İçeriğe atla

Alçak şasi yarı römork

Alçak şasi yarı römork, güverte yüksekliğinde iki parçalı yarı treylerdir. Bu, güvertenin diğer römorklara kıyasla son derece alçak olmasını sağlar.[1] Diğer römorkların yapamayacağı 12 ft (3,66 m) yüksekliğe kadar yasal yükleri taşıma yeteneği sunar. Yarı römorklar, buldozerler, endüstriyel ekipmanlar vb. gibi ağır ekipmanları taşımak için kullanılır.

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 9 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2020. 

Ayrıca bakınız

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Siklon</span>

Siklon (Cyclone), atmosferde bir alçak basınç alanı çevresinde hızla dönen rüzgârların oluşturduğu şiddetli fırtınadır. Siklonlar güney yarımkürede saat yönünde, kuzey yarımkürede aksi istikamette dönerler.

<span class="mw-page-title-main">Atmosfer</span> Bir gök cismini çevreleyen gaz katmanları

Atmosfer, gaz yuvarı veya hava yuvarı herhangi bir gök cisminin etrafını saran ve gaz ile buhardan oluşan tabaka.

<span class="mw-page-title-main">Bulut</span> serbest bir hava kütlesinde toplanmış, gözle görülebilir su damlacıkları, buz kristalleri veya her ikisinin karışımından oluşan yapı

Bulut, serbest bir hava kütlesinde toplanmış, gözle görülebilir su damlacıkları, buz kristalleri veya her ikisinin karışımından oluşan yapıdır. Bulutlar yer seviyesinden yüksekte bulunur. Yer seviyesinde oluşan sığ bulut katmanları ise sis olarak adlandırılır.

<span class="mw-page-title-main">Alpler</span> Orta Avrupada yer alan bir sıradağ

Alpler, Orta Avrupa'da yer alan büyük dağ silsilesi. İsviçre, Kuzey İtalya ve Fransa'nın pek çok bölümünde görülür. Avusturya'nın hemen hemen hepsini kaplar ve Almanya'nın güneyinde önemli yer tutar. Coğrafi olarak 44°-48° kuzey enlemleri ve 5°-18° doğu boylamları arasında bulunur. Ekvator'dan ve Kuzey kutbundan hemen hemen aynı uzaklığa sahiptir. 207.000 km² bir alanı kaplar.

<span class="mw-page-title-main">Kuzey Anadolu Dağları</span>

Kuzey Anadolu Dağları ya da Pontus Alpleri, Anadolu'nun kuzeyini kıyıya paralel, birkaç sıra halinde kuşatan sıradağlarıdır. Orojenez sonucu oluşan bu kıvrım dağları batıdan doğuya şöyle sıralanır: Köroğlu Dağları, Ilgaz Dağları, Küre Dağları, Canik Dağları, Köse Dağları, Giresun Dağları, Doğu Karadeniz Dağları, Mescit Dağı, Yalnızçam Dağları, Tecer, Mercan, Allahuekber Dağları. Erzurum-Kars yaylasında Palandöken Dağları ile Doğu Anadolu Dağları birleşir.

<span class="mw-page-title-main">Pensilvanya</span> Amerika Birleşik Devletlerinde eyalet

Pensilvanya veya Pennsylvania, Amerika Birleşik Devletleri'nin doğu eyaletlerinden biridir. Pensilvanya adı İngiliz Amirali William Penn'in soyadı ve ormanlık alan (woodland) anlamındaki "sylvania" kelimesinin İngiliz kralı II. Charles tarafından birleştirilmesi ile türemiştir.

<span class="mw-page-title-main">Stavropol Krayı</span> Rusyada bir Çerkes krayı

Stavropol Krayı,, Rusya'nın güneybatı kesiminde bölge (kray).

<span class="mw-page-title-main">Kutupsal yörünge</span> Yüksek eğimli uydu yörüngesi

Kutupsal yörünge, bir yapay uydunun her bir yörünge geçişinde yörüngesine oturtulduğu cismin kutup noktalarının üzerinden veya çok yakınından geçtiği bir yörünge çeşididir. Ana cismin ekvatoruna yaklaşık 60-90 derecelik bir eğikliğe sahiptir.

NEFAZ Rusya'nın otobüs üreticisi ve KAMAZ şasisi üzerinde guruteknolojisi, Neftekamsk (Başkurdistan) konumlanmış.

<span class="mw-page-title-main">Alçak Dünya yörüngesi</span>

Alçak Dünya Yörüngesi (ADY), Dünya'nın etrafında 160 km yüksekliğinden 2000 km (1200 mi) yüksekliğine kadar olan aralığa denk gelen bir yörüngedir. 160 km yüksekliğin altındaki nesneler çok hızlı bir şekilde yörüngesel çöküşe ve irtifa kaybına maruz kalırlar. Alçak Dünya yörüngesinde dengeli bir konum elde edebilmek için gerekli olan hız 7.8 km/s değerindedir ancak yörüngenin yüksekliğinin artmasıyla dengeli konum için gerekli bu hızın miktarı azalmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Orta Dünya yörüngesi</span>

Orta Dünya yörüngesi (ODY), Alçak Dünya yörüngesi ile Yer eşzamanlı yörünge arasında kalan bölgeye denir. Bu bölgedeki uyduların kullanım olarak en yaygın olanları GPS gibi navigasyon işlemlerinde, Glonass ve Galileo dir. Kuzey ve Güney kutuplarını da kaplayan haberleşme uyduları da ODY'ye konulmaktadır.

BTicino, konut, istihdam ve üretim için kullanılan elektrik alçak gerilim ekipmanları alanında faaliyet gösteren İtalyan şirkettir. Şirket, iletişim, ışıklandırma, ses, güvenlik ve enerji dağıtımı için çözümler üretmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Samsun tramvayı</span> Samsunda hizmet veren tramvay hattı

Samsun tramvayı veya SAMRAY, Samsun'da, ilk istasyonu OMÜ Yurtlar son istasyonu ise Stadyum olan ~35 km uzunluğundaki tramvay sistemidir. Toplamda 43 istasyonu bulunan sistemin 42 istasyonu hizmet vermektedir. Tramvay hattı Karadeniz Bölgesi'ndeki tek şehir içi raylı sistemdir.

<span class="mw-page-title-main">Uluslararası Demiryolları Birliği</span>

UDB veya Uluslararası Demiryolları Birliği bir uluslararası demiryolu taşımacılığı sanayi kurumudur.

<span class="mw-page-title-main">Atatürk Yüzme Havuzları Kompleksi</span>

Atatürk Yüzme Havuzları Kompleksi, Türkiye'nin Adana kentinde bulunan bir yüzme kompleksidir. Kompleks, Seyhan ilçesinde yer almakta olup 1936 yılında inşa edilmiştir ve iki adet olimpik açık yüzme havuzu ile bir adet kapalı olimpik yüzme havuzuna ev sahipliği yapmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Link-Belt Cranes</span>

Link-Belt Cranes, teleskopik ve kafes bomlu vinçler konusunda uzmanlaşmış ağır inşaat ekipmanları geliştiren ve üreten bir Amerikan sanayi şirketidir. Link-Belt, merkezi Lexington, Kentucky'de bulunmaktadır ve Japon konglomerası Sumitomo Heavy Industries'in bir yan kuruluşudur. Türkiye'deki distribütörü Neftas Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş.'dir.

<span class="mw-page-title-main">İş makineleri listesi</span>

İş makineleri veya Ağır ekipman, özellikle inşaat işleri veya diğer büyük inşaat işlerini içeren ağır iş araçları anlamına gelir. Ağır ekipman genellikle beş ekipman sisteminden oluşur: uygulama, çekiş, yapı, güç aktarma sistemi, kontrol ve bilgi.

<span class="mw-page-title-main">Yarı römork kamyon</span>

Yarı römork kamyon bir kamyon türüdür. Bir ya da daha fazla yük taşıma amaçlı bir yarı römorkun birleşimidir. Treyler veya yarı treyler, araca çeki demiri ve beşinci teker bağlantısı ile bağlanır.

<span class="mw-page-title-main">Araba taşıma römorku</span>

Araba taşıma römorku, binek araçlarını kamyon ile verimli bir şekilde taşımak için tasarlanmış treyler veya yarı treyler türüdür.

<span class="mw-page-title-main">MAZ-537</span>

MAZ-537 veya daha sonra KZKT-537 (КЗКТ-537), MAZ ve daha sonra KZKT tarafından üretilen Sovyet yapımı bir topçu traktörü modelidir. Araç, 1950'lerin sonunda geliştirilmiş olup 50 veya daha sonra 65 ton römork taşıma kapasitesine sahiptir.