İçeriğe atla

Akemi Noda

Akemi Noda
Kişisel bilgileri
Doğum tarihi 13 Ekim 1969 (54 yaşında)
Doğum yeriTokyo, Japonya
MevkiiOrta saha
Profesyonel kariyeri*
YıllarTakımMaç(Gol)
1982-1994 Yomiuri-Seiyu Beleza 92 (69)
1995-1996 Takarazuka Bunnys 35 (6)
Millî takım kariyeri
1984-1996 Japonya 76 (24)
* Yalnızca lig maçları ve gollerini içerir.

Akemi Noda (野田 朱美, Noda Akemi, d. 13 Ekim 1969), Japon millî futbolcudur.

1984-1996 yıllarında 76 kez Japonya kadın millî futbol takımı forması giymiştir.[1]

İstatistikleri

[1]

Japonya kadın millî futbol takımı
YılMaçGol
198410
198500
1986122
198740
198830
198971
199072
1991137
199200
199340
199463
199598
1996101
Toplam7624

Kaynakça

  1. ^ a b Japonya FF 3 Mart 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (Japonca)

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Japonya</span> Doğu Asyada bir ada ülkesi

Japonya, Doğu Asya'da yer alan bir ada ülkesidir. Büyük Okyanus'un kuzeybatısında konumlanan ülke; Japon Denizi'nden Çin, Kuzey Kore, Güney Kore ve Rusya'nın doğusuna; kuzeyde Ohotsk Denizi'nden güneyde Doğu Çin Denizi ve Tayvan'a kadar uzanır. De facto başkenti ve en büyük şehri Tokyo'dur. Adını oluşturan kanji karakterler, "güneş" ve "köken" anlamına geldiğinden "Doğan Güneşin Ülkesi" olarak adlandırılır.

<span class="mw-page-title-main">Heian Dönemi</span>

Heian dönemi Japonya tarihinde MS 794-1185 yıllarını kapsayan dönemdir. Heian dönemi klasik Japon tarihinin son bölümüdür ve adını başkenti bugünkü Kyoto olan Heian-kyō'dan almaktadır. Konfüçyüsçülük ve diğer Çin etkileri doruk noktasındayken Japon tarihinde yerini almış bir dönemdir. Heian Dönem'inde sanata, özellikle de şiir ve edebiyata önem verilmiştir. Heian (平安) kelimesi Japonca "barış" veya "sükûnet" anlamına gelmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Şinto</span> Japonların politeistik (çok tanrılı) geleneksel halk dini

Şinto veya Şintoizm, Japonya'nın yerli, Japonların millî dinidir. Eskiden Japonya'nın resmî diniydi. Sadece Japonya'da ibadetlere katılan 119 milyon kişi vardır. Dünya'nın en eski dinlerinden olan Şinto bir tür animizmdir ve ayrıca şamanistik uygulamaları da içerir.

<span class="mw-page-title-main">Japonca</span> Doğu Asya dili

Japonca, Japonlar tarafından konuşulan Japon dil ailesine bağlı bir dildir. Başta Japonya ve Japon diasporasındakiler olmak üzere yaklaşık 128 milyon kişi tarafından konuşulmaktadır. Japonya'da de facto millî dil olarak kabul edilip Palau'da tanınmış azınlık dilidir.

<span class="mw-page-title-main">Jimmu</span> Japon mitolojisinde Japonyanın ilk kurucusu ve ilk imparatoru

Jimmu, Kamuyamato Ivarebiko olarak da bilinen, Kojiki'deki efsanelere göre MÖ 660 yılının Japon ay-güneş takvimine göre birinci ayın birinci günü doğmuş ve MÖ 585 yılında yine Japon takvimine göre üçüncü ayın on birinci günü de ölmüştür. Jimmu Japon mitolojisinde Japonya'nın ilk kurucusu ve ilk imparatorudur. Torunu Naruhito, Japonya'nın günümüzdeki imparatorudur.

<span class="mw-page-title-main">Shueisha</span>

Şūeişa (集英社), Tokyo'da kurulu büyük bir yayıncılık şirketidir. 1925 yılında Japon yayıncı Şogakukan'ın eğlence üzerine bir bölümü olarak kurulmuştur. Sonraki yıl ayrılan Şūeişa bağımsız bir şirket haline gelmiştir. Şūeişa'nın Jump Comic dergileri kısmı manga üzerine odaklı büyük bir yayıncılıktır.

<span class="mw-page-title-main">Japonlar</span>

Japonlar, Japon Takımadalarına ve %98,5'ini oluşturdukları Japonya'ya özgü bir etnik gruptur.

<span class="mw-page-title-main">Okinawa Muharebesi</span>

Okinawa Muharebesi, Pasifik Savaşı'nın son aşamasında 1945 yılında Okinawa Adalarına çıkarma yapan Amerika Birleşik Devletleri ile Japon İmparatorluğu arasında meydana gelen savaştır.

<span class="mw-page-title-main">Yoşihiko Noda</span> Japon politikacı

Yoşihiko Noda, Japon siyasetçi. 29 Ağustos 2011'de iktidarda olan partisinin başkanlığına seçildi ve akabinde Japonya Başbakanı oldu.

Japonya kadın millî futbol takımı, Japonya'yı uluslararası karşılaşmalarda temsil eden ve Japonya Futbol Federasyonu'na bağlı kadın millî futbol takımı.

<span class="mw-page-title-main">Okinawa</span> ülkenin en güneyinde Ryukyu Adalarında yer alan Japonya prefektörlüğü

Okinava prefektörlüğü, Japonya'nın prefektörlüklerinden biridir. Prefektörlük ülkenin en güneyinde Ryukyu Adaları'nda yer almaktadır. Yüzölçümü 2.271,30 km² olan prefektörlüğün nüfusu 1 Ekim 2013 tarihi itibarı ile 1.416.587'dir. Prefektörlüğün merkezi Naha şehridir.

<span class="mw-page-title-main">Millî Diyet Kütüphanesi</span> Tokyoda kütüphane

Japonya Millet Meclisi Kütüphanesi, Japonya'nın millî kütüphanesidir. Kütüphane, 1948 yılında Millet Meclisi tarafından toplumsal sorunlara çözüm arayışına yardımcı olmak amacıyla kurulmuştur. Kütüphane, dünyanın en büyük altıncı kütüphanesidir.

<span class="mw-page-title-main">Minoh</span>

Minoh, Japonya'nın Osaka prefektörlüğünde bulunan bir şehirdir. Şehir 1 Aralık 1956 tarihinde kurulmuştur. Yüzölçümü 47.84 km² olan şehrin nüfusu Ocak 2010 tarihi itibarı ile 129,127'dir.

<span class="mw-page-title-main">Japon mitolojisi</span> mitoloji

Japon mitolojisi eski Japon mitleri, efsaneleri ve inançlarıdır. Japon halkının etnik inancı olan Shintō'yu çok iyi bir biçimde yansıttığı gibi Japon tarihine de ışık tutar. M.Ö. 6. yüzyıldan önceki Japon tarihi efsane, yani Kamiyo 神代 olarak kabul edilir.

<span class="mw-page-title-main">Minamoto boyu</span>

Minamoto boyu veya Genji (源氏), Japon millî samuray ve soylu ailesi idi.

Akemi Iwata , Japon millî futbolcudur.

<span class="mw-page-title-main">Kozue Ando</span> Japon futbolcu

Kozue Ando , Japon millî futbolcudur.

<span class="mw-page-title-main">Aya Miyama</span> Japon futbolcu

Aya Miyama , Japon millî futbolcudur.

Japonya 20 yaş altı millî futbol takımı, Japonya'yı 20 yaş altı uluslararası müsabakalarda temsil eden futbol takımı. Japonya Futbol Federasyonu tarafından kontrol edilmektedir.

Japonya'daki resmî tatiller, 1948 Resmî Tatil Kanunu ile belirlenmiştir. Kanunun bir hükmü, bir ulusal bayram Pazar gününe denk geldiğinde, bir sonraki iş gününün furikae kyūjitsu olarak bilinen bir resmi tatil olacağını belirlemektedir. Ek olarak, diğer iki ulusal bayram arasına düşen herhangi bir gün, kokumin no kyūjitsu olarak bilinen bir bayram olarak kutlanmaktadır. 3 Mayıs Anayasa Günü ile 5 Mayıs Çocuk Bayramı arasında sıkışan 4 Mayıs, 2007'de Yeşillik Günü ile değiştirilene kadar böyle bir bayramın yıllık bir örneğiydi.