İçeriğe atla

Ah (Gel De İçme) / Ölüyorum Kederimden

Ah (Gel De İçme) / Ölüyorum Kederimden
Müslüm Gürses
Yayımlanma1975
TarzArabesk
Süre9:21
DilTürkçe
ŞirketHülya Plak
YönetmenMustafa Sayan (?)
YapımcıMustafa Diker (?)
Müslüm Gürses kronolojisi
Kaderde Varmış Ayrılmak / Kaderimin Zulmü
(1975)
Ah (Gel De İçme) / Ölüyorum Kederimden
(1975)
Mimar / Of Yarap
(1977)

Ah (Gel De İçme) / Ölüyorum Kederimden bir Müslüm Gürses 45'lik plağıdır. 1975 yılında Hülya Plak firması etiketiyle piyasaya sunulmuştur. "Ölüyorum Kederimden" şarkısı bir Müslüm Gürses klasiği haline gelmiştir.

Şarkı listesi

# Şarkı Söz Müzik Süre
1Ah (Gel De İçme)Mustafa SayanMustafa Sayan5:31
2Ölüyorum KederimdenMustafa SayanMustafa Sayan3:50

Albüme ait diğer bilgiler

  • Bu plakta bulunan "Ah (Gel De İçme)" şarkısının haklarını Esen Müzik almış ve 2016'da Son Dileğim isimli toplama albümde yayımlamıştır.
  • "Ölüyorum Kederimden" şarkısı daha sonra 1980'de Emre Plak firması tarafından yayımlanan Esrarlı Gözler, 1998'de Elenor Müzik firması tarafından Müslüm Gürses Klasikleri, 2002'de Universal Müzik firması tarafından yayımlanan Açık Hava Konserleri 1 albümlerinde Gürses'in tekrar seslendirdiği farklı versiyonları yer almıştır.

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Müslüm Gürses</span> Türk şarkıcı ve oyuncu (1953–2013)

Müslüm Gürses ya da doğum adıyla Müslüm Akbaş, Türk arabesk ve halk müziği sanatçısı, besteci, söz yazarı ve oyuncu. Dünya'da "Father of Arabesque", Türkiye'de ise "Arabeskin Babası" ve "Müslüm Baba" olarak tanınmaktadır.

<i>Esrarlı Gözler</i> 1980 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Esrarlı Gözler Müslüm Gürses'in 14 Temmuz 1980'de Emre Plak firmasından uzunçalar olarak çıkardığı albümdür. Emre Plak sonraki yıllarda bu albümü yeniden basmıştır. Türkiye ve Almanya başta olmak üzere tüm dünyaya arabesk tarz müziği tanıtan ve sevdiren en marjinal albümlerden birisidir. Albümdeki bütün müziklerde Mustafa Sayan imzası vardır.

<i>Küskünüm</i> (albüm) 1986 yılında Bayar Müzikten çıkarılan Müslüm Gürses albümü

Küskünüm, 24 Haziran 1986'da Bayar Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan ayrıca Müslüm Gürses'in Bayar Müzik etiketiyle yayımlanan ilk stüdyo albümüdür. Bu albüm Türkiye'de tüm zamanların en çok satan albümüdür. Albüm sadece yasal olarak en az 12 milyondan fazla satmıştır. Albümde yer alan şarkıların hepsi Müslüm Gürses klasiği haline gelmiştir. Albümün bütün müziklerinde Burhan Bayar imzası bulunmaktadır.

Mustafa Sayan, Türk söz yazarı, besteci, orkestra şefi, keman virtiözü ve şarkı yorumcusudur.

<i>Aldatılanlar</i> 1988 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Aldatılanlar, Müslüm Gürses`in 1989 yılında Özbir Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan albümüdür. Bu albüm, Yavuz Taner'in yönettiği son Müslüm Gürses albümü olarak bilinmektedir.

<i>Kaybolan Günler / Yarap Al Canımı</i> Müslüm Gürsesin 1973 yılında çıkan 45liği

Kaybolan Günler / Yarab Al Canımı, bir Müslüm Gürses 45'lik plağıdır. 24 Nisan 1973 yılında Hülya Plak firması etiketiyle piyasaya sunulmuştur.

<i>Adam Mı Oldun / Bal Mısın Şeker Misin</i> Müslüm Gürses 45liği

Adam Mı Oldun / Bal Mısın Şeker Misin, bir Müslüm Gürses 45'lik plağıdır. 1971 yılında Hülya Plak firması etiketiyle piyasaya sunulmuştur. Bu plakta yer alan Bal Mısın Şeker Misin şarkısının hakları Esen Müzik tarafından alınmış ve 2016'da dijital platformlarda yayımlanan Son Dileğim adlı toplama albümde piyasaya sunulmuştur.

<i>Sen Neredesin Ben Neredeyim</i> 1991 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Sen Neredesin Ben Neredeyim, Müslüm Gürses'in 8 Temmuz 1991'de Bayar Müzik etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür. Albümde, güftesi ve bestesi Şekip Ayhan Özışık'a ait Rüzgar Söylüyor şarkısı da bu albümde yer almıştır.

<i>İsyankar Filminin Unutulmaz Şarkıları</i> 1979 yılında çıkan Müslüm Gürses EPsi

İsyankar Filminin Unutulmaz Şarkıları, Müslüm Gürses'in Temmuz 1979'da Saner Plak firması etiketiyle piyasaya sunulan EP'sidir. Bu albüm, Gürses'in hayattayken yayımlanan tek EP'sidir.

<i>Bir Fırtına Kopacak</i> 1989 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Bir Fırtına Kopacak, Müslüm Gürses'in 17 Mart 1989'da Akdeniz Plak firması etiketiyle yayımlanan stüdyo albümüdür. Albüme ismini veren Bir Fırtına Kopacak şarkısı Türkiye'de arabesk müziğinin en ağır şarkılarından olarak bilinmektedir.

<i>Talihsizler</i> 1987 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Talihsizler, Müslüm Gürses'in 1987 yılında Elenor Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür.

<i>Maziden Bir Demet</i> 1988 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Maziden Bir Demet Müslüm Gürses'in Ağustos 1988'de Sedef Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür. Bu albümde Gürses, Çın Çın Plak firması etiketiyle yayımlanan Müslüm Gürses 1 ve Müslüm Gürses 3 - Hani Söz Vermiştin albümlerinde yer alan şarkıları tekrar seslendirmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Müslüm Gürses'in ölümünden sonra yayımlanan şarkıları listesi</span> Müslüm Gürsesin ölümünden sonra yayımlanan şarkıları

Müslüm Gürses'in ölümünden sonra Elenor Müzik firmasından 32, Kadırga Müzik firmasından 17, Topkapı Plak firmasından 2, Bayar Müzik firmasından 1, Seyhan Müzik firmasından da 1 tane olmak üzere Gürses hayattayken resmî olarak yayımlanmamış toplam 53 adet şarkısı yayımlanmıştır.

<i>Dünden Bugüne Anılarımla</i> 1987 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Dünden Bugüne Anılarımla, Müslüm Gürses'in 1987 yılında Sarp Plak müzik firması etikeyiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür. Bu albüm, Gürses'in Sarp Plak etiketiyle yayımlanan ilk albümüdür. Albüm ilanında "Dünden Bugüne Anılarımla - Haydar Haydar" albümü olarak da bahsedilmiştir.

<i>Anlatamadım</i> 1983 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Anlatamadım, Müslüm Gürses'in 14 Mart 1983'te Kale Plak firması etiketiyle piyasaya sunulan albümdür. Albümün her bir şarkısı Müslüm Gürses klasiği haline gelmiştir. Albüm Gürses'in en çok satan albümlerinden olduğu söylenmekle birlikte Gürses bu albümüyle yaklaşık 1 yıl listelerde kalarak rekor kırmıştır.

<i>Dünya Ne Hale Gelmiş / İsyankar</i> 1978 yılında çıkan Müslüm Gürses 45liği

Dünya Ne Hale Gelmiş / İsyankâr, Müslüm Gürses'in 10 Nisan 1978'de çıktığı söylenen, Çınçın Plak firması etiketiyle piyasaya sunulan 45'lik plağıdır.

<i>Mutlu Ol Yeter</i> (Müslüm Gürses albümü) 1981 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Mutlu Ol Yeter, Müslüm Gürses'in 23 Aralık 1981'de piyasaya sunulduğu söylenen, Modern Plak etiketiyle de yayımlanan ilk ve tek stüdyo albümüdür. Albümde yer alan birçok şarkıda Burhan Bayar ve Orhan Akdeniz'in imzası bulunmaktadır. Gürses'in bu albümle damga vurduğu söylenmekle birlikte, albüme ismini veren şarkı Mutlu Ol Yeter ve arabesk müziğinin önemli şarkılarından olan İtirazım Var isimleriyle de Gürses'in filmleri yayımlanmıştır.

<i>Benim Kaderim / Arkadaş Kurbanıyım</i> 1990 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Benim Kaderim / Arkadaş Kurbanıyım, Müslüm Gürses’in 14 Kasım 1990'da Uğur Plak etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür. Gürses'in Uğur Plak firması etiketiyle yayımlanan ilk albümüdür. Albümdeki bütün müziklerde Uğur Bayar imzası vardır.

Izdırap Yükümdür / Sahte Aşkına Elveda, Müslüm Gürses'in ölümünden sonra yayımlanan dördüncü stüdyo albümüdür. Albümün bir 45'lik plak olduğu ve 1971 yılında "Bestefon Plak" için seslendirildiği söylendi. Albüm Topkapı Plak firması tarafından Ağustos 2020'de dijital platformlarda piyasaya sunuldu.

<i>Mahzun (Bir Şişe Bir Boş Kadeh) / Ümit Ver Artık</i> Müslüm Gürses 45liği

Mahzun / Ümit Ver Artık, bir Müslüm Gürses 45'lik plağıdır. 1974 yılında Hülya Plak firması etiketiyle piyasaya sunulmuştur.