İçeriğe atla

Adem Yavuz Arslan

Adem Yavuz Arslan
Doğum1972
Silifke
MeslekFotoğrafçı, foto muhabiri, gazeteci, yazar

Adem Yavuz Arslan (d. 1972, Silifke), Türk gazeteci, yazar, foto muhabiri.

Adem Yavuz Arslan 1972 yılında Silifke'de doğdu. Adını doğduğu gün öldürülen gazeteci Adem Yavuz'dan aldı. İlk, orta ve lise öğrenimini Silifke'de tamamladıktan sonra Ege Üniversitesi iletişim fakültesine başladı. Gazeteciliğe İzmir'de polis-adliye muhabirliğinden giriş yaptı. 1998'de İstanbul'a, 2000'de dil eğitimi için Londra'ya, 2008'de ise Ankara'ya taşındı. Foto muhabirliği, savaş muhabirliği gibi çeşitli alanlarda çalıştı. Bugün gazetesinde çalıştı, gazetenin Ankara, Washington temsilciliği gibi görevleri yürüttü. Aynı gazetede köşe yazarı, Bugün TV'de program yapımcısı ve moderatör olarak çalıştı. İlk kitabı Bi Ermeni Var adlı eseridir.[1]

2000 yılında çalıştığı Aksiyon dergisinde "Dikkat DNA'mızı Çalıyorlar" başlıklı çalışmasıyla Metin Göktepe Gazetecilik Ödülü'nü kazandı.[2][3]

Gülen hareketine üye olduğu ve 15 Temmuz darbe girişimiyle ilişkili olduğu iddiasıyla hakkındaki kovuşturmalar neticesinde Türkiye'den ayrıldı ve Washington'a yerleşti.[4]

Kaynakça

  1. ^ "Adem Yavuz Arslan". Dr.com. 13 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2020. 
  2. ^ "2000 - Ulucanlar'da öldürülen milli güreşçiyi anlatan habere birincilik". Metingoktepe.com. 7 Mart 2008. 23 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2020. 
  3. ^ @ademyarslan (3 Nisan 2018). "Bu arada o ödülü daha önce bende almıştım 'jandarmanın illegal dna bankası' haberiyle... Odatvciler çok üzülecek ama gazetecilik yaptık, yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz" (X gönderisi) – X vasıtasıyla. 
  4. ^ "Gündem Firari FETÖ'cü Adem Yavuz Arslan'dan bomba itiraf: Gülen'in haberi vardı". Yeniakit. 9 Şubat 2018. 14 Şubat 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2020. 

İlgili Araştırma Makaleleri

Gazetecilik, olayların, olguların, fikirlerin ve insanların etkileşimi üzerine toplumu en azından bir dereceye kadar doğru bilgilendiren raporların araştırılması, yayınlanması ve dağıtımıdır. Bir isim olarak gazetecilik mesleği, bilgi toplama yöntemleri ve editoryal edebi tarzlar için geçerlidir. Gazetecilik mesleğini yapan kişilere gazeteci denir.

<span class="mw-page-title-main">Emin Çölaşan</span> Türk gazeteci

Mustafa Emin Çölaşan, Türk gazeteci ve yazardır.

Meltem İnan, Türk gazeteci ve yazar.

<span class="mw-page-title-main">Tuğrul Eryılmaz</span> Türk gazeteci

Tuğrul Eryılmaz, gazeteci, yazar. En son, Radikal gazetesinin haftalık ilâvesi "Radikal İki"nin yayın yönetmeni olarak çalıştı.

<span class="mw-page-title-main">Yavuz Baydar</span> Türk gazeteci

Yavuz Baydar Türk gazeteci, medya eleştirmeni, müzik ve sinema yazarıdır.

Turan Yavuz, Türk gazeteci.

Saygı Öztürk, Türk araştırmacı gazeteci ve yazar.

Eleni Küreman, gazeteci, Türkiye basınının ilk kadın foto muhabiri, aynı zamanda Türkiye'nin ilk profesyonel Rum kadın fotoğrafçısıdır.

Faruk Bildirici, Türk gazeteci ve yazardır.

<span class="mw-page-title-main">Hikmet Feridun Es</span> Türk gazeteci ve gezgin

Hikmet Feridun Es, Türk gazeteci ve yazardır.

Kadri Gürsel,, Türk gazeteci ve yazar. Uluslararası Basın Enstitüsü'nün Türkiye ulusal komitesi başkanıdır.

Sedat Ergin Türk gazeteci ve yazar.

<span class="mw-page-title-main">Utku Çakırözer</span> Türk politikacı

Utku Çakırözer Türk siyasetçi, gazeteci ve bilgisayar mühendisi.

Çiğdem Toker, Türk gazeteci yazar ve hukukçu.

<span class="mw-page-title-main">Selahattin Sönmez</span>

Selahattin Sönmez, Türk gazeteci, fotoğrafçı, foto muhabiri, yazar.

Burak Kara, Türk gazeteci, foto muhabiri ve savaş muhabiridir.

Bülent Kılıç, Türk gazeteci ve foto muhabiri. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünü bitirdi. Evrensel ve BirGün gazetelerinde çalıştı. 2003 yılında AFP'de foto muhabiri olarak çalışmaya başladı. Gazeteciliğe yönelmesini şöyle anlatır: "Lise yıllarında Metin Göktepe’nin öldürülmesi beni bir hayli etkiledi ve gazeteci olmaya karar verdim. İlerleyen yıllarda ise fotoğraf çekmenin yazı yazmaktan daha etkili bir araç olduğunu düşünerek foto muhabirliğini tercih ettim. Evrensel gazetesinde muhabir olarak çalışırken boş zamanlarımı karanlık odada geçiriyor, fotoğraf merakımın altyapısını oluşturmaya çalışıyordum."

<span class="mw-page-title-main">Dmitri Muratov</span> Rus gazeteci ve televizyon sunucusu

Dmitri Andreyeviç Muratov, Rus gazeteci, Novaya Gazeta gazetesinin kurucusu ve genel yayın yönetmenidir. 2021 Nobel Barış Ödülü'nü, "demokrasinin ve kalıcı barışın ön koşulu olan ifade özgürlüğünü koruma çabaları" nedeniyle Maria Ressa ile birlikte aldı.

Özgen Acar, Türk gazetecidir.

Namık Durukan, Türk gazeteci ve muhabir.