyahatlerden ve medeniyetinden dolayı Babar fillerin kralı olur. Kuzeni ile evlenir ve doğan çocuklarına değerli dersler öğretir.
Ankara Okulu, Kore Savaşı yıllarında Birleşmiş Milletler misyonu ile Güney Kore'ye giden Türk askerleri tarafından hizmete açılan okul. 1950'de Birinci Kore Türk Tugayı'nda görevli Astsubay Başçavuş Hüseyin Dinçtürk ve askerlerinin Seul’e 70 kilometre uzaklıktaki Suvan (Suwon) kentinde açtıkları bu okulda yetim kalmış kimsesiz çocuklara eğitim verilip ihtiyaçları gideriliyordu. Okul "Ankara İlkokulu", "Ankara Suvan Okulu" gibi farklı isimlerle de anılmaktadır. Suwon Belediyesi ise Ankara Okulu yakınlarına ’Ankara Kimsesizler Yurdu Kuruluş Anıtı’ başlığıyla Türkçe, İngilizce ve Korece Türk askerlerinin Koreli yetim ve kimsesiz çocuklar için yaptıklarını içeren bir kitabe yaptırmıştır.

Amédée Simon Dominique Thierry, Fransız tarihçi, gazeteci ve siyasetçi.

Marie-Félicité Brosset, Gürcü ve Ermeni araştırmalarında uzmanlaşmış Fransız oryantalisttir. Çalışmalarını çoğunlukla Rusya'da gerçekleştirmiştir.
Nejad Melih Devrim Türk ressam.
Eugene Cavaignac, Fransız tarihçi.

André Marie Constant Duméril, Fransız zoologdur. Herpetoloji ve ihtiyoloji profesörü olduğu 1801'den 1812'ye kadar Muséum national d'histoire naturelle'de anatomi profesörüydü. Oğlu Auguste Duméril de bir zoologdu.