
Azerbaycan bayrağı hakkındaki ilk kararı Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti hükûmeti tarafından 1918'de alınmıştır. Buna göre; Azerbaycan bayrağı mavi gök rengi, kırmızı ve yeşil yatay şeritlerden oluşmuştur. Kırmızı zemin üzerinde beyaz renkte sağa bakan bir hilâl ve sekiz köşeli bir yıldız bulunmaktadır. Bayrak 1:2 boyuttadır.

Türkiye arması, pasaportlarda, kimlik kartlarında ve dış temsilciliklerde kullanılan sembol olan ay yıldızdır. Arma, Fransa arması ve diğer bazı ülkelerin armasında olduğu gibi yasal olarak düzenlenmemiştir, bu yüzden de facto olarak kullanılmaktadır. Kullanılan renkler ve bazen ay yıldızın baktığı yön farklılık gösterebilmektedir. Çeşitli devlet kurumlarında kırmızı zeminde beyaz ve kimlik kartlarında turkuaz zeminde kırmızı ay yıldız kullanılır. 1930'lardan başlayarak kullanılan eski nüfus cüzdanlarında beyaz zeminde kırmızı olarak sola bakan ay yıldız kullanılmıştır. Türk pasaportlarının kapağında altın sarısı ay yıldız bulunur. Elçilik girişlerindeki panolarda altın sarısı zemin üzerinde kırmızı ay yıldız vardır.

Acara arması, Acara Özerk Cumhuriyeti'nin resmî armasıdır. 2008 yılında Acara Yüksek Şurası tarafından kabul edilmiştir. Armanın kullanımı Acara Anayasası ve bazı özel yasalara göre düzenlenmektedir. Arma dalgalı bir çizgi ile ikiye ayrılmış durumdadır. Armanın orta kısmında Gürcistan armasında da bulunan, atının üstünde kılıcıyla bir ejderhayı öldürmekte olan Aziz George amblemi vardır. Üst kısımda yeşil zemin üzerinde bir kale, alt kısımda ise mavi zemin üzerinde üç adet sarı daire bulunmaktadır.

Özbekistan arması, 2 Temmuz 1992'de kabul edilmiştir. Özbekistan SSC armasına oldukça benzemektedir.

Gürcistan arması, Gürcistan devleti tarafından günümüzde kullanılan arma.

Abhazya bayrağı, 23 Temmuz 1992'de Sohum'da tek taraflı ilan edilmiş olan ve dünyada sayılı ülke tarafından tanınan Abhazya Cumhuriyeti'nin ulusal bayrağıdır.

Angola arması, Afrika ülkesi Angola tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır.

Ekvator Ginesi bayrağı ilk olarak 12 Ekim 1968 yılında göndere çekilmiş, 1973 ile 1979 arası kullanılan farklı armalı bayraktan sonra 21 Ağustos 1979 tarihinde günümüzdeki hâli ile yeniden ülkenin resmî bayrağı yapılarak kullanılmaya başlanmıştır.

Orta Afrika Cumhuriyeti arması, Afrika ülkesi Orta Afrika Cumhuriyeti'nin resmî olarak kullandığı armadır. Ülkenin bağımsızlığını kazandığı 1960 yılından üç yıl sonra kabul edilerek resmî arma olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Nijerya arması, Afrika ülkesi Nijerya tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır. Arma 20 Mayıs 1960 tarihinde Birleşik Krallık kraliçesi II. Elizabeth tarafından kullanıma verilmiştir.

Mozambik arması, Afrika ülkesi Mozambik tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır.

Lesotho arması, Afrika ülkesi Lesotho tarafından resmî olarak kullanılan armadır.

Yeşil Burun arması, Afrika ülkesi Yeşil Burun Adaları tarafından resmî olarak kullanılan devlet armasıdır.
Cezayir arması, Afrika ülkesi Cezayir tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır.

Komorlar arması, Afrika ülkesi Komorlar tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır.

Puntland arması, Afrika'da bulunan ancak uluslararası alanda Somali'nin bir parçası olarak görülen Puntland tarafından 2009 yılından itibaren kullanılan resmi armasıdır.

Puntland bayrağı, Afrika'da Somali'ye bağlı özerk bir yönetimi bulunan ancak uluslararası alanda Somali'nin bir parçası olarak görülen Puntland tarafından, 2009 yılından itibaren kullanılan resmî bayrağıdır.

Tacikistan arması, Tacikistan'ın resmî devlet armasıdır.

Makao arması, Çin Halk Cumhuriyeti Makao Özel İdari Bölgesi olarak da adlandırılan Makao'nun resmî armasıdır.

Transdinyester arması, Moldova içinde tek taraflı bağımsızlığını ilan eden de facto bir cumhuriyet olan Transdinyester'in resmî devlet armasıdır.