İçeriğe atla

Adnan Kasman

Adnan Kasman

Adnan Kasman, Türk akademisyendir.[1]

Eğitimi ve kariyeri

Lisans eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'nde 1991 yılında birincilikle tamamlamıştır. İlk yüksek lisans derecesini Uygulamalı Ekonomi alanında Western Michigan Üniversitesi'nden 1994 yılında almıştır. Ardından ikinci yüksek lisans ve doktora derecelerini Ekonomi alanında sırasıyla 1997 ve 1999 yıllarında Vanderbilt Üniversitesi'nden almıştır.[2][3]

Vanderbilt Üniversitesi'nde önce Öğretim Görevlisi, 1999-2002 yılları arasında ise Misafir Öğretim Üyesi olarak çalışmıştır.[2] Prof. Dr. Adnan Kasman; İşletme Fakültesi İktisat Bölümü bünyesinde 2002 yılında Yardımcı Doçent, 2005 yılında Doçent, 2010 yılında ise Profesör unvanını almıştır. 2011 yılında Kaliforniya Üniversitesi'nde kısa bir süre Misafir Araştırmacı olarak bulunduktan sonra yine DEÜ İşletme Fakültesi'nde ders vermiş[2] ve İktisat Teorisi Anabilim Dalı Başkanlığı, Bilgi Yönetimi Anabilim Dalı Başkanlığı, DEÜ Girişimcilik, İşletme ve Ekonomi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü[3] ve 2016-2017 yılları arasında DEÜ Rektörlüğü[4] görevlerini yürütmüştür. Farklı zamanlarda İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde de dersler vermiştir. Finansal Ekonomi, Bankacılık ve Ekonometri alanlarında çalışan Prof. Dr. Adnan Kasman; TÜBİTAK projelerinde yürütücü ve araştırmacı olarak görev almış,[3] ulusal ve uluslararası dergilerde hakemlik yapmış,[3] çoğu uluslararası atıf endekslerince taranan dergilerde 70'in üzerinde makale yayınlamış,[3] yüksek lisans ve doktora tezleri yönetmiştir.[3] Yayınlanmış makalelerine sıklıkla atıf yapılmıştır.[2][5] Şubat 2020-Temmuz 2023 döneminde Adnan Menderes Üniversitesi, Aydın İktisat Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak çalışmıştır.[1] Şu anda akademik çalışmalarını Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde sürdürmektedir.[6]

Kaynakça

  1. ^ a b "DEÜ Araştırma Bilgi Sistemi". 10 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ a b c d "DEÜ Personel Bilgi Sayfası". 27 Nisan 2004 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ a b c d e f "YÖK Akademik Sayıfası". 11 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ "Dokuz Eylül Üniversitesi-Vikipedi". 15 Aralık 2005 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  5. ^ "Google Akademik". 10 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2021. 
  6. ^ "DEÜ akademik bilgi sayfası". 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Dokuz Eylül Üniversitesi</span> İzmirde kurulu devlet üniversitesi

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), İzmir'de bulunan bir devlet üniversitesi. Türkiye’nin önde gelen köklü yükseköğretim kurumlarından biridir. 20 Temmuz 1982 tarihinde kuruldu. Üniversitede 10 enstitü, 18 fakülte, 2 yüksekokul, 1 konservatuvar, 6 meslek yüksekokulu, 2'si uygulama ve araştırma hastanesi olmak üzere 49 uygulama ve araştırma merkezi vardır. Üniversite 2023 yılı “Sürdürülebilirlik” listesinde Türkiye'deki devlet üniversiteleri sıralamasında 4'üncü olurken; genel sıralamada dünyada 451-500 aralığında yer aldı.

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi</span>

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, İstanbul Üniversitesi'ne bağlı, 1979'da Siyasal Bilimler Fakültesi adı altında eğitim vermeye başlayan bir fakülte.

<span class="mw-page-title-main">Mustafa Aysan</span>

Mustafa Aydın Aysan, Türk ekonomist.

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi</span>

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi, Türkiye'de ismi İktisat Fakültesi olan ilk öğretim kuruluşudur. Ülkede tarihi 1453 yılına dayanan en eski ve en büyük öğretim kurumu olan İstanbul Üniversitesi bünyesinde yer alan İktisat Fakültesi, 14 Aralık 1936 tarihinde kurulmuştur. Fakülte; İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü'nde bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Coşkun Can Aktan</span> Türk Akademisyen

Coşkun Can Aktan, Türk akademisyen. Sosyal bilimlerin muhtelif alanlarındaki eserleri ile tanınmış bilim insanı. Sosyal Bilimler Araştırmaları Derneği (SOBİAD) kurucusu ve Onursal Yönetim Kurulu Başkanı. Halen kurucusu olduğu Hukuk ve İktisat Araştırmaları Merkezi'nin başkanlığını yürütüyor.

Ali Atıf Bir, Türk iletişim profesörü, pazarlamacı, reklamcı, marka temsilcisi, halkla ilişkiler danışmanı, satış ve araştırma danışmanı, köşe yazarı, yayıncı, İşletme ve İletişim Bilimleri Enstitüsü kurucusudur.

<span class="mw-page-title-main">Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi</span>

Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, iktisat, işletme, siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümlerini kapsayacak şekilde 1957 yılında kurulmuş fakülte. Bu bölümlere 1986 yılında öğretime başlayan Uluslararası İlişkiler Bölümü, dahil olmuştur. Öğrencilerini ulusal ve uluslararası düzeyde ekonomi ve toplum yönetimi hakkında geliştirmeye çalışan fakültenin, yalnızca lisans programları değil, Avrasya Çalışmaları, Orta Doğu Çalışmaları, Avrupa Çalışmaları gibi yüksek lisans ve doktora programları mevcuttur. 2007 itibarıyla 85 öğretim görevlisi olan fakültenin, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nün genel prensibi olarak bütün programlarında eğitim dili İngilizcedir.

Aykut Kibritçioğlu, Türk iktisatçı, akademisyen.

<span class="mw-page-title-main">Özkul Çobanoğlu</span> Türk akademisyen, yazar, halkbilimci

Özkul Çobanoğlu, Türk akademisyen ve yazar.

Elif Çepni ,Türk akademisyen.

Seyit Sertçelik Türk akademisyen ve siyasetçi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı.

Hüseyin Mükerrem Hiç, İstanbul Üniversitesi iktisat profesörü ve 17. Dönem Milliyetçi Demokrasi Partisi Yozgat milletvekilidir.

<span class="mw-page-title-main">Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi</span> Ankarada bulunan bir devlet üniversitesi

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ), Ankara'nın altıncı devlet üniversitesi olarak 5 fakülte ve 5 enstitü ile kurulan bir devlet üniversitesidir.

<span class="mw-page-title-main">Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi Ve Kamu Yönetimi Bölümü</span>

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü, Türkiye'nin en köklü eğitim kurumlarından olan 1859 tarihinde eğitim hayatına başlayan Mekteb-i Mülkiye'nin Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında eğitilmiş mezunlar veren bölümüdür. Bölümün eski adı İdari Şube'dir, Mülkiye'nin kuruluşundan itibaren varlığına devam eden üç bölümün ilk kurulanıdır; bu yüzden Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin ilk çocuğu olarak da anılır. İnek Bayramı etkinliklerinde bölüm öğrencileri (Kamucular) Tellaklar ya da Abazalar lakaplarıyla anılmaktadır. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde 12 profesör, 12 doçent, 4 yardımcı doçent, 1 öğretim görevlisi ve doktor unvanını almış 8 araştırma görevlisi ile doktorasını yapmakta olan 15 araştırma görevlisi bulunmaktadır.

Adem Şahin, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi öğretim üyesi, genel sekreteri ve eski rektörü, Türk bilim insanı.

Emine Nur Günay Türk ekonomist ve siyasetçi.

Cumhur Ferman, Prof.Dr. ,-, Türk işletme muhasebesi uzmanı, akademisyen, üniversite idarecisi.

Ömer Torlak Türk akademisyen ve bürokrat.

Binhan Elif Yılmaz, Türk iktisatçı maliyeci.

Özgür Çengel, Türk akademisyen. İstanbul Galata Üniversitesi eski rektörüdür.