Atatürk Havalimanı veya eski adıyla Yeşilköy Havaalanı, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda bulunan uluslararası havalimanıydı. 1900'lerin başında Türkiye'de ilk hava ulaşımının başlatıldığı yer olan Yeşilköy Havalimanı, 1953 yılında uluslararası hava trafiğine açılmıştır. 29 Temmuz 1985 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün soyadı dönemin Cumhurbaşkanı Kenan Evren tarafından havalimanına verilmiştir.
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, Pendik ilçesi sınırlarında inşa edilen İstanbul'un 2. havalimanı. Havalimanı ismini, dünyanın ilk kadın savaş pilotu ve Türkiye'nin ilk kadın pilotu olan Sabiha Gökçen'den almıştır. Havalimanının temeli Şubat 1998 tarihinde atılmış, Ocak 2001 tarihinde bitirilen havalimanı toplam 550 milyon dolara mal olmuştur.
Tokat Havalimanı 1987 yılında yapımına başlanılan ilk olarak 1995 yılında Tokat'ta hizmete açılan, 2018 yılında eski havalimanının kuzeydoğusunda inşası başlanarak 25 Mart 2022 tarihinde tekrar hizmete açılan bir havalimanıdır.
Havaalanı, hava meydanı veya havalimanı; hava araçlarının kalkması ve inmesi için özel olarak hazırlanmış, hava araçlarının bakım ve diğer ihtiyaçlarının karşılanmasına, yolcu ve yük alınmasına ve verilmesine ilişkin tesisleri bünyesinde bulunduran yerlerdir.
Samsun Çarşamba Havalimanı Samsun'un Çarşamba ilçesinde yer alan sivil kategorideki havalimanıdır. 1994-1998 yılları arasında inşa edilip, 15 Aralık 1998'de Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Başbakan Mesut Yılmaz tarafından resmi açılışı yapılmıştır. Havalimanındaki ilk seferler ise 11 Ocak 1999 tarihinde düzenlenmiştir. Havalimanının pisti beton olup, uzunluğu 3.000 metredir.
Malatya Havalimanı, Malatya il sınırları içinde olup, Sivil-Askeri kategoridedir. 1941 yılında hizmete girmiştir, şehre uzaklığı 34 km olup, kuzey konumda kurulmuştur. 03R/21L ve 03L/21R pistlerinin boyutu 3350x45 metre dayanımı LCN 50 değerindedir. Pistin kaplama cinsi asfalttır. Pist yaklaşma ışıkları X(CAT-1)dır. Muharip Hava Kuvveti Komutanlığına bağlı 7. Ana Jet Üssü de burada bulunmaktadır.
Elazığ Havalimanı, yapımına 1938 yılında başlanmış, 1940 yılında askerî amaçlar için hizmete başlamış ve 1960 yılında sivil kullanıma açılmış olup, Türkiye'nin ilk sivil havalimanlarından olma özelliği taşımaktadır (2.). Meydanın, 1 adet 1720x32 m ebadında, 13/31 numaralı eski pisti, 1 adet 3000x45 07/25 yönünde yeni pisti, 231x24m ebadında taksirut ve 20.000 m², 7 Uçak kapasiteli, apronu mevcuttur.
Azami kalkış ağırlığı (MTOW) veya azami brüt kalkış ağırlığı (MGTOW) veya azami kalkış kütlesi (MTOM), yapısal veya diğer sınırlamalar nedeniyle pilotun kalkış yapmasına izin verilen en yüksek ağırlıktır.
Altay Havalimanı, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Altay Şehri'nde bulunan havalimanı.
Erzurum Havalimanı, sivil kategoride olup, Erzurum ili Aziziye ilçesi sınırları içindedir. Devlet Hava Meydanları İşletmesi yönetimindedir.
Kastamonu Uzunyazı Havalimanı, Türkiye'nin Kastamonu şehrinde bir havalimanıdır. Belli tadilat ve yenileme çalışmalarından sonra Temmuz 2013'te açıldı. Havalimanının yenilenmesi için 110 milyon TL harcanmıştır. Uzunyazı Havalimanı bölgenin en büyük havalimanıdır.
Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı, Ağrı ilinde bulunan sivil bir havalimanı.
Sivas Nuri Demirağ Havalimanı, askeri amaçlı kullanılmak üzere 1957 yılında hava trafiğine açılmış, 1990 yılında DHMİ tarafından inşa edilen 2217 m²'lik Terminal binasında sivil hava trafiğine hizmet vermeye başlamıştır.
İstanbul Havalimanı, Türkiye'nin İstanbul şehrinde hizmet veren 2022 ve 2023 yıllarında Avrupa'nın en çok uçuş yapılan uluslararası havalimanıdır.
Ordu-Giresun Havalimanı, Ordu'nun Gülyalı ilçesi ile Giresun'un Piraziz ilçeleri arasında inşa edilmiş sivil kategorideki uluslararası havalimanıdır. 22 Mayıs 2015'te hizmete girmiştir. Türkiye'de ve Avrupa'da deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanıdır. Yılda 3 milyon yolcu taşıma kapasitesine sahiptir.
Bursa Yunuseli Havalimanı ya da Yunuseli Meydanı, Bursa şehir merkezinde bulunan bir havalimanı/iniş şerididir. 2001'e kadar sivil havacılığa açık olan havalimanı 2001-2017 yılları arası Askeri hizmette kullanılmıştır. 1 Şubat 2017'de tekrar sivil havacılığa açılmıştır. Ayrıca Türkiye'nin ilk iniş şerididir.
Zarafşan Havalimanı ; Zarafşan, Nevai ili, Özbekistan'da bulunan ve Zarafşan şehrine hizmet veren bir havalimanıdır. Ülkedeki uluslararası olmayan tek sivil havalimanıdır.
Edward Bodden Havaalanı, Little Cayman Havaalanı olarak da bilinen, Cayman Adaları'ndan biri olan Little Cayman'ın güneybatı tarafında bir havaalanıdır.
Aberporth Havalimanı ; Aberporth, Ceredigion, Galler'in güneybatısında yer almaktadır. Havaalanı iç hat uçuşları için Batı Galler Havalimanı olarak geliştirilmektedir. Aynı zamanda 'drone' olarak bilinen sivil ve askeri insansız hava araçlarının (İHA) konuşlandırılması için bir merkez olarak geliştirilmektedir. Havalimanı, 2008 yılında pist uzunluğunu 945 metreden 1.257 metreye uzatan büyük iyileştirilmelerden geçti.
Nottingham Havalimanı veya Nottingham City Havalimanı olarak bilinen havalimanı Tollerton, Nottinghamshire, İngiltere'dedir. Nottingham City Şehir Merkezi'nin 3 deniz mili güneydoğusunda yer alır ve at Trent Köprüsü'ndeki A52 ve A606'da yön tabelası bulunur. Bu sebeble havalimanı, Birleşik Krallık'ta bir şehir merkezine en yakın havalimanlarından birisidir. Havaalanı özel havacılık, iş havacılığı ve uçuş eğitimi için donatılmıştır.