İçeriğe atla

Akıllı termostat

A Nest Labs termostatları

Akıllı termostatlar akıllı cihaz ve termostat türüdür. Ev otomasyonu ile kullanılabilir ve bir evin ısıtma, havalandırma ve klimasının (HVAC) kontrolünden sorumludur. Programlanabilir termostat gibi benzer işlevleri yerine getirirler. Kullanıcının bir program kullanarak gün boyunca evinin sıcaklığını kontrol etmesine izin verir, ancak sensörler ve WiFi bağlantısı gibi ek özellikler de içerir.[1][2][3]

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 24 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ocak 2021. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 14 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ocak 2021. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 14 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ocak 2021. 

Ayrıca bakınız

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Linux</span> Bir işletim sistemi çekirdeği

Linux ; Linux çekirdeğine dayalı, açık kaynak kodlu, Unix benzeri bir işletim sistemi ailesidir. GNU Genel Kamu Lisansı versiyon 2 ile sunulan ve Linux Vakfı çatısı altında geliştirilen bir özgür yazılım projesidir. Linux ismi ilk geliştiricisi olan Linus Torvalds tarafından 1991 yılında verilmiştir. Günümüzde süper bilgisayarlarda, akıllı cihazların ve internet altyapısında kullanılan cihazların işletim sistemlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Bunlardan en popüler olanı Google tarafından geliştirilen Android işletim sistemidir.

<span class="mw-page-title-main">Termostat</span> sıcaklığı istenen ölçüde sabit tutabilen bir tür kontrol aracı

Termostat, fiziksel bir sistemin sıcaklığını algılayan ve sistem sıcaklığının istenen ayar derecesine yakın tutulması için çalışan bir kontrol aracıdır.

<span class="mw-page-title-main">Giyilebilir bilgisayar</span>

Giyilebilir bilgisayar, vücuda giyilen bilgisayarlardır. Giyilebilir bilgisayar teknolojisi etkin bir araştırma alanıdır ve insan bilgisayar etkileşimi, giyilebilir teknoloji, taşınabilir teknolojiler ve kablosuz teknolojilerden yararlanır. 2010 yıllarından sonra popüler olmuştur.

iPhone 4S Apple tarafından 2011 yılında tasarlanan akıllı telefon

iPhone 4S, Apple tarafından tanıtılan 5. Jenerasyon iPhone. 4 Ekim 2011'de Cupertino, Kaliforniya'da "Let's Talk iPhone" etkinliğinde Tim Cook tarafından tanıtılmıştır. 14 Ekim tarihinde ABD, Avustralya, Almanya, Fransa, Kanada, İngiltere ve Japonya'da satışa çıkmıştır. iPhone 4'ün halefi iPhone 5'in selefidir.

<span class="mw-page-title-main">Akıllı saat</span>

Akıllı saat bir bilgisayar sistemi ile entegre edilmiş kol saati ve giyilebilir bilgisayardır. Akıllı saat halen giyilebilir teknoloji ürünlerinin en iyisi olarak bilinmektedir. İlk modelleri basit hesap makinesi, çeviri ve oyun gibi ekstralara sahip olan akıllı saatlerin modern modelleri daha çok "giyilebilen bilgisayarlar" olarak tanımlanmaktadır. Modern akıllı saatler günlük kullanım için yerel bir dokunmatik ekran arayüzü, ilişkili bir akıllı telefon uygulaması yönetimi ve telemetri sağlar.

iPhone 5S 5.nesil iPhone modelinin daha hızlı varyasyonu

iPhone 5S, Apple'ın 2013 yılında çıkardığı, dokunmatik akıllı telefondur. 20 Eylül 2013 tarihinde iPhone 5C ile beraber Apple CEO'su Tim Cook tarafından tanıtılmıştır. iPhone 4S gibi önceki sürümünün yenilenmiş versiyonudur. Phil Schiller'e göre A7 adlı 64 bit bir işlemci ve M7 adlı bir "hareket yardımcı işlemcisi" bulundurmaktadır. iPhone 5'in halefi iPhone 6'nın selefidir.Telefonun en güncel sürümü Ocak 2023 itibarıyla İOS 12.5.7'dir.

<span class="mw-page-title-main">Akıllı cihaz</span>

Akıllı cihaz, diğer cihazlarla veya internetle bağlantısı olan elektronik cihazları nitelemek için kullanılan bir terimdir.

<span class="mw-page-title-main">Nesnelerin interneti</span>

Nesnelerin interneti, fiziksel nesnelerin birbirleriyle veya daha büyük sistemlerle bağlantılı olduğu iletişim ağıdır. İnternet üzerinden diğer cihazlara ve sistemlere bağlanmak ve veri alışverişi yapmak amacıyla sensörler, yazılımlar ve diğer teknolojilerle gömülüdür. Nesnelerin tekil anahtar ile işaretlenerek internet altyapısı üzerinden birlikte çalışabilmesi ve bu sayede küçük parçaların toplamından daha büyük değerler oluşturulması öngörülmüştür. Askeri sistem için "askerî nesnelerin interneti" yaratılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Xiaomi</span> Çin merkezli elektronik şirketi

Xiaomi Corporation, 6 Nisan 2010'da Lei Jun tarafından kurulmuş ve merkezi Pekin'de bulunan Çinli bir teknoloji şirketidir. Xiaomi; akıllı telefon, mobil uygulama, dizüstü bilgisayar, giyilebilir cihazlar, TV'ler, yönlendiriciler, aktivite takipçisi, beyaz eşya, ev eşyaları, akıllı saat, çanta, kulaklık, ayakkabı, spor bandı ve daha birçok ürüne yatırım yapmaktadır. Xiaomi ayrıca Apple, Samsung ve Huawei'den sonra kendi geliştirdiği cep telefonu yonga özelliklerine sahip dördüncü şirkettir. Ve Android tabanlı MIUI işletim sisteminin sahibidir. Ayrıca, nesnelerin interneti ve Xiaomi Smart Home ürün ekosistemlerini kullanarak televizyon, el feneri, insansız hava aracı ve hava temizleme cihazları gibi cihazların da önemli bir üreticisidir.

<span class="mw-page-title-main">Tüketici elektroniği</span>

Tüketici elektroniği, genel olarak evlerde günlük kullanıma yönelik elektronik veya dijital ürünlerdir. Genellikle, inovasyonlar, eğlence için kullanılan cihazlar, gadget, aksesuar, haberleşme ile ev ofisi ürünlerini kapsamaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Meizu</span> Çin merkezli bir tüketici elektroniği şirketi

Meizu Technology Co., Ltd., Çin merkezli bir tüketici elektroniği şirketidir. Şirket, 2003 yılında Jack Wong tarafından kurulmuş olup MP3 ve MP4 çalar ile akıllı telefon üretmektedir. Şirketin merkezi Zhuhai'de yer almaktadır.

iPhone XR Lcd ekran kullanılan ve iPhone X serisine dahil olan iPhone modeli.

iPhone XR Apple Inc. tarafından tasarlanan ve üretilen akıllı telefon. iPhone'un onikinci neslidir. Phil Schiller tarafından 12 Eylül 2018'de Apple Park kampüsündeki Steve Jobs Tiyatrosu'nda, yüksek fiyatlı iPhone XS ve iPhone XS Max ile birlikte duyuruldu. Ön siparişler 19 Ekim 2018'de başladı ve 26 Ekim 2018'de resmi olarak piyasaya sunuldu. Piyasaya sürüldüğünde "uygun fiyatlı amiral gemisi" veya "bütçe amiral gemisi" olarak kabul edilen XR, en yeni dahili anahtar donanımı paylaşıyor, ancak fiyatı düşürmek için özellikler kaldırılmış/düşürülmüşdür. Apple'a göre, XR pili, doğrudan selefi iPhone 8 Plus'tan bir buçuk saate kadar daha uzun süre dayanıyor.

<span class="mw-page-title-main">Google Nest</span>

Google Nest daha önce Nest Labs adıyla bilinen bir Google LLC markasıdır. Ev otomasyonu sistemleri, akıllı hoparlörler, akıllı ekranlar, akış cihazları, akıllı termostat, duman dedektörü, yönlendiriciler, güvenlik alarmı, akıllı kapı zili, kameralar ve akıllı kilitler dahil güvenlik sistemleri pazarlar.

<span class="mw-page-title-main">Akıllı hoparlör</span>

Akıllı hoparlör, entegre sanal asistan ve sesli kullanıcı arayüzü olan bir tür hoparlör ve sesli komut cihazıdır. Birkaç "sıcak kelime" yardımıyla etkileşimli eylemler ve serbest aktivasyon sunar. Bazı akıllı hoparlörler, ev otomasyonu cihazlarını kontrol eder, Wi-Fi, Bluetooth ve diğer protokol standartlarını kullanan akıllı cihaz olarak da hareket edebilir.

<span class="mw-page-title-main">Programlanabilir termostat</span>

Programlanabilir termostat termostat türüdür. Bir dizi programlanmış ayara göre sıcaklığı ayarlamak için tasarlanmıştır. Programlanabilir termostatlar, gerileme termostatları veya saat termostatları olarak da bilinir.

<span class="mw-page-title-main">Akıllı kapı zili</span>

Akıllı kapı zili, internete bağlı bir kapı zilidir. Kapıya bir ziyaretçi geldiğinde ev sahibinin akıllı telefonunu veya diğer elektronik cihazını bilgilendirir. Ziyaretçi kapı zili düğmesine bastığında veya kapı zili yerleşik hareket sensörü ile bir ziyaretçiyi algıladığında etkinleşir.

<span class="mw-page-title-main">Ev otomasyonu</span>

Ev otomasyonu veya akıllı ev, evler için olan bina otomasyonlarından biridir. Son yılların gelişen teknolojisi olarak kabul edilir. Bir ev otomasyon sistemi; aydınlatma, iklim, eğlence sistemleri gibi ev özelliklerini izler veya kontrol eder. Ayrıca erişim kontrolü ve alarm sistemleri gibi ev güvenliğini de içerebilir. Yapı mühendisliği ve inşaat mühendisliği için son yıllarda önemli olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">HarmonyOS</span> Huawei tarafından geliştirilen işletim sistemi

HarmonyOS (HMOS), Çin merkezli teknoloji şirketi Huawei Technologies Co. Ltd. kısa adıyla Huawei tarafından nesnelerin interneti (IoT) ve akıllı cihazlar için geliştirilen işletim sistemidir. İşletim sisteminin HarmonyOS 2.0 akıllı telefon sürümü, Android 10'un açık kaynak kodları üzerine inşa edildi. Akıllı telefonlar ve IoT cihazları içinse LiteOS tabanlıdır. Huawei AppGallery'den akıllı telefonlara ve tabletlere yüklenebilen uygulamalar da dahil olmak üzere çeşitli uygulama biçimlerini destekler. HarmonyOS, Huawei'nin tescilli mikro çekirdek mimarisi üzerinde çalışır ve Linux çekirdek alt sistemi ile EMUI'den AOSP kodları kullanır. Ek olarak işletim sistemi, Ark Derleyici aracılığıyla Huawei Mobil Hizmetleri bulunan cihazlarda yerel HarmonyOS uygulamalarını destekler.

iPad Air (4. nesil)

iPad Air 4 Apple tarafından tasarlanan, geliştirilen ve pazarlanan dördüncü nesil iPad Air tablet bilgisayardır. iPad Air 'in yerini aldı. 15 Eylül 2020'de duyuruldu. Ön siparişler 16 Ekim 2020'de başladı ve bir hafta sonra 23 Ekim 2020'de sevkiyat başladı. 2022 yılında cihazın ardılı iPad Air sunuldu. Cihaz, 11 inç iPad Pro tasarımına çok benziyor. iPad Pro serisine özel olan çeşitli özelliklere sahiptir. iPad Magic Keyboard, Smart Keyboard Folio ve ikinci nesil Apple Pencil desteği ile geldi. Beş renkte mevcuttur: Uzay Grisi, Gümüş, Gül Altın, Yeşil ve Gök Mavisi.

<span class="mw-page-title-main">Samsung Galaxy SmartTag</span>

Samsung Galaxy SmartTag Samsung tarafından geliştirilen bir izleme sistemi'dir. Cihaz, kullanıcının bir uygulama aracılığıyla bağlı olduğu nesneyi bulmasını sağlamak için Bluetooth LE özelliği kullanır. Cihaz, 14 Ocak 2021'de Samsung'un Galaxy Unpacked etkinliğinde duyuruldu.