
Sabancı Merkez Camii, Adana'nın Reşatbey semtinde, Merkez Park'ın güneyinde ve Seyhan Nehri'nin batı kıyısında 1998 yılında hizmete açılmış cami.

Bayezid Camii İstanbul'un Beyazıt semtinde Sultan II. Bayezid tarafından yaptırılmış bir cami.

Mustafa Paşa Camii Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp’te bulunan eski Osmanlı camiîdir.

Ahî Şerafeddin Camii veya halk arasında bilinen adıyla Arslanhane Camii; Ankara'nın Altındağ ilçesinde, Ankara Kalesi'nin güney ucunda bulunan 13. yüzyıla tarihlenen bir camidir.

Şahidi Camii, Muğla'nın Camikebir mahallesinde bulunan Osmanlı dönemine ait yapı.

Burmalı Mescid Camii, İstanbul'un Vefa semtinde bulunan camidir. Osmanlı Devleti'nin Mısır kadısı olan Emin Nureddin Osman tarafından cami girişindeki kitabeye göre 1540 yılında yaptırıldı. Minaresinin yivli görüntüsü nedeniyle "Burmalı" olarak anılmaktadır.

Erzurum Lala Mustafa Paşa Camii, Türkiye'de Erzurum İli merkez ilçesi Yakutiye'de Lala Mustafa Paşa tarafından yaptırılmış Erzurum ’daki ilk Osmanlı camisidir.

Derviş Ağa Camii, Türkiye'de Erzurum ili, Yakutiye ilçesinde bulunan tarihî bir camidir.

Ayaz Paşa Camii, Türkiye'de Erzurum İli, Yakutiye merkez ilçesinde bulunan tarihi bir camidir.

Narmanlı Camii, Türkiye'de Erzurum ili, Yakutiye ilçesinde bulunan tarihî bir camidir.

Boyahane Camii, Türkiye'de Erzurum ili, Yakutiye ilçesinde bulunan tarihî bir camidir.
Fatih Camii, adını bânîsi olan Fatih Sultan Mehmed'den alan, İzmir'in Foça ilçesinde bulunan camidir.

Kaptan İbrahim Ağa Camii, 1622 yılında Kaptan İbrahim Paşa tarafından İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde yaptırılmıştır.
Eskil Ulu Camii , Aksaray ilinin Eskil ilçesinde yer almaktadır. İlk inşa tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte cami üzerindeki bir kitabeden 1634 ya da 1734 yıllarında inşa edildiği tahmin edilmektedir. Bugünkü kesme taş minaresi Kemalpaşalı Mehmet Yüzüak tarafından 1963 yılında yaptırılmıştır.

Mardin Ulu Camii, Artuklular devri mimari örneklerinden, Mardin merkezde bulunan tarihi cami. Yapıldığında iki minaresi olan yapı, kesme taştan yapılmıştır. Cami kubbesi dıştan yivleme tekniği ile oluşturulan dilimli yapıdadır. Bu yapı stili daha sonra Mardin mimarisinde gelenek haline gelmiştir. Enine gelişen yapı, mihrap önü kubbelidir. Dikdörtgen biçimli avlusu caminin kuzeyinde bulunur.

Ermenek Ulu Camii, Türkiye'nin Karaman ilinin Ermenek ilçesinde yer alan bir camidir. Son cemaat yerinde, harime açılan kapının üstünde yer alan H. 702 tarihli kitabesine göre Karamanoğulları beylerinden Mahmud Bey tarafından yaptırılmıştır. Aynı kapının iç yüzündeki bir diğer kitabeye göre ise caminin son cemaat yerini H. 950 yılında İshak Bey'in oğlu Hacı Seydi Ali yaptırmıştır. 1713 ve 1906 yıllarında onarım görmüştür.
Aşağı Develi Ulu Camii, Türkiye'nin Kayseri ilinin Develi ilçesinde yer alan bir camidir. Kitabesine göre 1730 yılında Bây Ali tarafından yaptırılmıştır. 1769, 1844 ve 1900 yıllarında onarım görmüştür. Caminin minaresi, minare üzerindeki kitabeye göre 1870 yılında inşa edilmiştir.
Milas Ulu Camii, Türkiye'nin Muğla ilinin Milas ilçesinde yer alan bir camidir. Kitabesine göre, miladi 1364'te Emîr Ahmed Gazi Bey tarafından yaptırılmıştır. 1879,1912, 1980 2013 yılları arasında onarım görmüş son olarak 2022 yılı mayıs ayında başlayıp ağustos ayında biten 3 aylık süreçte çatı ve minare tahtaları değişmiş kubbe ve minarenin kurşunları yenilenmiştir.

Bor Ulu Camii, Türkiye'nin Niğde ilinin Bor ilçesinde yer alan bir camidir. Özgün mimarisini kısmen de olsa koruyarak günümüze ulaşan Bor'un en eski yapısıdır. Kitabesine göre Karamanoğlu Alaeddin Ali Bey'in oğlu Nâsüriddin Mehmet Bey'in hükümdarlığı zamanında Hacı Hoca tarafından H.813/M.1410-1411 yılında yaptırılmıştır.
Turhal Ulu Camii, Türkiye'nin Tokat ilinin Turhal ilçesinde yer alan bir camidir. Kitabesine göre H. 950 yılında İstanbul Emini İshak Efendi tarafından yaptırılmıştır. Harim kısmı ile minaresi dışında büyük ölçüde yenilenmiştir.