Abdurrahmanpaşa Lisesi, 1882 yılında Anadolu'da açılan ilk resmi lisedir.
Anadolu lisesi, Türkiye'de eğitim veren bir lise türü. Bu liselerin kuruluş amacı üstün nitelikli öğrenci yetiştirilmesi ve üniversite giriş sınavlarında yüksek başarı gösterilmesi olarak belirlenmiştir. Anadolu liselerinin bazıları 4 yıl, bazıları da hazırlık+4 yıl sistemiyle öğrenci yetiştirmektedirler. Eskiden Anadolu liselerinin hepsinde öğrenciler ilk yıl İngilizce hazırlık sınıfı okurlardı ancak günümüzde çoğunda hazırlık sınıfları kaldırılmıştır, sadece başvuru yapan bazı okullarda hazırlık eğitimi verilmesine Millî Eğitim Bakanlığı tarafından izin verilmiştir. Sınıflar 34 kişiden fazla olamaz.
Vefa Lisesi ya da eski adıyla Vefa İdadisi, 1872 yılında İstanbul'da kurulan, günümüzde Anadolu lisesi statüsündeki ortaöğretim kurumu.
Kara Harp Okulu (KHO) ya da geleneksel adıyla Harbiye; Ankara'da bulunan ve Türk Kara Kuvvetlerinin muvazzaf subay kaynağı olan, lisans seviyesinde eğitim veren askerî okuldur.
İzmir Atatürk Lisesi 1888 yılında, bugün İl Vilayet Konağı'nın yanında, Konak Kaymakamlığı'nın bulunduğu yerdeki İzmir Adliyesi'nin bulunduğu binada (bu bina 1977'de kaymakamlık binasının yapılması için Mehmet Dağdelenli tarafından yıktırılmıştır) 5 senelik idadi mektebi olarak 120 öğrenci ile eğitime başlamıştır. İlk müdür aynı zamanda tarih ve coğrafya öğretmeni olan Abdurrahman Bey'dir. 1890'da 7 senelik idadi olmuştur. Emrullah Efendi'nin Millî Eğitim Bakanlığı zamanında 29 Ekim 1910 tarihinden Cumhuriyet dönemine kadar sultani (lise) olmuştur.
Tarsus Amerikan Koleji, Mersin'in Tarsus ilçesinde 1888 yılında kurulmuş bir eğitim kurumudur. Okulun kuruluş amacı, "Türkiye için liderler, dünya için liderlik" sloganından da anlaşılabileceği gibi eğitilmiş lider adayları yetiştirmektir. Dünyada ve Türkiye'de TAC mezunu birçok önemli isim mevcuttur. Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı'nca onaylanan ismi Özel Tarsus Amerikan Koleji olmasına rağmen, Tarsus Amerikan Lisesi olarak bilinir. Günlük konuşmada İngilizcesi Tarsus American College 'in baş harflerinden oluşan TAC ismi ile anılır. Kısaltmanın okunuşu "Te-A-Ce" şeklindedir.
Türk Eğitim Derneği (TED) Ankara Koleji Ankara'da ilk, orta ve lise öğretim düzeyinde eğitim veren bir vakıf okuludur. 1930-1931 eğitim ve öğretim yılında anaokulu ile eğitim etkinliklerine başlamış, ardından 1931, 1933 ve 1936 yıllarında açılan ilkokul, ortaokul ve lise kısımlarıyla Türkiye'nin en önemli eğitim kurumlarından biri haline gelmiştir.
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin bir iştiraki olan Türkiye Odalar ve Borsalar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 2003 yılında Ankara'da kurulmuş bir vakıf üniversitesidir. Üniversitenin kurulmasına ilişkin karar 1 Temmuz 2003 tarihli ve 25155 sayılı resmî gazetede yayınlanmıştır. TOBB ETÜ'yü Türkiye'deki diğer üniversitelerden ayıran en büyük farklılık Ortak Eğitim programıdır. Ortak eğitim programı sayesinde mezun olduğunda iş tecrübesi bulunan bireyler yetiştirmeyi öngören üniversite 2004–2005 eğitim-öğretim yılında Mühendislik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi olmak üzere 3 fakültedeki, 7 bölüme alınan 270 öğrenciyle eğitim-öğretime başlamıştır. TOBB ETÜ, öğrenci almaya başladığı ilk dönemde öğrenciler tarafından en çok tercih edilen ilk 5 üniversite arasına girmiştir.
Okul, eğitim-öğretim verilen kurum ve bu faaliyetlerin gerçekleştirildiği eğitim kurumu ve diğer tesislerdir. Ayrıca temel öğrenim, ortaokul, lise ve üniversite toplam 16 yıldır. Öğretmenlerin rehberliğinde öğrencilerin öğretimi için öğrenme alanı ve öğrenme ortamı sağlar. Okul sözcüğü çocuk ve gençlerin, devam ettiği örgün eğitim kurumlarının yanı sıra tek bir alanda eğitim veren kurumlar ve bazı yüksek eğitim kurumları için de kullanılır: sanat okulu, spor okulu, müzik okulu, dil okulu, dans okulu, gazetecilik okulu, meslek yüksek okulu gibi. Herhangi bir okulda eğitim alan kimselere öğrenci denir. Öğrenciler için okul üniforması tasarımları vardır.
Bayındır Sağlık Grubu, Bayındır Holding'e bağlı olarak, ilk kez Bayındır Tıp Merkezi adıyla Ankara'nın Söğütözü semtinde 15 Temmuz 1992 yılında hizmete başlamıştır. Daha sonra Bayındır Hastanesi olarak anılmaya başlamıştır.
Ankara Atatürk Lisesi, Ankara'nın Sıhhiye semtinde bulunan bir Anadolu lisesidir. Okul, Ankara İdadisi adıyla 1886 yılında kurulmuş, 1908'de ismi Ankara Sultanisi olarak değiştirilmiştir. Cumhuriyetin kurulması ile birlikte 1924'te Ankara Erkek Lisesi adını almıştır. Türkiye'de Atatürk'ün adını alan ilk lisedir. Mustafa Kemal Atatürk 30 Aralık 1919'da Ankara Sultanisini ziyaret etmiş ve burada bir konuşma yapmıştır. Okul kuruluş tarihi itibarıyla Türkiye'nin ilk on lisesinden biridir.
Lefkoşa İngiliz Okulu, Kıbrıs'ta, Lefkoşa'nın güney kesimindeki Strovolos bölgesinde bulunan bir okuldur. Koruluk bir alan içinde bulunmaktadır. Okul müdürü Deborah Duncan'dır. 1043 öğrencisi bulunmaktadır. Canon Frank Darvall tarafından 1900 yılında kurulmuştur.
Liverpool Hope Üniversitesi, Kuzey-Batı İngiltere'de Liverpool'da bulunan bir yükseköğretim üniversite kurumudur. Kamuya ait bir üniversitedir ama Hristiyan öğretmen eğitim okullarından geliştirilmiş olduğu için kurucu Hristiyan mezhepleri ile yakın bağlantıları bulunmaktadır. Bu üniversitenin kökünde bulunan değişik iki Hristiyan mezhebi tarafından kurulmuş iki yüksek öğretmen okulu 1844 ve 1856 eğitime başlamış ve üçüncüsünün eğitime başlaması ise 1960'lı yıllarda olmuştur. Böylece Avrupa'nın tek çok mezhepli ekümenik üniversitesi olduğu iddia edilmektedir. Üniversite iki büyük bir küçük kampüsten oluşmaktadır: Ana kampüsü Liverpool'un Childwall semtinde; "Yaratıcı Sanatlar" Kampüsü adı verilen kampüsü de Liverpool'un Everton semtinde ve Aigburth semtinde de kampüs bulunmaktadır.
Marmara Tıp Fakültesi, Marmara Üniversitesine bağlı tıp fakültesidir. 1983'te Haydarpaşa Kampüsünde kurulmuştur. Okul birincisi kontenjanı ile beraber 216 kişilik kontenjanı vardır. Seçkin akademik kadrosu ve verdiği eğitim ile Türkiye'nin önde gelen fakültelerindendir. Mevcut durumda iki tane klinik eğitimin verildiği hastanesi vardır.
Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) 1969’da Erasmus Üniversitesi’nin işletme fakültesi olarak kurulmuştur. İşletme ve yönetim odaklı eğitim veren okulun Amsterdam’daki Zuidas merkezi iş alanında ve Tayvan’ın Taipei şehrinde ofisleri bulunmaktadır.
Leicester Üniversitesi Leicester, İngiltere'de kurulu bir araştırma üniversitesidir. Ana kampüsü Leicester şehrinin güneyinde bulunan "Victoria Parkı" yanındadır.
Kara Harp Enstitüsü, karacı kurmay subay yetiştirmek ve yüksek lisans eğitimi vermek üzere teşkil edilen, Milli Savunma Üniversitesine bağlı askerî eğitim kurumudur.
Gazi Anadolu Lisesi, Ankara'da ortak eğitim veren bir Anadolu Lisesidir. 1984 yılında "Söğütözü Anadolu Lisesi" adı altında kurulmuştur. Okulun kurucu müdürlüğünü Mehmet Öner yapmıştır. 1986'da Beştepe'deki yerine taşınmış ve şimdiki adını almıştır. Mehmet Öner verdiği bir röportajda dönemin Bayındırlık Bakanı olan Sefa Giray'ın mevcut binaya taşınılmasında etkili olduğunu belirtmiştir. Okulun amblemi, her öğrencisinin üniformasında bulunan Mustafa Kemal Atatürk'ün imzasıdır. 2021-2022 eğitim-öğretim yılında Çankaya'da bulunan Beytepe'deki binasına taşınmıştır.
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'ne bağlı bir tıp fakültesidir.
Bahreyn, Arap Yarımadası'ndaki en eski kamu eğitim sistemine sahiptir. Kamu eğitim sistemi, 1932 yılında Bahreyn hükûmetinin erkek çocuklara yönelik önceden var olan iki devlet ilkokulunun işletme sorumluluğunu üstlenmesiyle kuruldu. Daha sonra 20. yüzyılda ayrı kız okulları ve çeşitli üniversiteler kuruldu. 2010 nüfus sayımı verilerine göre Bahreyn'de okur yazar oranı %94,6'dır. 2016 yılı itibarıyla eğitim harcamaları Bahreyn'in gayri safi yurt içi hasılasının %2,7'sini oluşturmaktadır.