
2002 FIFA Dünya Kupası veya 2002 Dünya Kupası, finalleri 31 Mayıs ve 30 Haziran 2002 tarihleri arasında Güney Kore ve Japonya'da gerçekleşmiştir. Kupayı düzenleyen ülkeler FIFA tarafından Mayıs 1996'da seçilmiştir. İki ülkenin beraber düzenlediği ilk dünya kupasıdır. Ayrıca ilk kez Asya kıtasında düzenlenen bu Dünya Kupası'nı ilk kez finalde karşılaştığı Almanya'yı 2-0 yenen Brezilya kaldırmıştır. Kupada oynanan 64 karşılaşmanın yalnızca 16'sı berabere bitti. Bunlardan 3 maç uzatmaya giderken, 2 maçın sonucunu penaltılar belirledi. Kupa uzatmalarda altın gol sisteminin uygulandığı son turnuvadır.

Brezilya millî futbol takımı,, Brezilya'yı ulusal seviyede temsil eden erkek millî futbol takımıdır. Dünya'nın en başarılı millî futbol takımlarından biridir. Şu ana kadar yapılan bütün Dünya Kupalarına katılmış tek ülkedir. Katıldığı 21 Dünya Kupası'nda 5 şampiyonluğu vardır. Brezilya millî takımının lakabı "Seleçao" yani seçilmişlerdir. 2010 FIFA Dünya Kupası'nda çeyrek finalde Hollanda'ya 2-1 yenilerek elenmişlerdir. Bu yüzden Brezilya Futbol Konfederasyonu Dunga'yı görevinden almıştır. 2014 FIFA Dünya Kupası'nda Almanya karşısında uğradıkları 1-7'lik hezimet, ülke genelinde eylemlere neden olmuştur.
FIFA Dünya Kupası, uluslararası alanda futboldan sorumlu en üst düzey yönetim organı olan Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) üyesi ülkelerin erkek millî takımlarının katılabildiği uluslararası futbol turnuvası. 1930'daki ilk turnuvadan beri, II. Dünya Savaşı sebebiyle gerçekleştirilemeyen 1942 ve 1946 yılları dışında dört yılda bir düzenlenmektedir.

Almanya millî futbol takımı, Almanya'yı ulusal seviyede temsil eden futbol takımıdır. Futbolda dünyanın en başarılı millî takımları arasında yer alır. Almanya millî futbol takımı, Dünya Kupası'nı 4 kez kazanma başarısını göstermiştir. Ayrıca, 3 kez Avrupa Şampiyonası'nı kazanarak Avrupa'nın en güçlü takımlarından biri olmuştur.
Hollanda millî futbol takımı, Hollanda'yı ulusal seviyede temsil eden erkek millî futbol takımıdır. 1988'de Avrupa Futbol Şampiyonası'nı kazanan Hollanda millî takımının lakabı portakallardır. 3 kere FIFA Dünya Kupası finali oynadılar ve üçünü de kaybettiler.

Uruguay millî futbol takımı, lakabı La Celeste, uluslararası erkek futbolunda Uruguay'ı temsil eder ve Uruguay'da futbolun yönetim organı olan Uruguay Futbol Federasyonu tarafından yönetilir.
İran millî futbol takımı, İran'ı uluslararası arenada temsil eden futbol takımıdır. Kendi sahasındaki maçları 1970'te yapılan ve 100.000 kişilik olan Azadi Stadı'nda oynarlar.
Nijerya millî futbol takımı, Nijerya'yı uluslararası organizasyonlarda temsil eden futbol takımıdır. FIFA'nın 12 Haziran 2006'da açıkladığı Dünya Millî Futbol Takımları sıralamasında 11. sırada yer almıştır. 3 Kez Afrika Uluslar Kupası'nı kazanmışlar ve FIFA Dünya Kupası'nda 2 kez son 16'ya kalmışlardır.

2003 FIFA Konfederasyonlar Kupası 2003 yılının Haziran ayında Fransa'da düzenlendi. Fransa, 2001 FIFA Konfederasyonlar Kupası'nda olduğu gibi bu turnuvada da şampiyon oldu ve kupayı kazandı.

Senegal millî futbol takımı, Senegal'i uluslararası alanda temsil eden millî futbol takımı. Afrika'nın başarılı millî takımlarındandır. 2002 FIFA Dünya Kupası'nda Dünya Kupası tarihindeki ilk katılımını gerçekleştirmiştir. 2021 Afrika Uluslar Kupası'nda şampiyonluğa ulaşmıştır.
Emmanuel Sanon, Haiti ulusal takımı tarihinin en golcüsü olan eski futbolcu ve teknik direktör. 1974 FIFA Dünya Kupası'nda gösterdiği performans ile tanınmıştır.
Adidas tarafından Tricolore, Fransa'da 1998 FIFA Dünya Kupası'nın resmi maç topuydu. Finallerde kullanılması için ilk multi-renkli toptu. 1978'de ortaya çıkan klasik tango tasarımına dönen son dünya kupası topuydu. Mavi tasarım, 1998'de dünya kupasının ev sahipleri olan Fransız ulusal takımın renklerini temsil etmekti. Üç renkli bayraklar, hem de 1970 telstardan beri Avrupa'nın dışında imal edilen ilk Adidas dünya kupası maç toplarıydı.Ayrıca bu top, 2000 UEFA Kupası finalinde kullanılan maç topudur.

Tango España, Adidas tarafından İspanya'da 1982 FIFA Dünya Kupası'nın resmi maç topudur. Tango España'nın, suya dirençli kaliteli lastik kaplanan dikişleri vardır. Fakat bunlar çok dirençli değildi ve bazı oyunlar esnasında birkaç kez topu değiştirmek zorunda bırakırdı. Bu top, dünya kupasında kullanılması için üretilen en son hakiki deri toptu.

Tango Durlast Adidas tarafından üretilmiş, Arjantin'de yapılan 1978 FIFA Dünya Kupası'nın resmi maç topudur.
1998 FIFA Dünya Kupası finali, Brezilya ile Fransa millî takımları arasında yapılmıştır ve Fransa 3-0'lık skorla maçı kazanarak kupayı ilk defa kazanmıştır.

1974 FIFA Dünya Kupası finali, Batı Almanya ile Hollanda millî takımları arasında yapılmıştır ve Batı Almanya 2-1'lik skorla maçı kazanarak kupayı ikinci defa kazanmıştır.
1978 FIFA Dünya Kupası finali, 25 Haziran 1978'de, Arjantin'in başkenti Buenos Aires'teki Estadio Antonio Vespucio Liberti'de oynanan ve 1978 FIFA Dünya Kupası'nı kazanan takımın belirlendiği maç. Hollanda'yı, uzatmalarda 3-1 yenen Arjantin, kupanın sahibi oldu. Bu mağlubiyetle Hollanda, 1974'teki finalin ardından üst üste ikinci kez bir Dünya Kupası Finali'nde kaybetti.

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası finali, 1 Temmuz 2012 tarihinde Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bulunan Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası final maçı. Maç Portekiz'i eleyen İspanya ve Almanya'yı eleyen İtalya arasında oynandı. Bir önceki turnuvanın şampiyonu olan İspanya unvanını korumak, İtalya ise kırkdört yıl aradan sonra tekrar kupaya sahip olmak için mücadele etti. 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası ve 2010 FIFA Dünya Kupası şampiyonu olan İspanya bu maçı da kazanarak arka arkaya üç büyük uluslararası turnuvada şampiyonluğa ulaşan ilk millî takım oldu. Ayrıca bu final şampiyona tarihinde aynı grupta yer alan takımların finalde karşı karşıya geldiği dördüncü şampiyona finalidir. Bu durum daha önce 1988, 1996 ve 2004'te yaşanmıştı.

Adidas Cafusa, Adidas'ın 2013 FIFA Konfederasyonlar Kupası için özel olarak tasarladığı futbol topudur. 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda kullanılan Tango 12'yi tasarlayan ekip tarafından hazırlanmıştır. Top ismini Brezilya ile özdeşleşen "Carnaval" (Karnaval), "Futebol" (Futbol) ve "Samba" kelimelerinin ilk iki harflerinin birleşiminden almıştır.

2014 FIFA Dünya Kupası finali, 13 Temmuz 2014 tarihinde Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrindeki Maracanã Stadyumu'nda, Almanya ile Arjantin takımları arasında 2014 FIFA Dünya Kupası kazananını belirlemek için oynanan futbol maçıdır. Bu maç, 1986 ve 1990 yıllarındaki finallerin ardından, iki millî takım arasında oynanan 3. final maçı oldu. Almanya, maçın uzatma bölümünde bulduğu golle maçı 1-0 kazandı ve kupanın sahibi oldu.