İçeriğe atla

Abdülmecid Buybud

Abdülmecid Buybud
Kişisel bilgileri
Tam adıAbdülmecid Buybud
Doğum tarihi 24 Ekim 1966 (57 yaşında)
Doğum yeriFas
Boyu1,77 m (5 ft 9+12 in)
MevkiiForvet
Profesyonel kariyeri*
YıllarTakımMaç(Gol)
1990–1994Vidad
1994–1997Belenenses 52 (6)
1999 Wuhan Hongtao 12 (0)
Millî takım kariyeri
1990–1997Fas Fas[1] 34 (3)
* Yalnızca lig maçları ve gollerini içerir.

Abdülmecid Buybud (d. 24 Ekim 1966), forvet pozisyonunda görev yapmış Faslı millî futbolcudur.

Profesyonel kariyerine 1990 yılında Vidad kulübünde başladı. Daha sonra sırasıyla Belenenses ve Wuhan Hongtao kulüplerinde oynadı.

Kaynakça

  1. ^ "Morocco - Record International Players". 8 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2023. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Abdülmecid</span> 31. Osmanlı padişahı (1839–1861)

I. Abdülmecid, 31. Osmanlı padişahı ve 110. İslam halifesidir. II. Mahmud'un, Bezmialem Sultan'dan olan oğludur. Döneminde Tanzimat Fermanı'nı ilan ettirmesiyle ünlüdür. Osmanlı İmparatorluğu'nun son dört padişahının babası olarak, en çok sayıda oğlu padişahlık yapmış Osmanlı hükümdarı olan Abdülmecid, babası II. Mahmud gibi vereme yakalanmıştı. Ihlamur Kasrı'nda öldüğünde 38 yaşındaydı. Fatih'in Sultan Selim semtinde, Yavuz Selim Camii Haziresi'ne defnedildi ve bugün adı verilen bir türbesi bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Dolmabahçe Camii</span> Bezmialem Valide Sultanın isteğiyle yapılmış dinî yapı

Dolmabahçe Camii, Sultan Abdülmecid'in annesi Bezmialem Valide Sultan tarafından başlatılıp ölümü üzerine Sultan Abdülmecid tarafından tamamlanan ve tasarımı Garabet Balyan'a ait olan bir yapıdır.

<span class="mw-page-title-main">Kravat</span> giysi

Kravat, bir boyun bağıdır. Kelimenin aslı Fransızca cravate: Hırvatlar anlamında kullanılan croates veya cravatesden gelmektedir. Hırvatlar, boyunlarına uzun bez kurdeleler takarlardı. Bundan dolayı çeşitli kumaş ve derilerden yapılmış boyuna takılan ve kendine has bağlama şekli olan boyun bağlarına da kravat denmiştir. Türkiye'de ilk defa Tanzimattan sonra değişik tipte görülen kravata zamanla alışılmış ve erkek giyiminin bir parçası haline gelmiştir.

<span class="mw-page-title-main">III. Mustafa Camii</span> Camii

İskele Camii de denilen mabet III. Mustafa tarafından 1760'ta yaptırılmıştır. Yıllar sonra harap olmuş, 1858’de Abdülmecid, kâgir olarak yeniden inşa ettirmiştir. Yanında bir de Sıbyan mektebi olduğu biliniyorsa da artık yoktur.

<span class="mw-page-title-main">Abdülmecid Efendi</span> Osmanlı Hanedanının son halifesi

Abdülmecid Efendi veya II. Abdülmecid, 32. Osmanlı padişahı Abdülaziz’in altı oğlundan biri, Osmanlı hanedanından son İslam halifesi, iki kutsal caminin hizmetkârı, 16 Mayıs 1926 ile 23 Ağustos 1944 yılları arası Osmanlı Hanedan reisi, ressam ve müzisyen. Osmanlı hanedanının tek ressam üyesidir ve döneminin Türk ressamları arasında yer almıştır. Amcasının oğlu Mehmed Vahdettin’in 4 Temmuz 1918’de tahta çıkması üzerine Osmanlı tahtının veliahdı olan Abdülmecid; bu sıfatı 1 Kasım 1922’de saltanat kaldırılıncaya kadar taşıdı. TBMM tarafından 18 Kasım 1922’de halife seçildi. Osmanlı halifeliğine resmen son veren 431 sayılı Kanun'un kabul edildiği 3 Mart 1924 tarihine kadar “halife” unvanını taşıdı. Tarihe “Son Osmanlı Halifesi” olarak geçmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Tirimüjgan Kadınefendi</span> Sultan Abdülmecidin eşi, Sultan II. Abdülhamidin annesi

Tirimüjgan Kadınefendi, , Sultan Abdülmecid'in eşi Sultan II. Abdülhamid'in annesidir.

<span class="mw-page-title-main">Kıbrıslı Mehmed Emin Paşa</span> 185. Osmanlı sadrazamı

Kıbrıslı Mehmet Emin Paşa, Abdülmecid saltanatında 29 Mayıs 1854 - 23 Kasım 1854, 18 Kasım 1859 - 24 Aralık 1859 ve 28 Mayıs 1860 - 6 Ağustos 1861 tarihleri arasında 3 dönemde toplam bir yıl on ay on bir gün sadrazamlık yapmış Osmanlı devlet adamı.

<span class="mw-page-title-main">Bezmiâlem Valide Sultan</span> Padişahı II. Mahmudun ikinci eşi ve padişah Abdülmecidin annesidir.

Bezmiâlem Valide Sultan, Osmanlı Padişahı II. Mahmud'un ikinci eşi ve padişah Abdülmecid'in annesi. Bezm-i-Âlem "Dünya meclisi" anlamına gelir. Osmanlı tarihinin en tanınmış valide sultanlarından biridir. Hayırseverlik için yaptığı çalışmalardan dolayı sevilen ve saygı duyulan bir Valide sultan olarak tarihe geçmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Şevkefza Sultan</span>

Şevkefza Sultan, Osmanlı padişahı Abdülmecid'in eşlerinden biri ve Valide Sultan.

Gülcemal Kadınefendi, Osmanlı padişahı Mehmet Reşat'ın annesi ve ve Sultan Abdülmecid'ın eşlerinden biriydi.

<span class="mw-page-title-main">Teşvikiye Camii</span>

Teşvikiye Camii, İstanbul'un Teşvikiye semtinde 1854 yılında Abdülmecid tarafından yaptırılmış olan camidir. 1794-1795 yıllarında III. Selim tarafından inşa ettirilmiş olan mescidin yerine yapılmıştır.

Mehmet Burhaneddin Efendi. Sultan Abdülmecid'in Nükhetseza Hanımefendi'den olan oğludur. II. Abdülhamid'in en sevdiği kardeşiydi. Bu kardeşinin ismini oğullarından birine vermiştir. Genç yaşta veremden öldü. Mezarı Sultan Abdülmecid Türbesi'ndedir. Batı müziği öğrenmiş bestekâr bir şehzadeydi. Flüt çalardı. Mestiniyaz Hanımefendi'den (1851-1909) dünyaya gelen tek çocuğu Şehzade İbrahim Tevfik Efendi'dir.

Osmanlı döneminde padişah marşları veya Osmanlı İmparatorluğu'nda Resmî Marşlar, Osmanlı döneminde millî marş yerine padişah marşları vardı.

<span class="mw-page-title-main">Ferik İbrahim Paşa</span> Türk ressam

Ferik İbrahim Paşa ilk Türk ressam.

Damad Mahmud Celaleddin Paşa Osmanlı Padişahı Abdülmecid'in kızı Cemile Sultan'ın eşiydi. Midhat Paşa'yla birlikte Abdülaziz'i tahttan indiren hükûmet darbesine katıldı.

<span class="mw-page-title-main">Küçük Mecidiye Camii</span>

Küçük Mecidiye Camii ya da Teşrifiye Camii, İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde yer alan, Osmanlı döneminden kalma tarihî bir ibadethanedir. Osmanlı padişahı Sultan Abdülmecid tarafından, 1848 yılında saray mimarlarından Garabet Amira Balyan ve Nigoğos Balyan'a yaptırılmıştır. Çırağan Sarayı'nın arkasında, Çırağan Caddesi ile Yıldız Parkı'nı bağlayan kısa yol üzerinde bulunan cami, mimari olarak barok üslubunda yapılmış olup, tek minarelidir. Caminin genel mimarisi gibi, minaresi de geleneksel Osmanlı mimarisinden farkılıklar göstermektedir.

Münire Sultan, Osmanlı padişahı Abdülmecid'in kızı.

<span class="mw-page-title-main">Tophane Saat Kulesi</span> İstanbulda tarihi bir saat kulesi

Tophane Saat Kulesi, diğer bilinen adıyla Nusretiye Saat Kulesi, İstanbul'un Tophane semtinde Nusretiye Camii'nin yanında yer alan saat kulesi. 19.yy ikinci yarısında Sultan Abdülmecid tarafından yaptırılan saat kulesi yukarı doğru kademeli olarak daralan, saatli bölümle beraber dört katlı bir yapıdır.

Serfiraz Hanım, Osmanlı padişahı Abdülmecid'in ikbali, Bediha Sultan, Safdeddin Osman Efendi ve Süleyman Selim Efendi'nin annesi.

<span class="mw-page-title-main">Mersin Eski Camii</span> Mersin kent içinde yer alan Osmanlı dönemi camisi

Mersin Eski Camii, Mersin kent içinde yer alan bir Osmanlı dönemi camisidir. Çarşı içinde Uray caddesi üzerinde Mersin Büyükşehir Belediye binasının 400 metre kadar doğusunda ve 36°48′K 34°38′D koordinatlarındadır.