
Asya veya Asya Kıtası, Avrupa'nın doğusunda, Büyük Okyanus'un batısında, Okyanusya'nın kuzeyinde ve Arktik Okyanus'un güneyinde bulunan kıta, yüz ölçümü olarak Dünya'nın en büyük kıtası, aynı zamanda nüfus açısından en kalabalık kıtasıdır. Sınırları değişkenlik gösterse de Avrupa ve Afrika kıtaları ile kara sınırı vardır. Avrupa ile birlikle Avrasya'yı, Avrupa ve Afrika kıtalarıyla birlikte Eski Dünya'yı oluşturur. İnsanlığın Afrika'dan çıktıktan sonra ayak bastığı ilk kıta olan Asya, aynı zamanda Dünya üzerindeki birçok dinin çıkış bölgesidir. Ortadoğu kökenli İslam, Hristiyanlık gibi İbrani dinler ile Hint Yarımadası kökenli Budizm ve Hinduizm gibi Dharmatik dinler buna örnektir. Kuzey Kutup Dairesi'nden Ekvator'a kadar uzanan Asya Kıtası, yeryüzünün en alçak noktası olan Lut Gölü ve en yüksek noktası olan Everest gibi çok farklı yeryüzü şekillerini içinde barındırır.

Ege Bölgesi, Türkiye'nin yedi coğrafi bölgesinden biridir. İsmini kıyısında olduğu Ege Denizi'nden alır. Ege ve İç Batı Anadolu olmak üzere iki bölüme ayrılır. Kuzeyde Marmara, doğuda İç Anadolu, güneyde Akdeniz bölgeleriyle ve batıda Ege Denizi'yle çevrilidir. Türkiye'nin en uzun kıyı şeridine sahip bölgesidir. Tarihi mekanlar çoktur. Efes Antik Kenti, Laodikya Antik Kenti, Sardis Antik Kenti, Stratonikenia Antik Kenti, Tralleis Antik Kenti, Blaundus Antik Kenti, Aizanoi Antik Kenti gibi birçok tarihi mekan vardır. Ege Bölgesi'nin iklimi Akdeniz İklimi'dir.

İç Anadolu Bölgesi, Anadolu'nun orta kısmında yer alan, Türkiye'nin yedi coğrafi bölgesinden biridir. Türkiye'de gelişmiş bölgeler arasında yer alır. Konumu sebebiyle bu bölgeye "Orta Anadolu" da denir. İç Anadolu Bölgesi'nin yüzölçümü 151.000 km² olup bu alan Türkiye topraklarının %21'ini kaplar. Yüzölçümü bakımından Doğu Anadolu'dan sonra ikinci büyük bölgedir. Güneydoğu Anadolu Bölgesi dışında diğer bölgelerin hepsiyle komşudur. Aynı zamanda Türkiye'nin "tahıl ambarı" olarak da anımsanır. İç Anadolu Bölgesi'nde toplam 13 il vardır.

Cibuti, resmî adı ile Cibuti Cumhuriyeti, Doğu Afrika'da yer alan bir ülkedir. Komşuları; kuzeyde Eritre, batıda ve güneyde Etiyopya, güneydoğusunda ise Somali'dir. Kızıldeniz'e ve Umman Denizi'nin Aden Körfezi'ne kıyısı vardır. Arap Yarımadası'nda bulunan Yemen'e 20 kilometre uzaklıktadır. Başkenti, ülke ile aynı ismi taşıyan Cibuti şehridir. Halkın %95'i Müslüman'dır.

Karaçi Pakistan'da Sind Eyaleti'nin yönetim merkezi olan şehir.

Coquimbo Şili'nin 15 idari bölgesinden biridir. IV Región olarak da bilinir. Başkent Santiago'dan 400 km kadar kuzeyde yer alır.

Cibuti Cibuti'nin başkenti ve en büyük şehri. 1888 yılında Fransızlar tarafından kurulan Cibuti'nin nüfusu 623.000 civarındadır. Kent, Aden Körfezi'ni Tadjoura Körfezi'nden ayıran yarımada üzerinde kuruludur.

Kinşasa veya eski ismi ile Léopoldville, Afrika kıtasında bulunan Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin başkenti ve en büyük kentidir. 2021 yılı itibarıyla yaklaşık 15 milyonluk nüfusuyla Afrika kıtasının da en büyük şehridir. Kinşasa aynı zamanda ülkenin on bir bölgesinden biri konumunda olup, Başkent Bölgesi statüsüne sahiptir. Şehir Kongo Cumhuriyeti ile bu bölgede sınırı belirleyen Kongo Nehri kıyısında kuruludur.

Samtshe-Cavaheti, Gürcistan’ın güneybatısında idari bir bölgedir ve bu bölgenin yönetsel merkezi Ahıska kentidir. Kuzeyinde Guria ve İmereti, kuzeydoğu ve doğusunda Şida Kartli ve Kvemo Kartli idari bir bölgeleri, güneyinde Ermenistan ve Türkiye, batısında Acara Özerk Cumhuriyeti yer alır.

Bereketli Hilâl, Münbit Hilâl veya Verimli Hilâl, Orta Doğu'da, Batı ve Ortadoğu uygarlıklarının doğduğu bölge. Terimi ilk kez Amerikalı arkeolog ve müsteşrik James Henry Breasted kullanmıştır.

Doğu Bölgesi veya El Şarkiye, Suudi Arabistan'ın doğusu, Basra Körfezi ve Arap Körfezi boyunca uzanan bölgesidir. Aynı zamanda Suudi Arabistan'ın en büyük bölgesidir. Bölgenin başkenti ve en büyük şehri Dammam'dır.
An Nabk, Suudi Arabistan'ın Tebük Bölgesi'ne bağlı toplam 11.311 nüfuslu bir şehirdir. 31 derece, 20 dakika Kuzey ve 37 derece, 20 dakika Doğu koordinatlarında yer alır. Doğu Afrika Zaman Dilimi'nde (UTC+3) bulunur. Ürdün'ün, Akabe kentiyle kardeştir.

Tadjourah ya da Tadjoura, Cibuti'nin en eski şehridir ve Tadjourah Bölgesi'nin başkentidir. Adını verdiği Tadjourah Körfezi'nin kuzeyinde bulunur. Rakımı, yaklaşık 5 Metredir ve nüfusu, 2007-2008 sayımlarına göre 27,159'dur. Tadjoura bir Hava Alanı'na sahiptir, ayrıca bir limanı vardır. Hava Alanı'ndan uluslararası, limandan ise Cibuti, Obuk, Khor Angar gibi şehirlere seferler yapılmaktadır.
Balho, Cibuti'nin, Tadjourah Bölgesi'nde bulunan bir şehirdir. Etiyopya sınırına oldukça yakındır ve N-11 Karayolu 'nda bulunur. Aynı zamanda bu yol ile Etiyopya'ya gidilir.

Khor Angar ya da 'Khor Anghar Cibuti'nin Obuk Bölgesi'nin kıyı kesiminde Kızıl Deniz'in yanında kurulmuştur, bu nedenle rakım yaklaşık 3 metredir. (fit) Ayrıca, 2007 - 2008 Cibuti nüfus sayımlarına göre 1.017 kişilik bir nüfusa sahiptir. Tüm Cibuti'de olduğu gibi, Doğu Afrika Zaman dilimi'nin UTC +3 formatında bulunur. Koordinatları ise 12°, 23' K 43° 19' D'dur. N5 Karayolu üzerinde bulunur. N15 Karayoluyla aynı zamanda Cibuti'den, Eritre'ye ulaşım sağlanır.

Holhol, Cibuti'nin, Ali Sabieh Bölgesi'nde bulunan bir şehirdir. Bölgenin başkenti Ali Sabieh'ten sonra en büyük ikinci şehirdir. 2007 - 2008 Cibuti nüfus sayımlarına göre, 3,519 kişiliik nüfusa sahiptir. Rakımı, 447 metre'dir. Doğu Afrika Zaman Dilimi 'nin UTC +3 formatında bulunur. Koordinatları ise, 11°, 19' K 42°, 56' D 'dur.
Yoboki İli, Cibuti'nin, Dikhil Bölgesi'ne bağlı 3 ilden birisidir. Dikhil Bölgesi'nin yüzölçümü bakımından en büyük ilidir. Nüfus bakımından en büyük il ise, Dikhil İli'dir. Yoboki İli'nin başkenti, Yoboki'dir. Yoboki, Dikhil Bölgesi'nin nüfus bakımından en büyük ikinci şehridir. Yoboki İli içerisindeki önemli şehirler, Yoboki ve Galafi 'dir. Galafi, Dikhil Bölgesi'nin Yoboki'den sonra en büyük üçüncü kentidir.
Obuk İli, Cibuti'nin, Obuk Bölgesi'nin 2 ilinden biridir. Başkent'i aynı zamanda bölgenin de başkenti olan Obuk'tur. İkinci büyük şehri ise bölgenin de ikinci büyük şehri olan Khor Angar'dır. Kuzeyde Alaili Dadda İli, batıda Randa İli ve Tadjoura İli bulunur. Coğrafi açıdan Tadjoura Körfezi'ne kıyısı vardır.
Alaili Dadda İli, Cibuti'nin, Obuk Bölgesi'nin iki ilinden birisidir. Başkenti Alaili Dadda Şehri 'dir. Nüfusu yaklaşık olarak 3700 kişidir. Güneyde Obuk İli, batıda ise Dorra İli ve Randa İli bulunur. Ülkenin en güneydoğusundaki bölgedir. Ayrıca, Eritre'ye ve Etiyopya'ya açılan iki uluslararası sınır kapısı vardır.
Tadjourah İli ya da Tadjoura İli, Cibuti'nin, Tadjourah Bölgesi'nin 4 ilinden biridir. Başkent'i aynı zamanda bölgenin de başkenti olan Tadjourah'dır. İkinci büyük şehri ise bölgenin diğer büyük şehirleri, Randa, Dorra ve Balho'dur. Kuzeyde Randa İli, batıda Balho İli, doğuda Obuk İli ve güneybatısında Yoboki İli bulunur. Coğrafi açıdan Tadjoura Körfezi'ne kıyısı vardır ve körfezin en önemli üç limanından biri olan Tadjourah Şehri başkentidir.