Hangi Seks, Attilâ İlhan'ın deneme kitabı. Erkek/kadın ve Kadın/erkek olmak üzere iki bölümden oluşan kitap, başta eşcinsellik olmak üzere dünyadaki ve Türkiye'deki cinsel eğilimleri irdelemektedir.
Attilâ İlhan, tam adıyla Attilâ Hamdi İlhan, Türk şair, romancı, düşünür, deneme yazarı, gazeteci, senarist ve eleştirmen. Entelektüel çalışmalarıyla Türk edebiyat ve düşünce dünyasına önemli katkıları olmuştur.
Ulusalcılık, Kemalist ve milliyetçi bir ideolojidir. Ulusalcılık sözcüğü aynı zamanda Atatürk milliyetçiliğinin bir diğer ismi olarak da kullanılmıştır. Günümüz siyasetinde ortak bir tanımı olmayıp, çoğunlukla sol pozisyonda yer alan milliyetçi görüşe sahip Kemalistleri tanımlamakta kullanılmıştır. Türk Dil Kurumu tarafından ise "ulusalcılık" ve "milliyetçilik" sözcükleri eş anlamlı olarak tanımlanmıştır.
Varlık, 15 Temmuz 1933'te Yaşar Nabi Nayır tarafından yayımlanmaya başlanan aylık sanat ve edebiyat dergisidir.
Türkiye Gençlik Birliği, ulusalcı bir gençlik ve öğrenci kuruluşudur. Kendisini, "ulusal bağımsızlık amacı ve Cumhuriyet Devrimleri etrafında birleşmiş Türk gençliğinin ortak mücadele örgütü" olarak tanımlar. Merkezi Ankara'dadır. Türkiye'nin 71 ilinde ve yurt dışında şubeleri bulunmaktadır.
Attilâ İlhan'ın, 1955 yılında yayınlanan bir şiir kitabı ve kitaba ismini veren şiiri.
Biket İlhan, Türk sinema yapımcısı, yönetmen, yapımcı.
Vecdi İlhan, Türk siyasetçi, eski Türkiye İçişleri Bakanı ve Orman Bakanı.
Agâh Özgüç ya da tam adıyla Agâh Nedim Özgüç, Türk yazar, eleştirmen ve gazeteci.
Süreyya Berfe, Türk şair ve yazar. 1965'e kadar gerçek adı olan Süreyya Kanıpak'ı kullandı. Daha sonra soyadını değiştirmeye karar verdi ve Cemal Süreya'nın önerisiyle Berfe soyadını aldı. Süreyya Berfe adını kullanmaya başladı. Önceleri İkinci Yeni akımı içinde yer aldıysa da, sonradan halk şiirinin yolundan giden başka arayışlara yöneldi. 1960 kuşağı şairleri arasında sayıldı.
Sokaktaki Adam Attilâ İlhan'ın yayınladığı ilk romanıdır. Eserin yayın tarihi 1953'tür. Roman, Attilâ İlhan'ın Zenciler Birbirine Benzemez ve Kurtlar Sofrası eserleriyle birlikte bir üçlemeyi oluşturur. Roman, Attilâ İlhan'ın eski eşi Biket İlhan tarafından 1995 yılında filme çekilmiştir.
An Gelir, 1986 yılında yayınlanmış Ahmet Kaya albümüdür.
Tedirgin Nisan 1993'te yayımlanan Ahmet Kaya albümüdür. Sanatçının bu albümündeki eserler oldukça duygu yüklüdür. Ali Çınar'ın sözünü yazdığı eserler albümün öne çıkan parçalarındandır. Albüm 90'lı yılların yükselen pop müzik ortamından hareketle hazırlanmıştır. Ancak diğer eserlerine göre daha düşük bir şekilde 170.000 civarı satış rakamına ulaşabilmiştir.
Yalnızlar Rıhtımı 1959 yapımı dramatik Türk filmi.
Bir Millet Uyanıyor, Attilâ İlhan'ın yönetiminde hazırlanan kitaplar dizisi.
Kaptan şu anlamlara gelebilir:
- Kaptan, gemi yönetimiyle ilgili en üst görevli
- Kaptan, futbolda oyun içinde takım lideri
- Kaptan, Pardus işletim sistemi yazılımı
- Kaptan, şair yazar Attilâ İlhan'ın lakabı ve aynı adlı şiiri.
- Kaptan, Zeki Alasya'nın yönettiği, senaryosunu Suphi Tekniker'in yazdığı 1984 yapımı Türk filmi.
- Kaptan, 2007 yapımı Show TV'de yayımlanan Türk televizyon dizisi.
Necati Tosuner, Türk roman ve öykü yazarı.
Yaraya Tuz Basmak Attilâ İlhan'ın 1978 yılında yayınlanan romanıdır. Romana konu olan, Kore Savaşı'na gönüllü katılıp orada gazi olan, ardından 27 Mayıs 1960 darbesinde etkin rol oynayan bir subayın yaşamı çevresinde o dönemki Türkiye'dir. Attilâ İlhan, Kurtlar Sofrası romanında anlattığı Gazeteci Ümid'i bu romanında daha detaylı olarak tanıtır.
Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri, yazar Attilâ İlhan'ın anısına Attilâ İlhan Bilim Sanat Kültür Vakfı tarafından Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları'nın desteğiyle roman ve şiir dallarında verilen ödüllerdir.
Sami Şekeroğlu, Türk sinema profesörü ve yönetmendir. Türkiye'nin ilk sinema profesörlerinden biri olan Şekeroğlu, aynı zamanda Türkiye'nin ilk sinema kulübü olan Kulüp Sinema 7'nin ve Türk Film Arşivi'nin de kurucusudur.