
Tiran, Arnavutluk'un başkenti ve en büyük şehridir. Şehrin nüfusu 2015 yılı itibarı ile nüfusu 800.986'dır.

İşkodra Arnavutluk cumhuriyetinin en eski yerleşim merkezlerinden biri olan İşkodra aynı zamanda ülkenin kuzey kesiminin en önemli sanayi ve kültür merkezidir. İşkodra vilayetinin merkezi olan şehrin nüfusu 90.000'dir.

İşkodra ilçesi, Arnavutluk'un ilçelerinden biriydi. İlçe, ülkenin kuzeybatı kesiminde yer almaktaydı. 1992-2000 yılları arasında İşkodra ilinin bir parçası olup 2000 yılında yapılan idari düzenleme sonucunda idari olarak lağvedilmiştir. Yüzölçümü 1,973 km² olan ilçenin nüfusu 2010 yılı itibarı ile 185.646'dır. İlçenin merkezi kendisi ile aynı adı taşıyan İşkodra idi.

Malësi e Madhe, Arnavutluk'un Malisya bölgesinde ve İşkodra ilinde bulunan bir belediyedir.

İşkodra İli Arnavutluk'un 12 ilinden birisidir. İşkodra, Malësi e Madhe ve Puka ilçelerinden oluşur. İlin merkezi ise İşkodra şehridir. İl doğuda Kökes, güneyde Leş illerine komşudur.

İşkodra Vilayeti, bir Osmanlı Devleti vilayeti. 1867'de Manastır Vilayetinden ayrılıp kurulmuştur. 1911'de nüfusu 349.455'ti. Nisan 1913'lerde İşkodra Vilayeti, Balkan Devletleri tarafından kuşatılmıştır.

İskodra Kuşatması 28 Ekim 1912 ile 23 Nisan 1913 tarihi arasında Karadağ ile Sırbistan ittifakına karşı Osmanlı İmparatorluğu askerleri ve Arnavutluk gönüllü birlikleri tarafından yapılan savunmadır.

Manastır Vilayeti, bir Osmanlı vilayetidir. 1867'de İşkodra Vilayeti ve 1869'da Prizren Vilayeti, bu vilayetten ayrılmıştır. Birinci Balkan Savaşı sırasında Osmanlıların elinden çıkmıştır.

Kurşunlu Camii veya Buşatlı Mehmet Paşa Camii, Arnavutluk Cumhuriyeti'nin İşkodra kentinde bulunmakta olan tarihi bir Osmanlı camisidir.

Aziz Stefen Kilise Camii veya Fatih Sultan Mehmet Câmii veya Fatih Câmii Arnavutluk Cumhuriyeti'nin İşkodra liman kentinin Rozafa Kalesi'ndeki tarihi bir dinî yapıdır. Kilise olasılıkla Stefen'e adanmıştı.

Arnavutluk Demiryolları, Arnavutluk'un demiryolu ulaşımını işleten kurumdur. Hattın ana garı Dıraç'ta bulunmaktadır.

İşkodra Sancağı veya 1851 yılına kadar İskenderiye Sancağı, Osmanlı İmparatorluğu'nun sancaklarından biriydi. Sancağın merkezi İşkodra'ydı.

Prizren Sancağı, Osmanlı İmparatorluğu'nun sancaklarından biriydi. Sancağın merkezi Prizren'di.
Karadağ Sancağı, Osmanlı İmparatorluğu'nun sancaklarından biriydi. Sancağın merkezi Çetine idi.
İşkodra Kuşatması, 1474 yılında Venedik Cumhuriyeti'nin kontrolündeki İşkodra'nın Osmanlı ordusu tarafından kuşatılmasıdır.

İşkodra Kuşatması, 1478-1479 yılları arasında Venedik Cumhuriyeti ile Arnavutların kontrolündeki İşkodra ile Rozafa Kalesi'nin Osmanlı ordusu tarafından kuşatılmasıdır. Kuşatma Osmanlı zaferi ile sonuçlanmış olup tüm Arnavutluk Osmanlı tarafından fethedilmiştir. 25 Ocak 1479 tarihinde Osmanlı İmparatorluğu ile Venedik Cumhuriyeti arasında yapılan Osmanlı-Venedik Antlaşması ile İşkodra Osmanlıya bağlı bir sancak haline getirildi.

Şala, Arnavutluk'un İşkodra iline bağlı İşkodra belediyesinde bulunan bir idari birimdir. Nüfusu 2011 yılı itibarı ile 1,804'tür.
İşkodra madalyası, Osmanlı sultanı II. Mahmud zamanında bastırılan Osmanlı devlet madalyalarından biridir.

Avrupa E-yolu E762, uluslararası E-yol ağının bir parçasıdır. Yol Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna ile Arnavutluk'un başkenti Tiran şehirlerini birbirine bağlar.

Dıraç Sancağı Batıda İtalyan söylenişiyle Durazzo Sancağı olarak da bilinen, Osmanlı İmparatorluğu sancaklarından biriydi. Adını Dıraç'tan almıştır. Sancak, Dıraç, Tiran, Şayak, Kavalye ve Akçahisar kazalarından oluşuyordu. Dıraç Sancağı, İşkodra Vilayeti'nin güney kesiminde bulunuyordu ve vilayeti oluşturan iki sancaktan biriydi. Kuzeyde İşkodra Sancağı, kuzeydoğuda Manastır ve Debre, doğu ve güneyde Elbasan, batıda Adriyatik Denizi ile komşuydu. Arazisi genellikle düz ve ovadır ve sadece Tiran ve Kavalye kazalarının doğu kısımları dağlıktır.