
Bangladeş, resmî olarak Bangladeş Halk Cumhuriyeti, Güney Asya'da bir ülkedir. Myanmar ile Hindistan sınır komşusudur. Bangladeş'in anlamı "Bengal'in ülkesi" olup resmî dili Bengalcedir. Nüfusun %91'i Müslüman, resmî dini İslam'dır. Geri kalan kısmı çoğunlukla Hindu'dur. Budizm ve Hrıstiyanlık ülkedeki diğer yaygın dinlerdir.

Bangabandhu Şeyh Muciburrahman, Bangladeş'in ilk cumhurbaşkanı ve 2. başbakanıydı.

Begüm Halide Ziya Bangladeş'in Mart 1991-Mart 1996 ve Haziran 2001-Ekim 2006 tarihleri arasında görev yapan ilk kadın başbakanıdır. Ayrıca Benazir Butto'dan sonra islam dünyasındaki ikinci kadın başbakandı. Bangladeş'in eski cumhurbaşkanı Ziaur Rahman'ın dul eşidir. 1978'de merhum kocası tarafından kurulan Bangladeş Milliyetçi Partisi'nin (BNP) 1984'ten beri başkanı ve lideridir.

Muhammed Zillurrahman, eski Bangladeş devlet başkanı ve Avami üst düzey Başkanlık heyeti üyesi. Bangladeş Seçim Komisyonu tarafından 11 Şubat 2009'da Avami parlamento seçimlerinde sandalyelerin büyük çoğunluğu kazanmasından bu yana cumhurbaşkanlığı seçimlerinde on dokuzuncu devlet başkanı ilan edildi ve 12 Şubat 2009 tarihinde göreve başladı.

İsmet Ara Sadique, Bangladeşli siyasetçi ve bakan.
Şeyh Md Abdullah, 2019'dan 2020'deki ölümüne kadar Diyanet İşleri Bakanı olarak görev yapan Bangladeşli politikacı ve avukat. Ocak 2019'da Dördüncü Şeyh Hasina Kabinesi'ne bakan olarak atandı.
SK. Md. Nurul Haque Bangladeş Awami Ligi politikacısı ve Khulna-6 Parlamentosu üyesi.
AKM Amanul İslam Chowdhury, Bangladeşli hükûmet danışmanı. İletişim, Su Kaynakları ve Enerji, Enerji ve Maden Kaynakları Bakanlığı bakanlıklarından sorumlu Latifur Rahman Kabinesi'nde görev yaptı.
Azizur Rahman, Bangladeş Avami Birliği politikacısı ve Maulvibazar-3 Parlamentosu'nun eski üyesidir.

Sahara Khatun, Bangladeşli kadın siyasetçi ve bakan.
Samsuddin Ahmed, Bangladeşli siyasetçi.
Toabur Rahim, Bangladeşli siyasetçi. Bangladeş Avami Birliği partisinden Bangladeş Parlamentosu'nda Sylhet şehri 14. bölgeyi temsil etti.
Md. Akabbar Hossain, Bangladeş Avami Birliği üyesi siyasetçiydi. Dört dönem üst üste Tangail-7 seçim bölgesinden Bangladeş Ulusal Meclisi'ne delege olarak girdi.
Raisuddin Ahmed, Bangladeşli kriketçi, spor yöneticisi ve iş adamı.
Meraj Uddin Mollah, Bangladeşli siyasetçi. Bangladeş Avami Birliği'nden Rajshahi-3 seçim bölgesi'nden Bangladeş Ulusal Meclisi'ne delege olarak girdi.

Ziauddin Ahmed Bablu, Bangladeşli siyasetçi.

Syeda Sacide Chowdhury, Bangladeşli kadın siyasetçi. Faridpur-2 seçim bölgesini temsilen 2008, 2014 ve 2018'deki seçimlerde üç dönem Bangladeş Ulusal Meclisi'ne girdi. Üst üste üç dönem meclise girmesi nedeniyle 12 Şubat 2019'da Bangladeş Parlamentosu Meclis Başkan Yardımcısı oldu. Öncesinde Bangladeş Çevre ve Orman Bakanı olarak görev yapmıştı. Hizmetlerinden ötürü 2010 Yılında Bangladeş Hükûmeti tarafından Bağımsızlık Günü Ödülü'ne layık görüldü.
Şah Muazzam Hüseyin, Bangladeşli siyasetçi.

Rıza Ali, Bangladeşli siyasetçi.

A. K. M. Shahjahan Kamal, Bangladeşli siyasetçi.