İçeriğe atla

Al Baraka Bankacılık Grubu

Al Baraka Banking Group B.S.C under Cham Bank Control.
TipHalka açık
EndüstriFinans ve Sigorta
Kuruluş1978 (46 yıl önce) (1978)
Genel merkeziManama, Bahreyn
Hizmet alanlarıDünya çapında 289 şubesinde[1]
Önemli kişilerŞeyh Saleh Abdullah Kamel, Başkan
Abdulla A. Saudi, Başkan Yardımcısı ve Kurul Üyesi
Abdullah Saleh Kamel, Kurul Üyesi & Yönetim Kurulu İcra Komitesi Başkanı
Adnan Ahmed Yousif, Başkan ve CEO
Abdulrahman Shehab, Baş işletme görevlisi[2]
Ürünİslamî bankacılık
Bankacılık
Yatırım bankacılığı
Yatırım yöneticiliği
Gelirartış 634 million Amerikan doları 2009[1]
SahibiDallah Al Baraka Grubu
Çalışan sayısıDünya çapında 7.250 çalışan (2009)[1]
Web sitesiwww.albaraka.com

Al Baraka Bankacılık Grubu 2002'de Bahreyn'in başkenti Manama'da kuruldu. Şirket, Bahreyn Menkul Kıymetler Borsası'nda ve NASDAQ Dubai'de işlem görmektedir. Grup 12 ülkede şeriat ilkelerine kesinlikle uygun olarak perakende, kurumsal ve yatırım bankacılığı ve hazine hizmetleri sunmaktadır.

Uluslararası varlığı

Al Baraka Bankacılık Grubu'nun küresel ağı 12 ülkede hem Albaraka adı altında, hem de diğer markalarla mevcuttur.[3]

ÜlkeAdıEski AdıŞubeleri
BahreynİngilizceAl Baraka Islamic Bank (AIB)İngilizceAl Baraka Islamic Investment Bank B.S.C. (E.C.).9
CezayirFransızcaBanque Albaraka D'Algerie20
EndonezyaİngilizceAl Baraka Bank Representation1
Güney AfrikaİngilizceAl Baraka Bank Limited11
LübnanİngilizceAl Baraka Bank Lebanon S.A.L.5
MısırİngilizceAl Baraka Bank EgyptİngilizceAl Ahram Bank (eskiden İngilizceEgypti Saudi Finance Bank olarak bilinirdi)15
PakistanİngilizceAl Baraka Bank Pakistan (Limited)94
SudanİngilizceAlbaraka Bank Sudan23
SuriyeİngilizceAl Baraka Bank Syria1
Suudi ArabistanİngilizceItqan Capital1
TunusİngilizceAlbaraka Bank Tunisia9
TürkiyeAlbaraka Türk Katılım Bankası A.Ş.Albaraka Türk Özel Finans Kurumu A.Ş.202[4]
ÜrdünİngilizceJordan Islamic Bank56

Kaynakça

  1. ^ a b c "Al Baraka". Al Baraka. 11 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Nisan 2013. 
  2. ^ "Al Baraka". Al Baraka. 3 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Nisan 2013. 
  3. ^ "Al Baraka". Al Baraka. 11 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Nisan 2013. 
  4. ^ "alBaraka Türk". 16 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2015. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Bahreyn</span> Batı Asyada, Basra Körfezinde yer alan bir ada ülkesi

Bahreyn, resmi adıyla Bahreyn Krallığı, Asya'da, Basra Körfezi'nde yer alan bir ada ülkesidir. Bahreyn'in güneydoğusunda Katar, batısında Suudi Arabistan yer alır. Takım adalardan oluşan ülke toplam 50 doğal ada ve 33 yapay adadan meydana gelir. Kuzeybatıdan, 25 Kasım 1986 kullanıma açılan ve 25 km. uzunluğundaki Kral Fahd Geçidi ile deniz üzerinden kara yolu ile Suudi Arabistan'a bağlanmıştır Maldivler ve Singapur'dan sonra Asya'nın üçüncü en küçük ülkesidir. Başkenti ve en büyük şehri Manama'dır.

<span class="mw-page-title-main">Albaraka Türk</span> Yabancı sermayeli Türk katılım bankası

Albaraka Türk Katılım Bankası, 1984 yılında İstanbul, Türkiye'de kurulan bir faizsiz bankacılık kuruluşudur. Albaraka Türk, câri hesaplar ve katılma hesapları aracılığıyla fon toplayan ve topladığı fonları, bireysel finansman, kurumsal finansman, finansal kiralama ve proje bazında kâr zarar ortaklığı gibi hizmetlerle tekrar ülke içi ekonomide değerlendirerek işletmenin yanında, faizsiz bankacılık uygulamasıyla çeşitli finansman ve bankacılık hizmetlerini sunan bir kuruluştur.

<span class="mw-page-title-main">Türk Ekonomi Bankası</span> Özel sermayeli Türk bankası

Türk Ekonomi Bankası (TEB), Türkiye'de faaliyet gösteren İstanbul merkezli özel mevduat bankasıdır. 1927 yılında Kocaeli Halk Bankası T.A.Ş. unvanıyla kurulup 1982 yılına kadar bu isimle faaliyet göstermiştir. Bu tarihten itibaren yurt çapında faaliyet göstermeye başlayan bankanın genel müdürlüğü İstanbul’a taşınmış, unvanı da Türk Ekonomi Bankası A.Ş. (TEB) olarak değişmiştir. Banka, 2005 yılında Euro bölgesinin ve dünyanın önde gelen bankalarından biri olan BNP Paribas ile stratejik ortaklık anlaşması imzalamıştır. Türk Ekonomi Bankası, Türkiye'deki faal bankalar arasında Ziraat Bankası (1863) ve Türkiye İş Bankası'ndan (1924) sonra en köklü üçüncü banka konumundadır.

<span class="mw-page-title-main">HSBC</span> İngiltere merkezli çok uluslu banka

HSBC Holdings plc İngiltere merkezli çok uluslu yatırım bankası ve finansal hizmetler şirketidir. 1865 yılında Hong Kong'da kurulan bankadır.

DenizBank A.Ş., Türkiye'de faaliyet gösteren Dubai menşeli, özel sermayeli bir mevduat bankasıdır. Mayıs 2018'de Rus Sberbank Denizbank hisselerini Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Emirates NBD'ye satarak devretti. Eylül 2012'den Mayıs 2018'e kadar %99,85 oranında hisse ile Rusya'nın en büyük bankası olan Sberbank'a aitti. Bankanın daha önceki sahipleri Avrupa'nın en büyük kamu bankalarından biri olan Belçika - Fransız menşeli Dexia grubuydu.

<span class="mw-page-title-main">Bank Asya</span>

Bank Asya, Türkiye'de faaliyet gösteren devlet bankası. Altıncı özel finans kurumu olarak 24 Ekim 1996 tarihinde Altunizade'deki Merkez Şubesi ile faaliyetlerine başlamış ve 20 Aralık 2005 tarihinde "Müflis Asya Finans Kurumu Anonim Şirketi" olan şirket unvanı "Müflis Asya Katılım Bankası Anonim Şirketi" olarak değiştirilmiştir. 3 Şubat 2015 tarihinde TMSF, bankanın Gülen cemaati ile bağlantılı olması gerekçesiyle şirket yönetiminin %63'üne el koymuştur. 29 Mayıs 2015 tarihinde ise bankanın tamamı TMSF'ye devredilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi</span> Basra Körfezine kıyısı bulunan altı Arap ülkesinin oluşturduğu ülkeler topluluğu

Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi, kısaca Körfez İşbirliği Konseyi resmi adı ile Arapça: مجلس التعاون لدول الخليج العربیه, Basra Körfezi'ne kıyısı bulunan altı Arap ülkesinin ekonomik, siyasal ve sosyal hedefler ile bir araya gelmesiyle oluşturduğu bir ülkeler topluluğudur.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Belçika</span>

Belçika, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk kez 1956 yılında, VRT ve RTBF isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin aktif bir üyesi olmasının ardından katılmıştır. Belçika, Almanya, Fransa, Hollanda, İsviçre, İtalya ve Lüksemburg ile birlikte yarışmaya ilk katılan yedi ülkeden birisi olmuştur. Belçika yarışmaya en fazla katılan dördüncü ülkedir. İlk üç ülke Almanya (61), Birleşik Krallık (60) ve Fransa (60)'dır. Belçika 1994, 1997 ve 2001 yılları olmak üzere üç kez yarışmaya katılmamıştır. Katılmamasının nedeni ise kurallar gereği bir önceki yılda aldığı kötü sonuç almasıdır. Belçika 1986 yarışması'nı kazanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">İslami bankacılık</span>

İslami bankacılık olarak adlandırılan sistem, aktivitelerini şeriatı esas alarak belirlemektedir. Şeriat, ödünç verilen paradan para kazanmayı yasaklamaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Manama</span> Bahreynin başkenti

Manama, Bahreyn'in başkenti ve yaklaşık 155.000 kişilik nüfusu ile ülkenin en büyük şehridir.

İsrail, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirilen 2012 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılan kırk iki ülkeden biri idi. İsrail'i temsil eden müzik grubu, İzabo, ülkenin kamusal yayın kuruluşu İsrail Yayın Kurumu (IBA) tarafından görevlendirildi. Grup, "Time" isimli şarkı ile birinci yarı finalde 33 puan toplayarak on üçüncü geldi ve yarı finalde ilk ona giremediği için yarışma kuralları gereği finale yükselemedi.

<span class="mw-page-title-main">Bahreyn Ayaklanması</span>

2011-2014 Bahreyn Ayaklanması, Bahreyn'de 2011'den 2014'e kadar Şii ağırlıklı ve bazı Sünni azınlık Bahreyn muhalefeti tarafından yürütülen bir dizi hükûmet karşıtı protestodur. Protestolar, 2011 Arap Baharı ile Tunus ve Mısır'daki protestolardan etkilendi ve Bahreyn hükûmetinin Körfez İşbirliği Konseyi ve Yarımada Kalkanı Gücü'nün desteğiyle isyanı bastırmasının ardından günlük çatışmalara dönüştü. Bahreyn protestoları, Basra Körfezi ülkesi Bahreyn'de sürekli bir şiddet içermeyen sivil itaatsizlik ve bazı şiddet içeren direnişleri kapsayan bir dizi gösteriydi. Tunus'ta Muhammed Buazizi'nin kendini yakmasının ardından Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da yaşanan devrimci protesto dalgasının bir parçası olan Bahreyn protestoları, başlangıçta %70'i Şii olan nüfus için daha fazla siyasi özgürlük ve eşitlik sağlamayı amaçlıyordu.

PingPong, İsveç'in başkenti Stockholm'de gerçekleştirilen 2000 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsrail'i "Sameyah" isimli şarkıyla temsil eden İsrailli pop dörtlüsü.

<span class="mw-page-title-main">2013-14 UEFA Şampiyonlar Ligi</span>

2013-14 UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 22., Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile birlikte toplamda 59. sezonudur. Finali 24 Mayıs 2014'te Lizbon'daki Işık Stadyumu'nda oynamıştır. Bu Estádio da Luz'da düzenlenecek ilk final olmuştur. Gruplara kalan takımlar, bu yıl ilk kez düzenlenecek olan ve 19 yaş ve altı oyuncuların katılabileceği UEFA Gençlik Ligi'ne katılmaya hak kazanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">2014-15 UEFA Şampiyonlar Ligi</span> Barcelona maçı kazanmıştır.

2014-15 UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 23., Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile birlikte toplamda 60. sezonudur. Final maçı 6 Haziran 2015'te Berlin'deki Olimpiyat Stadyumu'nda oynanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">2015-16 UEFA Şampiyonlar Ligi</span>

2015-16 UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 24., Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile birlikte toplamda 61. sezonudur. Final, 28 Mayıs 2016 tarihinde İtalya'nın Milano şehrindeki Giuseppe Meazza Stadyumu'nda oynanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">2015-16 UEFA Avrupa Ligi</span>

2015-16 UEFA Avrupa Ligi, UEFA tarafından düzenlenen Avrupa'nın en büyük ikinci futbol organizasyonunun 45. sezonudur. UEFA Avrupa Ligi adı ve formatıyla ise 7. sezondur. Final maçı, 18 Mayıs 2016 tarihinde İsviçre'nin Basel şehrindeki St. Jakob-Park stadyumunda oynanmış ve finalde Sevilla, Liverpool'u 3-1 yenerek kupayı üst üste 3 kez olmak üzere toplamda 5. kez kazanarak orijinal kupayı müzesine götürmeye hak kazanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">2016-17 UEFA Şampiyonlar Ligi</span>

2016-17 UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 25., Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile birlikte toplamda 62. sezonudur.

Kıbrıs Cumhuriyeti, İsveç'in başkenti Stockholm'da yapılan 2016 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımını onaylamıştır. Kıbrıs Cumhuriyeti'nin şarkı ve temsilcisi, ülkenin kamusal yayın kuruluşu Kıbrıs Yayın Kurumu (CyBC) tarafından düzenlenen Görevlendirme yöntemi doğrultusunda Stockholm'de Kıbrıs Cumhuriyeti'ni temsil eden kişi belirlenmiştir. Minus One grubu Kıbrıs Cumhuriyeti'ni "Alter Ego" adlı şarkısıyla temsil etmiştir.

2017-18 UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 26., Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile birlikte toplamda 63. sezonudur. Final maçı 26 Mayıs 2018'de Ukrayna'nın Kiev şehrindeki Olimpiyat Stadyumu'nda yapılmıştır. Finalde Real Madrid, Liverpool'u 3-1 mağlup ederek 13. kez kupayı kazandı.